Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Re: Ακουστικα, αλλα τι?

Πρέπει να αποφασίσεις αν θα πάρεις μόνο ακουστικά ή ακουστικά κ ενισχυτή! Γιατί οι επιλογές είναι πολύ διαφορετικές στις δυο αυτές περιπτώσεις!! Νομίζω...
Αν θελουν ας πουνε την γνωμη τους και οι πιο παλιοι στον χωρο!
Εγω πάντως την "πατησα" κατα κάποιον τρόπο παίρνοντας ακουστικά μόνο στην αρχή τα ΑΚG240mkII τα οποία μου έδειξαν οτι χρειάζονται ενισχυτή τελικά οπότε πήρα τον FiiO E9i ο οποίος με έκανε να σιγουρευτώ οτι τα 240 δεν ήταν ακριβως αυτό που μου άρεσε (βασικά είχανε ενα "φουσκωμα" στην μεσοχαμηλή περιοχή που με ενοχλουσε) με αποτέλεσμα να τα επιστρέψω στον Thomann (παρά το οτι τα ειχα σχεδον εναν μηνα) και αφου μου έδωσαν πίσω όλο το ποσο (!!!) να πάρω τα -δυσκολα στην "οδηγησή" τους- AKG K701 με τα οποία ειμαι πολύ ευχαριστημένος μιας και ο Ε9 τα οδηγεί πολύ καλά κ ακουγονται ικανοποιητικά για τα χρήματά του όλου πακετου (σαφως τα ενλόγω ακουστικά μπορουν να αξιοποιήσουν ενισχυτές υπερπολαπλάσιας τιμής απο τον Ε9)!!
Βεβαια απο το αρχικό 150αρι που ήθελα κ εγω να δωσω ΜΟΝΟ για ακουστικά έδωσα πάνω απο τα διπλάσια μαζι με τα μεταφορικά... αυτό λέγεται: learning the hard way!!!

Καλό ψάξιμο!!!

Αυτα για φορητοτητα -ευκολη οδηγηση
008067.jpg
http://www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?products_id=8067 http://www.head-fi.org/t/379809/anyone-heard-of-the-akg-k450-are-they-good
Και αυτα
Beyerdynamic_DT990Premium_250Ohm_Headphones.jpg
για πιο ολοκληρωμενο κορυφαιο ηχο ευκολη οδηγηση ,εκτος budget βεβαια ,...κατω ομως απο 300 ευρω,.Ειναι καλυτερα απο τα sennheiser 600 κατα την αποψη μου.http://www.headphonereviews.org/headphone/Beyerdynamic/DT990+(2005)
Το ιδανικο βεβαια θα ηταν να ακουγες τα ακουστικα που θα αγορασεις.

Last edited:

Τα Beyer βγαίνουν σε διάφορα ohm... οπότε θέλει προσοχή... και μάλλον δεν κάνουν για περιπτώσεις χωρίς ενίσχυση...ούτε τα HD600 χωρίς ενίσχυση...

Λοιπόν φίλε mchrisober,

1. Οι έξοδοι των ακουστικών των iphone/ipod/ipad είναι καλοί αλλά τίποτε σπουδαίο

2. Η έξοδος Line (υπάρχει στο μπριζάκι επικοινωνίας) είναι η μέγιστη ποιότητα αναλογικού σήματος που θα πάρεις από αυτά τα μηχανήματα.

3. Ο εσωτερικός ενισχυτής αυτών των συσκευών είναι καλός αλλά δεν συγκρίνεται καν με απλές υλοποιήσεις ταπεινών εξωτερικών ενισχυτών (πχ cmoy), οπότε για τον καλύτερο δυνατό ηχητικό αποτέλεσμα θες έξοδο line, και έναν απλό ενισχυτή. Όσο καλύτερος ο ενισχυτής τόσο πιο καλά οδηγεί τα ακουστικά χωρίς παραμορφώσεις.

