Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Re: Αγορά ακουστικών

Απο τα τελευταια που κατεληξα , ποια ειναι 100% κλειστου τυπου ?
Ευχαριστω ολους για τη βοηθεια...

@vadergr
Χρήστο παρέλειψες να δώσεις ένα κρίσιμο στοιχείο: Ποιά θα είναι η κυρίως πηγή σου;
Θα είναι ο AVR ενισχυτής σου;
Αν ναι, τότε φοβάμαι ότι έχουμε πρόβλημα.
Πιο πάνω έχουν προταθεί αρκετά πολύ καλά ακουστικά.
Οι AVR ενισχυτές είναι όμως κατά κανόνα απογοητευτικοί ως πηγές για ακουστικά. Και όσο καλύτερα ακουστικά συνδέσεις πάνω τους, τόσο πιο ενοχλητικοί θα γίνονται.

Αν η πηγή είναι κάποιος ενισχυτής ακουστικών, DAC/Amp, η on-board κάρτα ήχου του υπολογιστή σου ή ακόμα το κινητό σου τα πράγματα αλλάζουν. Τότε καλώς συζητάμε για ποιότητα, χαρακτηριστικά κλπ.
Αν όμως η μοναδική πηγή είναι ο AVR ενισχυτής, ίσως και να μην έχει νόημα να πάρεις ένα ζευγάρι καλύτερα και πολύ ακριβότερα ακουστικά από αυτά που διαθέτεις τώρα.

Ένα άλλο θέμα είναι η ξεκούραστη χρήση. Τα οικονομικά AKG K77 που χρησιμοποιείς τώρα είναι από τα πιο ξεκούραστα που υπάρχουν ανεξαρτήτως τιμής. Μπορείς να τα φοράς σε 6ωρη ακρόαση, να δεις 3 κινηματογραφικές ταινίες στη σειρά και να μη νοιώσεις κούραση, ζέστη ή ερεθισμό. Το λέω εκ πείρας, άλλωστε τα έχω παρουσιάσει.
Είναι λοιπόν κι' αυτό -η ξεκούραστη χρήση- ένα χαρακτηριστικό που πρέπει να διαπιστώσεις πριν προβείς σε αγορά.

Θα σου προτείνω λοιπόν να ακούσεις όσα περισσότερα ζευγάρια μπορείς πριν καταλήξεις. Εδώ είμαστε αρκετοί φίλοι με συλλογές από ακουστικά και ευχαρίστως θα σου δανείζαμε κάποια ή θα βοηθούσαμε να κάνεις τις δοκιμές σου.

Από τις προτάσεις που έχουν γίνει, θα σταθώ στην πρόταση του Αντώνη (Gojakla) Beyerdynamic DT770, που τα χρησιμοποιεί και για ταινίες, όχι μόνο για μουσική.

Και θα προσθέσω στη λίστα σου και τα Audio Technica ATH-AX5iS, πολύ μουσικά, πάρα πολύ ξεκούραστα (εφάμιλλα των Κ77) και κατάλληλα για όλες τις χρήσεις ακουστικά.

Να σημειωσω κατι για τα 770 γιατι αναφερθηκε κατι περι ενοχλητικων υψηλων. Εγω δεν εχω δει προβλημα στις υψηλες συχνοτητες του ακουστικου. Δεν ξερω τι κανουν τα LE ή τα 990, αλλα τα απλα και ταπεινα 770 δεν εχουν προβολικες η ενοχλητικες υψηλες.

Και να επαναφερω την δυνατοτητα δοκιμης, η οποια θα διωξει καθε απορια.

Εγω ψιλοαπορω με τις προτασεις για 600/650, σε θεαση ταινιων πιστευετε πως ειναι καταλληλο ακουστικο;

Διαβασα οτι τα philips x2 βγαινουν σε 2 revisions, και πως η πιο προσφατη δεν εχει καμμια σχεση (κατωτερη) απο την αρχική.
Σε αυτα ειχα καταληξει αλλα δεν ξερω τωρα.
Δεν ηξερα τιποτα απο ακουστικα ,πηρα παραπανω πληροφοριες απο αυτες που πορω να διαχειριστω και βραχυκυκλωσα :p

Mε κοβω προς τα πιο vfm , X2 (αν δεν υπαρχει θεμα με παρτιδες) , yamaha 500 (μου αρεσει που ειναι top of the line,ψιλο premium) ,fostex t50 (μου αρεσει οτι ειναι διαφορετικου τυπου), dt 770 (να κοιταξω και τα 990? ) , και απο οτι εχω καταλαβει τα 701,hd600/650 ειναι ψιλοσιγουράκια χωρίς ρισκο...

