Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Re: Επιλογή ακουστικών Sennheiser, Bose, AKG

Ενα αλλο ζευγαρι ακουστικα κλειστου τυπου,στην κατηγορια μεχρι 150 ευρω,που προτεινονται πολυ,αλλα δεν τα εχω δοκιμασει για να σου πω την προσωπικη μου αποψη,ειναι και τα audio technica ATH M50.Μηπως επρεπε να τα κοιταξεις και αυτα,καθως λεγεται οτι ειναι απο τα καλητερα εκει εξω,και οδηγουνται και ευκολα απ'οτι εχω διαβασει και χωρις ενισχυτες κτλ.

Επισης μην απορριπτεις την shure επειδη δεν εχει τοσο γνωστο ονομα οσο τις αλλες,η σειρα των full size ακουστικων που εχει βγαλει,και ειδικα τα 440 και 840,ειναι σοβαρες υλοποιησεις.

Πόσταρα περίπου ίδια ώρα με σένα πριν και δεν είχα δει το μήνυμα. Οκ θα σας εμπιστευτώ. Απλά να δώσω 150 για ακουστικά και 85 για IEMs δεν είναι ότι δεν το κάνω αλλά προσπαθώ να κρατηθώ λίγο. Όμως αν οι γνώμες είναι ότι αξίζει, να τα δω.

Φίλε billio, να μην ξεχάσεις να ακούσεις και τα AudioTechnica M50, που σου είπε ο mstr... από όσα διαβάζω αξίζουν το κόπο...

Φίλε billio, να μην ξεχάσεις να ακούσεις και τα AudioTechnica M50, που σου είπε ο mstr... από όσα διαβάζω αξίζουν το κόπο...

Απλά δεν ξέρω αν θα έχω την δυνατότητα να τα ακούσω κάπου. Τα βρήκα ήδη στα 140 ευρώ. Απλά θέλω κάποια στιγμή να αποφασίσω ποιο μοντέλο γιατί θέλω να πάρω επιτέλους κάποιο καλό κομμάτι. Μπορεί κάποιος να "αιτιολογήσει" γιατί να πάρω αυτά και όχι κάποιο από τα παραπάνω, για να καταλαβαίνω και εγώ, θα διαβάσω reviews σε λίγο.

γιατι δεν περνεις ενα ακουστικο τωρα καλο, και μετα ενα αλλο παλι καλο?
καλητερα δωσε λιγο παραπανω αλλα να ειναι πραγματι κατι καλο, εγω οταν τσιγουνευομαι παντα το μετανιωνω μετα:)))))

γιατι δεν περνεις ενα ακουστικο τωρα καλο, και μετα ενα αλλο παλι καλο?
καλητερα δωσε λιγο παραπανω αλλα να ειναι πραγματι κατι καλο, εγω οταν τσιγουνευομαι παντα το μετανιωνω μετα:)))))

Μωρέ δίκιο έχεις απλά πριν λίγες μέρες γύρισα από ένα ταξίδι που ξόδεψα πολλά λεφτά και θέλει λίγο προσοχή αλλά δεν είναι άσχημο αυτό που λες. Βέβαια δεν ξέρω πόσο εννοείς το λίγο παραπάνω :) Απλά δεν καταλήγω σε ένα μοντ.ελο, είναι τόσα πολλά...

Απλά δεν ξέρω αν θα έχω την δυνατότητα να τα ακούσω κάπου. Τα βρήκα ήδη στα 140 ευρώ. Απλά θέλω κάποια στιγμή να αποφασίσω ποιο μοντέλο γιατί θέλω να πάρω επιτέλους κάποιο καλό κομμάτι. Μπορεί κάποιος να "αιτιολογήσει" γιατί να πάρω αυτά και όχι κάποιο από τα παραπάνω, για να καταλαβαίνω και εγώ, θα διαβάσω reviews σε λίγο.

Προσπαθω να σκεφτω και'γω τωρα για να σε βοηθησω να παρεις κατι να κανεις τη δουλεια σου και να μη ξοδευτεις και πολυ.

Απο καλες ψειρες,in ear monitor (IEM) κτλ,δυστυχως δεν εχω προσωπικη αποψη/εμπειρια.

Τωρα που ρωτας γιατι να προτιμησεις τα Audio Technica M50 συγκριτικα με τα αλλα που ανεφερθηκαν.

