Αναλογικοί φακοί σε ακάθρεπτα σώματα, Αξεσουάρ, Legacy Reviews

Απάντηση: Mirrorless Center: Φακοί, Σώματα, Αξεσουαρ, Legacy Reviews

Αν θες ανταπτορες για manual εχει στο ebay, με 10 ευρω παιρνεις πολυ καλο. Δες και τον K&F concept τον εχω ειναι μια χαρα εχω βαλει και φωτο καπου.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να εχεις υποψην σου οτι με τους sigma επειδη ειχα δοκιμασει δεν υποστηριζουν caf αν θυμαμαι καλα.

Re: Απάντηση: Mirrorless Center: Φακοί, Σώματα, Αξεσουαρ, Legacy Reviews

Εγώ θα πρότεινα τον sigma 30mm 2.8f , τον ειχα κ ειχα μεινει πολυ ευχαριστημενος, μεταχειρισμένο τον βρισκεις γύρο στα 120ε που εννοειται οτι συνεργαζεται με την μηχανη και θεωρειται καλος φακος για να μην μπλεκεις με manual και ανταπτορες, εκτος αν θελεις να πειραματιστεις

τελικα μαλλον προς τα εκει κλεινω αν παρω αποφαση για πρωτο σταθερο φακο. Σε νεο ομως γιατί δεν νομιζω να αξιζει τα 60 ευρω που γλιτωνεις για να παρεις μτχ με το οποιο ρισκο που εχει για τυχον γρατζουνιες, θολωματα λειτουργικότητα κλπ. Αν επαιζε στα 80-90 ευρω οκ αλλα στα 120 προτιμω να παρω του κουτιου με ολη την εγγυηση.

Με τους μανιουαλ ειναι καλη περιπτωση για ευκαιρια πειραματισμων αλλα πρεπει πρωτα να εχεις βγαλει ακρη με το τι ανταπτορες χρειαζονται. Και δυστυχως αυτη η πληροφορια δεν παιζει καπου , δλδ εγω θα ηθελα ως νεος χρηστης οταν καποιος παρουσιαζει ή πουλαει εναν φακο που θελει ανταπτορα για να βιδωσει να μου λεει και ποιον ανταπτορα θελει εστω στην μηχανη που τον δοκίμασε αλλιως είναι μιση χαρα...

Re: Απάντηση: Mirrorless Center: Φακοί, Σώματα, Αξεσουαρ, Legacy Reviews

Με τους μανιουαλ ειναι καλη περιπτωση για ευκαιρια πειραματισμων αλλα πρεπει πρωτα να εχεις βγαλει ακρη με το τι ανταπτορες χρειαζονται. Και δυστυχως αυτη η πληροφορια δεν παιζει καπου , δλδ εγω θα ηθελα ως νεος χρηστης οταν καποιος παρουσιαζει ή πουλαει εναν φακο που θελει ανταπτορα για να βιδωσει να μου λεει και ποιον ανταπτορα θελει εστω στην μηχανη που τον δοκίμασε αλλιως είναι μιση χαρα...

Μα φιλε μου δεν ειναι δυσκολο αυτο που ζητας να το βρεις απο μονος σου. Ο google ειναι ο φιλος σου. Απλως ψαξε τον φακο που θες στο google, οπου υπαρχουν 100αδες αναφορες και σιγουρα καποια, αν οχι η πρωτη που θα ανοιξεις , θα αναφερεται το mount του φακου. Ή απλα ψαξε τον φακο που θες στο google κ κοτσαρε την λεξη mount απο διπλα κ θα δεις τι ανταπτορα χρειαζεσαι.

υπάρχει μπόμπιρας=af, με αντάπτορα και manual δεν προλαβαίνεις να τραβήξεις ουτε την σκιά του μπόμπιρα, οι αντάπτορες και το manual είναι αργά θέματα φώτο άντε και για βίντεο που πάλι πρέπει να ξέρεις αλλιώς δεν.....
af και καθάρισες:violent-smiley-030:

Re: Mirrorless Center: Φακοί, Σώματα, Αξεσουαρ, Legacy Reviews

κανας vintage 300mm η 400mm σχετικα οικονομικος παιζει?
θα προτιμουσα φ4 η καπου εκει:)
εχω ανταπτορες για PentaxK και μ42, αλλα και αλλο φορμα να ειναι , δεν με πειραζει

Τους τακουμαρ τους 300αρηδες f4 τους τσεκαρες ή ψάχνεις ακόμα πιο φθηνο?
Καλύτερος θεωρείται ο SMC και χειρότερος αυτός που είναι με 3 μέρη αλλά γενικά βγάζουν αρκετό CA σε ανοιχτά διαφράγματα.