Αν δεν βγαλω ακρη με τα πρωτα 4 οικονομικά μοντελα , θα παρω ενα εκ των 701/600/650

Πάρε ότι θέλεις, αρκεί στο τέλος να πάρεις και ένα Mojo.. ;)

@vadergr
Χρήστο παρέλειψες να δώσεις ένα κρίσιμο στοιχείο: Ποιά θα είναι η κυρίως πηγή σου;
Θα είναι ο AVR ενισχυτής σου;
Αν ναι, τότε φοβάμαι ότι έχουμε πρόβλημα.
Πιο πάνω έχουν προταθεί αρκετά πολύ καλά ακουστικά.
Οι AVR ενισχυτές είναι όμως κατά κανόνα απογοητευτικοί ως πηγές για ακουστικά. Και όσο καλύτερα ακουστικά συνδέσεις πάνω τους, τόσο πιο ενοχλητικοί θα γίνονται.

Αν η πηγή είναι κάποιος ενισχυτής ακουστικών, DAC/Amp, η on-board κάρτα ήχου του υπολογιστή σου ή ακόμα το κινητό σου τα πράγματα αλλάζουν. Τότε καλώς συζητάμε για ποιότητα, χαρακτηριστικά κλπ.
Αν όμως η μοναδική πηγή είναι ο AVR ενισχυτής, ίσως και να μην έχει νόημα να πάρεις ένα ζευγάρι καλύτερα και πολύ ακριβότερα ακουστικά από αυτά που διαθέτεις τώρα.

Ένα άλλο θέμα είναι η ξεκούραστη χρήση. Τα οικονομικά AKG K77 που χρησιμοποιείς τώρα είναι από τα πιο ξεκούραστα που υπάρχουν ανεξαρτήτως τιμής. Μπορείς να τα φοράς σε 6ωρη ακρόαση, να δεις 3 κινηματογραφικές ταινίες στη σειρά και να μη νοιώσεις κούραση, ζέστη ή ερεθισμό. Το λέω εκ πείρας, άλλωστε τα έχω παρουσιάσει.
Είναι λοιπόν κι' αυτό -η ξεκούραστη χρήση- ένα χαρακτηριστικό που πρέπει να διαπιστώσεις πριν προβείς σε αγορά.

Θα σου προτείνω λοιπόν να ακούσεις όσα περισσότερα ζευγάρια μπορείς πριν καταλήξεις. Εδώ είμαστε αρκετοί φίλοι με συλλογές από ακουστικά και ευχαρίστως θα σου δανείζαμε κάποια ή θα βοηθούσαμε να κάνεις τις δοκιμές σου.

Από τις προτάσεις που έχουν γίνει, θα σταθώ στην πρόταση του Αντώνη (Gojakla) Beyerdynamic DT770, που τα χρησιμοποιεί και για ταινίες, όχι μόνο για μουσική.

Και θα προσθέσω στη λίστα σου και τα Audio Technica ATH-AX5iS, πολύ μουσικά, πάρα πολύ ξεκούραστα (εφάμιλλα των Κ77) και κατάλληλα για όλες τις χρήσεις ακουστικά.

Επειδη αυτο που μου λειπει ειναι οι ταινίες , προφανώς θα παιζει απο την εξοδο ακουστικών του a/v (Yamaha 2020, ειναι απο το πανω ραφι, δεν ξερω βεβαια τι κανει με την εξοδο των ακουστικων).
Απλα δεν θα ηθελα να παρω κατι που να ειναι καλο για ταινιες και σουπα στη μουσική διοτι θα χρησιμοποιηθούν και για αυτον τον σκοπό.
Για μουσική μπορεί να συνδεθεί και στο κινητό μου (Note 4).

Ρε γαμώτο εγω για ενα απλό και ταπεινό upgrade ξεκινησα :p με απλά ακουστικά (σιγουρα δεν ειναι hi end αυτα που συζητάμε) και ενημερώνομαι οτι θα χρειαστώ οπως και δηποτε και headphone amp που κοστιζει τα διπλά απο τα ακουστικά.
Εχω αποθαρρυνθεί είναι αλήθεια με τα τελευταία γραφόμενα...

Δεν ξερω αν θα εχει νοημα να κοιτάξω προς mo-fi η τα sony 700 9.1 που εχουν και δικη τους ενισχυση...

ΥΓ.Τα 600/650 εγω τα εβαλα στο παιχνιδι επειδη διαβασα οτι ειναι κορυφαία για τα χρήματα τους.Δεν σκέφτηκα καθόλου την θέαση ταινιών.

Ρε γαμώτο εγω για ενα απλό και ταπεινό upgrade ξεκινησα :p με απλά ακουστικά

γύρνα πίσω στα πρώτα ποστς.

