Αναζήτηση ηχείων

εαν δεν εγινα απολυτως κατανοητος μιλαω κυριως για παθητικα ηχεια .

Για παθητικά ηχεία το κατάλαβα.Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι πόσα χρήματα σκοπεύεις να δαπανήσεις για να πλησιάσεις τον ήχο από το 50ρι?Είναι και θέμα χρημάτων το όλο θέμα..

Επίσης μην ξεχνάμε πως όταν ακούμε έναν ήχο σε ένα σπίτι ή μία έκθεση ακούμε ένα "σύστημα", όχι ένα πράγμα μεμονωμένα..Δηλαδή το 50ρι πχ με ενισχυτή 50 watt ίσως να ακούγεται σαν τενεκές - σχήμα λόγου - :guitarist:

Ε, όταν με 3.000 ευρώ και το 40άρι πλησιάζεις όσο το δυνατόν περισσότερο το 50άρι που κοστίζει 8.000+ δεν είναι το ATC του φτωχού;
Επίσης πλησιάζεις και το καινούργιο 50άρι που νομίζω ότι κοστίζει πάνω από 10.000 ευρώ με κάποια υποχώρηση στα πρίμα...
Για ακόμη λιγότερα μπάσα πας στο 19άρι που κοστίζει κάπου 1500 ευρώ...
Ε, μην περιμένεις να πάρεις πολλά πράγματα από το 50άρι με πιο λίγα λεφτά αν σκεφτείς ότι το mid του και μόνο κοστίζει κάπου στα 800 ευρώ το ζευγάρι...

Και από τη στιγμή που μιλάμε για ένα mid που έχει κατασκευάσει από μόνη της η ATC, μην περιμένεις ηχείο άλλης μάρκας να "εξομοιώνει" τον ήχο των ATC...

Υπάρχουν και το 20αρι βάσης και το 20αρι δαπέδου.Ακριβώτερα μέν,καλύτερα δέ απο 19 και 40...

Re: Απάντηση: Αναζήτηση ηχείων

Υπάρχουν και το 20αρι βάσης και το 20αρι δαπέδου.Ακριβώτερα μέν,καλύτερα δέ απο 19 και 40...

Υπαρχει καποιο λινκ ?

Ευχαριστω.

φιλοι επανερχομαι στο θεμα επειδη νομιζω οτι εχει ψωμι, και τι θελω να πω?
ποια ηχεια στην αγορα μπορουμε να πουμε ,(χωρις απαραιτητως να συνδεσουμε το θεμα οπωσδηποτε με τα atc) οτι εχουν ηχο που χαρακτηριζεται απο αμεσοτητα ,καθαροτητα ,αναλυση αρκετη ,κυριως ομως αμεσοτητα δηλαδη ηχο προς το μονιτορ ,ομως προσιτο σε χρηση οικιακη κυριως σε χωρους 15-20 τμ και επι πλεον να εχουν και αρκετο μπασο ,σωστο ομως αυτο που λεμε χωρις μπουμαρισμα ,
πολλα ζηταω νομιζω ,αλλα εδω κουβεντιαζουμε δεν χανουμε και τιποτα!

φιλοι επανερχομαι στο θεμα επειδη νομιζω οτι εχει ψωμι, και τι θελω να πω?
ποια ηχεια στην αγορα μπορουμε να πουμε ,(χωρις απαραιτητως να συνδεσουμε το θεμα οπωσδηποτε με τα atc) οτι εχουν ηχο που χαρακτηριζεται απο αμεσοτητα ,καθαροτητα ,αναλυση αρκετη ,κυριως ομως αμεσοτητα δηλαδη ηχο προς το μονιτορ ,ομως προσιτο σε χρηση οικιακη κυριως σε χωρους 15-20 τμ και επι πλεον να εχουν και αρκετο μπασο ,σωστο ομως αυτο που λεμε χωρις μπουμαρισμα ,
πολλα ζηταω νομιζω ,αλλα εδω κουβεντιαζουμε δεν χανουμε και τιποτα!

