Αναλογικοί φακοί σε ακάθρεπτα σώματα, Αξεσουάρ, Legacy Reviews

Απάντηση: Re: Mirrorless Center: Φακοί, Σώματα, Αξεσουαρ, Legacy Reviews

...όταν έρθει υπόσχομαι δείγματα, για συγκριτικό δύσκολο το βλέπω σύντομα - ο 20άρης έμεινε Αθήνα...
γιατι σου επιανε χωρο ?:smash: :smash:

Απάντηση: Mirrorless Center: Φακοί, Σώματα, Αξεσουαρ, Legacy Reviews

Σκοπεύω να αςχοληθώ σοβαρότερα με φωτογράφιςη υπό τεχνητό φωτιςμο. Θα μπορούσατε να μου προτείνετε ένα συνδυασμό light stand, κεφαλή, soft box και ένα δυνατό flash γιά off camera λήψεις;
Τα σετ που έχει στο ebay/amazon όπως αυτό κάνουν δουλειά (ποιότητα). Κάτι τέτοιο γιά παράδειγμα http://www.amazon.com/gp/aw/d/B00XMVHBTM?psc=1

Re: Mirrorless Center: Φακοί, Σώματα, Αξεσουαρ, Legacy Reviews

Επειδή κάτι αντίστοιχο ψάχνω και εγώ για βιντεοσκόπηση όμως έχω δει αυτό το πακέτο

Το δικό σου είναι από Αμερική οπότε θα έχει τρελά μεταφορικά και ίσως τελωνείο.

Καλημέρα.
Σαν παράδειγμα το έφερα απλώς. Η απορία μου είναι αν συμφέρουν αυτά τα σετ. Σε τιμή φαίνεται πως συμφέρει. Αλλά από τι ποιότητα είναι το κάθε "κομμάτι" δεν γνωρίζω. Μήπως κάποιος έχει πάρει, να μας πει την γνώμη του/της.

Re: Απάντηση: Mirrorless Center: Φακοί, Σώματα, Αξεσουαρ, Legacy Reviews

Για σχετικά μικρά αντικείμενα και στατικά είναι. Ούτε με άνεση φωτίζουν έναν μεσαίο χώρο με απόσταση από το θέμα, ούτε γρήγορες ταχύτητες επιτρέπουν.
Ό,τι δίνεις παίρνεις.

Επειδή κάτι αντίστοιχο ψάχνω και εγώ για βιντεοσκόπηση όμως έχω δει αυτό το πακέτο

Το δικό σου είναι από Αμερική οπότε θα έχει τρελά μεταφορικά και ίσως τελωνείο.

Καλημέρα,

έχω ένα παρόμοιο σετ και το χρησιμοποιώ. Πρόκειται για φώτα σταθερής ροής, όχι φλας. Αν το συνδυάσεις με λάμπες μεγάλης ισχύος (π.χ. οικονομίας 105W και πάνω) τότε έχεις πολύ φως. Φυσικά το φόντο παίζει ρόλο σημαντιικό. Ένα λευκό φόντο απορροφά πολύ λιγότερο φως. Ακόμα έχω παρατηρήσει ότι συνδυάζονται χρωματικά καλύτερα με τις λάμπες 6000 K δηλαδή τις λευκές ή αυτές που μπλεδίζουν και όχι με εκείνες που δίνουν κίτρινο φως (π.χ. 2700K).

Μπορείς να βρεις σχετικά φθηνό σετ από ebay.co.uk

Καλημέρα,

έχω ένα παρόμοιο σετ και το χρησιμοποιώ. Πρόκειται για φώτα σταθερής ροής, όχι φλας. Αν το συνδυάσεις με λάμπες μεγάλης ισχύος (π.χ. οικονομίας 105W και πάνω) τότε έχεις πολύ φως. Φυσικά το φόντο παίζει ρόλο σημαντιικό. Ένα λευκό φόντο απορροφά πολύ λιγότερο φως. Ακόμα έχω παρατηρήσει ότι συνδυάζονται χρωματικά καλύτερα με τις λάμπες 6000 K δηλαδή τις λευκές ή αυτές που μπλεδίζουν και όχι με εκείνες που δίνουν κίτρινο φως (π.χ. 2700K).

Μπορείς να βρεις σχετικά φθηνό σετ από ebay.co.uk

Σωστός, αυτό θέλω, σταθερό φως ημέρας, από ότι έχω δει χρειάζομαι 2 softbox και ένα key light να χτυπά τον τοίχο από πίσω μου, οι λάμπες πρέπει να είναι οπωσδήποτε λευκές, ναι

Απάντηση: Re: Mirrorless Center: Φακοί, Σώματα, Αξεσουαρ, Legacy Reviews

Μια αξιέπαινη παρουσίαση ενός αξιέπαινου φακού, συγκεκριμένα του Samyang 135mm/f:2
http://www.eyesuncloudedphoto.com/blog-greek/2015/10/27/samyang-135mm-f2-ed-usm-1

πολυ θα ηθελα να δω πως τα παει και με τον RJ speedbooster που εχω (EF-M43), o φακος γινεται 96mm/1.42, αν ο Βασίλης θελει μπορω να του τον δανεισω για ενα 3ο τεστακι.

