Αναβαθμιση σωματος ή αγορα φακων?? Και τα δυο, αδυνατον...

Εφόσον είσαι γκατζετάκιας και δεν πρόκειται να σταματήσεις όπως λες (ή δεν λες) άρχισε μια συστηματική αναβάθμιση σε φακούς.

Κάνε ένα πλάνο κάπως μεγαλόπνοο, με δύο εναλλακτικές ανά κατηγορία φακού (μια καλή και μια ακριβή-ιδανική), και άρχισε να το υλοποιείς σιγά-σιγά.

Ψαρομάτη, μάκρο, και απλό στάνταρ φακό έχεις, αυτούς τους κρατάς. Σε αυτούς δεν θα δεις αισθητή βελτίωση ακόμη και εάν αναβαθμιστείς ή το κέρδος από την αναβάθμιση θα είναι δυσανάλογα μικρό σε σχέση με το κόστος.
Μπορείς να καλύψεις με καλύτερους φακούς, το πεδίο του υπερευρυγωνίου, του γρήγορου στάνταρ ζου, του γρήγορου τέλε ζουμ, και αναλόγως τα γούστα ή το είδος φωτογράφισης με το οποίο καταπιάνεσαι, του σταθερού φακού πορτραίτου, του μεγάλου τηλεφακού.

Οπως ακριβως το ειπες ειναι send, το χουι ειναι χουι και μονο μια ανωτερη δυναμη/μεγαλυτερη κριση θα το αλλαξει.

Μου αρεσει το πλανο που προτεινεις και σε ευχαριστω. Music to my ears... ελπιζω ολα να πανε κατ'ευχη.

Το avatar σου με τους φακους ηταν μεγαλο κινητρο...το ζηλευω!!!! Οι μακρο φωτογραφιες σου ακομα μεγαλυτερο!!!!!!! (παρεμπιπτοντως αυριο θα παρω και ενα close up ring Hoya +3)

Συμφωνω οτι ειναι σημαντικο να καταλαβω τα ειδη φωτογραφισης που θα μου αρεσαν. Πχ. για πορτραιτο η long tele photo δεν νιωθω την αναγκη τωρα.

Πιστευω οτι διαβαζοντας προσεκτικα το φορουμ και τα γραφομενα ολων εσας που εχετε την υπομονη αλλα και τις δυνατες γνωσεις του αντικειμενου, θα βοηθηθω οχι μονο απο πλευρας τεχνικων γνωσεων αλλα και πιθανως να δω με αλλο ματι καποια ειδη φωτογραφιας που δεν με συγκινουν τωρα.

Καθομαι και διαβαζω αρθρα σας με τις ωρες και ολες οι πληροφοριες ειναι συγκεχυμενες στο μυαλο μου. Ειμαι σιγουρος ομως οτι συντομα θα αρχιζει να ξεκαθαριζει το τοπιο. I am glad to be here :))

Είναι λάθος να λέμε "μέτριο σώμα" σήμερα.
Μια χαρά φωτογραφίες μπορεί να σου δώσει η 5000. Εάν το θέμα σου είναι σε χαμηλό φωτισμό, αντί να έχεις τον 18-55 και να φωτογραφίζεις στα 6400iso (που μη νομίζεις ότι η 5100 θα τα καταφέρνει και τόσο καλά εκεί, είπαμε υπάρχουν και κάποια όρια) και f/5.6 δεν θα ήταν προτιμότερο να έχεις έναν γρήγορο ζουμ f/2.8 και να φωτογραφίζεις στα 1600;

Ναι ειναι λαθος, σαφως ειναι λαθος να λεω μετριο σωμα την 5000, το ειπα πανω στην ορμη του λογου θαμπωμενος απο την 7000.

Αλλα με την 7000 it was love at ...second sight. Τους ξερεις αυτους τους χαζους γκατζετακηδες πως λειτουργουν..

