Αναλογικοί φακοί σε ακάθρεπτα σώματα, Αξεσουάρ, Legacy Reviews

Απάντηση: Re: Mirrorless Center: Φακοί, Σώματα, Αξεσουαρ, Legacy Reviews

Δυσκολα να βρεις χειροκινητο 50-55mm f=1.2 με καλη αποδοση σε ψηφιακο σωμα και φθηνο σχετικα, η λυση που ειναι πολυ πιο συμφερουσα ειναι να βρεις εναν πολυ καλό F=1.8,F=1.4 π.χ. ενα ΟΜ 50/1.8 ΜC τελευταιας γενιας με 50ευρω (ή ενα M42 κλπ.) και να του βαλεις ενα κινεζικο booster των 80-100 ευρω (θα γινει f=1.26 , 35mm), το booster της Metabones κανονικα δεν επηρεαζει την αποδοση του φακου και μαλιστα σε m43 αυξανει την οξυτητα, τα υπολοιπα κινεζικα φυσικα δεν δινουν την ιδια αποδοση αλλα με τα περισσοτερα η αποδοση στο κέντρο ειναι πολυ καλη και ειμαι σιγουρος οτι θα ειναι πολυ καλυτερη απο του Porst, αν διαλεξεις και καποιον φακο με πολυ καλο μποκε παροτι τα ακρα θα ειναι πιο σοφτ λογω της μειωσης της ποιοτητας απο το μπουστερ για πορτρετο δεν θα εχεις θεμα.
Αν θελεις δοκιμη διπλα διπλα ελα μια μερα να δεις τον συνδιασμο με booster (εχω και ΟΜ,M42)

Last edited:
Re: Mirrorless Center: Φακοί, Σώματα, Αξεσουαρ, Legacy Reviews

ααα , ναι το σκεφτομουν τον booster, εχω πολλους μ42 εγω, ομ δεν εχω καθολου
ελεγα να τον βαλω στον πορστ, μπας και γινει καλυτερος

Whaaat? Kbouk έχεις κανένα δείγμα με τέρμα ανοιχτό διάφραγμα να δω? Έστω και σε πμ αν δε μπορείς να δείξεις εδώ.

Last edited:
Απάντηση: Re: Mirrorless Center: Φακοί, Σώματα, Αξεσουαρ, Legacy Reviews

Whaaat? Kbouk έχεις κανένα δείγμα με τέρμα ανοιχτό διάφραγμα να δω? Έστω και σε πμ αν δε μπορείς να δείξεις εδώ.

https://plus.google.com/photos/+CostasBoukouvalas/albums/6137947160136760225

διαβασε το νημα εδω: http://avclub.gr/forum/showthread.php/108047-Metabones-Speed-Booster-για-Micro-Four-Thirds

για τι ακριβως το θες?
δυσκολο να το εχει παρει κανεις αυτο...
αν ειναι να παιξεις μονο , αν εχεις ενα φλας μπορεις να φτιαξεις ενα ΔΙΥ ρινγφλας....
αποτην αλλη φτηνο ειναι, δεν χανεις και τιποτα να το δοκιμασεις....

Κυρίως θα το ήθελα για τη σχολή ώστε να μπορώ να φωτογραφίζω δόντια ασθενών και τα restorations που κάνουμε. Να φτάνει το φως ώστε να μπορώ να τραβήξω και τους γομφίους με ικανοποιητικό φωτισμό και μεγέθυνση με τον μάκρο. Τα επίσημα ring flash είναι πολύ ακριβά.. Φλας για να δοκιμάσω DIY δεν έχω. Μάλλον θα το πάρω και θα σας γράψω εγώ εντυπώσεις, εκτός αν έχει κάποιος άλλος μια οικονομική λύση γι' αυτό που θέλω.

ειχα φτιαξει ενα ειδικο συστημα για εναν οδοντιατρο με φωτα....
το καλυτερο ειναι να εχεις 2 φλας, απο καθε μερια του φακου αν θες τοπ αποτελεσμα
αυτο εδω δεν νομιζω να σου δινει αρκετο φως ωστε να εχεις κλειστα διαφραγματα, εκτος και αν ανεβασεις πολυ το ΙΣΟ....
αλλα αφου ειναι τοσο φτηνο δοκιμασε, δεν χανεις τιποτα

Δυο flash οπως αυτο που εβλεπα στα csi;
post-69-1163158628.jpg

Και ο Dexter!

