To SB-600 έχει καταργηθεί να ξέρεις, όπως και το SB-800 πλέον. Ελπίζω να μη διάβαζες για το 400 από τον Ken![]()
Πάρε φθηνότερο κανονικό φλας (βλ. Νισσιν) και ένα μάκρο φλας, θα το χρειαστείς οπωσδήποτε το δεύτερο (εκτός εάν κάνεις πατέντες με κάτι macro diffusers κλπ).
Έχουν τέτοιον αντάπτορα για φακούς της σειράς G? Γιατί αυτοί δεν έχουν δαχτυλίδι διαφράγματος. Σε Canon είναι σχεδόν ιδιοκατασκευή τέτοιοι αντάπτορες και πηγαίνουν κοντά 150$ (τελευταία φορά που είχα κοιτάξει).
Α ωραία. Τέτοιο δακτύλιο έχει και ο αντάπτορας που θέλω για τη ΝΕΧ. Το διάφραγμα το ελέγχεις με stop ή στρίβει συνεχόμενα σαν το focus ring;
Για να καταλαβω κατι βρε παιδια σχετικα με την ευκρινεια/sharpness ενος φακου σε day light (μη νυχτερινη) φωτογραφηση, πχ 6πμ-6μμ Ιουνιο μηνα.
Ενας φακος φ2.8 ειναι κατ'αναγκη πιο οξυς/ευκρινης απο εναν με φ3.5 η φ4 εαν υπαρχει αρκετος φυσικος φωτισμος? Και ομιλω για ευρυγωνιους φακους και φακους μεχρι 50μμ, οχι για τελε.
Ερωτω γιατι προσπαθω να καταρτησω λιστα με φακους συμφωνα με τις αναγκες μου και παραλληλα μια λιστα με τους ιδανικους φακους.
Ευχαριστω.
Συνήθως όσο πιο φωτεινοί είναι οι φακοί, τόσο καλύτερα κρύσταλλα έχουν. Γι\ αυτό και -υποθετικά πάντα- ένας f2.8 θα είναι οξύτερος από έναν f4 σε ένα άλλο, πιο κλειστό διάφραγμα.
stgeo, racer ευχαριστω. Ο συνδυασμος των απαντησεων σας με κατατοπισε πληρως. Και αυτο για τα κρυσταλλα εχει λογικη.
Καλοριζικη η Νικον 7000 φιλε μου , πιστευω πως δυσκολα θα σε αφησει παραπονεμενο ακομα και μετα απο πολλα χρονια που θα την εχεις μαθει καλα ...κατπληκτικη μηχανη.
Κοιτα μονο να παρεις πολυ καλους φακους που να κανουν και για FF ωστε να τους εχεις αν αποφασισεις καποτε να αγορασεις και FF μηχανη.
Χαλάρωσε μπρε!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.