Aναβαθμιζεται το Υ Μ-Θ σε Γ.Γραμματεια

Πολλοί ...δίχως να βλέπουν το δικό τους σύμπλεγμα, τον ξιπασμό ότι ζουν στον "ομφαλό" της χώρας.

Πλακα με κανεις ....

Αυτο ειναι ο μεγαλυτερος μυθος που εχει δημιουργηθει ποτε στην Ελλαδα.

Ουδεις ασχολειται στον "ομφαλο" με τετοια θεματα ουτε καν σε πολλαπλα μικροτερο ποσοστο απο οσο ασχολουνται οι ιδιοι οι ΒορειοΕλλαδιτες.

Re: Απάντηση: Re: Aναβαθμιζεται το Υ Μ-Θ σε Γ.Γραμματεια

Δεν ειναι θεμα Βορρα -Νοτου ,ειναι θεμα κεντρων αποφασεων και ταλαιπωριας-δυσλειτουργειας.Δεν ειναι δυνατον ακομη να περιμενουμε ,10 χρονια περιπου,να αποφασισθει το ωραριο φορτοεκφορτοσεων της Θεσ/νικης,απο την Αθηνα

Και ποιος ακριβώς φταίει για αυτό ?????

Που είναι οι μεγαλοσυνδικαλιστές ?????-bye-

Τι να σε πω, έχω δει κάμποσους από δαυτους, με τα μάτια μου. Και δίχως να οφελούνται προσωπικά από τη σώρευση αρμοδιοτήτων στην πρωτεύουσα. Το θεωρω υπαρκτή νοοτροπία.

Εγώ πάντως άλλα πράγματα γουστάρω στην Αθήνα -που δεν βρίσκω αλλού- και όχι τα υπουργεία.

Για τα διπλώματα που έγραψε ο Πέτρος, καθώς και για ένα κάρο άλλα ζητήματα της καθημερινότητας του πολίτη, θα συμφωνήσω. Αλλά δεν φταίει η Αθήνα γι αυτό. Φταίει ότι πρέπει να περνάνε όλα από το υπουργείο. Δηλαδή αν το υπουργείο ήταν Θεσσαλονικη και έπρεπε 6 εκατομύρια κόσμος στην Αθηνα να βγάζει το δίπλωμά του εκεί, θα σιχτηρίζαμε την Θεσσαλονίκη ή τον παπάρα που είχε αυτή την ιδέα; Βάλτε τώρα και πόσοι τέτοιοι πολιτικοί κατάγονται από την Αθήνα και μετά βρίστε την όσο θέλετε...

Μα ακριβώς το ίδιο λέμε. Το θέμα δεν είναι να έχει υπουργείο η Θεσσαλονίκη, το θέμα είναι να μην περνούν όλα μα όλα από το υπουργείο. Και δεν το θεωρώ θέμα καταγωγής των πολιτικών από την Αθήνα, κάθε άλλο.

Αθήνα μαμημένη ο μπαογκ δεν πεθαίνει :D

Πέραν της πλάκας, το παρατηρώ συχνά όποτε ανεβαίνω Θεσσαλονίκη και γνωρίζω κάποιον, το 50 % απ αυτούς με κοιτάει στραβά ή έστω με απορία όταν του λέω ότι είμαι απ την Αθήνα (επίτηδες το λέω, Κορίνθιος είμαι). Καλώς ή κακώς έχει δημιουργηθεί ένα πολύ άσχημο κλίμα εδώ και πολλά χρόνια, σε βάρος της Αθήνας.

Μα ακριβώς το ίδιο λέμε. Το θέμα δεν είναι να έχει υπουργείο η Θεσσαλονίκη, το θέμα είναι να μην περνούν όλα μα όλα από το υπουργείο. Και δεν το θεωρώ θέμα καταγωγής των πολιτικών από την Αθήνα, κάθε άλλο.

Εγώ εκεί επικεντρώνω το πρόβλημα. Στην επαρχιωτική καταγωγή και νοοτροπία των πολιτικών μας και τα κόμπλεξ που νιώθουν. Δεν εξηγείται αλλιώς τέτοιος συγκεντρωτισμός. Βέβαια, αν το καλοσκεφτούμε αν πρέπει να υπάρξει τέτοιος συγκεντρωτισμός, μόνο στην Αθήνα θα μπορούσε να υπάρξει βάσει γεωγραφίας.