Φίλε μου και εμένα μου άρεσε πολύ η Nikon D7000 πράγματι πρόκειται για υπέροχη μηχανή. Αγόρασε το Σάββατο που μας πέρασε η κόρη μου την Canon EOS 600D με ένα Tamron 18-270 VR. Έτσι ζήλεψα και εγώ και άρχισα να ψάχνω και εγώ για μηχανή, γύρισα τα μαγαζιά και μου άρεσε πολύ η ποιότητα της Nikon D7000. Εγώ θα σου σύστηνα να πάρεις την μηχανή χωρίς φακό, ήδη έχεις φακούς από κιτ και αν θες παίρνεις μετά αν ζορίζεσαι ένα καλύτερο φακό. Εγώ δεν είμαι ιδικός αλλά άπλα είμαι γκατζετακιας και σε καταλαβαίνω. Νομίζω πως το Body μετρητά το βρίσκεις με ζωντανά χρήματα αν τους δείξεις 950 έως 980 .

Επιτελους καποιος συναδελφος!!!!!! :award:

Αγαπητε κ.Σπανε,

Πρωτα απ'ολα χαιρομαι που κατανοειτε την αδυναμια μου περι γκατετακίων!

Δευτερον, καλοριζικη η 600D ειναι αξιολατρευτη καμερα, και αν ειχα μπει εξ'αρχης στο κοσμο της Canon θα επαιρνα αυτη ακριβως (και μετα θα λαχταρουσα την 60D :-)

Τριτον, ο λογος που θελω να αγορασω την 7000 με τον συγκεκριμενο φακο ειναι οτι τον αγοραζω σε αρκετα μικροτερη τιμη απ'οτι να τον επαιρνα ξεχωριστα.

Τεταρτον, θελω να φτιαξω μια συλλογη (παρ)ομοια με αυτη του φιλου send. Με αυτη τη μηχανη που 'φοραει' και παλαιοτερους φακους, μπορει και να τα καταφερω καποτε, αν οχι ποιοτικα, τουλαχιστον ποσοτικα.

Τελος, αγοραζω συνηθως απο συγκεκριμενο μαγαζι εδω και χρονια και η τιμη ελπιζω να ειναι περιπου αυτη που αναφερεις.

Καλοριζικη και παλι η 600D!

Δες φακούς και μάλιστα ακριβούς αν έχεις την δυνατότητα με πλάνο την κάλυψη των αναζητήσεων σου (π.χ σου αρέσει η μακροφωτο πάρε το καλύτερο που αντέχεις οικονομικά) Αν αυριο-μεθαύριο νιώσεις περισσότερο φωτογράφος από gadgetακιας βλέπεις για μήχανη.

Δες φακούς και μάλιστα ακριβούς αν έχεις την δυνατότητα με πλάνο την κάλυψη των αναζητήσεων σου (π.χ σου αρέσει η μακροφωτο πάρε το καλύτερο που αντέχεις οικονομικά) Αν αυριο-μεθαύριο νιώσεις περισσότερο φωτογράφος από gadgetακιας βλέπεις για μήχανη.

Αν και εχεις απολυτο δικιο ΝΝ, νομιζω οτι δεν ειμαι σε θεση αυτη την στιγμη να εκτιμησω και να εκμεταλευτω στο επακρο εναν ακριβο φακο. Οχι οτι ειμαι σε θεση να εκμεταλευτω την 7000, αλλα αλλο μηχανη (=gadget in my book) και αλλο φακος, σε αυτη τη φαση (απειριας) που ειμαι τουλαχιστον.

Βεβαια, ρωτησα τον Send αν ειναι ικανος ο μακρο φακος μου να τραβηξει παρομοιες φωτογραφιες με τις δικες του και μου απαντησε θετικα. Φαντασου οτι τωρα μαθαινω τον manual χειρισμο!! Και ο λογος που μπηκα στη διαδικασια ηταν η αγορα του fisheye που αγορασα για το κεφι μου και ηταν χειροκινητος. Χθες μολις τυπωσα πινακια διαφραγματος/ταχυτητας...