Δε μπορω να σου πω και εδω με σιγουρια γιατι δεν τα εχω ακουσει,αλλα επειδη εχω διαβασει καποια πραματα,πρεπει να ειναι μια απο τις καλητερες επιλογες και σε αυτη την τιμη,λενε οτι ειναι καλα all around ακουστικα,δηλαδη θα παιξουν καλα πολλα ειδη μουσικης,οδηγουνται ευκολα και απο ipod κτλ...
Λιγο μεγαλουτσικα ειναι αυτου του τυπου τα ακουστικα,δε ξερω αν παιζει ρολο να σε βλεπουν ετσι στο γραφειο που θα εισαι.Επισης χωρις να θελω να σε μπερδεψω περισσοτερο,τα κλειστου τυπου μηπως σου δημιουργησουν θεματακι στο γραφειο,εξαιτιας την ηχομονωσης?

Θα σε συμβουλευα,(παροτι ξερω οτι ο ενθουσιασμος να παραγγειλεις κατι καινουριο ειναι εντονος),αν μπορεις στο μερος που εισαι να βρεις καποιους αντιπροσωπους,
να παρεις το ipod σου και να πας να δοκιμασεις τα εξης: Audio Technica M50 , Shure srh 440 ,απο AKG καποια μοντελα κλειστου τυπου σε αυτες τις τιμες,beyer αν βρεις κατι.

Αν παλι δεν εχεις ορεξη/χρονο να το κανεις αυτο,(ή αν δεν εχεις εκει κοντα μερη να τα ακουσεις),απο αυτα που εχεις πει,δηλαδη κλειστου τυπου για να μην ενοχλεις,μεχρι 180 ευρω,να οδηγουνται απο laptop και ipod,η ψηφος μου παει στα shure srh 440 και audio technica M50.
(για τα sennheiser 380 σου ειπα την αποψη μου αρχικα)

Kάπου τα μπερδέψατε λίγο τα πράγματα.
όταν λέμε ημιανοικτού δεν εννοούμε ότι μας ακούν οι άλλοι εννούμε ότι ΕΜΕΙΣ μπορούμε να έχουμε μια αίσθηση του τί παίζεται γυρω. (πχ αν κάποιος μας φωνάξει - όχι απλά μας μιλήσει και εμείς κοιτάμε αλλού)
και αυτα σε νορμάλ εντάσεις. Σε νορμάλ δεν ακούν οι γύρω ούτε ενοχλούμε.
Τώρα τα Κ271 είναι κλειστού. Αυτό σημαίνει σχεδόν 90% αποκοπή από το περιβάλλον. Πχ τηλέφωνο να χτυπήσει ίσως να μην το ακούσεις.
Επίσης το ότι είναι κλειστού σημαίνει περισσότερο σφίξιμο και λίγο ιδρώτας στο αυτί (λίγο) και περισσότερο μπάσο. Επίσης δυσκολοοδήγητο από ελαφρές συστκευές (πχ ipod pc).
Επίσης τα 240 πιό ελαφριά και λιγότερος όγκος.
Επειδή έχω και τα δυό θα πρότεινα μόνο το 240 για υπολογιστή.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Δεν υπάρχει πρόβλημα αν μου μιλάνε και δεν τους ακούω θα μου κάνουν νοήματα, μου έχει ξανασυμβεί, το περιβάλλον είναι οκ. Ναι διάβασα ότι είναι μεγάλα και δεν έχω όρεξη να τρώω πείραγμα λόγω αυτού, πιστεύω να τα δω κάπου αν και δεν είμαι σίγουρος αλλά θα δω μερικά youtube videos. Μου φαίνετε θα κινηθώ με την σειρά που τα έγραψες.

Ακριβώς γι' αυτό πρότεινα τα 240.

Όσον αφορά τα ΙΕΜ, θα σου πρότεινα τα xears που πήρα κι εγώ. Δες στο sticky θέμα για ψείρες. Με 30 ευρώ παίρνεις ακουστικάρες.