Ναι αμέ, γιατί όχι. Τα λέμε τηλεφωνικά Κώστα

ο sony 35mm 2.8 δεν ειναι dust resistance? παρατηρησα τωρα τελευταια εχει περασει πολυ σκονη μεσα και σε κλειστα διαφραγματα εχω στιγματα..

Αυτό είναι 99% σκόνη στον αισθητήρα. Για να δεις σκόνη από φακό πρέπει να είναι στο πίσω στοιχείο και κοτρώνες.

Re: Απάντηση: Mirrorless Center: Φακοί, Σώματα, Αξεσουαρ, Legacy Reviews

Αυτό είναι 99% σκόνη στον αισθητήρα. Για να δεις σκόνη από φακό πρέπει να είναι στο πίσω στοιχείο και κοτρώνες.

δεν ειναι στον αισθητηρα εχει καθαριστει προσφατα και τον προσεχω πολυ. ειναι στο πισω στοιχειο του φακου εκει που μπαινει το καπακι.δε καταλαβαινω πως περασε μεσα η σκονη για αυτο ρωτησα αν ειναι dust resistance..
η εγγυηση το καλυπτει?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

δεν εχω ευκαιρο και αλλο φακο αυτη τη στιγμη να δοκιμασω.αν ηταν στον αισθητηρα δε θα φαινοταν σε ασπρο φοντο με ανοικτο καπακι και ψηλα iso?οσο γινεται δηλαδη χωρις κλειστο διαφραγμα

Last edited:

ναι το γνωριζω φιλε Ηλια.ειναι ενα στιγμα σα σκουληκακι.κοιταω πισω απο τον φακο και εχει μια "τριχα"στο ιδιο μεγεθος.δεν ειναι κατι σαν spot.ο αισθητηρας ειναι πεντακαθαρος.να το παω στη sony η δε θα βγαλω ακρη?

εχω εναν TESSAR CARL ZEISS JENA DDR 2.8 /50 σε m42 και ρωταω ειναι ενας καλος φακος? δηλαδη ειναι καλη σειρα ? ασχετο απο το αν εχω πεσει σε κακο κομματι. θεωρητικα μπορει καποιος να πει οτι ειναι ενας ZEISS η μηπως ειναι η οικονομικη σειρα...[ αν υπαρχει κατι τετοιο ]

Είναι Zeiss.... πλην όμως ανατολικογερμανικός, καθότι από τα δύο εργοστάσιο της Zeiss, το μεν του Ομπερκόχεν πέρασε σε δυτικογερμανικό, το δε της Ιένας σε ανατολικογερμανικά χέρια. Το ανατολικογερμανικό εξακολούθησε για αρκετό καιρό να βγάζει εξαιρετικούς (για την εποχή τους) φακούς, βασιζόμενο ως επί το πλείστον σε ήδη υπάρχοντα σχέδια (έτσι ανέπτυξαν βιομηχανία οπτικών και οι Ρώσοι). Δυστυχώς η ποιότητά τους -η κατασκευαστική εννοώ- έχω την άποψη πως, με το πέρασμα του χρόνου, έφθινε.
Ο Τέσσαρ σου είναι μια κλασική σχεδίαση (άνω των 100 ετών), τίμιος φακός, τον έχω, από εκεί και πέρα και αργός είναι για 50ρης, αλλά και δεν διακρίνεται ανάμεσα σε άλλους εξαιρετικούς 50ρηδες. Αν τον έχεις ασφαλώς τον κρατάς.

τον έχω και εχω και έναν helios 44-2 58mm οχι mc . και συνέχεια μου αρέσει ο helios, και λέω τοσο λάθος κάνω? εχω έναν zeiss.. γιατί τον περισσότερο καιρό βρίσκεται στη άκρη?
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.
αν και έκανα το λάθος να βγάλω τα κουτάβια βόλτα και πήρα μαζί μου μόνο τον helios στην em10. ότι βγήκε καλό σίγουρα ήταν κατά λάθος .... αλλά το αποτέλεσμα με ξετρελαίνει κάθε φορά που κουμπώσω εναν vintage φακό .... χρώμα - γράψιμο ακόμα και το flare. ... θα ξεκινήσω συλλογή. .. είδη εχω ξεκινήσει το διάβασμα του θέματος απο την πρώτη σελίδα. ...

Μία ή άλλη είναι. Ο Helios με τη σειρά του είναι αντίγραφο (κακέκτυπο κατ' εμέ) του Zeiss Biotar. Κατά την ταπεινή μου άποψη υπάρχουν πολύ καλύτεροι legacy 50ρηδες αν θέλεις να τους κυνηγήσεις, από εκεί και πέρα, αμφότεροι οι φακοί που έχεις είναι αν μη τι άλλο καλοί για να πειραματιστεί κανείς με τη χειροκίνητη εστίαση, και μπορούν σίγουρα να δώσουν ενδιαφέροντα αποτελέσματα, έχουν μια ιδιαίτερη εικόνα που λείπει από τους σύγχρονους.