Aναβαθμιζεται το Υ Μ-Θ σε Γ.Γραμματεια

petronik

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
18,925
Θεσσαλονίκη
Συμφωνα με ολες τις ενδειξεις ,ενα δειγμα γραφης,ειναι η ... αναβαθμιση του Υ.Μακεδονιας-Θρακης σε Γ. Γραμματεια.Προκειται για πραξη που βοηθα στην περαιτερω αποκεντρωση του κρατικου μηχανισμου ,με την συγκεντρωση των αρμοδιοτητων στην Αθηνα.Βεβαια η μπορα πηρε και το Υ.Αιγαιου

Ειλικρινά ως μακεδόνας θεωρώ ότι είναι λίγο ρίξιμο, αλλά μεταξύ μας δεν ξέρω τί πρόσφερε αυτό το υπουργείο πέραν του "να έχετε και εσείς δικό σας υπουργείο"

Τέτοιο υπουργείο εγώ δεν θέλω.

Το υ.Μ-Θ επρεπε να αναβαθμισθει και να εχει περισσοτερες αρμοδιοτητες ,να γινει ενα σκαλι για την περαιτερω αποκεντρωση.Αλλα αντ αυτου ,της προοδου,εχουμε πισωγυρισμα.Ακομη και αυτες τις λιγοστες αρμοδιοτητες που ειχε ,εκδοση καποιων αδειων κλπ,τωρα θα πρεπει να υποβαλονται στην γ.γ και να πηγαινουν προς υπογραφη στην Αθηνα.Αυτο βεβαια αφορα ολους τους κατοικους Μ-Θ και οχι μονον της Θεσσαλονικης.Αν δεν κανω λαθος ακομη και την ρυθμιση του ωραριου φορτοεκφορτοσεων πρεπει να το εγκρινει η Αθηνα.Το να δωθουν αρμοδιοτητες θα ηταν πραγματικη τομη,οχι η υποβαθμιση του.Και αν θελεις την γνωμη μου επρεπε να ειχε δημιουργηθει,εδω και χρονια υφυπουργειο,με αρμοδιοτητες-οχι στα χαρτια-και στην Θρακη και την Ηπειρο,πρεπει να αλλαξει το μοντελλο διακυβερνησης αυτου του τοπου με τοπικες βουλες ,που να αποφασιζουν τα του τοπου τους και οχι να περιμενουν υπογραφες και την επιφοιτηση του καθε υπουργου

Είναι κοινό μυστικό ότι ήταν ανύπαρκτο υπουργείο.
Ας φέρναν εδώ το αγροτικής οικονομίας.
Είναι πιό κοντά και στον κάμπο της Λάρισας και της Νάουσας και της Θεσσαλονίκης.
Αν θέλουν κάνουν.
Αλλα δεν θέλουν.

Ειλικρινά ως μακεδόνας θεωρώ ότι είναι λίγο ρίξιμο, αλλά μεταξύ μας δεν ξέρω τί πρόσφερε αυτό το υπουργείο πέραν του "να έχετε και εσείς δικό σας υπουργείο"

Ε πως ?

Βολευε ενα σωρο δικα μας παιδια.

Ε πως ?

Βολευε ενα σωρο δικα μας παιδια.

δεν ξερω τι βόλευε, ξέρω ότι δεν προσέφερε και τίποτα

και καιρός είναι να ξεχάσουμε αυτά τα βολέματα...

Να τα ξεχάσουμε, ναι.

Αλλά να ξεχάσουμε και τις επιτροπές που εδρεύουν όλες τους στην Αθήνα, σε σημείο παραλογισμού. Προ ετών θυμάμαι είχα κατεβεί Αθήνα για να παρεβρεθώ σε μία συνεδρίαση της Β´ επιτροπής ΟΑΕΔ, αρμόδιας για θέματα ....Βόρειας Ελλάδας. Ε φτάνει πια τόσο ...στενοκέφαλος υδροκεφαλισμός. Υπάρχει δε (δεν έχω καταλάβει με ποια λογική, πάντως υπάρχει) μερίδα των Αθηναίων που πραγματικά τέρπονται που όλα στη χώρα ελέγχονται από όργανα εδρεύοντα στον τόπο κατοικίας τους. Νιώθουν κάπως σαν ...κυρία δημάρχου, κυρία ιατρού, κάτι τέτοιο, φαντάζομαι.

