Re: Αγορά ακουστικών
Απο τα τελευταια που κατεληξα , ποια ειναι 100% κλειστου τυπου ?
Ευχαριστω ολους για τη βοηθεια...
Απο τα τελευταια που κατεληξα , ποια ειναι 100% κλειστου τυπου ?
Ευχαριστω ολους για τη βοηθεια...
Διαβασα οτι τα philips x2 βγαινουν σε 2 revisions, και πως η πιο προσφατη δεν εχει καμμια σχεση (κατωτερη) απο την αρχική.
Σε αυτα ειχα καταληξει αλλα δεν ξερω τωρα.
Δεν ηξερα τιποτα απο ακουστικα ,πηρα παραπανω πληροφοριες απο αυτες που πορω να διαχειριστω και βραχυκυκλωσα
Mε κοβω προς τα πιο vfm , X2 (αν δεν υπαρχει θεμα με παρτιδες) , yamaha 500 (μου αρεσει που ειναι top of the line,ψιλο premium) ,fostex t50 (μου αρεσει οτι ειναι διαφορετικου τυπου), dt 770 (να κοιταξω και τα 990? ) , και απο οτι εχω καταλαβει τα 701,hd600/650 ειναι ψιλοσιγουράκια χωρίς ρισκο...
Αν δεν βγαλω ακρη με τα πρωτα 4 οικονομικά μοντελα , θα παρω ενα εκ των 701/600/650
@vadergr
Χρήστο παρέλειψες να δώσεις ένα κρίσιμο στοιχείο: Ποιά θα είναι η κυρίως πηγή σου;
Θα είναι ο AVR ενισχυτής σου;
Αν ναι, τότε φοβάμαι ότι έχουμε πρόβλημα.
Πιο πάνω έχουν προταθεί αρκετά πολύ καλά ακουστικά.
Οι AVR ενισχυτές είναι όμως κατά κανόνα απογοητευτικοί ως πηγές για ακουστικά. Και όσο καλύτερα ακουστικά συνδέσεις πάνω τους, τόσο πιο ενοχλητικοί θα γίνονται.
Αν η πηγή είναι κάποιος ενισχυτής ακουστικών, DAC/Amp, η on-board κάρτα ήχου του υπολογιστή σου ή ακόμα το κινητό σου τα πράγματα αλλάζουν. Τότε καλώς συζητάμε για ποιότητα, χαρακτηριστικά κλπ.
Αν όμως η μοναδική πηγή είναι ο AVR ενισχυτής, ίσως και να μην έχει νόημα να πάρεις ένα ζευγάρι καλύτερα και πολύ ακριβότερα ακουστικά από αυτά που διαθέτεις τώρα.
Ένα άλλο θέμα είναι η ξεκούραστη χρήση. Τα οικονομικά AKG K77 που χρησιμοποιείς τώρα είναι από τα πιο ξεκούραστα που υπάρχουν ανεξαρτήτως τιμής. Μπορείς να τα φοράς σε 6ωρη ακρόαση, να δεις 3 κινηματογραφικές ταινίες στη σειρά και να μη νοιώσεις κούραση, ζέστη ή ερεθισμό. Το λέω εκ πείρας, άλλωστε τα έχω παρουσιάσει.
Είναι λοιπόν κι' αυτό -η ξεκούραστη χρήση- ένα χαρακτηριστικό που πρέπει να διαπιστώσεις πριν προβείς σε αγορά.
Θα σου προτείνω λοιπόν να ακούσεις όσα περισσότερα ζευγάρια μπορείς πριν καταλήξεις. Εδώ είμαστε αρκετοί φίλοι με συλλογές από ακουστικά και ευχαρίστως θα σου δανείζαμε κάποια ή θα βοηθούσαμε να κάνεις τις δοκιμές σου.
Από τις προτάσεις που έχουν γίνει, θα σταθώ στην πρόταση του Αντώνη (Gojakla) Beyerdynamic DT770, που τα χρησιμοποιεί και για ταινίες, όχι μόνο για μουσική.
Και θα προσθέσω στη λίστα σου και τα Audio Technica ATH-AX5iS, πολύ μουσικά, πάρα πολύ ξεκούραστα (εφάμιλλα των Κ77) και κατάλληλα για όλες τις χρήσεις ακουστικά.
Ρε γαμώτο εγω για ενα απλό και ταπεινό upgrade ξεκινησαμε απλά ακουστικά
Διαβασα οτι τα philips x2 βγαινουν σε 2 revisions, και πως η πιο προσφατη δεν εχει καμμια σχεση (κατωτερη) απο την αρχική.
Σε αυτα ειχα καταληξει αλλα δεν ξερω τωρα.
Δεν ηξερα τιποτα απο ακουστικα ,πηρα παραπανω πληροφοριες απο αυτες που πορω να διαχειριστω και βραχυκυκλωσα
Mε κοβω προς τα πιο vfm , X2 (αν δεν υπαρχει θεμα με παρτιδες) , yamaha 500 (μου αρεσει που ειναι top of the line,ψιλο premium) ,fostex t50 (μου αρεσει οτι ειναι διαφορετικου τυπου), dt 770 (να κοιταξω και τα 990? ) , και απο οτι εχω καταλαβει τα 701,hd600/650 ειναι ψιλοσιγουράκια χωρίς ρισκο...
Αν δεν βγαλω ακρη με τα πρωτα 4 οικονομικά μοντελα , θα παρω ενα εκ των 701/600/650
τα από τα AKG701/2Q θα έπαιρνα μόνο τα 7ΧΧ που σου σύστησα διότι έχουν άλλο voicing είναι σωστότερα από όλα τα άλλα μοντέλα (εσφαλμένα εδώ στο φόρουμ λέγεται ότι όλα είναι ίδια μεταξύ τους).
Οι ταινίες συνδυάζουν δυνατή παρουσία χαμηλών, ισχυρά δυναμικά και μεγάλη ηχητική σκηνή, ενώ ο "μαλακός" χαρακτήρας του ακουστικού (π.χ. των 650) βοηθά στην πολύωρη ακρόαση χωρίς fatigueness (ειδικότερα στις φωνές και στις σκηνές με έντονη δράση)...
Από όλα καλύτερα είναι τα Sennheiser HD650/600 χωρίς καμιά αμφιβολία.
Ρε γαμώτο εγω για ενα απλό και ταπεινό upgrade ξεκινησαμε απλά ακουστικά (σιγουρα δεν ειναι hi end αυτα που συζητάμε) και ενημερώνομαι οτι θα χρειαστώ οπως και δηποτε και headphone amp που κοστιζει τα διπλά απο τα ακουστικά.
Εχω αποθαρρυνθεί είναι αλήθεια με τα τελευταία γραφόμενα...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.