Οπως λες και συ, θα ηταν ο,τι καλυτερο και ευχης εργο για μενα, αυριο μεθαυριο να νιωσω περισσοτερο φωτογραφος απο γκατζετακιας. Και αν γινει κατι τετοιο θα οφειλεται αποκλειστικα σε αυτο εδω το φορουμ και τα καλα του μελη. Εδω ειναι τα ερεθισματα διοτι απο φαντασια και καλλιτεχνικη φυση, μαλλον υστερω.

Και η αλλη κουρτινιτσα καλη δεν ειναι? :)))

Ξερω οτι κανω υπερβολη...να μην το πω αλλιως... και προσπαθω να βρω αλλοθι και 'συνενοχους' για να εχω τη συνειδηση μου πιο ησυχη.

Αναφορικα με το βιντεο, ναι με ενδιαφερει πολυ με το macro φακο. Ζουζουνια, μυρμηγκια, σαλιγκαρακια, αραχνες κλπ. Μαγεια ο μικροκοσμος.

Χμμ ... ψώρα με το μάκρο σε φωτο και βιντεο ... η πρώτη σκέψη που έκανα είναι η GH2. Στο μυαλό μου το macro είναι συνυφασμένο με live view. Σου έμεινε κανενας φακός απο την G1 ??.

Προτερήματα ...

- συμβατότητα (σε μανουαλ φοκους) με όλους τους φακούς, θα κρατήσεις αυτούς που έχεις και θα έχεις και περισσότερο "reach" λόγω μικρότερου φορμα και 16Μπιξελ. Επίσης βελτιωμένο (για μακρο) βαθος πεδίου.

- Πολύ καλή οθόνη tilt-swivel + εξαιρετικό EVF + το καλύτερο live view που κυκλοφορεί. Επίσης το πολύ ακριβές και γρήγορο auto focus σε live view (με συμβατούς φακούς) ζορίζεται μόνο σε back-front μετατόπιση αλλά για μάκρο δεν εχει πρόβλημα, μανουαλ φοκους με επιλογή σημειου εστίασης στην οθόνη αφής.

- Το καλύτερο βιντεο που κυκλοφορεί σε φωτογραφική με μανουαλ ρυθμίσεις και με επιπλέον ETC mode για ψηφιακή μεγένθυση 2,6Χ σε 1080π ή 3,9Χ σε 720π.

- Είναι πιο γκατζετ απο οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί.
- Θα είσαι ο πρώτος στο φορουμ που την έχεις .. και ίσως ο μοναδικός μέχρι να ξετρελαθεί ο Γιάννης.
- Είναι ακριβούτσικη λύση αν αρχίσεις να αγοράζεις φακούς και λοιπά παρελκόμενα οποτε μετα αναγκαστικά θα κάτσεις στα αυγά σου.
- Δεν είναι άμεσα διαθέσιμη στην Ελλάδα, οπότε αναγκαστικά θα έχεις λίγο χρόνο να ωριμάσει η ιδέα και ο πόθος.

Δεν τέλειωσα ... βαρέθηκα να γράφω.

Μειονεκτήματα .... ΚΑΝΕΝΑ.