οι επιλογές σου είναι 3 μετά τα όσα διάβασα.
1. 240. Ευκαιρία στα λεφτά.
2. 500. Ευκαιρία στα λεφτά
3. 701. Ευκαιρία στα λεφτά.

επί πλεον θα σου πω, όλα θα τα παίξει ο av σου.
Αν θες με πιστεύεις, ακούω 50 χρόνια με ακουστικά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ. :bigcry:
Αν θες πιστεύεις τους άλλους, κι αυτοί ακούν μερικά χρόνια... :grinning-smiley-043

όσο για το θέμα της οδήγησης τα 701 θα τα παίξει ο αβέ σου. Δεν θα εκμεταλλευτείς το 100%, αλλά θα είναι μια επένδυση. Η τιμή είναι πολύ καλή.

Αυτά τα ολίγα.

Πάρε τα 240 να τελειώνουμε... :idea:

Ναι, τα 650/600 είναι πολύ κατάλληλα για ταινίες, αλλά με σοβαρή ενίσχυση (= αρκετά V στην έξοδο), τουλάχιστον τα 650!

αυτό το για ταινίες το εξηγείτε λίγο ρε παίδες?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

πάντως αν υπάρχει τοοοοσος φόβος υποοδήγησης η λύση είναι τα yamaha.

Διαβασα οτι τα philips x2 βγαινουν σε 2 revisions, και πως η πιο προσφατη δεν εχει καμμια σχεση (κατωτερη) απο την αρχική.
Σε αυτα ειχα καταληξει αλλα δεν ξερω τωρα.
Δεν ηξερα τιποτα απο ακουστικα ,πηρα παραπανω πληροφοριες απο αυτες που πορω να διαχειριστω και βραχυκυκλωσα :p

Mε κοβω προς τα πιο vfm , X2 (αν δεν υπαρχει θεμα με παρτιδες) , yamaha 500 (μου αρεσει που ειναι top of the line,ψιλο premium) ,fostex t50 (μου αρεσει οτι ειναι διαφορετικου τυπου), dt 770 (να κοιταξω και τα 990? ) , και απο οτι εχω καταλαβει τα 701,hd600/650 ειναι ψιλοσιγουράκια χωρίς ρισκο...

Αν δεν βγαλω ακρη με τα πρωτα 4 οικονομικά μοντελα , θα παρω ενα εκ των 701/600/650

Τα Yamaha δεν θα τα αγόραζα προσωπικά, τα Χ2 θα τα κοίταγα σοβαρά, τα Fostex χρειάζονται ενισχυτή, τα από τα AKG701/2Q θα έπαιρνα μόνο τα 7ΧΧ που σου σύστησα διότι έχουν άλλο voicing είναι σωστότερα από όλα τα άλλα μοντέλα (εσφαλμένα εδώ στο φόρουμ λέγεται ότι όλα είναι ίδια μεταξύ τους). Τα 770 είναι καλός παίκτης αλλά για μένα πολύ V sound.

Από όλα καλύτερα είναι τα Sennheiser HD650/600 χωρίς καμιά αμφιβολία.

Οι ταινίες συνδυάζουν δυνατή παρουσία χαμηλών, ισχυρά δυναμικά και μεγάλη ηχητική σκηνή, ενώ ο "μαλακός" χαρακτήρας του ακουστικού (π.χ. των 650) βοηθά στην πολύωρη ακρόαση χωρίς fatigueness (ειδικότερα στις φωνές και στις σκηνές με έντονη δράση)...

Και ναι το Chord Mojo είναι ιδανικό dac/amp για οποιοδήποτε ακουστικό ακόμα και τα "δυσκολοδήγητα" της λίστας

τα από τα AKG701/2Q θα έπαιρνα μόνο τα 7ΧΧ που σου σύστησα διότι έχουν άλλο voicing είναι σωστότερα από όλα τα άλλα μοντέλα (εσφαλμένα εδώ στο φόρουμ λέγεται ότι όλα είναι ίδια μεταξύ τους).

προσωπικά ποτέ δεν το είπα.
Όμως οι διαφορές είναι μικρές για ανθρώπους που δεν ανήκουν στους ακουστικάριους.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οι ταινίες συνδυάζουν δυνατή παρουσία χαμηλών, ισχυρά δυναμικά και μεγάλη ηχητική σκηνή, ενώ ο "μαλακός" χαρακτήρας του ακουστικού (π.χ. των 650) βοηθά στην πολύωρη ακρόαση χωρίς fatigueness (ειδικότερα στις φωνές και στις σκηνές με έντονη δράση)...

yamaha.
και χαμηλό και καμμία απαίτηση για ενισχυτή.

Από όλα καλύτερα είναι τα Sennheiser HD650/600 χωρίς καμιά αμφιβολία.

