Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Βοήθεια για επιλογή closed back-over ear

Καλησπέρα...
επειδή, μετά την απόκτηση του φορητού ενισχυτή ακουστικών aune b1, βελτιώθηκε η πολυπόθητη
οδήγηση των αγαπημένων μου ακουστικών (akg k701) και εκτινάχθηκε στα ύψη η απόλαυση απο την
ακρόαση τους και κατ' εφαρμογή του νόμου του merfy ( ή καλύτερα λόγω εφαρμογής του τίτλου του
album του Lee Hazlewood "For every solution there's a problem"), οι στάθμες πλέον είναι υψηλές, με
αποτέλεσμα να είναι αρκετά ενοχλητική για τρίτους η όλη διαδικασία.

Επομένως, αυτό που ζητείται απο εσάς και απο ήδη κατόχους, κάποια αναφορά (ή μια δεύτερη γνώμη)
εάν είναι εφικτό στις παρακάτω σκέψεις περί απόκτησης ενός ακόμη ζευγαριού ακουστικών (κλειστού
τύπου αυτήν τη φορά)

Πρώτος προβληματισμός, το εάν, έχοντας εθιστεί στον ήχο των open back, ξενερώσω με του κλειστού
τύπου ακουστικά....(σε κάθε περίπτωση θα γίνει δοκιμή πρίν την αγορά)

Οπότε, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη του να παίζουν όσο πιο κοντά σε ανοιχτού τύπου (δλδ εκμηδενισμού
των χαρακτηριστικών "κουτίλας" αλλά και διαμορφώνοντας μια επαρκή σκηνή) και δεδομένου οτι μου είναι πιο
συμπαθής ο ηχητικός χαρακτήρας των akg k701 που έχω έναντι των philips fidelio x2, σας παραθέτω τις σκέψεις μου:
1) να κινηθώ εκ του ασφαλούς σε κάτι μεταξύ akg k271 mkii ή akg k550?
2) audiotechica ath-m50x?
3) nad viso hp50 (αλήθεια υπάρχει κάποιος χρήστης των συγκεκριμένων?)
4) sennheiser momentum (μπήκαν στην λίστα και λόγω αισθητικής συμπάθειας)
5) κάποιο denon ή beyer?

Σημειωτέο το γεγονός οτι μου αρέσουν αρκετά σαν άκουσμα η λεπτομέρεια και η ανάλυση, έναντι
του υπερβολικού μπάσου

Οπότε ποιές οι προτάσεις - σκέψεις σας...
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας

Re: Βοήθεια για επιλογή closed back-over ear

Καταραμένο αυτό το χόμπι τελικά. Το ένα έξοδο σε οδηγεί στο επόμενο.

Όσον αφορά τον πρώτο σου προβληματισμό ναι σε ένα βαθμό θα ξενερώσεις. Τα ανοικτά ακουστικά έχουν μια μαγεία που τα κλειστά δεν έχουν... Εξαρτάται και το ακουστικό βέβαια.
Χωρίς να τα έχω ακούσει αλλά έχοντας διαβάσει πολλά για αυτά στον χαρακτηρισμό λεπτομέρεια και ανάλυση έναντι υπερβολικού μπάσου αυτά που ανταποκρίνονται είναι τα akg k550. Στα συν ότι έχουν μεγάλο μέγεθος σκηνής για κλειστά ακουστικά (οπότε ίσως να μην ξενερώσεις τόσο από την μετάβαση από ανοικτά σε κλειστά) και στο ότι ξέρουμε ήδη ότι σου αρέσει o signature ήχος των akg.

Τα 50x είναι V shaped φέρνουν πιο πολύ στα Χ2 παρά στα k701
Τα beyer είναι επίσης v shaped αλλά δεν τους λείπει η λεπτομέρεια και η ανάλυση.

