Αναβαθμιση σωματος ή αγορα φακων?? Και τα δυο, αδυνατον...

To SB-600 έχει καταργηθεί να ξέρεις, όπως και το SB-800 πλέον. Ελπίζω να μη διάβαζες για το 400 από τον Ken :p

Πάρε φθηνότερο κανονικό φλας (βλ. Νισσιν) και ένα μάκρο φλας, θα το χρειαστείς οπωσδήποτε το δεύτερο (εκτός εάν κάνεις πατέντες με κάτι macro diffusers κλπ).

To SB-600 έχει καταργηθεί να ξέρεις, όπως και το SB-800 πλέον. Ελπίζω να μη διάβαζες για το 400 από τον Ken :p

Ναι!! Και με επεισε αρκετα μια φωτογραφια της γιαγιας του, πριν και μετα το ΣΒ400 :)))

Μηπως ειναι Θεομπαιχτης? Καλοκαγαθο ανθρωπακι μου φαινεται, που προσπαθει να ζησει τη φαμελια του με donations :)

Πάρε φθηνότερο κανονικό φλας (βλ. Νισσιν) και ένα μάκρο φλας, θα το χρειαστείς οπωσδήποτε το δεύτερο (εκτός εάν κάνεις πατέντες με κάτι macro diffusers κλπ).

To macro φλας της νικον ειναι σιγουρα στη λιστα μου. Αν και ακριβο, τα αντιστοιχα ειναι της πλακας.

Για το αλλο φλας, διαβασα στο μανουαλ της Νικον οτι αναπτυσεται ταση 250v και να προτιμαμε Νικον. Τρομαξα λοιπον και συνεμορφωθην προς τας υποδειξεις:chinese:

Το close up hoya 3+ δουλεψε μια χαρα στην G1 14-45mm. Δεν εχει infinity focus αλλα για τη δουλεια που το θελω ειναι μια χαρα.

Επισης σημερα μου ηρθε απο Αμερικη το adapter Nikon (G) to m4/3 για την Πανασονικ G1 (22Ευρω συνολο). Κουμπωσε αψογα (εκατερωθεν) με ολους τους Νικκορ. Αυριο θα δω πως παει γιατι σημερα ηταν μουντος ο καιρος να βγαλω δειγματα, ιδιαιτερα μακρο με τον 85μμ και ζοομ με τον 55-200. Ειμαι περιεργος.

Έχουν τέτοιον αντάπτορα για φακούς της σειράς G? Γιατί αυτοί δεν έχουν δαχτυλίδι διαφράγματος. Σε Canon είναι σχεδόν ιδιοκατασκευή τέτοιοι αντάπτορες και πηγαίνουν κοντά 150$ (τελευταία φορά που είχα κοιτάξει).

Έχουν τέτοιον αντάπτορα για φακούς της σειράς G? Γιατί αυτοί δεν έχουν δαχτυλίδι διαφράγματος. Σε Canon είναι σχεδόν ιδιοκατασκευή τέτοιοι αντάπτορες και πηγαίνουν κοντά 150$ (τελευταία φορά που είχα κοιτάξει).

Και ομως εχουν.
Εχει ενα δακτυλιο ο ανταπτορας, που ανοιγοκλεινει το διαφραγμα των Νικκορ G. Ο μεταλλικος ανταπτορας φαινεται και αισθανεται στιβαρος.

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320660413069&ssPageName=STRK:MEWNX:IT

Α ωραία. Τέτοιο δακτύλιο έχει και ο αντάπτορας που θέλω για τη ΝΕΧ. Το διάφραγμα το ελέγχεις με stop ή στρίβει συνεχόμενα σαν το focus ring;

Α ωραία. Τέτοιο δακτύλιο έχει και ο αντάπτορας που θέλω για τη ΝΕΧ. Το διάφραγμα το ελέγχεις με stop ή στρίβει συνεχόμενα σαν το focus ring;

Στριβει συνεχομενα σαν δακτυλιδι φοκους. Not bad.