:Banane0::Banane0::ADFADF1::music-smiley-005::smash::flipout::flipout::a0210::firstprize::aktion033::party:

Φίλε μου απεύχομαι να καταλήξεις σαν κι εμένα... έγινα μια πραγματική lens whore. :blush:

Εάν, βέβαια, μέσα σου συνυπάρχει, πέραν του φωτογραφικού, και το ψώνιο του συλλέκτη, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία εξαιρετικών παλιών manual Nikkors που μπορείς να αποκτήσεις (καλύτερη πηγή το ebay) και να χρησιμοποιήσεις με εξαιρετικά αποτελέσματα. Με περιορισμούς δυστυχώς, λόγω της εισαγωγικής κατηγορίας του σώματός σου (η Νίκον κάνει τέτοιες διακρίσεις).
Η συλλογή που βλέπεις στο άβατάρ μου είναι μόνο οι βιδωτοί Asahi Takumar (Asahi=Pentax), συλλογή η οποία έχει εμπλουτιστεί με άλλους 2-3!
Πέραν αυτών έχω και 18 ή 19 (δεν θυμάμαι) Nikkors, και άλλους πολλούς ακόμη...

Χμμ ... ψώρα με το μάκρο σε φωτο και βιντεο ... η πρώτη σκέψη που έκανα είναι η GH2. Στο μυαλό μου το macro είναι συνυφασμένο με live view. Σου έμεινε κανενας φακός απο την G1 ??.

Προτερήματα ...

- συμβατότητα (σε μανουαλ φοκους) με όλους τους φακούς, θα κρατήσεις αυτούς που έχεις και θα έχεις και περισσότερο "reach" λόγω μικρότερου φορμα και 16Μπιξελ. Επίσης βελτιωμένο (για μακρο) βαθος πεδίου.

- Πολύ καλή οθόνη tilt-swivel + εξαιρετικό EVF + το καλύτερο live view που κυκλοφορεί. Επίσης το πολύ ακριβές και γρήγορο auto focus σε live view (με συμβατούς φακούς) ζορίζεται μόνο σε back-front μετατόπιση αλλά για μάκρο δεν εχει πρόβλημα, μανουαλ φοκους με επιλογή σημειου εστίασης στην οθόνη αφής.

- Το καλύτερο βιντεο που κυκλοφορεί σε φωτογραφική με μανουαλ ρυθμίσεις και με επιπλέον ETC mode για ψηφιακή μεγένθυση 2,6Χ σε 1080π ή 3,9Χ σε 720π.

- Είναι πιο γκατζετ απο οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί.
- Θα είσαι ο πρώτος στο φορουμ που την έχεις .. και ίσως ο μοναδικός μέχρι να ξετρελαθεί ο Γιάννης.
- Είναι ακριβούτσικη λύση αν αρχίσεις να αγοράζεις φακούς και λοιπά παρελκόμενα οποτε μετα αναγκαστικά θα κάτσεις στα αυγά σου.
- Δεν είναι άμεσα διαθέσιμη στην Ελλάδα, οπότε αναγκαστικά θα έχεις λίγο χρόνο να ωριμάσει η ιδέα και ο πόθος.

Δεν τέλειωσα ... βαρέθηκα να γράφω.

Μειονεκτήματα .... ΚΑΝΕΝΑ.

:Banane0::Banane0::ADFADF1::music-smiley-005::smash::flipout::flipout::a0210::firstprize::aktion033:

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τι ωραια νεα ειναι αυτα!!!!!!!!!!! Να εισαι καλα:worshippy:

Ναι, βεβαια μου εχει μεινει ο φακος και η G1 φυσικα. Δεν εχω πουλησει ποτε τιποτα και ειμαι και συλλεκτης απο νομισματα και γραμματοσημα ελληνικα/ξενα μεχρι ολους τους σουγιαδες victorinox και leatherman.

Ο λογος που δεν συνεχισα με μ4/3 ειναι αφ'ενος η ελλειψη φακων και αφ'ετερου αυτοι οι λιγοι ειναι πανακριβοι. (ο 45αρης μακρο κοστιζει Ε700+). Βεβαια ειναι εκπληκτικοι φακοι σε ποιοτητα και ευκρινεια αλλα τι να το κανεις.