Βαλε σε αυτα που σου ειπα και αυτα που ειπε ο supersonic, τα AKG K240 MKII ,καλο πακετο χαρακτηριστικων,ηχου,και επισης συμπεριλαμβανουν στη συσκευασια δυο καλωδια απ'οτι διαβαζω,και ενα επιπλεον σετ μαξιλαρακια βελουδινα εκτος τα pleather που εχει πανω.Επισης παιζει να ειναι λιγο πιο ανετα οντως σε πολυωρη ακροαση,ενω απ'οτι λεει και ο συνδεσμος παρακατω οδηγουνται ικανοποιητικα απο ipod κτλ.

http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j...7fraIP&usg=AFQjCNHYyf8_mRD_E2CmLw5NRZJSnrQu0w

Παντως ηχητικα ειναι καλα,προσωπικα τα ειχα ακουσει μια φορα παλιοτερα,μ'αρεσε ο ηχητικος χαρακτηρας τους.

Kάπου τα μπερδέψατε λίγο τα πράγματα.
όταν λέμε ημιανοικτού δεν εννοούμε ότι μας ακούν οι άλλοι εννούμε ότι ΕΜΕΙΣ μπορούμε να έχουμε μια αίσθηση του τί παίζεται γυρω. (πχ αν κάποιος μας φωνάξει - όχι απλά μας μιλήσει και εμείς κοιτάμε αλλού)
και αυτα σε νορμάλ εντάσεις. Σε νορμάλ δεν ακούν οι γύρω ούτε ενοχλούμε.
Τώρα τα Κ271 είναι κλειστού. Αυτό σημαίνει σχεδόν 90% αποκοπή από το περιβάλλον. Πχ τηλέφωνο να χτυπήσει ίσως να μην το ακούσεις.
Επίσης το ότι είναι κλειστού σημαίνει περισσότερο σφίξιμο και λίγο ιδρώτας στο αυτί (λίγο) και περισσότερο μπάσο. Επίσης δυσκολοοδήγητο από ελαφρές συστκευές (πχ ipod pc).
Επίσης τα 240 πιό ελαφριά και λιγότερος όγκος.
Επειδή έχω και τα δυό θα πρότεινα μόνο το 240 για υπολογιστή.

Α... εγώ νόμιζα ότι μπορεί να ενοχλούσα, καλό αυτό τότε!

Οπότε έχουμε αυτά:

Beyerdynamic DT770 PRO
AKG K240
audio technica ATH M50
shure 840

Με βάση αυτά που λέτε πλέον μάλλον πρέπει να πάρω ημι-ανοικτού τύπου. Τα Beyer τα φοβάμαι αν δεν τα ακούσω. Μάλλον μεταξύ των τελευταίων τριών αν και πρέπει να κοιτάξω αν τα δύο τελευταία είναι ημι-ανοικτού τύπου.

Απ' ό,τι βλέπω, τα 240 ΜΚΙΙ είναι και made in Austria, σε αντίθεση με τα made in China 240 Studio (τα δικά μου).

Δεν ξέρω βέβαια αν παίζει παραπάνω ρόλο πέρα από το ψυχολογικό, μια και κατά τ' άλλα δεν υπάρχει διαφορά.

Τα δυο τελευταια ειναι κλειστου τυπου.

Τα 840 αστα,ειναι λιγο κουμουτσες για το γραφειο.

Κινησου σε ath m50(παιζει και αυτα να ειναι λιγο μεγαλα),shure srh 440, και τα akg k240 mkii.

Επειδη ειπες για πολυωρες ακροασεις,μαλλον τα akg εδω εχουν το προβαδισμα.Λιγο δεν ειμαι σιγουρος για το πως οδηγουνται απο ipod κτλ,αλλα εχω την εντυπωση οτι αν θες νορμαλ πραματα(και ετσι πρεπει για τα αυτια),θα εισαι οκ.
Τα shure srh 440 ειναι κλειστου τυπου και θα ειναι λιγο πιο αβολα σιγουρα σε πολυωρη ακροαση,αλλα ηχητικως επειδη τα εχω δοκιμασει απο φορητη συσκευη,ειναι καλα και σοβαρα.(και σαν κατασκευη,με αποσπωμενο καλωδιο και ενα επιπλεον σετ μαξιλαρακια στη συσκευασια.)Για τα m50 κανουμε ολιγον εικασιες...

Αν μπορεις παρε ipod και πηγαινε δοκιμασε αυτα τα τρια αν γινεται στο μερος που εισαι.Αλλιως παρε καποιο απο αυτα και δε νομιζω να κανεις κακη επιλογη με οποιο παρεις.

