Αναλογικοί φακοί σε ακάθρεπτα σώματα, Αξεσουάρ, Legacy Reviews

Re: Mirrorless Center: Φακοί, Σώματα, Αξεσουαρ, Legacy Reviews

ολα τα ρινγφλας ειναι για τετιες αποστασεις περιπου.

Δε θα με χαλούσε η λύση με το φλας γιατί θα μου έμενε και το φλας για άλλες χρήσεις, αλλά χωρίς συνεχόμενο φωτισμό πιστευώ δύσκολα θα μπορούσα να εστιάσω μέσα στο στόμα και δη στα πίσω δόντια.

για φτηνα φλας δες τα yongnuo, ολοι λενε οτι ειναι αρκετα καλα και φτηνα.
εγω εχω τα FL36 της ολυμπους που και αυτα μπορει να τα βρεις φτηνα, και ειναι πολυ καλα φλας

Σήμερα μου ήρθε ο αντάπτορας m42 σε m4/3 για τον Helios που έχω και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα όταν κουμπώνει ο φακός στον αντάπτορα δεν πατιέται το πιράκι που έχει στην βάση του και "κλειδώνει" το δαχτυλίδι αλλαγής διαφράγματος και έτσι μένει το διάφραγμα συνέχεια ανοιχτό στο f2. Παίρνει να κάνω εγώ τίποτα η πρέπει να ψάξω για άλλο αντάπτορα;

Σήμερα μου ήρθε ο αντάπτορας m42 σε m4/3 για τον Helios που έχω και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα όταν κουμπώνει ο φακός στον αντάπτορα δεν πατιέται το πιράκι που έχει στην βάση του και "κλειδώνει" το δαχτυλίδι αλλαγής διαφράγματος και έτσι μένει το διάφραγμα συνέχεια ανοιχτό στο f2. Παίρνει να κάνω εγώ τίποτα η πρέπει να ψάξω για άλλο αντάπτορα;

Θα επρεπε να παρεις ανταπτορα με φλαντζα που παταει το πιρακι. Αν ψαξεις υπαρχουν στο ιντερνετ οδηγοι που δεχνουν πως να ανοιξεις τον φακο κ με καποιο τροπο να στερεωσεις το πιρακι μονιμα πατημενο

Έχουν καμία συγκεκριμένη ονομασία για να τον ψάξω;

Αν θυμαμαι καλα εχει να κανει με την λεξη flange. Βαλε σαν λεξη κλειδι flange

Εδω η μετρατροπη για να μην ενοχλει το πιρακι. Δεν ειναι δυσκολο...

https://www.youtube.com/watch?v=-BxLnveJ2yU

Ευχαριστώ πολύ, το έκανα ήταν πολύ εύκολο τελικά, με γλύτωσες από αναμονή πολλών ημερών.

Τώρα πάμε για δοκιμές.

Ευχαριστώ πολύ, το έκανα ήταν πολύ εύκολο τελικά, με γλύτωσες από αναμονή πολλών ημερών.

Τώρα πάμε για δοκιμές.

Αληθεια ποιον Helios πηρες;; Απο οτι εχω διαβασει για να παρεις το στριφογυριστο bokeh θελει καποια συγκεκριμενη αποσταση απο το θεμα αλλα κ το θεμα απο το background Περιμενουμε δειγματα!! ;)

Τον 44m-4 έχω, στα πεταχτά που τον δοκίμασα σε εσωτερικό χώρο που τα 58mm είναι κάπως περιοριστικά δεν πήρα πάντως αυτό το "περίεργο" bokeh θέλει λίγο ψάξιμο το θέμα αρχάριος γαρ :HTEHETH63:

Έχει δοκιμάσει κανείς χεράτο στα "περιπου" 30mm και 45mm με τρώει για παιχνίδι.

Τον 44m-4 έχω, στα πεταχτά που τον δοκίμασα σε εσωτερικό χώρο που τα 58mm είναι κάπως περιοριστικά δεν πήρα πάντως αυτό το "περίεργο" bokeh θέλει λίγο ψάξιμο το θέμα αρχάριος γαρ :HTEHETH63:

Έχει δοκιμάσει κανείς χεράτο στα "περιπου" 30mm και 45mm με τρώει για παιχνίδι.

χμ απο οτι ειχα διαβασει σε διαφορα φορουμ ο 44-4 ειναι λιγο πιο sharp αλλα σε θεμα στριφογυριστου bokeh μαλλον χανει απο τον 44-2

Το bokeh βγαίνει πολυ εύκολα αν πισω εχει φύλλα ή γεμάτο background και στο f2.8 με f3.5 τουλάχιστον στον δικό μου.
15290312859_032735301a_z_d.jpg

Το bokeh βγαίνει πολυ εύκολα αν πισω εχει φύλλα ή γεμάτο background και στο f2.8 με f3.5 τουλάχιστον στον δικό μου.

Πολυ ωραια!! :D

Παιδες ερωτηση... Ειμαι πρωταρης στα mirrorless... Με καθαρο κρητηριο την οξυτητα και τις indoor low light επιδοσεις, στα περιπου 12-20mm , που κοιταω; Βλεπω πχ τον Panasonic Lumix G 20mm f/1.7 II ASPH αλλα και τον LEICA DG SUMMILUX 15mm F1.7 ASPH .. Τα 15mm μου ειναι ποιο χρησιμα, αλλα δικαιολγειται η διαφορα τιμης; Αν η διαφορες οξυτητας ευκρινειας κτλ ειναι ελαχιστες τοτε φυσικα θα δω για τον panny...
Καποια αλλη προταση;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

By the way επαιξα με εναν zeiss 55mm σε μια sony a7 και επαθα πλακα με την οξυτητα σε φβτογραφησεις με μετριο φως... Βεβαια 2χιλιαρικα πακετο ηραν αυτο.. Φανταζομαι δυσκολα θα το πλησιασω με την epl5 μου..

Πολλές οι προτάσεις, από τον κορυφαίο (αλλά ακριβό) Olympus 12mm/f:2 και τον πολύ καλό Oly 17/1.8, μέχρι τους χειροκίνητους Samyang 12/2 και Voigtlander 17,5/0.95
Απλά να θυμάσαι ότι το κροπ στις m4/3 είναι Χ2

Σε αυτά τα εστιακά μήκη δες αυτό http://www.dxomark.com/Lenses/Compa...nic-Lumix-DMC-GH2__1345_677_1195_677_1112_677

edit: τον 15άρη τον περίμενα σήμερα, αλλά οι σούπερ οργανωμένοι γερμανοί τον έστειλαν κατά λάθος σε άλλη πόλη - έχω την ατυχία να μένω σε δρόμο με όνομα που δεν λείπει ούτε από το τελευταίο κ@@@χώρι... :angry:

...όταν έρθει υπόσχομαι δείγματα, για συγκριτικό δύσκολο το βλέπω σύντομα - ο 20άρης έμεινε Αθήνα...

Last edited:

Κοιτα.. Η οπτικη απο τα 30-35mm ( σε full frame) ειναι ταμαμ για τις περισσοτερες φορες που θα τον χρειαστω...
Ο 12/f2 θεωρειται ο κορυφαιος;.. 700ευρα βλεπω ε... Ωχ μανα μ...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Φιλε αυτα δε ξερω να τα μεταφρασω..