supersonic
Μέλος Σωματείου
- 17 June 2006
- 49,608
Εσυ θελεις να ακουσεις λιγο εντεχνη αντε και λιγη Jacintha, Krall.
ε πέστο βρε παιδί μου...
και ασχολούμαστε τόσην ώρα...

Εσυ θελεις να ακουσεις λιγο εντεχνη αντε και λιγη Jacintha, Krall.
3 σελιδες μιρλα και ειρωνεια.
Κανεις δεν αναφερθηκε στο site που ποσταρα.
Κανεις δεν αναφερθηκε για το sony που κανει remastering.
Kανεις δεν αναφερθηκε για αρχεια pcm εαν υπαρχει νοημα να γινουν dsd.
Κανεις δεν αναφερθηκε για εαν το λαπτοπ ειναι το καλυτερο μεσο για τα ψηφιακα μας.
Κανεις δεν ειπε για την ρύθμιση στο eac και εαν οντως ειναι ο καλυτερος τροπος αυτος.
Κανεις δεν ειπε καποιο dac που να μην εχει λαμπα και να παιζει ομορφα χωρις laid back και αλλου τετοιου ειδους τρικ αλλα με αρμονικες, και την οση ζεστη βγαζει η φωνη σαν φωνη και οχι να τονιζονται τα γράμματα σ, φ, χ, ψ, ξ εστω και ελαφρως σε τιμες ανθρωπινες τυπου 1000ε με 1500ε.
Τα πράγματα δεν είναι έτσι τουλάχιστον έτσι απλά .
Μιλάμε για τσιπ και όχι για λογισμικό .
Εχει ειπωθεί πολλάκις κατά το παρελθόν ότι όσοι κυνηγούν την απόλυτη αναπαραγωγή, επιλέγουν λάμπες στα ενισχυτικά τους, είτε είναι στο προενισχυτικό στάδιο είτε στα τελικά στάδια. Τρανό παράδειγμα η Audio Research.
Πολλοί υποστηρίζουν ότι πρέπει να έχουμε λάμπα και στους DA converters, με πρωτοπόρο πάλι την Audio Research, Ayon Audio Κλπ κατασκευαστές.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός αυτό και σε αυτό πρέπει να στοχεύουν όλοι όσοι απαιτούν την απόλυτη αναπαραγωγή, χωρίς να χάνουν σε φυσικότητα, μουσικότητα, ανάλυση, αληθοφάνεια χροιών.
Ο λόγος είναι απλός και έχει εξηγηθεί εδώ και πολύ καιρό από την Φυσική επιστήμη, αλλά το marketing είναι τόσο δυνατό και μας παραπλανεί για να εξυπηρετήσει αλλότροια συμφέροντα από τα δικά μας.
Ισχύουν τα παραπάνω στον απόλυτο βαθμό διότι όπως γνωρίζουμε, στις λάμπες έχουμε κίνηση ηλεκτρονίων στο κενό. Δλδ έχουμε μετατροπή ενέργειας και μάλιστα στις ακόλουθες μορφές. Ηλεκτρική Φωτεινή, Μηχανική (Κινητική), Θερμική ενέργεια.
Επειδή τα ηλεκτρόνια έχουν όλες αυτές τις εναλλαγές στο είδος τις κινητικής ενέργειας που κάθε φορά μετατρέπεται, αλλάζει και η κβαντική στάση αυτών με αποτέλεσμα να παραμαρφώνεται το φάσμα στα 20Hz-20kHz. Είναι οι λεγόμενες τονικές ή αρμονικές αλλοιώσεις, όπως αλλιώς ονομάζονται, οι οποίες όμως είναι φυσικέςΑληθινές Γήινες διότι συμβαίνουν καθε μέρα, ζούμε με αυτές και αυτές εκλαμβάνουν οι αισθήσεις μας.
Θα ισχυριστεί κανείς βέβαια ότι και στα τρανζίστορ ισχύει μετατροπή ενέργειας σε μορφές.
Φυσικά και ισχύει αυτό.
Τότε, γιατί δεν ακούγονται το ίδιο λάμπες και τρανζίστορ?
