Χμμμ........Σα να διαβαζω περιγραφή του πρωτου μου ενισχυτη Yamaha Α500 back in the 80's..
........ανάλυση, καθαρότητα, ανοιχτοσύνη, ταχύτητα, αμεσότητα, πελώρια δυναμική περιοχή και ρυθμός...πολυβόλου.
Ο τονικός του χαρακτήρας μου θύμισε έντονα διακοπτικού τύπου υλοποιήσεις, στις οποίες ο κλινικός χαρακτήρας, η περιρρέουσα λαμπρότητα και ένα γρέζι εκεί ψηλά αποτελούν σήματα κατατεθέντα. Ξεχάστε "ζεστασιές", "γλυκύτητες", "ατμοσφαιρικότητες" και όλα τα συναφή. Ο ενισχυτής είναι ένας σκληρός επαγγελματίας του ήχου που δεν θα διστάσει να ξεφτιλίσει οποιοδήποτε μέτριο συνοδό."
Φίλε George.
Καμιά αντίρρηση. Η γνώμη σου και η γνώμη του ιδιοκτήτη μετράει πολύ περισσότερο από τα reviews των οποίων τη σκοπιμότητα αγνοούμε.
Προσωπικά τα διαβάζω συνδυαστικά.
Η Yamaha ας πούμε, δεν είναι εταιρεία χωρίς στήριξη από τον τύπο, ηλεκτρονικό και έντυπο. Και το βραβειάκι της τσίμπησε και όλος ο κόσμος χειροκρότησε. Στα καθ'ημάς ο Ήχος του βάζει 4,4 αστέρια. Στα 1400 ευρώ, νομίζω ότι κανένα άλλο τρανζίστορ δεν παίρνει αυτή τη βαθμολογία.
Δες όμως τι γράφει η κριτική του Ήχου και συνδύασέ το με αυτό του audioenz:
(ευτυχώς ξέρω τυφλό)
"Ξεκινάμε λοιπόν: ανάλυση, καθαρότητα, ανοιχτοσύνη, ταχύτητα, αμεσότητα, πελώρια δυναμική περιοχή και ρυθμός...πολυβόλου. Δηλαδή πρόκειται για τον τέλειο ενισχυτή; Σίγουρα όχι. Όμως προσφέρει, και μάλιστα στον υπερθετικό βαθμό, στοιχεία, τα οποία, όχι μόνο δεν μπορείς να αγνοήσεις, αλλά μάλλον τα σέβεσαι απεριόριστα. Έχοντας ξεκαθαρίσει ότι ο a-s 2000 διαθέτει όλα όσα απαιτούνται από ένα σύγχρονο ενισχυτή, το δεύτερο ημίχρονο παίζεται στο γήπεδο που λέγεται "τονικότητα". Εδώ τα πράγματα ακολουθούν το γνωμικό που λέει "περί ορέξεως..."
Ο τονικός του χαρακτήρας μου θύμισε έντονα διακοπτικού τύπου υλοποιήσεις, στις οποίες ο κλινικός χαρακτήρας, η περιρρέουσα λαμπρότητα και ένα γρέζι εκεί ψηλά αποτελούν σήματα κατατεθέντα. Ξεχάστε "ζεστασιές", "γλυκύτητες", "ατμοσφαιρικότητες" και όλα τα συναφή. Ο ενισχυτής είναι ένας σκληρός επαγγελματίας του ήχου που δεν θα διστάσει να ξεφτιλίσει οποιοδήποτε μέτριο συνοδό."
Οπότε εδώ είμαστε. Τι ψάχνει κανείς στη ζωή.
Πρόκειται περί φιλοσοφικού, κατά βάθος, ερωτήματος. :grandpa:
(Προσωπικά, ενδιαφέρομαι γι' αυτά που με καλεί ο αρθρογάφος να ξεχάσω)
αγαπητε φιλε εαν με τον ορο μουσικοτητα και φυσικοτητα εννοεις κατι απο λαμπα δηλ. καποια ιδιαιτερη χροια καποια γλυκυτητα θα ελεγα πως οχι με την καλη εννοια βεβαια ,νομιζω οτι η καλυτερη περιγραφη θα ηταν ,(αν και βεβαια και για μενα ειναι ακομα πολυ νωρις για να τον μελετησω πληρως ) οτι ο ενισχυτης παει προς το ουδετερο ειναι αποκαλυπτικος ,οντως ξεγυμνωνει τα συνοδα ,οπως πολυ σωστα υπεδειξε ο φιλος μας πιο πανω δειχνει οτι δεν συγχωρει σφαλματα συνοδων ,ειναι ομως τρομερα <ησυχος> σε σημειο που στα ενδιαμεσα των μουσικων κομματιων νομιζεις οτι ειναι σβηστος ,ειναι γρηγορος με πολυ καλη ατακα ,ατοφιο μπασο δυνατο δειχνει οτι μπορει να οδηγησει τα περισσοτερα ηχεια της κατηγοριας του ,ειναι αρκετα αναλυτικος ,(στα υπ'οψιν οτι τωρα παιζει με παμπαλαια συνοδα) και δειχνει οτι εχει μεγαλα περιθωρια βελτιωσης στον ηχο του με νεα συνοδα βεβαια ,σε γενικες γραμμες το μηχανημα ειναι αυστηρος κριτης δεν προσθετει ουτε αφαιρει τιποτα απο το μουσικο σημα ,βεβαι οταν τον γνωρισω καλυτερα ευχαριστως να σου παραθεσω τις εντυπωσεις μου.Αγαπητε haralas φυσικοτητα και μουσικοτητα εχει ο ενισχυτης?
Και αν ναι σε τι βαθμο?
Ο τύπος γράφει με ένα σνομπαρίστικο τρόπο και αυτό φαίνεται σε όλο του το κείμενο. Λέει για παράδειγμα "detail is sufficient". Σε σχέση με τί ρε φίλε? "Dynamics are respectable". Μπράβο. Η Yamaha σε ευχαριστεί για την πολύτιμη συμβολή σου και το έργο που προσφέρεις.
Το θέμα δεν είναι πως ακούγεται ο συγκεκριμένος ενισχυτής, γιατί όλοι οι ενιχυτές έχουν ατέλειες. Κανένας δεν λέει ότι αν δώσεις 1400 Ευρώ για ενισχτή θα πάρεις το τέλειο. Το θέμα μας είναι ΠΟΣΑ λεφτά πρέπει να δώσει κάποιος για να πάρει κάτι αντίστοιχο μιας άλλης εταιρείας. Αυτό δεν μας το λέει. Και η απάντηση είναι πάααρα πολλά.
Πες τα χρυσόστομε. Που μου έχουν βγεί όλοι και πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Προσφατα με ενα φιλο που ηθελε να αγορασει ηχεια , ακουσαμε τυχαια τα soavo 01 ,της yamaha,σε αμεση συγκριση με αλλα και ηταν καταπληκτικα ..πολυ καλυτερα απο ηχεια διπλασιας ,τριπλασιας τιμης γνωστων εταιριων, με ονομα στον χωρο του ηχειου.:guitarist:
Καλά τα Soavo δεν παίζονται....
Στο avantar τι έχεις? Kenwood είναι?
................
η το αλλο !
το να δινεις ενα σκασμο λεφτα και να μην εχει ρυθμιστικα διοτι λεει χαλαει το σημα.....:violent-smiley-030::violent-smiley-030:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.