Εμ, πως;… έπρεπε να καταργήσουμε ορισμένα περίσσια υπουργία για να δημιουργήσουμε άλλα καινούρια, πιο χρήσιμα…. Όπως το υπουργείο πρασίνου…. Δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ…. Καλά, και οι βουλευτές μας; Απόντες όπως πάντα!

Εγώ θα περιμενω τον Δεκέμβριο που θα συνεδριάσει η Ε.Ε για το θέμα της Ονομασιας τών Σκοπίων...
Τότε ισως πάρω τις απαντήσεις,που ήδη υποψιάζομαι,ως προς το γιατί υποβαθμιστηκε το Υπουργειο Μακεδονιας-Θράκης.Σε λιγο ,με την εγχώρια προπαγάνδα για τα ´δικαιώματα´τών ´Μακεδόνων τού Αιγαίου´θα ξεχάσουμε και την εννοια Μακεδονία.
Μέχρις τοτε δεν θα πώ τιποτα.
Καλά για το Θράκης αυτο εχει ξεχαστεί απο τοτε που κατεβηκε για Υποψήφια Νομαρχέσα η Καραχασάν..-bye--bye--bye-

Αυτο δα έλειπε.
Τουλάχιστον το Μακεδονίας-Θρακης θυμιζε εστω και κατ´ονομα τον Γεωγραφικό προσδιορισμό τής Περιοχής που διεκδικούν ανερυθρίαστα οι ψευτομακεδόνες τού Γκρουέφσκυ και οι Ντόπιοι απολογητές τους..
Ενω τώρα σιγά τά ωά...
Ποιος ασχολειται με μια Γενική Γραμματεία.?

Last edited:
ε καλά , κι οι άλλοι , οι φύλακες του έθνους , επί υπουργίας Ντόρας είχαν κάνει δεκτό τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων στην Ελλάδα μεταφερόμενο με σκοπιανό αεροπλάνο των «Μακεδονικών Αερογραμμών (ΜΑΤ)» στο πλαίσιο της συνόδου του ΟΑΣΕ που έγινε στις 27 Ιουνίου στην Κέρκυρα.

Ας περιμένουμε να δούμε . Είναι γεγονός ότι κάτι τέτοια υπουργεία , εμένα μου θυμίζουν την καθιέρωση εορτών υπερ της γυναίκας , του παιδιού , του πατέρα κλπ . Δεν ξέρουμε , δηλαδή , τι ουσιαστικό να κάνουμε , οπότε ιδρύουμε πανηγυρικά ένα Υπουργείο , με ακαθόριστες αρμοδιότητες αλλά ηχηρό όνομα .

Re: Απάντηση: Aναβαθμιζεται το Υ Μ-Θ σε Γ.Γραμματεια

Εγώ θα περιμενω τον Δεκέμβριο που θα συνεδριάσει η Ε.Ε για το θέμα της Ονομασιας τών Σκοπίων...

Είμαι βέβαιος ότι θα κηρύξει ...unrelenting struggle

(δύσκολη γαρ λέξη το "ανένδοτο" και εύκολα γίνεται και ανέκδοτο)

ε καλά , κι οι άλλοι , οι φύλακες του έθνους , επί υπουργίας Ντόρας είχαν κάνει δεκτό τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων στην Ελλάδα μεταφερόμενο με σκοπιανό αεροπλάνο των «Μακεδονικών Αερογραμμών (ΜΑΤ)» στο πλαίσιο της συνόδου του ΟΑΣΕ που έγινε στις 27 Ιουνίου στην Κέρκυρα.
.

Μα φυσικά.
Παρεούλα πάνε αυτά και αυτοί.
Οποτε ωραια η παραμύθα τών διαφορών στην εξωτερική πολιτική ,αλλά δεν εχει δράκο.

off-topic και sorry
Aλλά λέω να ανοιξω Νημα για την αναμενομενη προσφορά της Κυριάς Νταλάρα και της Κυριας Γκερέκου στον Πολιτισμό.:BDGBGDB55::BDGBGDB55::flipout::flipout:
Θα κάνω αφιέρωμα στις Τεχνες του AvClub.-bye-:grandpa:

Παιδιά, απολαύστε τη βραδυά..

....απόψε και μόνο απόψε, ο Γιώργος έχει υφιστάμενη υπουργό τη Ντόρα:D:D:D

ούτε ο Βαμβακούλας δεν τα'χει ζήσει αυτά με τη μεταγραφή του στο τριφύλλι:flipout::flipout:

οφ τοπικ αλλα δεν χωραγε αλλου

Χαμός στη ΓΓΑ!

