Αναβαθμιση σωματος ή αγορα φακων?? Και τα δυο, αδυνατον...

Δεν μπορω να πιστεψω οτι δεν ειναι καλη η μηχανη ΝΙΚΟΝ, τοσο που φαινεται η διαφορα με το ματι.

Μαλλον ειναι θεμα ρυθμισεων. Ψυχραιμια.

Προσπάθησα να τραβήξω φωτογραφίες για να ανεβάσω, τράβηξα καμιά πενηντάρια για να φαίνονται περίπου τέσσερεις με πέντε και μου ήλθε η ιδέα να τραβήξω και με έναν παλιό φακό της Nikon και έπαθα πλακά, τα πάντα καθάρισαν και φωτιστήκαν. Όποτε πηρά την μηχανή και τον φακό της Tamron και πήγα στο κατάστημα που τα είχα αγοράσει, μετά από μια δόκιμη μου άλλαξαν το φακό και τώρα τα πράγματα άλλαξαν κάθετα. Δεν ξέρω αν έφταιγε που διάβασα χθες ένα e-mail με τον Μητσοτάκη.

Δεν ξερω αν εισαι γκαντέμης αλλά το εχουμε πει επανειλλημένως οτι μηχανές σαν την D7000 θέλουν την αφρόκρεμα των φακων για να αναδειξουν την αξια τους αλλιως τα αποτελέσματα που θα παιρνεις δεν θα ειναι τα αναμενόμενα..

Βεβαια εσύ μάλλον έπεσες σε κακο κομμάτι στον Tamron , το οποιο δεν ειναι και πολύ απίθανο.

Μερικές φωτογραφίες οι 1,3,7 είναι με τον προβληματικό φακό το πρωί με φως η 7 μάλιστα χωρίς φλας δεν έβγαινε, δηλαδή αν δεν ήταν άπλετο φως δεν έβγαινε η φωτογραφία, μάλλον δεν καθάριζε με τίποτα, οι 8,9,10 με τον καινούργιο Tamron και 8 με φλας και 9 και 10 χωρίς φλας αρκετά σκοτεινό δωμάτιο τέτοια ώρα.

Που είναι οι φωτογραφείς οεεεοοοοοο ;;;;; άντε ξανά από την αρχή μάλλον μια μια πρέπει να τις σηκώσω. Οι 1,3,7 είναι οι τρεις πρώτες και 8,9,10 είναι οι τρεις τελευταίες

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    188.8 KB · Views: 41
  • 3.jpg
    3.jpg
    151.9 KB · Views: 29
  • 7.jpg
    7.jpg
    146.2 KB · Views: 32
  • 8.jpg
    8.jpg
    172.9 KB · Views: 35
  • 9.jpg
    9.jpg
    116.5 KB · Views: 31
  • 10.jpg
    10.jpg
    109.5 KB · Views: 32
Μερικές φωτογραφίες οι 1,3,7 είναι με τον προβληματικό φακό το πρωί με φως η 7 μάλιστα χωρίς φλας δεν έβγαινε, δηλαδή αν δεν ήταν άπλετο φως δεν έβγαινε η φωτογραφία, μάλλον δεν καθάριζε με τίποτα, οι 8,9,10 με τον καινούργιο Tamron και 8 με φλας και 9 και 10 χωρίς φλας αρκετά σκοτεινό δωμάτιο τέτοια ώρα.

Φίλε μου όταν λες δεν έβγαινε, δεν καθάριζε τι εννοείς. Μήπως δεν μπορούσε να εστιάστει ?

Άλλες τρεις, οι δυο στο εξωτερικό χώρο χωρίς φλας και η γάτα με φλας, ήθελα να δείξω όλη της την ομορφιά. Βεβαία έτσι που τις μικραίνω χάνουν πολύ από την ποιότητα τους.

Attachments

• 11.jpg
    11.jpg
    124.5 KB · Views: 23
  • 13.jpg
    13.jpg
    105.5 KB · Views: 21
  • 14.jpg
    14.jpg
    115.5 KB · Views: 20
Φίλε μου όταν λες δεν έβγαινε, δεν καθάριζε τι εννοείς. Μήπως δεν μπορούσε να εστιάστει ?
Η μηχανή στο AF δεν εστίαζε και όταν την είχα σε Manual μια στις δέκα δεν ήταν κουνημένη και πάνω σε τρίποδα.

Αυτή την στιγμή πάνω στο Διόνυσο, είμαι σε ένα σημείο πολύ κοντά στο βουνό, όταν δύει ο ήλιος είναι αρκετά σκοτεινά.
Την ώρα της δύσης δεν βλέπουμε τον ήλιο. Δηλαδή τώρα είναι αρκετά σκοτεινά και έξω.

Αυτες με τον 'προβληματικο' φακο μου αρεσουν περισσοτερο :))
Ναι, το πρωί εκείνη την ώρα ήταν ήλιος και τώρα σχεδόν σκοτάδι. Με εκείνο το φακό τώρα δεν θα έβγαινε φωτογραφία χωρίς φλας όπως βγήκε τώρα.

Μήπως ήταν σε AF-C , οπότε έψαχνε απεγνωσμένα η μηχανή κόντρα στο φως να βρεθεί σε συνεχή εστίαση; Ο φακός πριν και μετά δεν φαίνεται να έχει διαφορά!

Η μηχανή στο AF δεν εστίαζε και όταν την είχα σε Manual μια στις δέκα δεν ήταν κουνημένη και πάνω σε τρίποδα.

Αν δεν εστίαζε και στο manual λογικά θα είχε προβλημα. Απλά σε ρώτησα γιατί ο συγκεκριμένος φακός σε σκηνές χαμηλού φωτισμού δεν εστιάζει ή δυσκολεύεται.

. Απλά σε ρώτησα γιατί ο συγκεκριμένος φακός σε σκηνές χαμηλού φωτισμού δεν εστιάζει ή δυσκολεύεται.
Εδώ είναι σκοτάδι με μια λάμπα πάνω από το τραπέζι και εστιάζει κανονικά, η πρώτη χωρίς φλας και η δεύτερη νε φλας, το ενσωματωμένο.

Attachments

• 15.jpg
    15.jpg
    107.5 KB · Views: 26
  • 16.jpg
    16.jpg
    113 KB · Views: 26
Εδώ είναι σκοτάδι με μια λάμπα πάνω από το τραπέζι και εστιάζει κανονικά, η πρώτη χωρίς φλας και η δεύτερη νε φλας, το ενσωματωμένο.

Όχι αυτή δεν είναι σκηνή χαμηλού φωτισμού, φωτίζεται απ'τη λάμπα.
Πάντως όπως λέει και ο spageo και εγώ δεν βλέπω διαφορά στους δυο φακούς. Το πρόβλημα εστίασης βέβαια μόνο εσύ μπορείς να το διαπίστωσες.
Οι φωτογραφίες που ανέβασες μια χαρά εστιασμένες μου φαίνονται.
Πάντως τώρα με τον καινούργιο φακό είσαι ευχαριστημένος ?