Για τα nad μπορείς να δεις ένα review εδώ

Φίλε Μάνο έτσι ακριβώς είναι η κατάσταση ως προς τα κυλιόμενα έξοδα...χαχαχα

Για τα NAD γενικώς λέγονται και γράφονται πολύ καλά λόγια...αλλά θεωρώ αρκετά δύσκολο έως απίθανο
να υπάρχει κάποιος χρήστης (ή έστω να είχε και μια περιστασιακή ακρόαση μαζί τους)...ωστόσο διατηρώ μια
μικρή επιφύλαξη ως προς τον χαρακτήρα τους, καθώς περιγράφονται ως......
"In a word: Fabulous! I keep on wanting to write that these are a warm and punchy sounding headphone,
but it's just not quite true...well, they're warm and punchy when the music is, and the bass is well
extended and very tight, but they're also articulate and clear in the treble, and well balanced throughout the mids."
Αυτά έχει γράψει για τον ηχητικό τους χαρακτήρα ο Tyll Hertsens στο innerfidelity
Read more at http://www.innerfidelity.com/conten...esthe-nad-viso-hp50page-2#jtcZVcOOxlAcdVIb.99

Επίσης σε σχετική ερώτηση όσον αφορά στη σύγκριση με τα hd 600 αναφέρει τα εξής:
"The HD600 is an excellent headphone, and will respond very well to an increasingly good front end
and amp before it. Resolution and finesse will be superior to the HP50. But, the HP50 will have a somewhat
better tonal character overall---punchier bass, a bit more lively---relative to the more laid back sound of the 600.
It doesn't seem to improve as much with better front ends, and will likely be more pleasurable directly out of a smartphone."

Οπότε σε απλά ελληνικά θα πώ και εγώ go figure...χαχαχα
Η επιφύλαξη έχει να κάνει με τα δικά μου γούστα ως προς την αποφυγή "γλυκερών" ακουστικών
Πάντως πρέπει να αξίζουν...το θέμα στη δική μου περίπτωση είναι περισσότερο ή λιγότερο απο
τα akg? και εάν κινηθώ στη λύση της akg να πάω στη λογική του 550 ή του 271?

Κυλιόμενα έξοδα χαχα. Πρέπει να γίνει μακροοικονομική ανάλυση τότε.

Χμμ εφόσον πάμε σε αποφυγή "γλυκερών" ακουστικών και από κατάλαβα προτιμάς κάτι πιο καθαρό/αναλυτικό/πριμάτο τότε οι πιο ασφαλείς επιλογές είναι ένα από τα δύο τις akg (νομίζω έχουμε μέλη με εμπειρία και των δύο θα βοηθήσουν σίγουρα) .
Από τα υπόλοιπα τα momentum έχω την εντύπωση ότι είναι αυτό που λέμε γλυκερά, τα beyer γενικά είναι λίγο τρελιάρικα στις 2 άκρες και πρέπει να τα δοκιμάσεις πρώτα (έχω τα dt990 που είναι ο ανοικτός αδερφός των dt770) , τα nad ότι είπε ο φίλος μας tyll (ο οποίος έχω την εντύπωση ότι γενικά προτιμάει τα γλυκερά ακουστικά) και τα ath 50x είναι διασκεδαστικά ακουστικά αλλά δεν θα τα έλεγα ούτε αεράτα ούτε ιδιαίτερα αναλυτικά. Από audio technica νομίζω ότι τα Audio-Technica ATH-MSR7 είναι πιο κοντά σε αυτό που θες αλλά δεν ξέρω αν έχεις δυνατότητα ακρόασης για τα συγκεκριμένα.

Όντως φαίνονται καλή περίπτωση και είναι κάτι το οποίο δεν είχα στα υπόψη
Βέβαια συγκαταλέγονται και αυτά (εκτός των nad) στην κατηγορία μάλλον του διαβάζω και αποφασίζω...

Πάντως θα το πάρω με την ηρεμία μου (εφόσον υπάρχουν και τα sony mh1 στην ανάγκη) και θα προσπαθήσω να
ακούσω όσα περισσότερο μπορώ, μαζί με τον φορητό για να δώ τί παίζει...οπότε κυνήγι πλέον για καταστήματα με
δυνατότητα ακρόασης και άλλους χρήστες ενδεχομένως με όρεξη για καφέ και κουβεντούλα, μετά ακροάσεως μουσικών

και πάλι thanks

Δεν θα πηγαινα σε beyer συμφωνα με αυτα που γραφεις.
.

Closed back, over ear με λεπτομερεια.. Focal Spirit Pro

Το δοκίμασα και γω στην έκθεση. Ωραίο αλλά άβολο το καταραμένο. Δεν μπορώ να καταλάβω τέτοιο αυτογκόλ από την focal

Εξαρτάται απο το πως κάθεται στον καθενα. Εμενα δεν με ειχε δυσαρεστήσει αλλα σιγουρα δεν ηταν τοσο βολικό (ή ελαφρυ) οπως άλλα (πλαστικα) ακουστικά. Απο ηχο μακραν το καλύτερο της Focal και θα ελεγα πολυ καλο για την τιμη του και για κλειστού τυπου

Μαλιστα +1 για την λιστα της focal...
Τουλαχιστον και λογω της προσφατης εκθεσης θα βρω και καποια να τα ακουσω απο κοντα στα καταστηματα...