Εχω παραγγειλει βεβαια μια μοντουρα απο Αμερικη για Νικκορ to μ4/3 ετσι ωστε να χρησιμοποιω τον 85αρη μακρο (και οχι μονο) στην G1. Δυστυχως δεν εχει βιντεο. Και ελπιζω να μη μπω στο τριπακι να αγοραζω GH2 (οχι οτι θα με χαλασει βεβαια...). Το μικρο 4/3 ειναι το μελλον, νομιζω.

Μολις ρωτησα για αυτο το θεμα τον Γιαννη (αν εννοουμε τον ιδιο) και περιμενω απαντηση:)) Ελπιζω να μου πει οτι μπορω να κανω κατι με την 5000 η την 7000....

Ευχαριστω και παλι!!!!

Φίλε μου απεύχομαι να καταλήξεις σαν κι εμένα... έγινα μια πραγματική lens whore. :blush:

Εάν, βέβαια, μέσα σου συνυπάρχει, πέραν του φωτογραφικού, και το ψώνιο του συλλέκτη, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία εξαιρετικών παλιών manual Nikkors που μπορείς να αποκτήσεις (καλύτερη πηγή το ebay) και να χρησιμοποιήσεις με εξαιρετικά αποτελέσματα. Με περιορισμούς δυστυχώς, λόγω της εισαγωγικής κατηγορίας του σώματός σου (η Νίκον κάνει τέτοιες διακρίσεις).
Η συλλογή που βλέπεις στο άβατάρ μου είναι μόνο οι βιδωτοί Asahi Takumar (Asahi=Pentax), συλλογή η οποία έχει εμπλουτιστεί με άλλους 2-3!
Πέραν αυτών έχω και 18 ή 19 (δεν θυμάμαι) Nikkors, και άλλους πολλούς ακόμη...

Η χαρα του συλλεγειν δεν ειναι ντροπη αγαπητε send :-)

Δεν την καμαρωνεις τη συλλογη σου?? Ασε που ειναι πολλαπλασια απ'οτι φαινεται και ζηλευω ακομα περισσοτερο -(αλλα δεν το δειχνω:)

Ναι εχω το ψωνιο του συλλεκτη, που εκ παραδρομης το ανεφερα στο παραπανω ποστ. Τα'χω παιξει απο τη χαρα μου φαινεται σημερα -αντε ποτε θα ξημερωσει!!

Το σωμα της 7000 διαβασα οτι δεχεται παλαιους φακους σε αντιθεση με της 5000 η μικροτερων μοντελων. Μπορει να εκανα λαθος αλλα ετσι διαβασα.

Για slow motion με vdslr μόνο με την GH2 μπορείς σε 720p50 ή 1080i50. Exει και η Canon 720p50 αλλά η ποιότητα είναι χάλια.

Αισθανομαι μια αμυδρη πικρια.
Ελπιζω ο Γ.Σπυρου να μου δωσει μια ελπιδα, εστω και φρουδα :-)

Μπορει να εχει ειδικο προγραμμα μια Sony TG3 1080 βιντεοκαμερα που εχω καπου παρατημενη. Dum spiro spero, για να δουμε.:-)

Αν εισαι γκατζετάκιας θα πρέπει να αποφασίσεις αν θέλεις να συλλέγεις φακούς ή σώματα. Οι περισσότεροι κάνουμε το δεύτερο αλλά τους χρησιμοποιούμε.

Αν θέλεις φακούς, τότε γνώμη μου να πας κατευθείαν για τους καλύτερους φακούς. Όχι μεσαίες λύσεις. Αν θέλεις καινούριους (κάτι τέτοιο βλέπω) ξεκίνα με φακούς που ξεκινούν από το χιλιάρικο... Φυσικά θα προηγηθούν οι φακοί μάκρο (για σένα).

Τα σώματα απαξιώνονται γρήγορα. Χώρια που τα χρησιμοποιούμε για να τραβούμε φωτογραφίες (καλές φωτογραφίες αισθητικά και τεχνικά) κι όχι για να λέμε ότι τα έχουμε.

