Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Re: Αγορά ακουστικών

Καλησπερα παιδια,εδω και καποιες ημερες εχω ξεψαχνισει οποιοδηποτε review υπαρχει για budget ακουστικα και θελω μια δευτερη αποψη για να διαλεξω επιτελους αυτο που θα μου ταιριαξει καλυτερα.
Αρχικα να αναφερω οτι το budget μου ειναι μεχρι 50 ευρω και κοιταζω μονο για over ear. Δεν με ενδιαφερει ιδιαιτερα αν θα ειναι κλειστου η ανοικτου τυπου και η πηγη που θα συνδεονται θα ειναι υπολογιστης χωρις ενσωματωμενη ξεχωριστη καρτα ηχου.
Η μουσικη για την οποια προοριζονται ειναι ηλεκτρονικη(οτι περιβαλλεται γυρω απο την χιλιοειπωμενη EDM). Χρηση εκτος απο μουσικη θα ειναι και για monitoring σε daw(ableton live). Δεδομενου αυτου,ψαχνω κατι σχετικα flat με μια αντιπροσωπευτικη αναπαρωγη του ηχου αλλα με κλιση στα μπασα λογω του τυπου της μουσικης(χωρις να καλυπτει ή να παραμορφωνει τις υπολοιπες συχνοτητες). Δεν εχω προηγουμενη εμπειρια με καλο set ακουστικων οποτε με αυτα κανω εισοδο στο χωρο.
Εως τωρα μετα απο ψαξιμο κατεληξα στα εξης: Superlux 681 evo, Superlux 668B, Audio Technica M20X και Sony MDRV55.
Κλινω προς τα ath αλλα δεν ειμαι ακομα σιγουρος οποτε θα ηθελα να μου δωσετε τα φωτα σας.

Κάποια φτηνά ΑΤ που είχα ακούσει στην έκθεση παίζανε πολύ καλά για τα λεφτά τους!
Δεν θυμάμαι ακριβώς μοντέλο!
Κάπου στα 50 ήταν πάντως

Μαλλον τα m20x θα ηταν. Απλα δεν μπορω ξεκαθαρα να αποφασισω τι ειναι αυτο που θα ταιριαξει καλυτερα στα γουστα μου γιατι τα reviews και οι αποψεις διιστανται και οχι τοσο οσο για την ποιοτητα τους αλλα για τη χρηση που τα θελω

@Βόμβος
Κάποιες επιλογές στα κλειστά ακουστικά κατά την έρευνα τη δική μου
1) akg k 272 hd (σε προσωπική ακρόαση τα βρήκα πολύ καλύτερα απο τα 550 τα οποία και εγώ δεν προτείνω)
2) BeyerDynamic DT 770 pro (δεν τα έχω ακούσει)
3) focal spirit one (συμπαθητικό με ομοιογενές χαρακτήρα...μείον η μάλλον περίεργη εφαρμογή της στέκας για μένα)
4) audio technica M50x (δεν τα εχω ακούσει αλλά μιλάνε για ισορροπημένο άκουσμα και πολύ ανετα...αξίζει ακρόασης)
5) fostex t50rp mk3 (και αυτά δεν τα έχω ακούσει αλλά μάλλον το χρειάζονται το γκάζι τους αλλά εάν οδηγηθούν σωστά σε αποζημιώνουν)
6) sony mdr-1ra
7) blue lola (τα ιδια με τα mo-fi χωρίς τον ενισχυτή...προσωπική μου άποψη οτι πρέπει κάποιος να τα ακούσει και περιεργαστεί
για να δει περί τίνος πρόκειται...ή θα τα πάρει επι τόπου ή θα τα μισήσει...χαχαχα)
8) denon ah-d5000
9) oppo pm-3
10) meze 99 classics (πανέμορφα)
11) nad viso hp50 (υποτόθεται οτι είναι οτι πιο κοντινό σε ακρόαση ηχείου και με γενικά την laid back προσέγγιση της nad)

για τα τελευταία είναι δύσκολο να βρεί κάποιος "άμεσες" εντυπώσεις
προσωπικά έαν επρεπε να περιοριστώ σε λίγες ακροάσεις σε εφικτό σενάριο
θα άκουγα οπωσδήποτε τα akg, τα audio technica, τα blue lola ή mo-fi και τα
fostex
δεν θα έριχνα όλο το budget μου σε κλειστού τύπου ακουστικό, όσο και βολικό απο
απόψεως απομόνωσης να είναι, καθώς είναι για αρκετούς κλειστοφοβική ή κουραστική
η αίσθηση ακρόασης απο κλειστού τύπου ακουστικά

Καλές ακροάσεις εύχομαι και καλή επιλογή

Μη βιάζεσαι AKG K72/K93
Τσεκαρέ τα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αναφέρομαι στον kti23

Μη βιάζεσαι AKG K72/K93
Τσεκαρέ τα.

