Αναπαραγωγή στα 24p

Απάντηση: Re: Αναπαραγωγή στα 24p

Μιας και μπήκα και εγώ στην παρέα των 1080p, να πω ότι σε Win7 32bit, βλέπω το 23, το επιλέγω και μου γυρνάει σε 24 παρόλα αυτά....

Και έχω το κλασικό κόψιμο για 1" κάθε λεπτό...

Νομίζω ότι είναι καλύτερα τα πράγματα όταν επιλέγω weave deinterlace στις ρυθμίσεις της ΑΤΙ, αλλά πρέπει να το τεστάρω ξανά...

9.11 drivers 3450 AGP....

Το δέχεται το 23. Είναι bug των catalyst και σου δείχνει ότι έχει 24. Διάβασε πιο πάνω που το εξηγώ...

Re: Απάντηση: Re: Αναπαραγωγή στα 24p

Το δέχεται το 23. Είναι bug των catalyst και σου δείχνει ότι έχει 24. Διάβασε πιο πάνω που το εξηγώ...

Ααα, οκ, νόμιζα ότι ο προβολέας έδειχνε 24 ενω οι Catalyst στο drop down box, θα έδειχναν 23...

Πάντως και στα 23, το ίδιο θέμα στην κίνηση.....

Παίδες (Μπαμπη, nektar), τα 23,976 με ρυθμιση 23 στους ΑΤΙ τα έχετε δει σε τι λειτουργικό και τι ver (32-64 bit) ;

Πχ στα 7 το έχετε επιβεβαιωσει και στα 32 και στα 64 bit;

Αυτό το screen capture που έχω βάλει παραπάνω είναι με Win7-32bit και Catalyst 9.11.

Ααα, οκ, νόμιζα ότι ο προβολέας έδειχνε 24 ενω οι Catalyst στο drop down box, θα έδειχναν 23...

Πάντως και στα 23, το ίδιο θέμα στην κίνηση.....

Αρα μηπως δεν έχεις κλειδώσει τελικά στα 23,976;

Αρα μηπως δεν έχεις κλειδώσει τελικά στα 23,976;

Αν το κάνω με το powerstrip δείχνει 23.976 το reclock, αλλά τα ίδια...

Επίσης στο MPC δεν είναι ενεργοποιημένη η επιλογή που δείχνει το refresh rate...

To βράδυ θα γίνει μάχη...

Επίσης στο MPC δεν είναι ενεργοποιημένη η επιλογή που δείχνει το refresh rate...

Χμμμ αρα μαλλον εχεις γενικα κάπου θεμα....

Γενικως δεν μου κανει εντυπωση γιατι μου συμβαινει και εμενα κατα καιρους και για διαφορους λόγους το θεμα με τα σπασιματα (και παντα με pstrip και ''σιγουρα'' 23,976).

Ειχα καταληξει ότι ειναι θεμα ΑΤI drivers παντως (χωρις ομως τελικα να το ψαξω πολυ).

Αυτό λέω τόσο καιρό... Το HTPC δεν είναι standalone player.
Εκεί που το έχεις σετάρει και δουλεύει - επιτέλους - μιά χαρά, τσούπ, ένα ωραίο πρωί παθαίνει κρυολόγημα κι αρχίζει τα "βηξήματα".
Όταν το λές αρχίζουν οι ερωτήσεις:
- Τί πείραξες;
- Τίποτε
- Αποκλείεται
- Ναί, καλά...