550w_dexter_s06_e01_3.jpg

Βρήκα και αυτό που φαίνεται κάπως πιο ποιοτικό:

http://www.amazon.co.uk/Aputure-Ama...qid=1442568550&sr=8-4&keywords=aputure+amaran

Να ρωτήσω, δε λέει Olympus αλλά κανονικά δε θα παίξει; Προφανώς δεν θα έχω TTL ή κάτι τέτοιο, απλά να δίνει την εντολή.

ναι οπως αυτα πιο πανω....
εγω ειχα κλολησει και πολαριζερ παντου για να μην εχουν αντανακλασεις τα δοντια....
λογικα πρεπει να δουλεψει ναι, αλλα ποτε δεν ξερεις:)
αν εχει κανας φιλος νικον η κανον φλας μπορεις να την βαλεις στην ολυμπους σου να δεις αν δουλεψει, αν καει το φλας του φιλου δεν χανεις τιποτα:)

Παύλο μπορείς να δώσεις περισσότερες πληροφορίες για το setup σου; Τι flash χρησιμοποίησες, βάσεις, trigger κλπ και φυσικά κόστος. Επίσης δεν κατάλαβα αυτό με το πολωτικό, στο φακό το έβαλες;

ειχε ενας οδοντιατρος μια νικον με τον 105μακρο της νικον...
τα φλας ηταν παλi της νικον, οπως αυτα που εχουν απο πανω στις φωτογραφιες....
κοστος τωρα....ο φακος μαλλον κανα 500αρη , και το φλας περιπου τοσο, δεν ξερω ακριβως....τα ειχε απο πριν αυτος
γενικα οταν θα τραβας τα δοντια θα εχουν καπιες αντανακλασεις επειδη ειναι ασπρα λεια υγρα κτλ....
ο μονος τροπος για να μην εχεις αντανακλασεις επειδη τραβας τοσο κοντα ειναι να βαλεις polarizer παντου:)
υπαρχει και ενα εμπορικο προιον, αυτο εδω....

http://www.emulation.gr/page7/index.html

Παύλο αν βάλει απλά POlarized φίλτρο πάνω στον φακό δεν θα πάρει παρόμοιο αποτέλεσμα?
Νομίζω μεμβράνες polzarized υπάρχουν και πιο φτηνές από αυτές που έβαλες που είναι έτοιμο προϊόν.
Απλά θα πρέπει να τις κόψει και να τις ταιριάξει μόνος του.

οχι πρεπει να ειναι και στα φωτα και στο φακο.
εγω πηρα μια μεμβρανι πολαριζερ με 60 ευρω αν δεν κανω λαθος, την εκοψα και την εβαλα στα φωτα , και ενα κυκλικο παλαριζερ στο φακο.
μετα γυριζεις το παλαριζερ στο φακο μεχρι να εξαφανιστουν οι αντανακλασεις τελιως.
χρησιμοπιουν αυτη την τεχνικη και οταν τραβανε πηνακες ζωγραφικης οταν δεν υπαρχει αρκετος χωρος να στησεις τα φωτα σωστα.
αλλα εσυ μπορει και να μην το χρειαζεσαι αυτο....
ο αλλος οδοντιατρος δεν ηθελε αντανακλασεις γιατι χρειαζοταν να φαινεται η υφη του δοντιου

Ενδιαφέρον! Φαντάζομαι είχε το R1C1 της Nikon. Απλά όπως το περιέγραψες κατάλαβα ότι έφτιαξες κάτι custom. Ότι μπαίνει πολωτικό και στα φλας πρώτη φορά το ακούω. Έχει χρησιμότητα και στα LED ή μόνο στο φλας;

αν δεν σε πειραζουν οι αντανακλασεις στις φωτογραφιες δεν το χρειαζεσαι καν.
αυτος μου ζητησε να μην φαινονται οι αντανακλασεις, και εγω βρηκα τον τροπο απλα:)
στα λεδ τωρα, μαλλον θα δουλεψει, φως ειναι, δεν νομιζω να εχει κατι διαφορετικο

Tάσο πάρε καλύτερα ένα Φλας ,μπορείς και ενα απλό μανουαλ. εγώ είχα πάρει ενα Nikon SB24 μεταχειρισμένο για 50Ε και το βάζω σε όλες τις μηχανές και το δουλεύω σε μανουαλ.
Με αυτό μπορείς να φτιάξεις και το ρινγκ φλας.

Έχω ένα τέτοιο, είναι αποτελεσματικό σε αποστάσεις εως 50 εκατοστά ΤΟ ΠΟΛΥ. Αν καλύπτεσαι θα σε βολεψει…