Απίστευτο σκηνικό το απόγευμα της Παρασκευής στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού! Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr ο γενικός γραμματέας, Σταύρος Δουβής, είχε αντεγκλίσεις με συμβασιούχους του οργανισμού και oι δύο πλευρές βρέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα όπου υπέβαλλαν μηνύσεις.

Όλα ξεκίνησαν από την απόφαση του κ. Δουβή να ανοίξει τις... κάνουλες και να μοιράσει εκατομμύρια ευρώ σε επιχορηγήσεις δύο μέρες πριν τις εκλογές!

Οι συμβασιούχοι του οργανισμού έγιναν έξαλλοι με αυτή την επιλογή, καθώς όπως υποστηρίζουν στο τέλος του χρόνου δεν θα έχει μείνει τίποτα στα ταμεία.

Στην συνέχεια... κατέβασαν το σύστημα που τροφοδοτούσε τους υπολογιστές στο κτίριο (:flipout:)και οι δύο πλευρές οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα όπου υποβλήθηκαν εκατέρωθεν μηνύσεις.

gazzetta

Eιναι προφανες,για μενα,οτι καποιοι ανεξαρτητως πολιτικου χρωματος θεωρουν την υπολοιπη Ελλαδα φεουδο τους και αυτοι ,ελεω Θεου,ειναι κυβερνητες της.Ετσι συγκεντρωσαν και συγκεντρωνουν ολες τις διοικητικες υπηρεσιες στην Αθηνα.Οι κρατικοι -κομματικοι μηχανισμοι,διαφορων χρωματων,ευνοουν το συστημα.Τωρα το αν η υποβαθμιση του υ Μ-Θ θα φερει καποιο ουσιαστικο αποτελεσμα αυτο θα φανει με το περασμα του χρονου.Το πρωτο θετικο αυτης της αποφασης ειναι οτι τωρα πλεον οι απεργοι και οσοι διαδηλωνουν δεν θα πηγαινουν στο Υ Μ-Θ ,αλλα στην Αθηνα,ετσι θα αυξηθει και το <τουριστικο> ρευμα προς Αθηνα και θα εχουν αναπτυξη <πρασινη> και τα τουριστικα γραφεια που θα οργανωνουν ταξιδια διαμαρτυριας για Αθηνα,για να βλεπουμε και τα θετικα καθε αποφασης

Εγώ ξέρω ότι ακόμη και το Γραφείο Interreg (αυτό που αφορούσε την συνεργασία της Ελλάδας με τις όμορες χώρες και τα διασυνοριακά προγράμματα της ΕΕ) μέχρι πρότινος ήταν στην Αθήνα. Το 2006 ανακάλυψα ότι κανένας , επαναλαμβάνω κανένας υπάλληλος του Γραφείου Interreg δεν είχε ταξιδέψει σε κάποια βαλκανική χώρα, άρα για όλους τους το θέμα συνεργασία με τα Βαλκάνια ήταν απλώς καταστάσεις στο χαρτί.

Το 2007 ήλθε με εντολή πρωθυπουργού το Γραφείο Interreg στη Θεσσαλονίκη. Δηλ. ήλθε με 9 μήνες καθυστέρηση σε σχέση με την υπογραφή της απόφασης, διότι οι υπάλληλοι δεν ήθελαν να παρουσιαστούν στις θέσεις τους. Τελικά η μετακίνησή του ήταν μια καταστροφή, αφού οι περισσότεροι υπάλληλοι είναι Αθηναίοι, επομένως έρχονται μια δυο μέρες την εβδομάδα και την υπόλοιπη δουλειά την κάνουν από το σπίτι τους στην Αθήνα. Φυσικά όπως πληροφορήθηκα πριν λίγο υπάρχει (ανεπίσημο ακόμα) αίτημα η συγκεκριμένη υπηρεσία να επιστρέψει στην Αθήνα, καθώς θεωρούν τη μεταφορά τους στη Θεσσαλονίκη πολιτικό διωγμό, άρα θα πρέπει να αποκατασταθούν.

Αλήθεια το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής γιατι έπρεπε να είναι στην Αθήνα κι όχι σε κάποιο νησί; Γιατί το Μεταφορών έπρεπε να είναι στην Αθήνα; Γιατί το Αγροτικής Ανάπτυξης να είναι στην Αθήνα;