Αναζητηση ηχειων μεχρι 1100 ευρω..περιπου!

Καλησπέρα,
Στην πρόσφατη έκθεση hiend μου έκαναν καλή εντύπωση - αισθητικά αλλά και ηχητικά- τα Xavian. Για μικρά ηχεία βάσης έπαιζαν πολύ καλά. Νομίζω πως αξίζει να τα ακούσεις. Από πιο γνωστές και δοκιμασμένες λύσεις προτείνω Sonus Faber. Είναι... Chario στα πολύ καλύτερα τους...IMHO πάντα.

Απάντηση: Re: Αναζητηση ηχειων μεχρι 1100 ευρω..περιπου!

Από πιο γνωστές και δοκιμασμένες λύσεις προτείνω Sonus Faber. Είναι... Chario στα πολύ καλύτερα τους...IMHO πάντα.

Τι ακριβώς εννοείς με αυτό που γράφεις?

Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος?

Προσωπικα τα καλυτερα ηχεια που εχω ακουσει σε αυτες τις τιμες ειναι τα Totem Rainmaker που αναφερθηκε προηγουμενως και το Hyperion 586 το οποιο ισως να μειονεκτει λιγο σε χαμηλο σε σχεση με το προηγουμενο αλλα υπερτερει σε μεσαιες και κυριως σε υψηλες συχνοτητες ....

και δεν μου λέτε παιδιά τα Totem Rainmaker πως τα πάνε από στάθμες και χαμηλό?....

αν τοποθετηθούν 10 εκατοστά από τους πίσω τοίχους είναι απαραίτητη η συνοδεία sub η όχι???(μιλάμε για απόσταση ακρόασης περί τα 2,5 μέτρα και χώρο 3Χ5)

Απάντηση: Re: Αναζητηση ηχειων μεχρι 1100 ευρω..περιπου!

...αν τοποθετηθούν 10 εκατοστά από τους πίσω τοίχους είναι απαραίτητη η συνοδεία sub η όχι???...

Αυτά που άκουσα στην έκθεση (δεν ξέρω αν ήταν τα "Rainmaker", δεν ρώτησα το όνομά τους), και στην μέση του δωματίου να τα'βαζες - όπως άλλωστε ήταν τοποθετημένα κι'εκεί - δεν είχαν ανάγκη sub.
Εκτός βέβαια αν κυνηγάς την κάτω οκτάβα του εκκλησιαστικού οργάνου...

Ότι και να πάρεις Άκη, να τ´αφήσεις στην original μορφή τους.
Μη στα σκαλίσει κανείς.
Εάν θέλεις ιδιοκατασκευή, υπάρχουν προτάσεις.
Τα Chario πρέπει να είναι Chario.

Για τα DELPHINUS της CHARIO .....
e...νας "γρηγοροτερος" (και καλυτερος φυσικα) πυκνωτης και ενα καλυτερο καλωδιο (οχι επαργυρο) θα βοηθαγε τα μεγιστα . Καμια αλλη ομως "βελτιωση" , θα χαλασει ο χαρακτηρας τους .

Β&W 705 περίπου στα χρήματα που θέλεις και για "έξυπνη" αγορά και πιο ευκολοδήγητο το ολοκαίνουργιο B&W 685 με το Nautilus tube-loaded aluminum dome tweeter
Το άκουσα και μάλλον αλλάζω ηχεία

DF

To B&W 685 ειναι επιεικως χαλια για τα χρηματα που κοστιζει . Το χαμηλο του ειναι πλαδαρο και εχει μια απαραδεκτη εμφαση στα μεσοχαμηλα .
Τα πριμα του ειναι .....τι αλλο ; ..μεταλλικα , οχι βεβαια οπως παλια (π.χ. 602) αλλα ακομα η χροια τους ενοχλει .

Για το 705 δεν εχω γνωμη γιατι δεν τα εχω ακουσει .

Kαι γιατι δεν το εκανε ο κατασκευαστης αυτο?

Φτηνη βελτιωση ειναι ετσι και αλιως.....