Αναμενω βεβαια απο τους γνωστες για το ποιο ειναι καλυτερο της AKG...ητοι 271 η 551?

Αγορά ακουστικών

Καλησπέρα συνφορουμίτες, θα ήθελα να κάνω μια αγορά ακουστικών για ένα walkman.

Λοιπόν, καταρχάς δεν θέλω ακουστικά ψείρες, αλλά κεφαλής. Να ακούγεται καλά ο ήχος και να μην τον αλλοιώνει. Τι εννοώ με το αλλοιώνει;
Είχα βάλει τις προάλλες κάτι beats και παρατήρησα ότι έδινε έμφαση στα μπάσα και ας μην είχε το τραγούδι μπάσα, αυτό προσπαθούσε πάλι να το κάνει να ακουστεί έτσι και δεν μ' άρεσε.
Η τιμή να φτάνει μέχρι 30 , αλλά άμα θέλετε, προτείνετε και με λιγότερα.
Αυτό που θέλω πιο πολύ, είναι να υπάρχει ένταση. Όχι τόση πολύ που να ψαλιδίζει τον ήχο, αλλά ρε 'σεις να ακούγεται, όχι σαν ψείρες.

Υ.Γ Δεν θέλω να μαλώσω με κανέναν beats fan, όλα ήταν μια απλή παρατήρηση ενός ανίδεου tester ακουστικών.

Re: Αγορά ακουστικών

Καλωσόρισες. Μιά καλή επιλογή μπορεί να είναι αυτά http://avclub.gr/forum/showthread.php/107887-Superlux-HD-681-Evo.

Υ.Γ. Δεν ξέρω κανένα beats fan στο forum, οπότε μη φοβάσαι τους καβγάδες -bye-

Τι θες να πεις? Εγω εχω 2 Beats, ενα για οταν ακούω hip hop και ενα μικρο για το κινητό... Και οποιος πει οτι δεν ειναι τα καλύτερα ακουστικά ever θα τον φάω

:p

Τι θες να πεις? Εγω εχω 2 Beats, ενα για οταν ακούω hip hop και ενα μικρο για το κινητό... Και οποιος πει οτι δεν ειναι τα καλύτερα ακουστικά ever θα τον φάω

:p

Κανείς δεν είναι τέλειος. Εγώ ας πούμε καμιά φορά βάζω και βλέπω το Pacific Rim γιατί πωρώνομαι να βλέπω γιγάντια ρομπότ να πλακώνονται στο ξύλο με τέρατα :BDGBGDB55:

εδιτ: μέχρι τώρα το έκρυβες καλά πάντως :flipout:

Σκέφτηκα να γραψω για "οταν ακουω Μαντονα" αλλα μάλλον εχει περάσει η εποχη της.. Τι με πρόδωσε και δεν με πίστεψες οτι εχω επενδύσει σε αυτα τα αριστουργήματα αναπαραγωγής?

Σκέφτηκα να γραψω για "οταν ακουω Μαντονα" αλλα μάλλον εχει περάσει η εποχη της.. Τι με πρόδωσε και δεν με πίστεψες οτι εχω επενδύσει σε αυτα τα αριστουργήματα αναπαραγωγής?

Το πλυντήριο. Πλυντήριο και beats δε συνάδουν.

Πάντως εγώ πραγματικά έχω δει το Pacific rim. δις...

χαχαχα! Ωραίο και εύθυμο foroum φαίνεστε μέχρι στιγμής.

Από ότι κοίταξα, έχουν λίαν καλές κριτικές. Να ρωτήσω και κάτι τελευταίο. Ο ιδρώτας τα επηρεάζει, ήτοι παίζει να χαλάσουν, άμα έρθουν σε επαφή με ιδρώτα, ξέρω 'γω να πάθουν βραχυκύκλωμα; Όπως καταλάβατε, αναφέρομαι σε τρέξιμο κ.α.

Τα 681 εβο δεν εχουν ικανοποιητική εφαρμογή για τρέξιμο. Μέχρι καμια βόλτα το πολυ