Έτσι είναι τα HTPC, δυστυχώς. Απλά κάποιοι, που έχουν και κάποιες γνώσεις, όταν έχουν πρόβλημα δεν το λένε και προσπαθούν με βάλε-βγάλε Install-Uninstall να το διορθώσουν μόνοι τους.
Κι όταν τους ρωτάς η απάντηση κλασσική:
- Το δικό μου μιά χαρά δουλεύει, ποτέ δεν είχα πρόβλημα.
- Ναί, αλλά προχθές που άλλαξες drivers.....
- Άααα... αυτό; Ναί μωρέ, δεν ήταν τίποτε... Κάποια updates έκανα, κάποιους drivers άλλαξα κι επειδή δεν γινόταν τίποτε του τράβηξα κι ένα format...
Τώρα όμως μιά χαρά είναι. :p

Re: Απάντηση: Αναπαραγωγή στα 24p

Εκεί που το έχεις σετάρει και δουλεύει - επιτέλους - μιά χαρά, τσούπ, ένα ωραίο πρωί παθαίνει κρυολόγημα κι αρχίζει τα "βηξήματα".
- Τί πείραξες;
- Τίποτε
- Αποκλείεται
- Ναί, καλά...

Έτσι είναι τα HTPC, δυστυχώς. Απλά κάποιοι, που έχουν και κάποιες γνώσεις, όταν έχουν πρόβλημα δεν το λένε και προσπαθούν με βάλε-βγάλε Install-Uninstall να το διορθώσουν μόνοι τους.
- Άααα... αυτό; Ναί μωρέ, δεν ήταν τίποτε... Κάποια updates έκανα, κάποιους drivers άλλαξα κι επειδή δεν γινόταν τίποτε του τράβηξα κι ένα format...

Χαχαχα!! Σε τρώει εσένα τώρα....

Τα έχουμε πει μωρέ έτσι είναι τα ρημάδια τα HTPC, όταν όμως σου "κάτσε" ε??

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αναπαραγωγή στα 24p

Χαχαχα!! Σε τρώει εσένα τώρα....

Τα έχουμε πει μωρέ έτσι είναι τα ρημάδια τα HTPC, όταν όμως σου "κάτσε" ε??

Άμα - κι όταν - σου "κάτσει" θα πρέπει να του συμεριφέρεσαι όπως κάνουν έρωτα οι σκαντζόχοιροι... -bye-

Re: Απάντηση: Αναπαραγωγή στα 24p

- Τί πείραξες;
- Τίποτε
- Αποκλείεται
- Ναί, καλά...

Επαυξάνω επι 1000..!!

Κι εμένα κρυωμένο είναι κανα μήνα τώρα και βαρέθηκα να ψάχνω...
Ούτε που θυμαμαι πόσα έχω αλλάξει μπας και στρώσει αλλά...τίποτα....

Το θέμα είναι, να παρώ WDTV live ή E-Great 34A? :P

Μπάμπη,

Πάλι τα ίδια θα λέμε (αλλά δεν μπορώ να σε αφήνω να λες τον πόνο σου έτσι ασχολίαστα :p).

Μόνος σου το είπες: Τα μυστήρια μπορεί να αρχίσουν μόνο όταν αλλάξει κάτι και αυτό το κάτι σχεδόν κατά 100% είναι ‛χεράκι’ από τον χρήστη (και το ‛σχεδόν’ πάει σε περιπτώσεις που απλώς δεν παίρνει χαμπάρι ο χρήστης πως βάζει χέρι).

Τωρα το τι ‛παραδέχεται’ ή όχι ο καθένας είναι άλλη, άσχετη, ιστορία.

Εγώ πχ δεν αρέσκομαι να λέω ότι ‛δεν άλλαξα τίποτα’. Πάντα το πειράζω (γιατί η ηδονή του να το φτιάχνω μετά είναι μεγαλύτερη από τις περισσότερες ταινίες που βλέπω – άντε με εξαίρεση αυτές του JJ KoulAbrams :p).

Εγώ πχ μέχρι που άλλαξα τις 4870 και πήγα, προσωρινά, σε μία 4550 οπότε και άλλαξα και driver, δεν είχα κανένα πρόβλημα με την κίνηση στα 24. Το πρόβλημα δλδ προέκυψε από μία καθαρή αλλαγή (driver στην ουσία).

Απλώς από τότε, ποτέ δεν ‛έκατσα’ στα αυγά μου (aka με καμία vga πάνω μερικές εβδομάδες – και να κάτσω και να ασχοληθώ) ώστε να ‛γυρίσω’ στους παλιούς drivers που ξέρω ότι έπαιζαν ΟΚ.