4. Τα ακουστικά που θα διαλέξεις (για να μπορούν να παίζουν κατευθείαν από το ipad) πρέπει να είναι χαμηλής ωμικής αντίστασης, αλλά και ευκολοοδήγητα, ακόμα και αν παίζουν σχετικά δυνατά από τις εξόδους ακουστικών του ipad ΣΙΓΟΥΡΑ θα παίζουν ΠΟΛΥ καλύτερε με ενισχυτή (τόσο από πλευράς ποιότητας όσο και έντασης).

5. Αν το μπάτζετ σου είναι αυστηρό στα 150 πάρε ευαίσθητα ακουστικά και δες αν σε ικανοποιεί ο ήχος... αυτό είναι εύκολο διότι μπορεί άνετα να πάρεις μαζί σου τι ipad στον Νάκα ή σε άλλο κατάστημα και να ακούσεις διάφορα ακουστικά.

Τα Superlux έχουν αρκετά μοντέλα φτηνά και ευκολοδήγητα, Τα V-Jays και τα Koss PortaPro είναι άλλα φορητά ακουστικά και όλα τους θα σε ικανοποιήσουν χωρίς ενισχυτή και είναι όλα τους ΚΑΤΩ από το μπατζετ που μας λες...

Πιο ψηλά είναι τα Grado που πολύ σωστά υπέδειξε ο Μιχάλης, αλλά και μοντέλα Sennheiser τα οποία (μιλάω για τα Senn) δεν έχουν καλή απόδοση προς τιμή...Τα AKG Κ450 δεν τα έχω ακούσει είναι σίγουρα άλλη μια πρόταση...

Ta Beyerdynamic DT990 edition 2005 250 ohm οδηγουνται πολυ καλα (σε ικανοποιητικη ενταση εννοω )απο το ipad.

Last edited:

Ta Beyerdynamic DT990 edition 2005 250 ohm οδηγουνται πολυ καλα (σε ικανοποιητικη ενταση εννοω )απο το ipad.

Λογικα η 32ωμ βερσιον ειναι η ενδεδειγμενη ,τοσο ειναι και τα akg k450 που ακουγονται πολυ δυνατα με το ipad

Ασχετο αλλά μήπως οι υπέροχοι admins μας θα πρέπει να φτιάξουν ενα sub-forum για ακουστικά κ ενισχυτές ακουστικών;
Λέω γω τώρα!!!

Σορυ για το off-topic!

Λογικα η 32ωμ βερσιον ειναι η ενδεδειγμενη ,τοσο ειναι και τα akg k450 που ακουγονται πολυ δυνατα με το ipad

ναι, αλλά που θες να τα ξέρει αυτά (32ohm εν αντιθέσει με τα 250άρια ή τα 600ρια)...ο φίλος μας που ρωτάει?αν δεν τα εξηγήσεις? καλά καλά δεν τα ξέρω ούτε εγώ και ασχολούμαι καιρό τώρα...

φιλικά πάντα:2thumb22sup:

ναι πρέπει να δημιουργηθεί sub forum, είμαστε πολλοί και ακόμη περισσότερη πληροφορία... είναι κρίμα να είναι ανακατεμένη με καλώδια και ράφια...

Last edited:

ναι, αλλά που θες να τα ξέρει αυτά (32ohm εν αντιθέσει με τα 250άρια 600ρια)...ο φίλος μας που ρωτάει?αν δεν τα εξηγήσεις? καλά καλά δεν τα ξέρω ούτε εγώ και ασχολούμαι καιρό τώρα...

φιλικά πάντα:2thumb22sup:

ναι πρέπει να δημιουργηθεί sub forum, είμαστε πολλοί και ακόμη περισσότερη πληροφορία... είναι κρίμα να είναι ανακατεμένη με καλώδια και ράφια...

Σωστη η παρατηρηση για την δημιουργια κατηγοριας μονο για ακουστικα.
Προτεινα παντως ακουστικα που τα ακουω με ipad-pc .

