Εφόσον είσαι γκατζετάκιας και δεν πρόκειται να σταματήσεις όπως λες (ή δεν λες) άρχισε μια συστηματική αναβάθμιση σε φακούς.
Κάνε ένα πλάνο κάπως μεγαλόπνοο, με δύο εναλλακτικές ανά κατηγορία φακού (μια καλή και μια ακριβή-ιδανική), και άρχισε να το υλοποιείς σιγά-σιγά.
Ψαρομάτη, μάκρο, και απλό στάνταρ φακό έχεις, αυτούς τους κρατάς. Σε αυτούς δεν θα δεις αισθητή βελτίωση ακόμη και εάν αναβαθμιστείς ή το κέρδος από την αναβάθμιση θα είναι δυσανάλογα μικρό σε σχέση με το κόστος.
Μπορείς να καλύψεις με καλύτερους φακούς, το πεδίο του υπερευρυγωνίου, του γρήγορου στάνταρ ζου, του γρήγορου τέλε ζουμ, και αναλόγως τα γούστα ή το είδος φωτογράφισης με το οποίο καταπιάνεσαι, του σταθερού φακού πορτραίτου, του μεγάλου τηλεφακού.
Οπως ακριβως το ειπες ειναι send, το χουι ειναι χουι και μονο μια ανωτερη δυναμη/μεγαλυτερη κριση θα το αλλαξει.
Μου αρεσει το πλανο που προτεινεις και σε ευχαριστω. Music to my ears... ελπιζω ολα να πανε κατ'ευχη.
Το avatar σου με τους φακους ηταν μεγαλο κινητρο...το ζηλευω!!!! Οι μακρο φωτογραφιες σου ακομα μεγαλυτερο!!!!!!! (παρεμπιπτοντως αυριο θα παρω και ενα close up ring Hoya +3)
Συμφωνω οτι ειναι σημαντικο να καταλαβω τα ειδη φωτογραφισης που θα μου αρεσαν. Πχ. για πορτραιτο η long tele photo δεν νιωθω την αναγκη τωρα.
Πιστευω οτι διαβαζοντας προσεκτικα το φορουμ και τα γραφομενα ολων εσας που εχετε την υπομονη αλλα και τις δυνατες γνωσεις του αντικειμενου, θα βοηθηθω οχι μονο απο πλευρας τεχνικων γνωσεων αλλα και πιθανως να δω με αλλο ματι καποια ειδη φωτογραφιας που δεν με συγκινουν τωρα.
Καθομαι και διαβαζω αρθρα σας με τις ωρες και ολες οι πληροφοριες ειναι συγκεχυμενες στο μυαλο μου. Ειμαι σιγουρος ομως οτι συντομα θα αρχιζει να ξεκαθαριζει το τοπιο. I am glad to be here