Ανατομικό/ορθοπεδικό στρώμα. Γνώμες?

Ανατομικα - Ορθοπεδικα στρωματα ?

Αυτο το καιρο, λογω προβληματος στη μεση , με απασχολει η αγορα καποιου καλου - ανατομικου - ορθοπεδικου διπλου στρωματος.
Αν καποιος εχει προσωπικη εμπειρια απο καποιο τετοιο στρωμα (και οχι μονο), θα ηθελα τη γνωμη του.

Μιλαω φυσικα για την εγχωρια αγορα και δε με νοιαζει να ειναι επωνυμο… αλλα να κανει τη δουλεια του καλα.

Αν ειναι και οικονομικο, ακομη καλυτερα….

Re: Ανατομικα - Ορθοπεδικα στρωματα ?

Αγορασα latex στρωματακι πριν εξι περιπου χρονια (600 ευρακια, δεν ηταν και λιγα για μενα).
Η εγχειρηση δισκοκηλης εγινε πριν 7 χρονια (και πιο πριν κοιμομουν σε σουστες ... ξεχαρβαλωμενες).

ΔΕΝ ειμαι ικανοποιημενος !
Ισως να φταιει οτι το στρωματακι ειχε μια μαλακη στρωση (πανω απο την σκληρη).
Το γυρισα αναποδα αλλα δεν ειδα διαφορα. Τωρα ... περιμενω να μαζεψω χρηματα
να αγορασω κατι αλλο.

Τι ακριβως σ ενοχλει?
Εχω ακουσει αναμεικτες γνωμες για τα λατεξ...

Εγω σηκωνωμαι παντα κουρασμενος και πιασμενος, σε στωμα candia με ανεξαρτητα ελατηρια, σχετικα σκληρο.
Το εχω 13 χρονια ομως!

Ενας φυσιατρος φιλος μου συνεστησε να παρω στρωμα latex, αλλα μου τονισε εμφατικοτατα
οτι το στρωμα ειναι κατι που ΔΕΝ γινεται να το δοκιμασεις μεσα σε 5 λεπτα (ξαπλας στο μαγαζι).

Ξαπλωσα λιγο αλλα οπως αντιλαμβανεσαι οι μυες ειναι πολυ ζεστοι και ΟΧΙ χλυαροι οπως το πρωι
που σηκωνεσαι. Απο ενστικτο (και μονο) απεφυγα να παρω την μαλακη (η την ημισκληρη) στρωση
που συνηθως βαζουν πανω απο το κυριως στρωμα. ΔΕΝ γνωριζω τι ειναι αυτη η στρωση.
Αυτο που σιγουρα γνωριζω ειναι οτι το στρωμα της μανας μου (30ετιας) ειναι σιγουρα
καλυτερο απο το Latex που πηρα. Και δεν ξερω ακομα απο τι ειναι φτιαγμενο το στρωμα
της μανας μου. To μονο που ξερω ειναι οτι δεκα φορες κοιμηθηκα σε εκεινο το στρωμα,
ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΕΚΑ ξυπνησα πιο χαλαρωμενος απο οτι στο latex.

Γμτ ... :icon15:

Τι ακριβως σ ενοχλει?
Εχω ακουσει αναμεικτες γνωμες για τα λατεξ...

Εγω σηκωνωμαι παντα κουρασμενος και πιασμενος, σε στωμα candia με ανεξαρτητα ελατηρια, σχετικα σκληρο.
Το εχω 13 χρονια ομως!

Να κοιμηθείς παραπάνω ώρες το δοκίμασες?? Σε μένα πάντα πιάνει:idea:

Αμα δεν κανεις βαρια χειρονακτικη εργασια, οι 9+ ωρες υπνου αγκυλωνουν τους μυες.
O μονος τροπος να το αποφυγεις αυτο, ειναι να εισαι κατω των 40 ετων.

TRUST ME.

Αμα δεν κανεις βαρια χειρονακτικη εργασια, οι 9+ ωρες υπνου αγκυλωνουν τους μυες.
O μονος τροπος να το αποφυγεις αυτο, ειναι να εισαι κατω των 40 ετων.

TRUST ME.

Εγώ είμαι κάτω από 30..:AFADF0:

(πως το καταλαβα ; ... :p )

Μήπως αν κάποιος είναι πάνω απο 40 ότι και να κάνει πάντα πιασμένος θα είναι???

Απάντηση: Ανατομικα - Ορθοπεδικα στρωματα ?