Αναφέρομαι στον kti23
Οντως δεν τα ειχα βρει αυτα αν και ειναι ακομα πιο δυσκολο να βρω κριτικες. Απο οτι διαβασα σε αυτα τα λιγα ποστ που βρηκα δεν εχουν και ουσιαστικη διαφορα μεταξυ τους περα απο design
Επισης δεν ξερω πως στεκονται διπλα στα m20x δεν υπαρχουν comparisons

Ας περιμενω κ την εκθεση του Οκτώβρη... Θα παρω μαζι κινητο και nano και θα καταλαβω τι θελω. Θνξ για ολα

Οντως δεν τα ειχα βρει αυτα αν και ειναι ακομα πιο δυσκολο να βρω κριτικες. Απο οτι διαβασα σε αυτα τα λιγα ποστ που βρηκα δεν εχουν και ουσιαστικη διαφορα μεταξυ τους περα απο design
Επισης δεν ξερω πως στεκονται διπλα στα m20x δεν υπαρχουν comparisons

Έκανα ένα λάθος είναι Κ92 και όχι 93.
Αν λέει κάτι στο whathifi και στο techradar έχει πολύ καλή κριτική.
Από ήχο σε σχέση τα mx20 δεν μπορώ να σου πω αλλά από άνεση και εφαρμογή φαίνονται καλύτερα.

@peter kalymnos Δεν ξερω αν η προταση σου ηταν καλη ή κακη γιατι προβληματιστηκα περισσοτερο, μπηκαν και τα AKG στην εξισωση,αντε γεια :P

Για τα fostex t50rp mk3 τι λετε; Θα τα σηκωσει το nano; Ειναι καλη επιλογη;

Last edited:

Καλησπερα παιδια,εδω και καποιες ημερες εχω ξεψαχνισει οποιοδηποτε review υπαρχει για budget ακουστικα και θελω μια δευτερη αποψη για να διαλεξω επιτελους αυτο που θα μου ταιριαξει καλυτερα.
Αρχικα να αναφερω οτι το budget μου ειναι μεχρι 50 ευρω και κοιταζω μονο για over ear. Δεν με ενδιαφερει ιδιαιτερα αν θα ειναι κλειστου η ανοικτου τυπου και η πηγη που θα συνδεονται θα ειναι υπολογιστης χωρις ενσωματωμενη ξεχωριστη καρτα ηχου.
Η μουσικη για την οποια προοριζονται ειναι ηλεκτρονικη(οτι περιβαλλεται γυρω απο την χιλιοειπωμενη EDM). Χρηση εκτος απο μουσικη θα ειναι και για monitoring σε daw(ableton live). Δεδομενου αυτου,ψαχνω κατι σχετικα flat με μια αντιπροσωπευτικη αναπαρωγη του ηχου αλλα με κλιση στα μπασα λογω του τυπου της μουσικης(χωρις να καλυπτει ή να παραμορφωνει τις υπολοιπες συχνοτητες). Δεν εχω προηγουμενη εμπειρια με καλο set ακουστικων οποτε με αυτα κανω εισοδο στο χωρο.
Εως τωρα μετα απο ψαξιμο κατεληξα στα εξης: Superlux 681 evo, Superlux 668B, Audio Technica M20X και Sony MDRV55.
Κλινω προς τα ath αλλα δεν ειμαι ακομα σιγουρος οποτε θα ηθελα να μου δωσετε τα φωτα σας.

για το θέμα του μονιτορινγκ.
είναι πολύ σοβαρό και πρόσεξε τι θα χρησιμοποιήσεις.

Εχω δοκιμάσει τουλάχιστον 6 ακουστικά σε ευρύτατη γκάμα τιμών και όλα εξαιρετικής ποιότητας με μια focusrite για τέτοια δουλειά.
ΜΟΝΟ τα akg K240 κάνουν για τη δουλειά αυτή.
Τελεία.
(εκτός αν γουστάρεις να ξανακάνεις τις μίξεις ξανά και ξανά)
τώρα τελευταία παίζουν στον θωμά στα 66

έχω δοκιμάσει και τα superlux.
Δεν.

Δώσε άλλα 15 ευρώ και πάρε τα 240

50ohm 92db 3000mw max , σύντομα μετά την αγορά θα τα βάλεις αγγελία προς πώληση....
(Δεν είναι μόνο η ένταση , η επαρκής οδήγηση έχει σχέση με το πόσο δυναμικά θα αποδώσει το ακουστικό.)
Imho λάθος επιλογή.

Για τα fostex γράφω.

Ευχαριστω. Πρέπει να μελετησω λιγο το pinned topic που εχετε πανω για να καταλαβω ποιο ακουστικο σηκωνει ποιο amp...