To utility που δείχνει τα stats στον MPC-HC ενεργοποιείται μόνο όταν έχεις επιλεγμένο renderer EVR custom!!! (το έγραψα και πιο πάνω)....

Μπάμπη,

Πάλι τα ίδια θα λέμε (αλλά δεν μπορώ να σε αφήνω να λες τον πόνο σου έτσι ασχολίαστα :p).

Κάνε όσα σχόλια θές... Έχω τόσα χρόνια HTPC κι έχω κατασταλαγμένη άποψη. Κάποιοι άλλοι στρουθοκαμηλίζουν...-bye-

Για να μην σου πώ οτι είναι τρύπιος κουμπαράς... Χιλιάδες Euro έχω ρίξει πάνω του κι όπου νάναι ετοιμάζομαι για καινούρια...
(Sata 3, USB 3, HDMI 4... και "χέσε μέσα Πολυχρόνη που δεν γίναμε Ευζώνοι" :bigcry:)

Παντως Μπαμπινο (και κυριως Συριε) καλο ειναι να παιρνουμε κανενα image οταν εχουμε στησει το HTPC configuration και δουλευει σωστα. Ετσι στην χειροτερη θα κανουμε ενα restore και θα λυθουν τα οποια προβληματα..

Κάνε όσα σχόλια θές... Έχω τόσα χρόνια HTPC κι έχω κατασταλαγμένη άποψη. Κάποιοι άλλοι στρουθοκαμηλίζουν...-bye-
Μήπως παρακάνεις παρέα με τον Κούλη τελευταία (ή είναι απλώς το ʽου(γκ) γαρ έρχεται….ʼ tm) ; :Εγώ σου περιγράφω γεγονότα και εσύ μου λες και μου ξαναλές τον πόνο σου :p

ΟΚ λοιπόν, εσύ ξέρεις καλύτερα (αφού έχεις και χρόνια HTPCια και είσαι και κατασταλαγμένος) και εμείς λέμε αρλούμπες και στρουθοκαμηλίζουμε :p

Ωρες ώρες που θυμίζεις τον ΦραΠε και το iphone :p

Και εν πάση περιπτώσει αφού έχεις κατασταλαγμένη άποψη και δεν στρουθοκαμηλίζεις γιατί;

Χιλιάδες Euro έχω ρίξει πάνω του κι όπου νάναι ετοιμάζομαι για καινούρια...
(Sata 3, USB 3, HDMI 4... και "χέσε μέσα Πολυχρόνη που δεν γίναμε Ευζώνοι" :bigcry:)

Είναι προφανές ότι τα παραπάνω (οι συνεχείς αναβαθμίσεις που κάνεις όσα χρόνια σε ξέρω) δεν θα σου προσφέρουν απολύτως τίποτα (ειδικά για τη χρήση που του κάνεις και καθότι δεν σου αρέσει να το σκαλίζεις ). Τότε γιατί συνεχίζεις να τις κάνεις και γκρινιάζεις κιόλας; Μήπως μικρός δεν σε πήγαινε ο μπαμπάς σου στον ζωολογικό κήπο να βλέπεις τις Στρουμφοκάμηλες και ανέπτυξες στερητικά σύνδρομα; :p

Κι εγώ πχ το αλλάζω συνέχεια το PC και δεν κάνω άλλη χρήση σε σχέση με εσένα αλλά την βρίσκω με το στησιμο του hardware και του software, μου αρέσει ρε παιδί μου, πώς να το κάνουμε.

(και κυριως Συριε)
Το ακόλουθο
Πάντα το πειράζω (γιατί η ηδονή του να το φτιάχνω μετά είναι μεγαλύτερη από τις περισσότερες ταινίες που βλέπω – άντε με εξαίρεση αυτές του JJ KoulAbrams :p).
Προς υπενθύμιση (όσων δεν καταλαβαίνεις :p).