Υπόψη ότι τραβούμε φωτογραφίες σε raw κι όχι κατευθείαν σε jpg και μετά τη μετατροπή με raw converters πάμε σε Photoshop μετά σε αρχειοθέτηση , κλπ.κλπ.

Υπόψη ότι η D7000 είναι πολύ πολύ απαιτητική σε φακούς και φυσικά οι φακοί που έχει (οι δυο ζουμ) θα σου δώσουν χειρότερες φωτογραφίες σε σχέση με αυτές που τραβάς με την D5000. Κυριολεκτώ.

Άρα θα πάρεις μια D7000 (δηλ. ένα χιλιάρικο) και μετά θα δώσεις ένα πεντακοσάρικο για φακό μάκρο και στη συνέχεια από 1,5 χιλιάρικο για τον κάθε φακό ζουμ. Χαλαρά θα ξεπεράσεις τα 7 χιλιάρικα...

Είσαι διατεθειμένος;

Δεν νομίζω ότι (τουλάχιστον προς το παρόν) χρειάζεται να αλλάξει τον 85/3.5 micro. Προσωπικώς το πολύ να τον συμπλήρωνα με έναν long macro της λογικής των Micro-Nikkor 200/4 - Tamron 180/3.5 ή Sigma 150/2.8.

Κατσε ησυχος!!!
Νιωθεις τον εαυτο σου σιγουρος οτι τα χρειαζεσαι ολα αυτα περα απο την καταναλωτικη 'τρελα'? :afro:

Αν εισαι γκατζετάκιας θα πρέπει να αποφασίσεις αν θέλεις να συλλέγεις φακούς ή σώματα. Οι περισσότεροι κάνουμε το δεύτερο αλλά τους χρησιμοποιούμε.

Αν θέλεις φακούς, τότε γνώμη μου να πας κατευθείαν για τους καλύτερους φακούς. Όχι μεσαίες λύσεις. Αν θέλεις καινούριους (κάτι τέτοιο βλέπω) ξεκίνα με φακούς που ξεκινούν από το χιλιάρικο... Φυσικά θα προηγηθούν οι φακοί μάκρο (για σένα).

Τα σώματα απαξιώνονται γρήγορα. Χώρια που τα χρησιμοποιούμε για να τραβούμε φωτογραφίες (καλές φωτογραφίες αισθητικά και τεχνικά) κι όχι για να λέμε ότι τα έχουμε.

Υπόψη ότι τραβούμε φωτογραφίες σε raw κι όχι κατευθείαν σε jpg και μετά τη μετατροπή με raw converters πάμε σε Photoshop μετά σε αρχειοθέτηση , κλπ.κλπ.

Υπόψη ότι η D7000 είναι πολύ πολύ απαιτητική σε φακούς και φυσικά οι φακοί που έχει (οι δυο ζουμ) θα σου δώσουν χειρότερες φωτογραφίες σε σχέση με αυτές που τραβάς με την D5000. Κυριολεκτώ.

Άρα θα πάρεις μια D7000 (δηλ. ένα χιλιάρικο) και μετά θα δώσεις ένα πεντακοσάρικο για φακό μάκρο και στη συνέχεια από 1,5 χιλιάρικο για τον κάθε φακό ζουμ. Χαλαρά θα ξεπεράσεις τα 7 χιλιάρικα...

Είσαι διατεθειμένος;

Βεβαιως και ειμαι, αλλα σιγα σιγα.

Εχω δωσει ηδη το 'πεντακοσαρικο' για τον μακρο, και υπαρχει και ενας αξιοπρεπης, κατα τα λεγομενα σας, 35αρης για την 7000. Μην ξεχναμε οτι εχω και την Δ5000 οπου θα δουλευω τους υπολοιπους υπαρχοντες φακους.

Δεν αποκλειω σε καμμια περιπτωση τους παλιους φακους. Ισα ισα θυμαμαι τι ειχες πει για παλια διαμαντακια.