Για να καταλαβω κατι βρε παιδια σχετικα με την ευκρινεια/sharpness ενος φακου σε day light (μη νυχτερινη) φωτογραφηση, πχ 6πμ-6μμ Ιουνιο μηνα.

Ενας φακος φ2.8 ειναι κατ'αναγκη πιο οξυς/ευκρινης απο εναν με φ3.5 η φ4 εαν υπαρχει αρκετος φυσικος φωτισμος? Και ομιλω για ευρυγωνιους φακους και φακους μεχρι 50μμ, οχι για τελε.

Ερωτω γιατι προσπαθω να καταρτησω λιστα με φακους συμφωνα με τις αναγκες μου και παραλληλα μια λιστα με τους ιδανικους φακους.

Ευχαριστω.

Για να καταλαβω κατι βρε παιδια σχετικα με την ευκρινεια/sharpness ενος φακου σε day light (μη νυχτερινη) φωτογραφηση, πχ 6πμ-6μμ Ιουνιο μηνα.

Ενας φακος φ2.8 ειναι κατ'αναγκη πιο οξυς/ευκρινης απο εναν με φ3.5 η φ4 εαν υπαρχει αρκετος φυσικος φωτισμος? Και ομιλω για ευρυγωνιους φακους και φακους μεχρι 50μμ, οχι για τελε.

Ερωτω γιατι προσπαθω να καταρτησω λιστα με φακους συμφωνα με τις αναγκες μου και παραλληλα μια λιστα με τους ιδανικους φακους.

Ευχαριστω.

Κατ'αναγκη , μονο φωτεινοτερος ειναι ενας 2.8 απο εναν με μεγαλυτερο διαφραγμα.
Συνηθως ομως ενας φακος ειναι οξυτερος οταν τον κλεισουμε λιγακι πχ ο Pentax FA-50/1.4 ειναι πολυ μαλακος στο 1.4 αλλα σκοτωνει απο το 2.8 και μετα.

Συνήθως όσο πιο φωτεινοί είναι οι φακοί, τόσο καλύτερα κρύσταλλα έχουν. Γι\ αυτό και -υποθετικά πάντα- ένας f2.8 θα είναι οξύτερος από έναν f4 σε ένα άλλο, πιο κλειστό διάφραγμα.

stgeo, racer ευχαριστω. Ο συνδυασμος των απαντησεων σας με κατατοπισε πληρως. Και αυτο για τα κρυσταλλα εχει λογικη.

Συνήθως όσο πιο φωτεινοί είναι οι φακοί, τόσο καλύτερα κρύσταλλα έχουν. Γι\ αυτό και -υποθετικά πάντα- ένας f2.8 θα είναι οξύτερος από έναν f4 σε ένα άλλο, πιο κλειστό διάφραγμα.

Συνηθως οι φωτεινοι φακοι ειναι πιο προσεγμενοι με περισσοτερα κρυσταλλα και υψηλοτερη τιμη ομως αυτο δεν σημαινει πως ειναι οξυτεροι εξ'αιτιας του ανοιχτοτερου διαφραγματος.
Ο "σκοτεινος" Κανον 15-85 πχ , ειναι μαλλον οξυτερος σε ολα τα διαφραγματα απο καθε αλλο 2.8 που ξερω , ακομα και απο τον εξαιρετικο σου Ταμρον.

Δεν έχει καμία σχέση η οξύτητα με το πόσο γρήγορος είναι ο φακός.

Ο γρήγορος φακός έχει περιθώριο να τον κλείσουμε, και μπορεί στο ίδιο διάφραγμα με έναν αργό (ο οποίος στο συγκεκριμένο θα λειτουργεί ανοικτός) να είναι οξύτερος. Πχ ένας φακός f/1.4 λογικό είναι (αλλά όχι απόλυτο πάντα, αναλόγως τον φακό!) να είναι οξύτερος στο f/4 από έναν φακό που αρχίζει από το f/4, αφού ο δεύτερος λειτουργεί εκεί ανοικτός ενώ ο πρώτος έχει ήδη κλείσει 3 στοπ!