+1 και απο μενα για κατηγορια μονο για ακουστικα,ενισχυτες ακουστικων κτλ.
Νομιζω αξιζει κατι τετοιο,μιας και το avclub ειναι το μεγαλυτερο τεχνολογικο site στην Ελλαδα,και τα ακουστικα ειναι για πολλους ενα σοβαρο hobby και για καποιους ο μονος σοβαρος τροπος ακροασης μουσικης.(Καλη ωρα σαν και μενα που δεν εχω τα φραγκα προς το παρον για καλο συστημα με ηχεια :D )

παιδια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις και για τον χρονο σας. Γενικα παντως εχω ψαξει και εχω δει κριτικες απο ακουστικα, και αναλογα με το site διαφερουν. Εν το μεταξυ υπαρχουν τοσες πολλες εταιριες που φτιαχνουν που με μπερδευουν.
Εαν ειναι ευκολο, μπορειται να μου προτεινεται και ενα ενισχυτη που θα οδηγει τα ακουστικα, αλλα θα ηθελα κατι μικρο σε μεγεθος και εαν γινετε γυρω στα 100~150 ευρο(μονο ο ενισχυτης).

δες και τα senheiser hd595/598, οδηγουνται ευκολα, ειναι καλα all arounder, και η τιμη τους πρεπει να ειναι καπου στα 150 ευρω. και μαλλον ειναι και το πιο ανετο ακουστικο που εχω δοκιμασει.

παιδια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις και για τον χρονο σας. Γενικα παντως εχω ψαξει και εχω δει κριτικες απο ακουστικα, και αναλογα με το site διαφερουν. Εν το μεταξυ υπαρχουν τοσες πολλες εταιριες που φτιαχνουν που με μπερδευουν.
Εαν ειναι ευκολο, μπορειται να μου προτεινεται και ενα ενισχυτη που θα οδηγει τα ακουστικα, αλλα θα ηθελα κατι μικρο σε μεγεθος και εαν γινετε γυρω στα 100~150 ευρο(μονο ο ενισχυτης).

Ο δικός μου... είναι στην τιμή που θες. Εχει ισχύ και θα παίξει μεγάλο ευρος ακουστικών. ΟΚ σε αυτή την τιμή δεν μπορείς να περιμένεις και θαύματα ηχητικά. Εγώ ακομα τον ψαχνω γιατί ειμαι πολύ νέος στον χωρο επίσης! Οπως και τα Κ701... ακόμα στρώνουν. Πιστευω με ενα καλό τροφοδοτικό θα βελτιωθεί... αυτό που εχει απο την μαμα ειναι για πέταμα!
Toν πήρα απο δω: http://www.ebay.co.uk/itm/CFK-Fiio-E9i-Desktop-headphone-amplifier-AMP-ipod-/190531830052
Μου τον έστειλε εκτός κουτιού της FiiO μόνο με τον προστευτικό αφρό που ειχε το κουτί σε φάκελο με φυσαλίδες μάλλον για να γλυτώσει ογκο δηλ. κόστος μεταφοράς! Δεν είχε κανένα πρόβλημα πάντως... δεν μπήκα στην διαδικασία να του την πω (ισως θα έπρεπε βεβαια) αφου το μηχάνημα ήταν ΟΚ!

Αν θες δες κ εδω:http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=82184

δες και τα senheiser hd595/598, οδηγουνται ευκολα, ειναι καλα all arounder, και η τιμη τους πρεπει να ειναι καπου στα 150 ευρω. και μαλλον ειναι και το πιο ανετο ακουστικο που εχω δοκιμασει.
http://www.prostage.gr/page/default.asp?id=24&la=1&prID=7132
Θα ήθελα να τα ακουσω! Εχω διαβάσει πολύ καλά σχόλια γενικότερα!