Αντίθετα οι 200αρηδες που έχω δοκιμάσει αν εξαιρέσεις την εστίαση είναι τρομεροί, ειδικά ο f3.5, και πιο φθηνοί. Πριν κανα 2μηνο εδωσα τον f4.

Απάντηση: Re: Mirrorless Center: Φακοί, Σώματα, Αξεσουαρ, Legacy Reviews

Παύλο όταν λες φθηνός τι εννοεις ? για σχετικά light legacy φακούς προτείνω ΟΜ 200/5 πολυ κάτω απο 100 , λίγο πιο πανω ο ΟΜ 200/4 αλλα σε ακαθρεπτο σωμα δεν δίνει καλύτερη ευκρίνεια, στα 150 -250 ο ΟΜ 300/4.5 ανάλογα την κατάστασή του, τους είχα όλους παλιότερα, τελικά επέλεξα και κράτησα τον ΟΜ 65-200/4 ΜC που η κόπια μου ήταν εξαιρετικη και καλυτερη και απο τους δυο 200αρηδες και εστιάζει πολύ κοντά για πορτρέτα και αυτος όμως πλεον καθεται στην ντουλάπα αφου έχω γεμίσει native φακούς, οπότε αν θέλεις τον δοκιμάζεις μηπως σου κάνει.

τους τακουμαρ κοιταγα και εγω, και τον jupiter 36 250/3,5 αλλα πολυ βαρυς μου φαινεται...και τουσ canon FD κοιταξα λιγο
200/4 εχω ηδη, και θελω κατι πιο τελε...απλα σπανια τους χρησιμοπιω οποτε δεν θελω κατι ακριβο....για τοπια περισοτερο τους θελω...
κατι σε 2,8 οικονομοικο και καλο παιζει?:)

Απάντηση: Re: Mirrorless Center: Φακοί, Σώματα, Αξεσουαρ, Legacy Reviews

ένα χρήσιμο αξεσουαρ για φωτό και βίντεο, πολυ μικρό, ανθεκτικό, ευκολα διαχειρίσημο ασύρματα, ιδανικό για action photography και όχι μόνο...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Γεια σας και από εμένα. Θα ήθελα τη βοήθεια σας οςον Αφορά την αγορά ενός νέου φακού. Εδώ και μια εβδομάδα ψάχνω/διαβάζω reviews βλέπω videos αλλά πραγματικά εχω μπερδευτεί πολυ οπότε είπα να ζητήσω γνώμες εδώ μέσα.
Είμαι κάτοχος της nex-6 και εχω μόνο τον κιτ φακό 16-55. Ενδιαφέρομαι απλά να κάνω ενα upgrade στον ήδη υπάρχον φακό γιατί δεν είμαι ευχαριστημένη με την ποιότητα του. Είχα τα μάτια μου λοιπόν στον sony 18-105 τον οποίο βρήκα και μεταχειρισμένο στα 380 αλλά δε μ'επεισαν αρκετά τα reviews. Ακούγονται και πολυ καλά λόγια για τον zeiss 16-70 ο οποίος δεν είναι στο μπάτζετ μου αλλά αν η τιμή του είναι ανάλογης της ποιότητας του (αναφέρομαι κυρίως στη φωτογραφία ) τότε θα προτιμούσα να πάρω αυτόν εφοςον μαζέψω τα χρήματα. Ένας ακόμα φακός που είδα είναι ο 35mm f1.8 αλλά ενδιαφέρομαι περισσότερο για έναν all around lens με καλή απόδοση.
Έρχομαι λοιπόν και ρωτάω, ποια η άποψη σας για τους παραπάνω φακούς; Ή μήπως έχετε να μου προτείνετε κάποιον άλλο για τη χρήση που το θέλω;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων !

Γεια σας και από εμένα.....Ή μήπως έχετε να μου προτείνετε κάποιον άλλο για τη χρήση που το θέλω;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων !

Καταρχην καλως ηρθες! Χωρις να εχω προσωπικη εμπειρια, αλλα απο οτι εχω διαβασει σε αλλα φορουμ κ reviews ο 16-70 ειναι μεν καλος αλλα οχι τοσο ωστε να δικαιολογει την τιμη του. Εχω δει μεχρι κ συγκριτικα με τον κιτ κ να μην μπορεις να ξεχωρισεις διαφορες κ αυτο οφειλεται κ στον κακο ελεγχο προιοντων που κανει η sony. Φυσικα αν τον βρεις σε καλη τιμη αξιζει.

