Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Ακουστικά για denon

Καλησπέρα.

θέλω να αγοράσω ακουστικά για να απολαμβάνω μουσική και ταινίες. Η πηγή που θα συνδεθούν είναι ένας ενισχυτής denon AVR-1911.

Budget μέχρι 100 - 150 !!!

καλή χρονιά σε όλους!

Αναζήτηση ακουστικών έως 200

Το νέο μέλος της οικογένειας στο σπίτι με κάνει κι εμένα νέο μέλος στην οικογένεια του head-fi, με πρόσφατο απόκτημα ένα M-Audio Super DAC (II) και επίσης πρόσφατο στήσιμο στο PC του foobar με ASIO κλπ.
Είμαι λοιπόν σε αναζήτηση ενός ζευγαριού ακουστικών, μάλλον κλειστού τύπου, μια και προορίζονται για χρήση στην νυχτερινή απόλυτη ησυχία που επιβάλλει ο ύπνος της μπέμπας στο διπλανό δωμάτιο.
Οροφή τα 200, βία 220 , και μουσικά ακούσματα κατά κύριο λόγο τζαζ και ροκ.
Κατι AKG Y50 που έχουν βρεθεί στα χέρια και στ' αυτιά μου, μου φαίνονται μάλλον μουντά και μπουκωμένα (αν υπάρχουν αυτοί οι όροι στη σχετική jargon). Και είναι και κουραστικά, από πλευράς άνεσης, μετά από καμιά ώρα.

Επισυνάπτω και τα χαρακτηριστικά του DAC που αφορούν τα ακουστικά για reference

ΓŽΒ£Γβ€žΓŽΒΉΓŽΒ³ΓŽΒΌΓŽΒΉΓŽΒΏ?Γβ€žΓβ€¦Γβ‚¬ΓŽΒΏ 2016-02-02, 12.40.20.jpg

Re: Αναζήτηση ακουστικών έως 200

ακόμα δεν είμαι στη φάση σου μάλλον καθώς μόλις σαραντήσαμε.
Πάντως να σε ενημερώσω ότι στην κλινική, στο μαιευτήριο οι νοσοκόμες έπαιζαν τσίτα κακόγουστες μπαλάντες 80ies. Δεν ξέρω αν ήταν για να ηρεμούν τα μωρά ή για να μην ακούν αυτές τα κλάματα όλη την ώρα και τρελλαθούν. Γενικά η μουσική είναι ωραίο πράγμα για το μωρό.
Σε μένα ακόμα η μουσική στο χώρο μια χαρά κρατεί ακόμα. Το πρόγραμμα έχει προσαρμοστεί λίγο βέβαια...
Το βράδυ πλέον είναι ιεροτελεστία το κοίμισμα. Η μικρή στον ώμο, θέση ακρόασης, κινητό με app για τις αλλαγές ήχου, χαλαρές απολαυστικές εντάσεις κλπ. Χτες ακούγαμε yoga collection από putumayo. Προχτές sunao wada quartet...
Σε μένα που δουλεύω όλη μέρα είναι οι μόνες ουσιαστικές ώρες που περνάω με τη μικρή. Και αφού κοιμηθεί η μικρή με τη μαμά της το πρόγραμμα μπορεί να συνεχιστεί για όσο αντέχω. Με το πολυκάναλο είναι περισσότερο το θέμα.
Τώρα πόσων μηνών και σε τι φάση είναι το παιδί σου δεν ξέρω. Επίσης δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι τα νεύρα της συζύγου σου. Εμένα και μόνο που καταφέρνω να απασχολώ τη μικρή εκείνη την ώρα την υπερκαλύπτει.