Πάντως, σοβαρά τώρα, ο Τάκης όντως παράδειγμα που αποδεικνύει όσα λέω. Γενικώς δεν το πειράζει το μηχανάκι (θυμάμαι κάποια στιγμή πρέπει να είχε τους ίδιους Catalyst κοντά 2 χρόνια :p) και είναι αυτός που έχει σπανιότατα πρόβλημα.

PS 1 JJ Rulez

PS 2 Bikos SuckeZ

:p

Last edited:

Εγώ σου περιγράφω γεγονότα και εσύ μου λες και μου ξαναλές τον πόνο σου :p

Δεν λέω τον πόνο μου, την αλήθεια λέω. Όσοι έχουν HTPC καταλαβαίνουν πολύ καλά.

Κι εγώ ''λέω ψέματα'' και ''δεν καταλαβαίνω'' ε; :p

Έλα ρε Μπάμπη, κρίνεις απλώς ένα αποτέλεσμα για το οποίο ευθύνεσαι κι εσύ.

Anyway, κοιτα να μην το σκαλίζεις (γιατί αν μου πεις ότι δεν το κάνεις θα σου πάρω αφίσα στρουΜΦοκάμηλο :p) και πάρε και ένα image την 1η φορα που θα το στήσεις σωστά και θα είσαι ευτυχής. :)

Μώρε Μπάμπη αφού καταβάθος HTPC Lover είσαι....

Όσο για τα φράγκα, είμαι το τέλειο παράδειγμα...

P4 3.2Ghz HT
Asus P4P800 Deluxe(αν θυμάμαι)
Δηλαδή 478 socket...(πιάστο το αυγό)
ΑΤΙ 3450 AGP(φυσικά)

E λοιπόν σε πληροφορώ το έχω απο το 2000-2002(που να θυμάμαι) και του έχω αλλάξει μια κάρτα γραφικών των 60 ...

Aπο την πρώτη φουρνιά των 2xxx της ΑΤΙ, έβλεπα απροβλημάτιστα HD με HA και προβλήματα μόνο όταν το σκάλιζα, διότι και εγώ στην συνομοταξία του Σύριου....

Νομίζω στην περίπτωση σου, ταιριάζει γάντι η λύση του Τάκη....

Οπότε πάμε να το φτιάξουμε και παίρνεις image και τέλος.....

Όποιος είναι για πειράματα...(Μπάμπη μην ακούς..-bye-)..

Reclock 1.8.5.8
http://sandbox.slysoft.com/beta/SetupReClock1858.exe

1.8.5.8 - 10/01/2010
* New: "24 bit integer padded to 32 bit" in PCM output formats is back - and it works with the original ATI HDMI driver, and probably other HDMI interfaces. Hurrah!
* New: Added option to expand mono to both front speakers
* New: Added "NoVista" registry value where ReClock can be forced to behave as it would under XP with Vista & Windows 7
* Fix: Memory leak in resampler plugin
* Some fixes and improvements

MPC HC 1503
http://www.xvidvideo.ru/media-player-classic-home-cinema-x86-x64
* FLV splitter: VIDEOINFOHEADER2 fix
* FLV splitter: sign extension fix for negative offsets
* Added support for the FourCC "CCV1" that is used by Haali Media Splitter
* Fixed : crash in MpcVideoDecoder when colorspace was not 420 after decoding
* Added : Real Video decoder in MpcVideoDecoder
* Fixed : broken MOV samples with zipped CMOV atoms
* avoid a possible infinite loop in EVR-CP render
* Added : missing files from rev 1493
* Add : support interlace mode in fullscreen resolution list(thanks to X-Drom)
* Updated : ffmpeg
* Fixed : compilation error in x64
* Fixed : overflow in framerate detection with some MP4 files
* Separate config.h for libswscale
* Fixed : broken compilation in rev 1501
* Changed : internal WVM decoder disable for interlaced files (not supported by ffmpeg)

FFDSHOW 3195
Πλέον με DXVA...

http://www.xvidvideo.ru/ffdshow-try...ffdshow-tryouts-project-svn-3195-x86-x64.html