Ρίξε πάλι μια ματιά στο post #76 και προσπάθησε να ακούσεις και άλλα ηχεία είτε από αυτά που αναφέρονται στο παρόν Thread ή και άλλα.

χαιρετιζω την ομηγηρη.ειμαι καινουριος εδω περα και θελω να ρωτησω αν εχει ακουσει κανενας naim nac112x/nap200/flatcap ή γενικα naim με atc 7αρια ή 11αρια.

Παίδες παρακαλώ να κρατάτε καθαρά τα threads. Πληροφορίες για το πώς βαζουμε youtube στα posts υπάρχουν εδω. Πριν ποσταρετε ερωτήσεις, κάντε και κανενα search... Τα ασχετα μηνύματα θα διαγραφούν.

Επι του θέματος, το Σαββατο, όπως εγραψα και στην diy, άκουσα τις κόρνες του audiomonitor με τα Fostex 208 κι έμεινα με άριστες εντυπώσεις για την φυσικότητα στις χαμηλές και τις μεσαίες τους, ιδιαίτερα στις χαμηλές. Κι εδω ήθελα να ρωτησω αν οι κόρνες εχουν τετοιο χαρακτήρα: αχρωμάτιστο, φυσικό. Μια υπόνοια γι αυτο ειναι οι πολύ μικρές ταλαντώσεις του μεγαφώνου ακόμα και σε μεγάλες στάθμες με drums, μπάσο κλπ που σημαίνει(?) οτι το μεγαφωνο τις αποδίδει, σχετικώς, γραμμικά.

Υ.Γ. Το νημα πλέον μπορεί να αλλάξει σε "Αναζήτηση μόνιτορς" :BDGBGDB55:

Για μένα (εκτός των ATC) είναι αδιανόητο να ψάχνει κάποιος για ήχο monitor, φυσικό, μη χρωματισμένο και να μην έχει στα υπόψην Harbeth και Spendor που είναι ίσως οι τρεις κορυφαίες υλοποιήσεις.
Αυτό ισχύει για όλα τα "μεγέθη" αυτών των ηχείων. Ο χαρακτήρας και η "σχολή" ήχου διατρέχει έντονα όλη την γκάμα των εταιρειών οπότε και οι διαφορές εντοπίζονται στη δυνατότητα κάλυψης μικρότερων ή μεγαλύτερων χώρων κατά τη γνώμη μου. Πιο συγκεκριμένα, θα έλεγα στη δυνατότητα "παραγωγής" μπάσων και το πώς αυτά ακούγονται σε διαφορετικούς χώρους μιας και από τα χαμηλομεσαία ως τα μεσουψηλά (χοντρικά) δεν έχουν αντίπαλο IMHO.

Προσωπικά δεν θα άλλαζα ποτέ τα Spendor παρά μόνο για άλλα Spendor...μέχρι που άκουσα κόρνες. Ήμουν έτοιμος (όπως ξαναέγραψα) να αλλάξω τα 3/5 για τα 2/3R επιθυμόντας να κρατήσω όλα τα θετικά της μάρκας αλλά σε μεγαλύτερες...δόσεις. Θεωρώ όμως ότι η ζωντάνια και η ευθύτητα της κόρνας δεν μπορεί να βρεθεί αλλού. Γνωρίζω τις διαφωνίες περί περιορισμένης έκτασης, "κουραστικού" ήχου, κτλ αλλά για όποιον (όχι για όλους) αναζητά ρεαλισμό στον ήχος του, οι κόρνες είναι μονόδρομος (όνομα και πράγμα :flipout:).
Επιπρόσθετα θα έλεγα ότι στις κόρνες της Spicom για μένα δεν έγινε αντιληπτή περιορισμένη έκταση, ούτε χαμηλά, ούτε ψηλά σε μεγάλη διάρκεια ακούσματος με ποικιλία μουσικών. Μιλάμε φυσικά για κόρνες δαπέδου απαραίτητα, αλλιώς η απουσία μπάσου είναι εμφανής, κάτι που δεν ισχύει με τα monitors. Αν σε αυτά τα προτερήματα, προσθέσει κανείς και το ότι μπορούν να οδηγηθούν με 1W που λέει ο λόγος, τότε έχουμε έναν φοβερά ανταγωνιστικό συνδυασμό.