Με εγχείριση δισκοκοίλης πριν από 16 χρόνια βρήκα την υγειά μου τον τελευταίο χρόνο με στρώμα ελατηρίων με ανάστρωμα από memory foam. Είναι αρκετά μαλακό και "βυθίζομαι" μέσα του. Ξέρω ότι λένε ότι αυτά δεν είναι καλά κλπ κλπ κλπ. Είχα κοιμηθεί σε αρκετά τέτοιου είδους στρώματα σε ξενοδοχεία και είχα παρατηρήσει ότι ξύπναγα ξεκούραστος και ανάλαφρος, οπότε είπα να παρατήσω τις παλιές λογικές.
Πήγα και ξάπλωσα σε καμιά 50ρια στρώματα από διάφορες εταιρίες, υλικά, συνδυασμούς και κόστος. Τελικά κατέληξα σε ένα του ΙΚΕΑ γιατί θεώρησα πως είχε τον καλύτερο λόγο τιμής προς απόδοση (5 ζώνες ανεξάρτητων ελατηρίων και ξεχωριστό, αλλά ραμμένο στο στρώμα ανάστρωμα από memory foam) και δεν το έχω μετανιώσει καθόλου.
Τέλος σημαντικό και το μαξιλάρι που χρησιμοποιούμε ανάλογα με τον τρόπο που κοιμόμαστε.

Αυτο το καιρο, λογω προβληματος στη μεση...

το άιφον φταίει... προσπαθώντας να το χειριστείς με το ένα χέρι χτυπάει στη μέση! λολ

Πιστεύω ότι τα προβλήματα στη σπονδυλική στήλη, στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι επίκτητα (παθών απο αυχένα)

Η καθιστική ζωή ή αντίθετα τα πολλά βάρη ή οι επαναλήψεις, το σωματικό βάρος, η κακή διατροφή ακόμα και το κάπνισμα επιφέρουν τέτοια προβλήματα. Η μέση είναι μάλλον πιο ευαίσθητη.
Αν διακρίνεις κάτι στα παραπάνω στη ζωή σου προσπάθησε να το ελαττώσεις σε συνδυασμό με ειδική άσκηση τώρα που είναι νωρίς.

Εφόσον μιλάμε για πολύωρη ενασχόληση με υπολογιστή, αυτονόητα είναι μια καλή ανατομική καρέκλα και όλα τα απαραίτητα υποβοηθήματα εν ώρα χρήσης (υποπόδιο, μαξιλάρι μέσης, χαμηλή οθόνη)
Συχνές διακοπές της εργασίας (το αργότερο κάθε 45-60 λεπτά) για ένα πεντάλεπτο... μια βόλτα θα ήταν το ιδανικό, βοηθάει και η ξάπλα στο πάτωμα για λίγα λεπτά ώστε να αποσυμφορήσει τις συσσωρευμένες τάσεις.

Άλλοι παράγοντες, λιγότερο συνηθισμένοι, είναι ο λίγος ύπνος, το κακό στρώμα και το κακό μαξιλάρι.
Γενικά 7-8 ώρες συνεχόμενου ύπνου σε "κανονικές" ώρες είναι απαραίτητοι και ένα στρώμα δεν το κρατάμε πάνω απο 8-10 χρόνια γιατί πέραν της φθοράς έχει μαζέψει και τόνους ιδρώτα.
Μην υποτιμάτε καθόλου και το μαξιλάρι, όλη η στάση του σώματος εξαρτάται απο τον αυχένα και επιπρόσθετα ένα κακό ή ακόμα και όχι αρκούντως απορροφητικό μαξιλάρι δεν επιτρέπει συνεχόμενο και βαθύ ύπνο.

Τέλος, πολύ καλά αποτελέσματα έχει η φυσιοθεραπεία... ειδικά στις περιπτώσει οστεόφυτων (άλατα). Κατάλληλοι μήνες ο Απρίλης και Σεπτέμβρης (τότε χτυπάνε τα περισσότερα προβλήματα λόγω αλλαγής του καιρού).
Εννοείται ότι αν οι ενοχλήσεις παραμένουν κάνουμε εξετάσεις. Τα x rays είναι πλέον άχρηστα, πάμε κατευθείαν για αξονική ή μαγνητική σε συνεννόηση με ένα καλό γιατρό που θα κάνει και τη διάγνωση.