+1

Επειδή έχω και τα δύο πολλά χρόνια το μόνο που θα προσθέσω είναι το ότι τα 600 θα είναι λίγο πιο απολαυστικά χωρίς σοβαρή οδήγηση

Ρε γαμώτο εγω για ενα απλό και ταπεινό upgrade ξεκινησα :p με απλά ακουστικά (σιγουρα δεν ειναι hi end αυτα που συζητάμε) και ενημερώνομαι οτι θα χρειαστώ οπως και δηποτε και headphone amp που κοστιζει τα διπλά απο τα ακουστικά.
Εχω αποθαρρυνθεί είναι αλήθεια με τα τελευταία γραφόμενα...

Μην αποθαρρύνεσαι, πρώτον δε θα χρειαστείς οπωδήποτε headphone amp. Αλλά και να χρειαστείς υπάρχουν πλέον ωραιότατοι ενισχυτές ακουστικών που κάνουν ένα-δυό κατοστάρικα. Π.χ ο Schiit modi, το ifi ican, το Geek Out 1000 (μεταχειρισμένο, αλλά η τιμή του έχει ξεφτιλιστεί πια, το βρίσκεις παντού) και ένα σωρό άλλα που δε μπορώ να σκεφτώ τώρα.

Απάντηση: Αγορά ακουστικών

Να πιαστώ από το ποστ του Κώστα και να ρωτήσω.
Σε ένα μπάτζετ τριακοσίων ευρώ πχ.,καλύτερα όλα για ακουστικό (εφ' όσον υπάρχει μια υποτυπώδης ενίσχυση φυσικά) ή 100 για ένα ξεχωριστό ενισχυτάκι και 200 για ακουστικά;
Για το συνολικό μιλάμε πάντα.

Τα 770 32Ohm όπως είπαμε και στο άλλο νήμα είναι κάπως V shaped όπως λέει ο Χρήστος αλλά ταυτόχρονα και πολύ απολαυστικά!
Δεν έχουν "διαρροή" ήχου αλλά υπ' όψην δεν είναι 100% κλειστά... είναι ας πούμε bass reflex. ´χουν μια μικρή οπή στην καμπίνα που αν τα φορέσεις έξω και φυσάει κάνει τον αέρα να ακούγεται ... Μέσα στο σπίτι εννοείται πως δεν υπάρχει κανένα θέμα. Η οπή δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να ενοχλείς όταν ακούς ακόμα και σχετικά δυνατά!
Από τα AKG δες και τα 271mkII ... αυτά είναι εντελώς κλειστά και μόνιτορ ακουστικά (πιο πολύ από τα 240 νομίζω) ... έχουν μάλιστα και διακοπτάκι που αν δεν τα φοράς και παίζει μουσική κόβει τον ήχο!
Τα είχα και μάλλον μετανιώνω που τα έδωσα...
Τα 240mkII εξακολουθούν να είναι πολύ καλή ευκαιρία... και εξαιρετικό ακουστικό!!! Μην σου πω πως θα εξέταζα πολύ σοβαρά και τα απλά 240 που από ότι βλέπω είναι στα 85 ... Αν δεν θες τα έξτρα μαξιλαράκια και καλώδιο..

Το είχα θήξει και παλαιότερα, τα Sennheiser είναι τονικά πιο σωστά από όλα τα άλλα ακουστικά που μιλάτε, πλην των AKG7XX που είναι επίσης σωστά, αλλά έχουν μια περίεργη σκηνή.

Τα AKG240 δεν είναι αναπαυτικά (τουλάχιστον επάνω στα δικά μου αυτιά διότι δεν χωράει όλο το αυτί μέσα), αλλά για τα λεφτά τους είναι πολύ τίμια.

Ξεχάσαμε να πούμε και για τα V-Moda εμένα μου άρεσαν τα Μ100.

Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει για ταινίες, όταν το ακουστικό είναι σωστό είναι ΚΑΙ για ταινίες ΚΑΙ για μουσική. Αν σας λείπει μπάσο μπορείτε να βάλετε από το EQ του παίκτη.

Ο ενισχυτής δεν θα κάνει το ακουστικό να μεταμορφωθεί σε κάτι μαγικό, απλά θα το κάνει να παίξει λίγο πιο εύκολα.

Εν πάσι περιπτώσει εγώ θα έπαιρνα ένα καλό ακουστικό, από τις δικές μου αναζητήσεις έχω καταλήξει ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε όσο πιο καλό πάρω από την αρχή τόσο πιο καλυμμένος είμαι και δεν μπριζώνομαι για το ακόμα καλύτερο.

Και πάντα κάνουμε ακρόαση πριν αγοράσουμε.