Ισως κ αυτό: http://www.prostage.gr/page/default.asp?id=24&la=1&prID=7188 θέλει οπωσδήποτε ενισχυτή! Στο h.fi εχω διαβάσει απο κάποιους οτι ισως το προτιμάνε και απο το 701

Last edited:

Βασικα δεν μας ειπες εαν θελεις να ειναι κλειστου τυπου η ανοιχτου?
Θελεις τα ακουστικα να σε απομονωνουν απο τους εξωτερικους ηχους?
Θα σε ενοχλουσε εαν ακουγοταν η μουσικη σου και στον γυρω απο εσενα χωρο?

Δεν εχω προβλημα, γενικα στο σπιτι θα ακουω, οποτε δεν εχω προβλημα με εξωτερικους ηχους.
Θελω να ακουω μονο εγω, γι αυτο ψαχνω ακουστικα.

Παιδιά...

να με συμπαθάτε... αλλά δίνετε βιαστικές απαντήσεις στον φίλο μας...

Εαν πρόκειται να ρωτήσουν και άλλοι τα ίδια, ας μην τα ξαναγράφουμε ας είναι μαζεμένα σε ένα σημείο...

Δηλαδή...

Ο φίλος δεν μας είπε τι χρήση θα κάνει, και εγώ υπέθεσα φορητή και οδήγηση χωρίς ενισχυτή...

Δεν μας είπε αν θα ακούει mp3 ή αρχεία υψηλής ανάλυσης, δεν μας είπε αν έχει εμπειρία από ακουστικά κλπ κλπ...

Εγώ έχω 6 ενισχυτές αυτή την στιγμή και οι διαφορές μεταξύ τους είναι μεγάλες, αλλά ο χειρότερος ενισχυτής είναι καλύτερος από τον ενισχυτή του ipod classic, και του iphone4 που έχω...

Υπάρχουν διάφοροι τύποι ενισχυτών επίσης, φορητοί (με ή χωρίς επαναφόρτιση), ενισχυτές desktop με τελεστικούς, με διακριτά κυκλώματα, με λάμπες κλπ...

Θεωρώ ότι ο φίλος πρέπει πρώτα να πάει και να ακούσει κάποια ακουστικά σκέτα, και μετά να έρθει σε επαφή μαζί μας να ακούσει και ενισχυμένα...

Προτείνοντας του πράγματα που ακούσατε ή δεν ακούσατε δεν είναι και τόση βοήθεια θεωρώ... και πάλι να με συγχωρείτε,... αλλά έτσι είναι.

Για να βρει ακουστικά κάποιας κατηγορίας τιμών μπορεί απλά να googlarει και αφού ακούσει κάποιαν από αυτά μπορεί να ρωτήσει εδώ.

Αν δεν ακούσει μπορεί να πάθει αυτό που έπαθες εσύ Μιχάλη με τα AKG... ο κάθε άνθρωπος (ιδιαίτερα με τις ακροάσεις ακουστικών) ακούει και έχει πολύ διαφορετικά γούστα από τον άλλον, γιαυτό και παρατηρείτε αυτό με τις διαφορετικές απόψεις στα φόρουμ για το ίδιο προϊόν...

Κάποια ακουστικά δεν μου αρέσουν αλλά αρέσουν σε άλλους πολύ τι σημαίνει αυτό?

Υπερβαλεις.
Ο φίλος είπε ότι προορίζεται για χρήση iPad Kai παρακολούθηση Ταινιων στο pc.
Και μιας και δεν ξέρει το συγκεκριμένο θέμα περιμένει κάποιες προτάσεις απο άλλους.
Θεωρώ ότι μια χαρα προτάσεις του έγιναν .αν θελεινδιευκρονισεις μπορεί να τις ζητήσει.

Μικρή ερώτησης:

Αν συνδέσουμε σε έναν δικάναλο ενισχυτή τα ακουστικά στην απλή είσοδο ακουστικών που έχει (jack) είναι η ίδια δουλειά με τα ενισχυτικά ακουστικών που προτείνεται ή καμία σχέση?