Κάποιοι γρήγοροι φακοί, ως πιο ακριβές κατασκευές, αλλά και για να αντιμετωπίσουν ειδικά προβλήματα, που δημιουργούνται πχ για έναν ζουμ σταθερού 2.8 διαφράγματος, έχουν κάποια στοιχεία τους από ειδικά κρύσταλλα (UD, SLD και δεν συμμαζεύεται). Αυτά επηρεάζουν σίγουρα εκτροπές (οι οποίες συνδέονται κάπως με την οξύτητα στα άκρα) και γενικότερα απόδοση στα άκρα.

stgeo, racer ευχαριστω. Ο συνδυασμος των απαντησεων σας με κατατοπισε πληρως. Και αυτο για τα κρυσταλλα εχει λογικη.

Καλοριζικη η Νικον 7000 φιλε μου , πιστευω πως δυσκολα θα σε αφησει παραπονεμενο ακομα και μετα απο πολλα χρονια που θα την εχεις μαθει καλα ...κατπληκτικη μηχανη.
Κοιτα μονο να παρεις πολυ καλους φακους που να κανουν και για FF ωστε να τους εχεις αν αποφασισεις καποτε να αγορασεις και FF μηχανη.

Καλοριζικη η Νικον 7000 φιλε μου , πιστευω πως δυσκολα θα σε αφησει παραπονεμενο ακομα και μετα απο πολλα χρονια που θα την εχεις μαθει καλα ...κατπληκτικη μηχανη.
Κοιτα μονο να παρεις πολυ καλους φακους που να κανουν και για FF ωστε να τους εχεις αν αποφασισεις καποτε να αγορασεις και FF μηχανη.

Ευχαριστω! Δεν την χορταινω, η αληθεια ειναι. Σημερα ξυπνησα στις 7 να συνεχισω το διαβασμα του μανουαλ με το οποιο αποκοιμηθηκα κατα τις 2!!

Οσο πιο πολυ διαβαζω για την 7000 καταλαβαινω οτι εχεις απολυτο δικιο με το να λες οτι 'δεν θα με αφησει παραπονεμενο ακομα και μετα απο πολλα χρονια που θα την εχω μαθει καλα'.

Οσο για FF, ουτε κουβεντα. Ηταν ηδη ιεροσυλια, για τα "φωτογραφικα κυβικα" μου, που αγορασα την d5000, ποσω μαλλον την D7000. Αλλα το καλο ειναι οτι διαπιστωνω τις δυνατοτητες που εχει ενα μηχανημα σε σχεση με καποιο αλλο καθως και τους περαιτερω φωτογραφικους οριζοντες που ανοιγει..

Χαλάρωσε μπρε!

:)))

Αμα χαλαρωσω τωρα, θα πανε τσαμπα τα λεφτα. Ξερω τι λεω...

Ασε που με ξεκουραζει αυτο το συγκεκριμενο αγχος της μαθησης!!! Οξυμωρο?

Χαλαρωσα ομως σχετικα με τη ζηλεια μου για τους φακουs σου. Διαπιστωσα οτι δυσκολα θα μπορεσω να συμπληρωσω παρομοιο avatar :bigcry:

Ρίξε και μια ματιά στο ebay, αν έχεις υπομονή για ψάξιμο, βρίσκεις καλά πράγματα σε τιμές λογικές ή και χώμα.

Σου δίνω το παρακάτω παράδειγμα, με το ελάχιστο ψάξιμο που έκανα.Δεν είναι ευκαιρία, απλώς είναι ενδεικτικό το προς τα που να κατευθυνθείς.

Υπάρχει βέβαια και αυτό, ίσως όμως είναι ακριβό