ακόμα δεν είμαι στη φάση σου μάλλον καθώς μόλις σαραντήσαμε.
Πάντως να σε ενημερώσω ότι στην κλινική, στο μαιευτήριο οι νοσοκόμες έπαιζαν τσίτα κακόγουστες μπαλάντες 80ies. Δεν ξέρω αν ήταν για να ηρεμούν τα μωρά ή για να μην ακούν αυτές τα κλάματα όλη την ώρα και τρελλαθούν. Γενικά η μουσική είναι ωραίο πράγμα για το μωρό.
Σε μένα ακόμα η μουσική στο χώρο μια χαρά κρατεί ακόμα. Το πρόγραμμα έχει προσαρμοστεί λίγο βέβαια...
Το βράδυ πλέον είναι ιεροτελεστία το κοίμισμα. Η μικρή στον ώμο, θέση ακρόασης, κινητό με app για τις αλλαγές ήχου, χαλαρές απολαυστικές εντάσεις κλπ. Χτες ακούγαμε yoga collection από putumayo. Προχτές sunao wada quartet...
Σε μένα που δουλεύω όλη μέρα είναι οι μόνες ουσιαστικές ώρες που περνάω με τη μικρή. Και αφού κοιμηθεί η μικρή με τη μαμά της το πρόγραμμα μπορεί να συνεχιστεί για όσο αντέχω. Με το πολυκάναλο είναι περισσότερο το θέμα.
Τώρα πόσων μηνών και σε τι φάση είναι το παιδί σου δεν ξέρω. Επίσης δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι τα νεύρα της συζύγου σου. Εμένα και μόνο που καταφέρνω να απασχολώ τη μικρή εκείνη την ώρα την υπερκαλύπτει.

υποθέτω η κλινική έβαζε bryan adams ε?
για μπάτσες....

η δικιά μου μεγάλωσε με Pat Metheny και Gloria Estefan (τουλάχιστον τέτοια τυχαίνει να πιάνω στις βιντεοκασέτες που έχουν αποτυπωθεί) και πλέον μετά από 20 χρόνια ...δεν πιάνεται.

Βάλε εσύ putumayo (btw άμα θες να σου κάνω ένα δώρο...) και έλα μετά από 20 χρόνια να μου πεις το αποτέλεσμα....

Είμαστε 6 μηνών και μέσα στην ημέρα δυστυχώς δεν έχω έλεγχο του τι ακούει από μαμά και πεθερά ενώ το βράδυ έχει επιβληθεί νεκρική σιγή, μια και έχουμε ψιλοδυσκολίες στον ύπνο σε αυτή τη φάση!

το προβλημα με τα κλειστα ακουστικα ειναι οτι δεν θα ακους το μωρο .Θεωρητικα καλα κλειστα ακουστικα ειναι τα akg k550 τα οποια η akg ισχυριζεται οτι εχουν σχεδιαστει να εχουν αποδοση παραπλησια των ανοικτων .
Προτεινω ομως οπωσδηποτε ακροαση γιατι εχουν καπως ιδιαιτερο χαρακτηρα ειναι ομως αρκετα ξεκουραστα και δεν ενοχλουν καθολου στην εφαρμογη .

Last edited:

το προβλημα με τα κλειστα ακουστικα ειναι οτι δεν θα ακους το μωρο

Δεν είναι πρόβλημα αυτό, υπάρχει γενική επιφυλακή ούτως ή άλλως!

Θεωρητικα καλα κλειστα ακουστικα ειναι τα akg k550 τα οποια η akg ισχυριζεται οτι εχουν σχεδιαστει να εχουν αποδοση παραπλησια των ανοικτων .
Προτεινω ομως οπωσδηποτε ακροαση γιατι εχουν καπως ιδιαιτερο χαρακτηρα ειναι ομως αρκετα ξεκουραστα και δεν ενοχλουν καθολου στην εφαρμογη .

Θα τα δοκιμάσω, θενκς!

Πήρα τα AKG K545 τελικά, μια χαρά ακούγονται στο απαίδευτο αυτί μου και άνετα στέκονται στην κεφάλα μου!

Αγορά ακουστικών

Θα ηθελα να αγοράσω ενα σετ over ear ακουστικών μιας και με την ελευση του μωρού θελουμε ησυχία :p

Εχω ηδη κατι απλά akg k77 , αλλα πλέον θέλω κάτι καλύτερο.

Στοχος ειναι τα (οσο πιο πολλά απο τα ) ακόλουθα με οριο τα 300-350 μονο αν υπάρχει κατι εξαιρετικό.Ιδανικά θα προτιμουσα κατι οικονομικότερο με γνωμονα το value for money.