Καταρχην καλως ηρθες! Χωρις να εχω προσωπικη εμπειρια, αλλα απο οτι εχω διαβασει σε αλλα φορουμ κ reviews ο 16-70 ειναι μεν καλος αλλα οχι τοσο ωστε να δικαιολογει την τιμη του. Εχω δει μεχρι κ συγκριτικα με τον κιτ κ να μην μπορεις να ξεχωρισεις διαφορες κ αυτο οφειλεται κ στον κακο ελεγχο προιοντων που κανει η sony. Φυσικα αν τον βρεις σε καλη τιμη αξιζει.

Ευχαριστώ πολυ! Από τα reviews που εχω διαβάσει περίμενα ότι ο συγκεκριμενος φακός θα είναι σε πολυ καλύτερο επίπεδο απο τον κιτ (τουλάχιστον) . Είναι βέβαια και πολλοί που έτυχαν σε bad copies οπότε εχω διαβάσει και πολλά αρνητικά σχολία. Τώρα με αυτά που μου λες με βάζεις σε μεγαλύτερο διλημμα. Ελπίζω να μου απαντήσουν και κάτοχοι των εν λόγω ή και παραπλησιων φακών να μου δώσουν το φως τους γιατί όσο πάει όλο και πιο δύσκολη η επιλογή .

Δες σε ποια εστιακα μηκη σου αρεσει να τραβας, και παρε τον ( ή τους ) αναλογους σταθερους. Υπαρχει η τριαδα των sigma για ποιο οικονομικα, ή ακομα και legacy manual με ανταπτορες. Αποφυγε τους φακους με 5x plus zoom αφου συνηθως ειναι χειροτεροι οπτικα. Και ειναι και τεραστιοι πανω στην nex6.

Γενικά ο 16-50 μ'ειχε βολέψει αρκετά όσον αφορά τα εστιακά μήκη καθώς όπως είπα το θέλω για "γενικής χρήσης" γι'αυτο και θεωρώ ότι ο 16-70 είναι πιο κοντά στις προτιμήσεις μου• αλλά κοστίζει αρκετά. Υπάρχει λοιπόν κάποιος παρόμοιος φακός εκεί έξω; Ακόμα και με αντάπτορα να είναι.
Όσον αφορά τους sigma μ'ενοχλει η έλλειψη oss καθώς ο φακός προορίζεται για ταξίδια κυρίως οπότε δε θα υπάρχει η ευχέρεια χρόνου σε κάθε λήψη.
Σχετικα με τον 35mm f1.8 να πω ότι σκοπεύω να τον πάρω στο μέλλον για τις low light λήψεις μου οπότε προς το παρόν θα με βόλευε να ξεκινήσω μ'εναν αρκετά ποιοτικότερο αντικαταστάτη του 16-50 (ελπίζω να βγάζω νόημα)

Γενικά ο 16-50 μ'ειχε βολέψει αρκετά όσον αφορά τα εστιακά μήκη καθώς όπως είπα το θέλω για "γενικής χρήσης" γι'αυτο και θεωρώ ότι ο 16-70 είναι πιο κοντά στις προτιμήσεις μου• αλλά κοστίζει αρκετά. Υπάρχει λοιπόν κάποιος παρόμοιος φακός εκεί έξω; Ακόμα και με αντάπτορα να είναι.
Όσον αφορά τους sigma μ'ενοχλει η έλλειψη oss καθώς ο φακός προορίζεται για ταξίδια κυρίως οπότε δε θα υπάρχει η ευχέρεια χρόνου σε κάθε λήψη.
Σχετικα με τον 35mm f1.8 να πω ότι σκοπεύω να τον πάρω στο μέλλον για τις low light λήψεις μου οπότε προς το παρόν θα με βόλευε να ξεκινήσω μ'εναν αρκετά ποιοτικότερο αντικαταστάτη του 16-50 (ελπίζω να βγάζω νόημα)

Νοημα βγαζεις..απλα δεν υπαρχει αυτο που ζητας. Κ αν υπηρχε θα ηταν αρκετα ακριβος κ με αυξημενο βαρος κ ογκο (οπως ειναι οι a mount sal1650 κ o sigma 18-35) που νομιζω δεν βολευουν για ταξιδιωτικη χρηση. Δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα :)