Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Re: Αγορά ακουστικών

Σε αυτα τα χρηματα με εξαιρετικη εμφανιση...πανευκολα σε οδηγηση και πολυ ωραιο ηχοχρωμα...α και σουπερ ανετα και ναι με κες και καρλαφτη που ειπωθηκε πριν....χαχαχα....δαγκωτο phillips fidelio x2
Η προταση μου σε αυτα τα χρηματα και ως κατοχος των akg k701 ( τα οποια ειναι και αυτα εξαιρετικα αλλα λιγο αβολα λογω της στεκας και των εξογκωματων αυτης)
Ενναλακτικα θα κοιτουσα αν αρεσε το ιδιαιτερο στυλ τους και τα blue της mo-fi
Τελος οικονομικα και σιγουρα το μεσο για το ξεκινημα στις "σοβαρες" ακροασεις με ακουστικα τα akg 240 που προταθηκαν παραπανω...θεωρω κλοπη στα 100 ευρω της προσφορας...απλα ειπα να δωσω και μια δυο ακομη εναλλακτικες

το 702 δεν θα το ευχαριστηθείς με τον av.
Τα 500 δεν θα έχουν πρόβλημα.
2.5 ώρες....αντέχονται οριακά.
Του ΔΔ να τα δοκιμάσεις.
Αμα σ αρέσουν....
πάντως αποκλείεται να βγάζουν το μπάσο των 500.
οϋτε τα 240 το βγάζουν αλλά ούτε και τα 702 σε καλό ενισχυτή.
Αλλά ...αν σ αρέσουν τα μπάσα.

Δυστυχώς καμιά επιλογή δεν είναι εύκολη.

Αν μπεί τώρα ο Χρηστάρας θα με βγάλει άχρηστο. :grinning-smiley-043

και θα με πει και τρολ

:flipout:-bye-

Δεν θα πω κάτι κακό για αυτά που λέτε, είναι όλα καλά ακουστικά εκτός των Sony.

Απλά ρίχνω στα χαρτιά τα Sennheiser HD650, είναι τα entry level του hiendά, τα είχα πάνω από 6 χρόνια, πολύ καλό ακουστικό και δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικό από ενίσχυση, αλλά με την κατάλληλη ενίσχυση γίνεται πολύ πιο καλό. Τα ίδια ισχύουν και για τα HD600 στο ίδιο στυλ αλλά λιγότερο "φουσκωμένα".

Ένα καλό ακουστικό είναι και τα Fidelio X2, σε σύντομη ακρόαση μου άρεσαν για τον ζεστό του ήχο, χωρίς να τους λείπει η λεπτομέρεια, και είναι και αναπαυτικά συν ευκολοδήγητα. Στο Amazon είναι σε προσφορά αν δεν απατώμαι.

Τα AKG 701/7XX κλπ δεν είναι τόσο ευκλολοδήγητα, καλή η περίπτωση των 7ΧΧ (καλύτερα τονικά από τα ομόσταυλα) που έχει τώρα το massdrop είναι στα 225 ευρώ με τα μεταφορικά (αλλά ενδέχεται και τελωνείο).

Τα HiFiMan HE400 είναι επίσης καλή περίπτωση αν και δεν είναι τόσο αναπαυτικά όσο τα άλλα, αλλά είναι πολύ fun ακουστικό.

Σουπερ αναπαυτικα για πολυ ωρα χρησης, τελεια σε θεαση ταινιων και παρα πολυ καλα στη ροκ (πλουσιες χαμηλες) ειναι τα DT770.

Για οσα ζητας, θα τα επαιρνα με κλειστα τα ματια.
Εδω και 3 χρονια κανω ακριβως αυτη τη χρηση που σου περιεγραψα.
Αν εισαι Αθηνα, προσφερομαι να στα δανεισω να τα δοκιμασεις.

Σουπερ αναπαυτικα για πολυ ωρα χρησης, τελεια σε θεαση ταινιων και παρα πολυ καλα στη ροκ (πλουσιες χαμηλες) ειναι τα DT770...

+1

Τα HiFiMan Κρις1986, αν ο φιλος βαλει καμια 2.5ωρη ταινια κανα καλοκαιρακι, δεν βλεπω να την παλευει... :)

Το μονο που δεν καλυπτουν τα 770 ειναι το ζητουμενο περι αποσπωμενου καλωδιου. Παρολαυτα, δεν θα το φοβομουν καθολου. Δεν παθαινουν τιποτα.

Τα HiFiMan HE400 είναι επίσης καλή περίπτωση αν και δεν είναι τόσο αναπαυτικά όσο τα άλλα, αλλά είναι πολύ fun ακουστικό.

όπως είδες δεν τα πρότεινα, αν και μπήκαν στη συλλογή μου....

Εγώ δεν έχω πρόβλημα με τα 500ρια με πολύωρες ακροάσεις, τα έχω μάλιστα φορεμένα τώρα που γράφω (βέβαια θα μου πείτε ότι έχω αλλάξει τα pads).

Εφόσον λέτε ότι δεν πρέπει να τα προτείνουμε ας μην τα προτείνουμε.

Σουπερ αναπαυτικα για πολυ ωρα χρησης, τελεια σε θεαση ταινιων και παρα πολυ καλα στη ροκ (πλουσιες χαμηλες) ειναι τα DT770.

Για οσα ζητας, θα τα επαιρνα με κλειστα τα ματια.
Εδω και 3 χρονια κανω ακριβως αυτη τη χρηση που σου περιεγραψα.
Αν εισαι Αθηνα, προσφερομαι να στα δανεισω να τα δοκιμασεις.

Ναι, αλλά δε θέλουν οδήγηση; Ο φίλος θα τα κουμπώσει στην έξοδο ακουστικών του AV...

Έχω τα 80ρια... παίζουν και από το κινητό μου. Ισχύει (και που δεν ισχύει δλδ?) ότι όσο καλύτερα τα ταΐσεις, τόσο καλύτερα θα παίξουν. Δεν νομιζω πάντως να έχει πρόβλημα.

Εγω όταν λέω παίζουν απο κινητό εννοώ τα ξεσκιζει

Τα AKG πλην των K550 φαίνεται να έχουν έναν χρωματισμό στις μεσαίες(ειδικά η επαγγελματική σειρά στυλ Κ242). Κάτι σαν ένρινη χροιά. Δεν μου βγάζουν διαφάνεια εξαιτίας αυτού κυρίως του χαρακτηριστικού.
Τα Κ550 είναι από τα πιο ρεαλιστικά της εταιρείας αλλά τα πρίμα τους έχουν κάπως σκληρή χροιά(αναλόγως και το τεμάχιο που θα κάτσει). Λέγεται ότι υπάρχουν μόντες για σωστότερα πρίμα οπότε αξίζει να τα κοιτάξει κανείς.

Τα HD600 ήταν είναι και θα είναι μια συσκευή υψηλής πιστότητας με ρεαλιστικό-μόνιτορ ήχο. Μόνιτορ με τη σωστή σημασία των λέξεων.

5)Ο χρωματισμός στον ηχο δεν με νοιαζει , αρκει να μην ειναι κουραστικο σε 2-3 ωρες συνεχομενης χρήσης

Οι χρωματισμοί κουράζουν μακροχρόνια ακόμα και αν είναι ευφωνικοί. Είτε σαν σκληράδα είτε σαν θολούρα ό,τι χρωματίζει κουράζει.
Στις ταινίες, αν χρησιμοποιείς αλγόριθμους virtual surround, βοηθάει πολύ η ανοικτή σχεδίαση. Γιατί τα μπάσα δεν έχουν έντονη πίεση που κουράζει και χαλάει την ψευδαίσθηση προέλευσης των ήχων από μακριά(επιστροφή ήχου). Ενώ τέλος πετυχαίνουν καλύτερη ουδετερότητα πλησιάζοντας περισσότερο το diffuse field πρότυπο που έχουν ανάγκη οι VS αλγόριθμοι για να ακουστούν πειστικοί.

1. είναι πολύ καλύτερα από αυτά που έχεις.
2. αν είναι να έχει κάποιος ένα ακουστικό είναι αυτό.
3. αν είναι να έχει περισσότερα είναι να αρχίσει με αυτό (σαν σοβαρό)
4. είναι σε καλή τιμή
5. ποιοτικά και από αντοχή είναι πολύ καλύτερο από τα άλλα. (δεν συζητάω για ακριβότερα)
6. είναι σταθερή αξία, αν θες να το δώσεις
7. είναι το νο1 σε άνεση.

αυτά.

(το δικό μου μπαίνει φέτος νομίζω στο 39ο ή 40ό έτος και αυτή τη στιγμή είναι στ αυτιά μου)

Στο yamaha 500 αναφερθηκες με τα κολακευτικά λόγια;

Γνώμη μου είναι ότι για αυτά που ζητάς σου ταιριάζουν γάντι τα Philips X2.
Ευκολοδηγητα, "fun ήχος" με μπάσο και μεγάλη μουσική σκηνή άρα ότι πρέπει για ταινίες, ευχάριστα στη μουσικη, όμορφα, στιβαρα, από ότι διαβάζω βολικά,αφαιρουμενο καλώδιο, σε τιμή στα μέτρα σου, με μεταπωλητικη αξία λόγω hype στο Internet.
Οι κάτοχοι θα σε κατατοπισουν πλήρως.

Και τα beyer είναι πολύ καλή πρόταση αλλά εγώ θα προτιμούσα τα X2 επειδή είναι ανοικτού τύπου, πιο ευκολοδηγητα (αν πας στην έκδοση των 250 ohm των dt 770 χρειάζεσαι ενίσχυση οπωσδήποτε) και τελευταίο και σημαντικότερο τα πρίμα των beyer δεν είναι για όλους

Διαβασα οτι τα philips x2 βγαινουν σε 2 revisions, και πως η πιο προσφατη δεν εχει καμμια σχεση (κατωτερη) απο την αρχική.
Σε αυτα ειχα καταληξει αλλα δεν ξερω τωρα.
Δεν ηξερα τιποτα απο ακουστικα ,πηρα παραπανω πληροφοριες απο αυτες που πορω να διαχειριστω και βραχυκυκλωσα :p

Mε κοβω προς τα πιο vfm , X2 (αν δεν υπαρχει θεμα με παρτιδες) , yamaha 500 (μου αρεσει που ειναι top of the line,ψιλο premium) ,fostex t50 (μου αρεσει οτι ειναι διαφορετικου τυπου), dt 770 (να κοιταξω και τα 990? ) , και απο οτι εχω καταλαβει τα 701,hd600/650 ειναι ψιλοσιγουράκια χωρίς ρισκο...

Αν δεν βγαλω ακρη με τα πρωτα 4 οικονομικά μοντελα , θα παρω ενα εκ των 701/600/650

Το έχω διαβάσει αυτό που λες και νομίζω αφορά την ποιότητα κατασκευής. Η ιστορία λέει ότι η Philips πούλησε το τμήμα ήχου της στη Gibson για να συγκεντρωθει στα ηλεκτρονικά σπιτιου και ότι η ποιότητα κατασκευής/συναρμολογησης πλέον είναιαι κατώτερη. Δεν θυμάμαι να έχω διαβάσει κάτι για ηχητικες διαφορες. Πάντως το Amazon έχει άριστη πολιτική επιστροφων για παν ενδεχόμενο.

Τα 990 τα χρησιμοποιώ συνεχώς για ταινίες και είναι ταμαμ αλλά τα πρίμα τους τρυπάνε αυτιά ορισμένες στιγμές και χρειάζονται και ενίσχυση.

Τα fostex t50rp έχω την mkII έκδοση (μονταρισμενα) και δεν νομίζω ότι ταιριάζουν σε ταινίες. Είναι ακουστικά για να ευχαριστιεσαι μουσική.

701/600/650 όλα θα έχουν αντίστοιχο με τα dt 990 στην ενίσχυση. Δεν λέω ότι θα ναι χάλια αλλά δεν θα παίρνεις το 100% του ακουστικού.

Και κατι τελευταίο επειδή τώρα πρόσεξα ότι υπάρχει θέμα με παιδί έχε υπόψη σου ηχητικες διαρροές που θα έχεις από ανοιχτού τύπου ακουστικά. Εάν κοιμάται παιδί πολύ κοντά σου την ώρα που ακούς τότε ίσως έχεις θεματακι. Εξαρτάται από την απόσταση και από το ακουστικό βέβαια. Τα καταραμενα τα akg q701 που φαντάζομαι είναι παρόμοια με τα 701 έχουν τρελές διαρροές. Μπορείς άνετα να πάρεις άλλο ένα να τα βάλεις τέρμα ένταση και να τα χρησιμοποιήσεις σαν στέρεο ηχεία :D.

Αυτά καλό ταξίδι προς την αγορά και ψαξου να ακούσεις ίδιος τα υποψήφια ιδιαίτερα με την βοήθεια των συμφορουμιτων