1)Να μην ειναι πλαστικούρα της πλάκας.Ειδικός στον ηχο δεν ειμαι, οποτε θα προτιμησω ενα ακουστικο με audio 7 , looks 8 εναντι ενος με audio 9 , looks 6
2)Nα εχει σχετικά μεγάλο μαξιλάρι να μπαινει ολο το αφτί μέσα.Καρλάφτης δεν ειμαι :p αλλα ειμαι ψηλος :grinning-smiley-043
3)Να ειναι αποσπώμενο το καλώδιο για να μην εχω θεματα με φθορες και τραβηγματα
4)Η χρήση του θα ειναι 70% ταινίες και 30% μουσική.Θα ηθελα ομως να ακουω μουσική εξισου ευχάριστα.
5)Ο χρωματισμός στον ηχο δεν με νοιαζει , αρκει να μην ειναι κουραστικο σε 2-3 ωρες συνεχομενης χρήσης
6)Nα υπάρχουν ανταλλακτικά μαξιλαρακια
7)Θα κουμπώσει απευθειας στον a/v ενισχυτή χωρις phono amp.

Εχω καταλάβει/σταμπάρει/μου εχουν προτείνει τα παρακάτω

1) Fostex T50RP MK3 http://www.juno.co.uk/products/fostex-t50rp-mk3-professional-semi-open-headphones/583868-01/
2) Yamaha Pro 500 http://www.amazon.de/dp/B009F8WUKQ?...ode-am-pk-21&ascsubtag=2n6FaAfU0U8gy1neP0fMyg
3) AKG 701 http://www.amazon.de/dp/B000EBBJ6Y?...ode-am-pk-21&ascsubtag=ajbc3C5jcLpQrcCuP13zQg
4) AKG 702 http://www.amazon.de/gp/product/B00...ID=VF3QFN9817HNF3EEP31T&ref_=pd_rhf_sc_s_cp_5
5) Sony MDR-HW700DS http://www.amazon.de/Sony-MDR-HW700...TF8&qid=1455644308&sr=8-1&keywords=sony+hw700

Ok τα τελευταία τα εβαλα για εφφε :p .Δεν ξερω στην πράξη τι κάνουν σε μουσικη´και γενικά σαν ηχο σε σχέση με τα παραπάνω.

Γενικά ειμαι ασχετος με τα ακουστικά και με εξαιρεση αθλια και προφανη προιοντα , θεωρω οτι ειμαι ανικανος να καταλάβω (λογω απειριας) ενα καλο ακουστικο χωρις να εχω ακροαση Α/Β οποτε θα στηριχτω στις προτάσεις σας.
Εννοείται οτι προτείνετε και δικές σας λύσεις , δεν χρειάζεται να διαλέξω ενα απο τα παραπανω .
Ειδικά αν υπάρχουν περιπτώσεις προσφορών που συνδυαζουν value for money (μεχρι 250-300 ) και καλο ηχο , θα ηταν το ιδανικο.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

Re: Αγορά ακουστικών

δες και τα AKG K550 είναι πολύ καλή κατασκευή και κλειστού τύπου στα λεφτά που θέλεις με πολύ αξιοπρεπή απόδοση και ειδικά για μεγάλα κεφάλια εφαρμόζουν καλά -εγώ τα έδωσα γιατί έχω σχετικά μικρο κεφάλι.Στα 170 ευρο στο skroutz

όλα είναι καλά και στα προτείνω εκτός από τα σόνυ (όχι ότι δεν είναι καλά δεν τα έχω ακούσει και είναι πολύ ακριβά).
Επίσης ακριβά (πιό λίγο) είναι τα yam, αλλά τα βρίσκεις ακόμα.
Ασυζητητί προτείνω τα 701-702.
Επίσης έχω ακούσει καλά λόγια για τα fostex αλλά....είναι άλλη αίσθηση, δεν είναι δυναμικά και για μένα τα καλύτερα ακουστικά είναι τα δυναμικά.
Ας πούμε το βλέπω σαν ατμοσφαιρικοί κινητήρες vs τούρμπο.

Εγώ θα έπαιρνα τα 701-702 γιατί δεν τα έχω.