Εφ'οσον εχω μπει στο χορο θα χορεψω. Δεν θα ξοδευα ενα χιλιαρικο για μηχανη, μονο για συλλεκτικο σκοπο. Ειπαμε, εχει και ορια η τρελλα :-)

Ουτως η αλλως τραβαω χιλιαδες φωτογραφιες το χρονο. Δεν ειναι τωρινο μου χομπυ η φωτογραφια, απλα μολις τωρα αρχιζει να σοβαρευει, και μου αρεσει διοτι υπαρχει support απο εσας σε αυτο το φορουμ καθως και το κινητρο που ειναι τα thread σας, οι γνωσεις σας και οι φωτογραφιες σας.

Raw δεν εχω τραβηξει ποτε.... Ειναι καιρος ομως και πιστευω οτι θα μου αρεσει πολυ. Η αληθεια ειναι οτι ξεκινω καπως ανορθοδοξα αλλα το προτιμω ετσι. Η αγορα της 7000, περα απο το θεμα του γκατζετ, ειναι και ενας σοβαρος λογος για να μην αφησω την προσπαθεια. Θα ηταν κριμα.

Κατσε ησυχος!!!
Νιωθεις τον εαυτο σου σιγουρος οτι τα χρειαζεσαι ολα αυτα περα απο την καταναλωτικη 'τρελα'? :afro:

Καθε αλλο leonkoum, ειμαι σιγουρος οτι δεν τα χρειαζομαι ολα αυτα για να αρχισω. Αλλα ειναι ομορφο να τα εχεις.

Δυστυχως η ευτυχως, εχω πληρη γνωση της υπερβολης μου :-)

Καθε αλλο leonkoum, ειμαι σιγουρος οτι δεν τα χρειαζομαι ολα αυτα για να αρχισω. Αλλα ειναι ομορφο να τα εχεις.

Δυστυχως η ευτυχως, εχω πληρη γνωση της υπερβολης μου :-)

Όπως καταλαβαίνεις εδώ μέσα δεν θα βρεις πολλούς που να δικαιολογούν την υπερβολή άρα όταν θα πάρεις το σώμα θα αρχίζουμε να ζητούμε φωτογραφίες...

Re: Απάντηση: Αναβαθμιση σωματος ή αγορα φακων?? Και τα δυο, αδυνατον...

Στο "Κατσε ησυχος!!!" του Λεωνίδα, θα συμπλήρωνα "γιατί οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι"..-bye-

Ακριβως, γι'αυτο και γω προτρεχω να επενδυσω πριν με βρει κανα κακο, Θεος φυλαξοι...., και χασουμε τη δουλιτσα μας.

Παντως πραγματικα εκτιμω την προτροπη, συμβουλη και το ενδιαφερον ολων σας. Ειναι η τελευται υπερβολη που κανω στο θεμα της φωτογραφιας (τουλαχιστον φανερα :-) καθως δεν αισθανομαι και πολυ ανετα διοτι απλα εχετε ολοι σας δικιο (εκτος του γκατζετακια κυριου με την canon 600Δ...) και σας ευχαριστω γι'αυτο.

Όπως καταλαβαίνεις εδώ μέσα δεν θα βρεις πολλούς που να δικαιολογούν την υπερβολή άρα όταν θα πάρεις το σώμα θα αρχίζουμε να ζητούμε φωτογραφίες...

Ακριβως αυτο καταλαβα και εκτιμησα πραγματικα οπως εγραψα πιο πανω, κ.Βλασιδη!

Τωρα, φωτογραφιες του αγορασθεντος εξοπλισμου ευχαριστως!!

Φωτογραφιες αλλες, περαν των μακρο της γατας μου, της χελωνας μου και των λοιπων ερπετων του κηπου, αργοτερα, αφου μαθω επεξεργασια raw, για να σας εντυπωσιασω ξαφνικα :-)