Αναβαθμιση σωματος ή αγορα φακων?? Και τα δυο, αδυνατον...

Μεγειά! Οι φωτογραφίες που είναι? Άντε καλό καιρό έχει...

Σε ευχαριστω cacau!!!

Φορτιζω τη μπαταρια. Θελω να ειμαι τυπικοτατος και μια φορα, ετσι για αλλαγη. Αισθανομαι σεβας, εκτιμηση και δεος για την Lady D7k :)
 
αν ειναι πολλα τα Inhouse, θα σου χρειαστει και ενα καλο εξωτερικο φλας
 
αν ειναι πολλα τα Inhouse, θα σου χρειαστει και ενα καλο εξωτερικο φλας

Εαν τα περισσοτερα θεματα βρισκονται απο 2-6 μετρα μακρυα, το φλας της μηχανης δεν ειναι αρκετο? Δεν διαπιστωσα προβλημα με το φλας της 5000.

Βεβαια δεν γνωριζω αν το εξωτερικο φλας σου δινει αλλη ποιοτητα εικονας. Ποτε δεν το σκεφτηκα ετσι. Τι ισχυει Paul?
 
Σου ανοίγονται άλλοι ορίζοντες με εξωτερικό.. bounce για αρχή και μετά το παίζεις και strobist με ομπρέλες κλπ σε συνδυασμό με το commander της D7K.
 
ΙΜΗΟ την καλυτερη βελτιωση στην εικονα θα σου δωσει το φλας.
Το φλας της μηχανης δεν ειναι κακο, απλα η θεση του ειναι λαθος, γιατι απο εκει που ειναι δινει φωτογραφιες με επιπεδο φωτισμο, φλατ οπως λενε.
Ενα απλο bounce να κανεις (να βαλεις την κεφαλη του εξωτερικου φλας να ριχνει στο ταβανι η σε καπιο τοιχο) θα βελτιωθουν πολυ οι φωτογραφιες
 
Last edited:
Ναι το bounce εχει λογικη. Αρα ενα φλασακι με ρυθμιζομενη κεφαλη ειναι must.

Παιδια, ο φακος 35μμ 1.8 της νικον ειναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ πανω στην 7000!!!!

Μερα με τη νυχτα!!! Τι ευκρινια ειναι αυτη, πραγματικα τα'χασα!!

Το ιδιο και ο μακρο 85μμ, λες και ειναι αλλος φακος πανω στην 7000!!!

Ολοι οι αλλοι φακοι που εχω ειναι οπως και πανω στην 5000. Ισως λιγο καλυτερο αποτελεσμα. Αυριο θα κανω τα τεστ.

Σημερα θα χαρω τον 35μμ και την ευκολια χειρισμου της 7κ. Απιθανη καμερα. Τη χαιρεται το χερι σου και το ματι σου. ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΕΤΑΙ!!

Τωρα καταλαβαινω.... σε τι ταξιδι μπαινω αναφορικα με καλους φακους...καλα τα λεγατε. Αξιζει χιλιες φορες ομως.
 
Σου ανοίγονται άλλοι ορίζοντες με εξωτερικό.. bounce για αρχή και μετά το παίζεις και strobist με ομπρέλες κλπ σε συνδυασμό με το commander της D7K.

Ειναι αληθεια.

Ποιο φλασ προτεινεις? Απλο και τιμιο?
 
Το Nissin 866 ειναι πραγματικά πολύ καλό, αρκετά δυνατο (αν θυμαμαι καλά) πληρως συμβατο με το Nikon CLS και σε πολύ καλή τιμή. Εναλλακτικά το SB-700.
 
ε κι αν ειναι "τεραστιο" (που δεν ειναι), τι εγινε?
το ακριβο ειναι αλλο θεμα, αλλα μακροχρονια, θα το καταλαβουμε..
 
ΟΚ αν τα λεφτά και ο ογκος δεν ειναι θεμα, τοτε το SB-900 ειναι εξαιρετικο οντως.. (Εγώ παντως με τα ιδια χρήματα περιπου θα έπαιρνα 2 Χ Nissin 866)
 
Τελικα, το εξωτερικο φλας, ακομα και για μενα που (λανθασμενα) αποφευγω να χρησιμοποιω ακομα και το built in, ειναι απλα απαραιτητο.

Το bounce effect κανει τεραστια διαφορα, μα τεραστια, σε σχεση με το built in σε πολλες περιπτωσεις. Thanks racer που προτεινες φλας και με εβαλες να ψαχνω. Αξιζε.

Ψαχνοντας λοιπον ειδα οτι το μικρο της Νικον SB-400 ειναι οτι ακριβως χρειαζομαι. Μικρο, απλο, οικονομικο και προπαντων Νικον.
 
Τελικα, το εξωτερικο φλας, ακομα και για μενα που (λανθασμενα) αποφευγω να χρησιμοποιω ακομα και το built in, ειναι απλα απαραιτητο.

Το bounce effect κανει τεραστια διαφορα, μα τεραστια, σε σχεση με το built in σε πολλες περιπτωσεις. Thanks racer που προτεινες φλας και με εβαλες να ψαχνω. Αξιζε.

Ψαχνοντας λοιπον ειδα οτι το μικρο της Νικον SB-400 ειναι οτι ακριβως χρειαζομαι. Μικρο, απλο, οικονομικο και προπαντων Νικον.

Θα σου έλεγα να το αποφύγεις, κανει μεν bounce αλλά με περιορισμενο ευρος, δεν περιστρέφετε δεξια - αριστερά και ειναι λιγο μονο πιο δυνατό από το ενωματομένο φλας της μηχανής σου. Δεν θα σε βολέψει.

Αν θελεις Νικον oπωςδήποτε σε χαμηλή τιμή ψάξε για το SB-600 που ειναι σχετικά προσιτό και θα σε βολέψει καλύτερα
 
Έχε υπ'όψιν σου ότι δεν μπορείς να κάνεις bounce παντού, είτε γιατί η επιφάνεια ανάκλασης του φωτός (ταβάνι,τοίχος) είναι πολύ μακριά, είτε είναι βαμμένη με άλλο χρώμα από άσπρο, με αποτέλεσμα όχι πάντα επιθυμητό.

Συμφωνώ για το SB-600, εδώ και 3 χρόνια είναι πιστός μου σύντροφος και έχει χρησιμοποιηθεί άπειρες φορές, σε πολλές περιπτώσεις.

Όχι στο SB-400. Μπορεί τώρα να σου φαίνεται ιδανικό, όταν όμως στρέψεις τη μηχανή σε θέση "portait" και δεν μπορείς να κάνεις bounce...
:smash:
 
Εχω το SB400 και με εχει βγάλει ασπροπρόσωπο. Μίκρο οσο δε φανταζεσαι με καλη αυτονομία και αρκετά γρήγορο αν εχεις καλες μπαταρίες. το μονο "αρνητικό" ειναι οτι σε protrait δεν εχεις bounce οπως τονίζει ο ncups αλλα τουλαχιστον σε μένα τετοιες λήψεις ειναι πολυ λίγες που να το χρειάζομαι. Αλλιως bounce σε landscape!

Αν θες παραπάνω κόλπα (και αν σκοπευεις να τα χρησιμοποιήσεις ποτε) τοτε κοιτα sb700.
 
Ακυρο το SB-400. Σεβομαι απολυτως τις αποψεις ολων σας.

Στρεφομαι τοτε μεταξυ του SB-600 και ενος Νισσιν. Παω να ψαξω.

Ευχαριστω παιδια. Το εκτιμω πολυ.