Εσύ να πάρεις τα Κ240.

όλα είναι καλά και στα προτείνω εκτός από τα σόνυ (όχι ότι δεν είναι καλά δεν τα έχω ακούσει και είναι πολύ ακριβά).
Επίσης ακριβά (πιό λίγο) είναι τα yam, αλλά τα βρίσκεις ακόμα.
Ασυζητητί προτείνω τα 701-702.
Επίσης έχω ακούσει καλά λόγια για τα fostex αλλά....είναι άλλη αίσθηση, δεν είναι δυναμικά και για μένα τα καλύτερα ακουστικά είναι τα δυναμικά.
Ας πούμε το βλέπω σαν ατμοσφαιρικοί κινητήρες vs τούρμπο.

Εγώ θα έπαιρνα τα 701-702 γιατί δεν τα έχω.

Εσύ να πάρεις τα Κ240.

http://www.skroutz.gr/s/423079/AKG-K-240-MK-II.html

Aυτά λες?
Απο τα γραφομενα σου καταλαβαινω οτι μου τα προτείνεις διοτι δεν ειμαι πολυ απαιτητικος και θα με καλύψουν , σωστά ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

http://www.amazon.co.uk/Yamaha-HPH-...=1455647001&sr=8-2&keywords=Yamaha+HPH-PRO500

209 μαζι με τα μεταφορικά (το μπλε χρώμα).
Τα τσιμπαω ?

1. είναι πολύ καλύτερα από αυτά που έχεις.
2. αν είναι να έχει κάποιος ένα ακουστικό είναι αυτό.
3. αν είναι να έχει περισσότερα είναι να αρχίσει με αυτό (σαν σοβαρό)
4. είναι σε καλή τιμή
5. ποιοτικά και από αντοχή είναι πολύ καλύτερο από τα άλλα. (δεν συζητάω για ακριβότερα)
6. είναι σταθερή αξία, αν θες να το δώσεις
7. είναι το νο1 σε άνεση.

αυτά.

(το δικό μου μπαίνει φέτος νομίζω στο 39ο ή 40ό έτος και αυτή τη στιγμή είναι στ αυτιά μου)

Πολύ καλή τιμή για τα 500, αλλά να ξέρεις είναι πιό βαρειά, πιό σφιχτά, πιό μπασαδερά. (αν σ αρέσει)
Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, δεν ξέρω για αντοχή στο χρόνο.
Αλλά με 209 ευρώ παίρνεις 2 ζευγάρια Κ240 και έχεις και ρέστα για το μετρό.

Δημήτρη νομίζω ότι τα 701-702 θέλουν εν/τη ο φίλος ζητάει να το οδηγήσει με την έξοδο ακουστικών του ΑV .

δεν του είπα να τα πάρει.
εγώ θα τάπαιρνα λεω

τα 500 οδηγούνται και από κινητό των 30 ευρώ.
αλλά σφίγγουν κεφάλι και είναι βαριά.

Μεταξύ αυτού και του 702;
Επίσης για ροκ μουσική και ταινίες θα είναι καλύτερα από τα fostex t50 του Δημητρακούδη; Δεν θέλω να μου λέει ότι έχει καλύτερα ακουστικά :p

Πλάκα πλάκα, σε 2,5ωρη χρήση θα είναι ξεκουραστα τα yamaha?Τόσο από μεριά κατασκευής (σφιχτά διάβασα) όσο και από ήχου (πιο έντονο μπάσο)

το 702 δεν θα το ευχαριστηθείς με τον av.
Τα 500 δεν θα έχουν πρόβλημα.
2.5 ώρες....αντέχονται οριακά.
Του ΔΔ να τα δοκιμάσεις.
Αμα σ αρέσουν....
πάντως αποκλείεται να βγάζουν το μπάσο των 500.
οϋτε τα 240 το βγάζουν αλλά ούτε και τα 702 σε καλό ενισχυτή.
Αλλά ...αν σ αρέσουν τα μπάσα.

Δυστυχώς καμιά επιλογή δεν είναι εύκολη.

Αν μπεί τώρα ο Χρηστάρας θα με βγάλει άχρηστο. :grinning-smiley-043

και θα με πει και τρολ