Διότι δεν παίζει μόνο ρόλο η μετατροπή της ενέργειας από μια μορφή σε μια άλλη στην μουσική αναπαραγωγή αλλά και το πλήθος των μετατροπων αυτών. Και στους ενισχυτές με λυχνίες έχουμε μεγαλύτερο πλήθος μετατροπών.
Επεται λοιπόν ότι όσο μεγαλύτερο το πλήθος, τόσο πιο φυσικό και γήινο, αληθινο το αποτέλεσμα.
Λυχνίες ακόμα και στa dac μας λοιπόν, αν θέλουμε να είμααστε πιστοί στην απόλυτη αναπαραγωγή του μουσικού γεγονότος, οργάνων και φωνών με σεβασμό στο καλλιτέχνη, τον παραγωγό, τη αληθινή πραγματικότητα και γήινο άκουσμα.
Δημήτρη σε ευχαριστώ. Ειμαι σίγουρος εχεις ακουσει πολλα μηχάνηματα.... Ποιο σου εχει κανει εντυπωση; λαπτοπ. Ή κατι αλλο; εαν ηταν λαπροπ... ποιο ηταν κ με τι ρυθμισεις;
Εγώ έχω αποφασίσει να μην ασχολούμαι τόσο με το transport. Εξακολουθώ να έχω για πηγή το Squeezebox Touch, το οποίο με βολεύει τρελά και μ'αρέσει πολύ να το βλέπω να παίζει.
Αν κάποια στιγμή αποφασίσει να ψοφήσει, λογικά θα πάω σε RPi.
Μόνο με double blind test βγαίνει κανόνας
Εντύπωση; Το RPi, που με ένα πενηντάρικο παίρνεις ολόκληρο μηχάνημα που μπορεί να γίνει εξαιρετικό transport αλλά και να χαρίσει άπειρες ώρες ευχάριστου πειραματισμού με hw και sw.
Απάντηση για το τι παίζει τελικά καλύτερα, δεν υπάρχει. Όλα διαφορετικά ακούγονται, αλλά αφενός οι διαφορές δεν είναι μεγάλες, αφετέρου από ένα σημείο και πέρα μπαίνει ο υποκειμενικός παράγοντας.
Εγώ έχω αποφασίσει να μην ασχολούμαι τόσο με το transport. Εξακολουθώ να έχω για πηγή το Squeezebox Touch, το οποίο με βολεύει τρελά και μ'αρέσει πολύ να το βλέπω να παίζει.
Αν κάποια στιγμή αποφασίσει να ψοφήσει, λογικά θα πάω σε RPi.
WTF did I just read?
Περισσότερες μετατροπές ενέργειας = πιο γήινο και αληθινό το αποτέλεσμα;
"Είναι οι λεγόμενες τονικές ή αρμονικές αλλοιώσεις, όπως αλλιώς ονομάζονται, οι οποίες όμως είναι φυσικέςΑληθινές Γήινες διότι συμβαίνουν καθε μέρα, ζούμε με αυτές και αυτές εκλαμβάνουν οι αισθήσεις μας."
Εκεί είναι που θα πέσει το γέλιο της αρκούδας.
για να το παμε αλλιως....
αυτο το εντονο στα γραμματα....που οφειλεται; κυριως στα γραμματα σ,χ,φ.....στου μακη....με το dac υπηρχε και στο δυο dac ...αλλα στο βινυλιο πουθενα. Άρα δεν ειναι απο καλωδια και ενισχυτες.
Ειναι απο πηγη.Ειτε το dac...ειτε το λαπτοπ....ειτε το κομματι που πιθανον δεν ειναι συμπιεσμενο.εχει κανεις αποψη;
επισης ενα αλλο που καταλαβα ειναι οτι η φωνη που συμπιεζεται εστω και λιγο στα ψηλα....θα μου πει καποιος λογικο για φθηνα dac....και εν μερη απαντηθησα σε αυτο....οτι ευθυνεται το dac και οτι χρειαζεται καποιος 5000 και για κατι καλο. Πανω σε αυτο αναφερθηκα σε rega και schiit που ειναι στα χρηματικα μου ορια...κ γινεται λογος στο ιντερνετ για το φυσικο τους αποτελεσμα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.