Χρησιμοποιώ στρώμα με ξεχωριστά ελατήρια (διαφορετικής "σκληρότητας" ανα περιοχή του σώματος) και κάποια ειδικά υλικά στην επίστρωση. Επίσης ειδικό μαξιλάρι (μετά απο αγορά και δοκιμή τεσσάρων διαφορετικού τύπου). Προς το παρόν είμαι ευχαριστημένος και ως προς την χρήση και ώς προς την αντοχή, αλλα δεν μπορώ να προτείνω γιατί το πρόβλημα και η βολή στον ύπνο του καθενός είναι εντελώς προσωπική υπόθεση.

Για πολύ έντονα προβλήματα υπάρχουν και ειδικές (ακριβές) θεραπείες που πρέπει να αναζητήσει κανείς μέσω ιατρικής συμβουλής. Οι ενέσεις είναι απλώς για να μην σπάσετε το στομάχι σας και να δράσει το μυοχαλαρωτικό πιο εύκολα, δεν λύνεται το πρόβλημα που αργά ή γρήγορα θα ξαναεμφανιστεί.

Ο τρόπος και οι ρυθμοί της ζωής μας σήμερα απαιτούν κάποιους κανόνες, σαν τους παραπάνω που ανέφερα (χωρίς να είναι απαραίτητο βέβαια ότι όλοι θα έχουν τα επιθυμητά αποτέλεσματα)
Όσο μπορούμε τους ακολουθούμε και λαμβάνουμε ιατρική συμβουλή για τα περαιτέρω.

Προσωπικά αδιαφόρησα στα πρώτα συμπτώματα και μόλις το πρόβλημά μου μεγάλωσε αναγκάστηκα να κόψω πολλές απο τις δραστηριότητές μου... πιστέψτε με δεν θέλετε να το περάσετε και δεν ξέρετε πότε θα εμφανιστεί ακόμα και αν τώρα νοιώθετε καλά και υγιείς. Το πιο πιθανόν είναι να σας εμφανιστεί! Οπότε προλάβετε!

το προβλημα της μεσης μου ειναι διπλο... εκ γεννετης και επικτητο!
Εχω σπονδυλολισθηση (εκ γεννετης) που επιδεινωθηκε απο σηκωμα βαρους και καθιστικη ζωη.

Σιγουρα θελει πολλαπλη αντιμετωπιση, σωστη σταση κατα τη διαρκεια της ημερας, πολλες φυσικοθεραπειες και καλο (σωστο) υπνο.

Απλα, ειπα να ρωτησω καποιους που δοκιμασαν τα νεα αυτα στρωματα (ειδικα με latex-foam κλπ).... δυστυχως ο υπνος μου εχει παψει προ πολλου να ειναι καλος και συνεχομενος.

Ισως η πιω σωστη λυση να ειναι ο συνδυασμος τους (ανεξαρτητα ελατηρια , μαζι με λατεξ-foam Κλπ).

Και μένα αυτή η λύση μου μοιάζει πιο σωστή.
Όμως (δυστυχώς) αυτό θα το διαπιστώσεις μετά απο 1-2 μήνες χρήσης, γιατί κάθε πρόβλημα είναι διαφορετικό και τα προϊόντα της αγοράς δεν είναι εξειδικευμένα (όχι αυτά με τις λογικές τιμές τουλάχιστον)

Κατα τα άλλα και εγώ απο πολυετή σήκωμα βαρών το έπαθα... τώρα μου απαγορεύεται ακόμα και το τρέξιμο και η συντριπτική πλειοψηφία ασκήσεων. Το συνηθίζεις με τον καιρό.

Προσπάθησε να ακολουθήσεις, όσο μπορείς, τους γενικούς κανόνες που έτσι κι αλλιώς δεν βλάπτουν σε κάτι.
Η συντηρητική αγωγή είναι η καλύτερη πρόληψη (συμβουλή που μου έδωσε χειρούργος ορθοπεδικός και γλίτωσα την επέμβαση)

Καλή τύχη στην επιλογή σου και περαστικά.

Thanks.... σιγουρα συντηρικτικα το παω (εδω και χρονια).
Η καλυτερη λυση (και λιγο ακριβη) ειναι το σωστο αθλητικο μασαζ και οι αναταξεις , σε ειδικο χειροπρακτικο.
Αυτο φυσικα δεν φτανει απο μονο του... τι να το κανω το σωστο μασαζ, αμα μετα κοιμασαι σε "κακο" κρεβατι και ξαναπιανεσαι!
γι αυτο το ψαχνω....