Last edited:

Α... εγώ νόμιζα ότι μπορεί να ενοχλούσα, καλό αυτό τότε!

Οπότε έχουμε αυτά:

Beyerdynamic DT770 PRO
AKG K240
audio technica ATH M50
shure 840

Με βάση αυτά που λέτε πλέον μάλλον πρέπει να πάρω ημι-ανοικτού τύπου. Τα Beyer τα φοβάμαι αν δεν τα ακούσω. Μάλλον μεταξύ των τελευταίων τριών αν και πρέπει να κοιτάξω αν τα δύο τελευταία είναι ημι-ανοικτού τύπου.

Εγώ προ ημερών παρήγγειλα τα Beyerdynamic DT770 PRO στα 80 Ohm, και τα αναμένω σε περίπου 15 μέρες... :Banane0:
Μου άρεσαν ιδιαίτερα οι κριτικές για το πολύ ικανοποιητικό τους μπάσο... και οι διαπιστεύσεις του κ. Optimus Prime :award:
Επίσης μιλάνε πολλοί και για την άνεσή τους λόγω εξαιρετικών "μαξιλαρακίων" και αυτό είναι ένα μεγάλο + για μένα σε πολύωρη χρήση... :ears:

Τα υπόλοιπα μόλις παραλάβω...

τα 240 οδηγούνται ικανοποιητικά από ipod 4άρι.
ικανοποιητικά σημαίνει ακούς δεν ξεκουφαίνεσαι. - όποιος θέλει να ξεκουφαθεί παίρνει ψείρες ή εντελώς ευκολοδήγητα που σημαίνει κατ εμέ χειρότερη απόδοση.
(και μιλάω για ipod που δεν έχει περιορισμό έντασης...αν και προς το τέλος αρχίζει να παραμορφώνει ελαφρά)
Τα 270 (271) ζορίζουν πιό πολύ τη συσκευή - λιγότερη ένταση.

Πραγματικά σας ευχαριστώ όλους, θα πάρω AKG K240 MKII, φοβάμαι τα Beyer μην τυχόν δεν είναι του στυλ που θέλω να ακούω. Επίσης όπως είπε ο φίλος ετοιμάζομαι για ομαδική παραγγελία τα Xears Amazing A330PRO Highend In Ear αφού κοστίζουν μόνο 30 ευρώ με την προσφορά, ήδη θέλω να πάρω 4 ζευγάρια επειδή θέλουν και φίλοι :)

Απ' ό,τι βλέπω, τα 240 ΜΚΙΙ είναι και made in Austria, σε αντίθεση με τα made in China 240 Studio (τα δικά μου).

Δεν ξέρω βέβαια αν παίζει παραπάνω ρόλο πέρα από το ψυχολογικό, μια και κατά τ' άλλα δεν υπάρχει διαφορά.
Οχι δεν ειναι made in Austria... τα είχα (απο Τομαν)! Είναι made in China... τουλάχιστον αυτα που ειχα εγω!
Δεν ξέρω αν όταν πρωτοκυκλοφορησαν κατασκευαζοντουσαν στην Αυστρια πλέον ομως οχι!
Νομιζω παντως τωρα που το σκεφτομαι οτι εχω δει κ εγω ενα ζευγαρι 240mkII σε ενα μαγαζι (εκτος συσκευασιας) που ελεγε επανω made in Austria ... δεν ξερω ομως πόσο καιρο τα εχει εκει... μάλλον πάρα πολύ!!

Παλιότερα σίγουρα και τα 240 και τα mkII τα έφτιαχναν στην Αυστρία... πλέον εχω την εντυπωση οτι μόνο απο τα Κ701 και πάνω... σιγουρα πάντως τα 601 είναι Κινα!

Λοιπόν δεν μπόρεσα να βρω τα akg 240 mkII αλλά βρήκα τα akg 242 HD όπου έψαξα στο ιντερνετ από το κινητό μου να δω διαφορές και τελικά πήρα αυτά. Τα δοκίμασα λίγο με ipod και ήταν μια χαρά και τώρα τα δοκιμάζω στο laptop, ίσως λειτουργούν καλύτερα με ενισχυτή αλλά μου φαίνονται καλά προς το παρόν αν και ίσως θέλουν στρώσιμο.