Γιατι το κοστος του κατασκευαστη πολλαπλασιαζεται επι 10 η επι 13 στην retail τιμη .

Ετσι ενα καλωδιο , ενας πυκνωτης , μια αντισταση , ενα πηνιο κλπ που στοιχιζει σε εμας 3 ευρω και στον κατασκευαστη 1 ευρω θα καταληξει να επιβαρυνει την τελικη τιμη κατα 13 ευρω .

Αν αθροιστουν ολα τα "13αρια" θα αλλαξει η κατηγορια τιμης την οποια επιθυμει να εχει ο κατασκευαστης στις ευρωπαϊκη η στη διεθνη αγορα .

Αν λοιπον ξερει καποιος τι να κανει και ποια υλικα να επιλεξει , μπορει με λιγα χρηματα να βελτιωσει αισθητα το ηχειο η το μηχανημα του .

Totem Rainmaker ή Audio Spectrum Eros για χώρο 13 τ.μ.?

10 εκατοστά από τους πίσω τοίχους, ακούσματα ροκ, ζητούμενα η στερεοφωνική εικόνα, η εξαφάνιση, το χαμηλό και οι στάθμες. :drummer:

Re: Απάντηση: Re: Αναζητηση ηχειων μεχρι 1100 ευρω..περιπου!

Τι ακριβώς εννοείς με αυτό που γράφεις?

Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος?

Καλησπέρα,
εννοώ Ιταλική σχολή με καλή ποιότητα κατασκευής και ιδιαίτερο ήχο και ότι μεταξύ Sonus και Chario προτιμώ και προτείνω τα πρώτα. IMHO.

Για τοποθετηση κοντα στον τοιχο το Hyperion 586 υπερτερει του Totem γιατι εχει την οπη εκτονωσης μπροστα και οχι πισω. Αντιμετωπιζω το ιδιο διλλημα για τοποθετηση σε συστημα home theater στο υπογειο μου και για αυτο αυτη τη στιγμη εχω φαβορι το Hyperion (αν και το Τοτεμ το θεωρω και αυτο φανταστικο για τα λεφτα του). Απλως τυχαινει και εχω τα μεγαλα Hyperion στο σαλονι μου οποτε ξερω καλα το χαρακτηρα των ηχειων και πραγματικα τα θεωρω απιστευτα για τα λεφτα τους

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αναζητηση ηχειων μεχρι 1100 ευρω..περιπου!

Καλησπέρα,
εννοώ Ιταλική σχολή με καλή ποιότητα κατασκευής και ιδιαίτερο ήχο και ότι μεταξύ Sonus και Chario προτιμώ και προτείνω τα πρώτα. IMHO.

Αυτό το κατάλαβα.

Δε κατάλαβα το γιατί.

Δηλαδή τι προτιμάς στα sonus και τι σου λείπει στα chario και για ποια μοντέλα μιλάς.

Δε σου κάνω ανάκριση, αν θες απαντάς.

Απλά επειδή έχω τα Millenium II της Chario εδώ και λίγα χρόνια και τα sonus faber signum εδώ και...μια βδομάδα θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σου, να δω αν μπορώ να κάνω κάποιο συσχετισμό.

Αν θες βέβαια. :ernaehrung004:

Δεν εχω ακουσει το Audio Spectrum Eros αλλα εχοντας ακουσει το Artemis δεν υπαρχει συγκριση με τα Τοτεμ το οποιο υπερτερει κατα κρατος.

Δεν εχω ακουσει το Audio Spectrum Eros αλλα εχοντας ακουσει το Artemis δεν υπαρχει συγκριση με τα Τοτεμ το οποιο υπερτερει κατα κρατος.

To totem einai kalytero ? Gia pio montelo milas ?

Αν εχεις και σου αρεσει η Chario ακουσε και τα Premium 1000 τα οποια θα καλυψουν τα 15 τμ με ανεση. Απο τα αγαπημενα μου ηχεια. Προσωπικα εχω τα Chario Academy Millenium II