Πάντα οι εξισώσεις με τις πολλές παραμέτρους είναι αυτές που έχουν ενδιαφέρον.:-)

Σιγουρα! Απο τη μια εχω τα superlux με τα 668 να ειναι αρκετα flat και σε αλλα reviews να λενε οτι πιο bright ενω σε αλλα καλυτερα και στις πιο χαμηλες συχνοτητες. τα 681 evo πιο bass heavy. απο την αλλη εχω τα m20x που ειναι εξισου flat και καλα(νομιζω) σε χαμηλες συχνοτητες αλλα προτιμω σε κατασκευη και design. τα sony ειναι πιο fun αλλα μου φαινονται λιγο για να ακους μουσικη με το κινητο στο δρομο. και εχουμε και τα akg που απο τη μια υπαρχουν ελαχιστες αποψεις και φοβαμαι λιγο τον τροπο που τα διαφημιζουν. Σε Ω νομιζω πιο χαμηλα ειναι τα K72 και τα Evo οποτε το υπολογιζω και αυτο στην ελλειψη amp-καλης καρτας ηχου.
Δυσκολευομαι παντως στην τελικη επιλογη. Απλα δεν αντεχω αλλα reviews!

για το θέμα του μονιτορινγκ.
είναι πολύ σοβαρό και πρόσεξε τι θα χρησιμοποιήσεις.

Εχω δοκιμάσει τουλάχιστον 6 ακουστικά σε ευρύτατη γκάμα τιμών και όλα εξαιρετικής ποιότητας με μια focusrite για τέτοια δουλειά.
ΜΟΝΟ τα akg K240 κάνουν για τη δουλειά αυτή.
Τελεία.
(εκτός αν γουστάρεις να ξανακάνεις τις μίξεις ξανά και ξανά)
τώρα τελευταία παίζουν στον θωμά στα 66

έχω δοκιμάσει και τα superlux.
Δεν.

Δώσε άλλα 15 ευρώ και πάρε τα 240
Toσο μεγαλη διαφορα? Διαβασα αναμεικτες αποψεις πανω σε αυτο το θεμα. Παντως δεν κοιταω και για τα πιο απιστευτα monitoring ακουστικα γιατι αλλιως δεν θα κοιταγα σιγουρα σε αυτο το budget. Μολις ξεκιναω εξαλλου σε αυτο και θελω απλα μια προσιτη ταπεινη προταση.

Σιγουρα! Απο τη μια εχω τα superlux με τα 668 να ειναι αρκετα flat και σε αλλα reviews να λενε οτι πιο bright ενω σε αλλα καλυτερα και στις πιο χαμηλες συχνοτητες. τα 681 evo πιο bass heavy. απο την αλλη εχω τα m20x που ειναι εξισου flat και καλα(νομιζω) σε χαμηλες συχνοτητες αλλα προτιμω σε κατασκευη και design. τα sony ειναι πιο fun αλλα μου φαινονται λιγο για να ακους μουσικη με το κινητο στο δρομο. και εχουμε και τα akg που απο τη μια υπαρχουν ελαχιστες αποψεις και φοβαμαι λιγο τον τροπο που τα διαφημιζουν. Σε Ω νομιζω πιο χαμηλα ειναι τα K72 και τα Evo οποτε το υπολογιζω και αυτο στην ελλειψη amp-καλης καρτας ηχου.
Δυσκολευομαι παντως στην τελικη επιλογη. Απλα δεν αντεχω αλλα reviews!

Toσο μεγαλη διαφορα? Διαβασα αναμεικτες αποψεις πανω σε αυτο το θεμα. Παντως δεν κοιταω και για τα πιο απιστευτα monitoring ακουστικα γιατι αλλιως δεν θα κοιταγα σιγουρα σε αυτο το budget. Μολις ξεκιναω εξαλλου σε αυτο και θελω απλα μια προσιτη ταπεινη προταση.

αν σου φαίνονται τα superlux flat τότε έχεις θέμα με τα ενισχυτικά σου.
Πρέπει κανονικά να σου φαίνονται με τονισμένα άκρα.

Τα 240 είναι ακουστικό που έχει πολύ ισορροπημένο χαρακτήρα.
Ιδίως για σπιτικό monitoring που δεν βολεύουν οι ακροάσεις με ηχεία είναι ό,τι καλυτερο.

αν σου φαίνονται τα superlux flat τότε έχεις θέμα με τα ενισχυτικά σου.
Πρέπει κανονικά να σου φαίνονται με τονισμένα άκρα.

Τα 240 είναι ακουστικό που έχει πολύ ισορροπημένο χαρακτήρα.
Ιδίως για σπιτικό monitoring που δεν βολεύουν οι ακροάσεις με ηχεία είναι ό,τι καλυτερο.
Προσπαθω να βγαλω ακρη απο αυτα που διαβαζω,δεν εχω δοκιμασει κανενα απο αυτα τα ακουστικα :P

Aποψεις για τα υπολοιπα ομως?

Για τα fostex t50rp mk3 τι λετε; Θα τα σηκωσει το nano; Ειναι καλη επιλογη;

Καλή επιλογή με την προϋπόθεση ότι θα οδηγηθουν με καλό ενισχυτή.

Προσοχή όμως τα t50rp δεν είναι κλειστού τύπου.
Τα mk2 τα έχω κλείσει με μονωτικη ταινία και πάλι έχουν αρκετή διαρροή προς τα έξω