Παίδες παρακαλώ να κρατάτε καθαρά τα threads. Πληροφορίες για το πώς βαζουμε youtube στα posts υπάρχουν εδω. Πριν ποσταρετε ερωτήσεις, κάντε και κανενα search... Τα ασχετα μηνύματα θα διαγραφούν.

Επι του θέματος, το Σαββατο, όπως εγραψα και στην diy, άκουσα τις κόρνες του audiomonitor με τα Fostex 208 κι έμεινα με άριστες εντυπώσεις για την φυσικότητα στις χαμηλές και τις μεσαίες τους, ιδιαίτερα στις χαμηλές. Κι εδω ήθελα να ρωτησω αν οι κόρνες εχουν τετοιο χαρακτήρα: αχρωμάτιστο, φυσικό. Μια υπόνοια γι αυτο ειναι οι πολύ μικρές ταλαντώσεις του μεγαφώνου ακόμα και σε μεγάλες στάθμες με drums, μπάσο κλπ που σημαίνει(?) οτι το μεγαφωνο τις αποδίδει, σχετικώς, γραμμικά.

Υ.Γ. Το νημα πλέον μπορεί να αλλάξει σε "Αναζήτηση μόνιτορς" :BDGBGDB55:

Εκτός αυτών, το μεγάλο όπλο είναι η απουσία crossover το οποίο είναι στην ουσία "αναγκαίο κακό"...

Αυτο είδα κι εγω McZab σε κόρνες δαπέδου... Δεν τους έλειπε καθόλου το χαμηλό. Τα Spendor και Harbeth ειναι στο μενού βεβαίως, όπως και τα PMC.

Παιδιά καλησπέρα,

Επειδή είμαι κι εγω στην αναζήτηση ηχείων η επίσκεψη στην έκθεση με μπέρδεψε περισσότερο
Είχα σχεδόν αποφασίσει να ξαναγυρίσω στην σίγουρη λύση των B&W (μάλλον 705 ή 805) όταν "έφαγα" το πρώτο χαστούκι "πέφτοντας" επάνω στα Klipsch Heressy iii που έπαιζαν στο δωμάτιο της Audiosoul με κάποια μικρά ψηφιακά ενισχυτικά ,και σαν να μην έφτανε αυτό το δεύτερο σοκ το έπαθα όταν άκουσα και τα Sonus Faber Elipsa Audiotor με ενισχυτή έναν ολοκληρωμένο της Synthesis.
Έχοντας για πάνω από 2 χρόνια Synthesis στο βασικό λαμπάτο ενισχυτικό μου πίστευα πως ήξερα καλά τον ήχο της εταιρείας,αμ δε, με τα Sonus άκουσα τελείως διαφορετικά.
Τελικά έχουν δίκιο "ηχεία δεν μπορείς να έχεις μόνο ένα ζευγάρι"

DF

καλα ειναι αυτα τα heresy αλλα βρε παιδι μου που τα βαζεις ? καταλαμβανουν καπως περιεργο χωρο ,εαν βεβαια εχεις τον καταλληλο!

το μόνο πρόβλημα είναι το πλάτος του ηχείου διότι και βάσης μπορούν να γίνουν (το ποδαράκι στη βάση βγαίνει) και ακουστικής ανάρτησης είναι οπότε "παίζουν" αρκετά κοντά σε τοίχο
Πάντως θα προσπαθήσω να τα ακούσω και στο σπίτι πρίν να εκταμιεύσω

DF