Re: Απάντηση: Aναβαθμιζεται το Υ Μ-Θ σε Γ.Γραμματεια

Πέραν της πλάκας, το παρατηρώ συχνά όποτε ανεβαίνω Θεσσαλονίκη και γνωρίζω κάποιον, το 50 % απ αυτούς με κοιτάει στραβά ή έστω με απορία όταν του λέω ότι είμαι απ την Αθήνα (επίτηδες το λέω, Κορίνθιος είμαι). Καλώς ή κακώς έχει δημιουργηθεί ένα πολύ άσχημο κλίμα εδώ και πολλά χρόνια, σε βάρος της Αθήνας.

Βρε μήπως έπεσες πάνω στον Μπάμπη τον Σουγιά, τον Νίκο τον Πεταλούδα και τον Κώστα τον Γκοτζίλα? :flipout:

μα δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο, ή τουλάχιστον εμείς εδώ δεν συζητούμε γι α κάτι τέτοιο. Απλώς μου φαίνεται αστείο που το Υπουργείο Γεωργίας να βρίσκεται στην Αθήνα, το Ναυτιλίας το ίδιο, ή μαντέψτε που θα πάει το νέο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Το καλύτερο θα ήταν η έδρα κάποιων υπηρεσιών να είναι εκεί που εξυπηρετούνται κυρίως οι πολίτες (και οι περισσότεροι γεωργοκτηνοτρόφοι δεν ζουν στην Αθήνα, ούτε καν στην Πελοπόννησο), ενώ επίσης θεωρώ πολύ δύσκολο ένας υπουργός να καταλάβει τα προβλήματα της Ναυτιλίας από το Σύνταγμα ή την Κλαυθμώνος και να μη μυρίζει θάλασσα.

Επίσης αυτό που χρειάζεται είνα να υπάρξει κανονική αποκέντρωση των υπηρεσιών, δηλ. για καθαρά γραφειοκρατικές υποθέσεις, να μπορείς να εξυπηρετηθείς παντού, και για την απλή λειτουργία των πραγμάτων στη Ρόδο ή το Διδυμότειχο να μην αποφασίζει και υπογράφει το κέντρο (όποιο είναι αυτό).

ΥΣΤ. Το σχόλιο του Δημήτρη Θ. το θεωρώ ατυχές και εκτός πνεύματος συζήτησης και το λέω εγώ που είμαι γεννημένος στην Αθήνα.

Η Θεσσαλονίκη έχει ένα πρόβλημα , ή μάλλον δύο : τον Αρχοντοχωριάτη- Δήμαρχο και τον Ζορό- Νομάρχη .

χμμμμ

Η Θεσσαλονίκη έχει ένα πρόβλημα , ή μάλλον δύο : τον Αρχοντοχωριάτη- Δήμαρχο και τον Ζορό- Νομάρχη .

Και τα τρίγωνα.......αν φας πολλά ξεφεύγεις........στα κιλά !!!!!!!!!!!:flipout::flipout:-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Aναβαθμιζεται το Υ Μ-Θ σε Γ.Γραμματεια

ΥΣΤ. Το σχόλιο του Δημήτρη Θ. το θεωρώ ατυχές και εκτός πνεύματος συζήτησης και το λέω εγώ που είμαι γεννημένος στην Αθήνα.

Ποιο απ όλα? Για τον ΠΑΟΚ ή το άλλο?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Aναβαθμιζεται το Υ Μ-Θ σε Γ.Γραμματεια

μπαογκ ξε μπαογκ πάντως με Παοκτσήδες πίνεις καφέ....-bye-

off topic opened
Γιατί λέτε παοκτσήδες και όχι παοκτζήδες?
Παγωτατσής ή παγωτατζής?
(Άσε που έκανα να μάθω 3 χρόνια τι ακριβώς είναι ο ψητάς :flipout:)
off topic closed

Χμμμ, η μάνα μου ήξερε αλλά δεν την άφηνε η γιαγιά μου να τα μιλάει καθόλου.
(Μικρά Ασία, Καράμπουρνα για όσους ξέρουν)

μιας και μιλατε για μετακινησεις υπηρεσιων σε διαφορες πολεις..να τονισω οτι εδω ακομα παλευουμε σαν κοινωνια να αποδεχθουμε την μετακινηση στην ιδια πολη απο το ενα κτιριο στο αλλο! χαρακτηριστικο παραδειγμα..το υπουργειο παιδειας που παλια ητανε στην ερμου στο κεντρο της αθηνας..και οταν εγινε το καινουργιο κτιριο..κοντα στο the mall στο μαρουσι..οι υπαλληλοι αντεδρασαν εντονα στην μετακινηση ..καθως δυσκολευονταν η καθημερινη τους μετακινηση...και τελικα δοθηκε απο το κρατος στους υπαλληλους του υπουργειου ενα νεο επιδομα το μηνα ως εξοδα μετακινησης. αν κανω λαθος ας με διαψευσει καποιος...