Αγορά headphones από αρχάριο (all-around χρήση)
Καλησπέρα και καλώς σας βρίσκω. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ακουστικά όπως φαίνεται στον τίτλο
Έχω μερικά χρόνια κάτι "ψείρες" SONY (MDR-EX35) τα οποία έχω κατευχαριστηθεί και αν αγόραζα ξανά τέτοιου είδους, αυτά θα αγόραζα.
Ενδιαφέρομαι τώρα για Over-the-head ακουστικά (λέγονται και full-size; Τέλος πάντων αυτά τα "καλά").
Η χρήση τους θα είναι οικιακή και για ταξίδι (ενδεχομένως να τα πάρω και σε μια μετακίνηση με ΜΜΜ αλλά πιθανόν να προτιμήσω τις ψείρες). Αρκετή μουσική (και ραδιόφωνο) και gaming στον υπολογιστή και σε κονσόλα και μουσική από mp3-player (ipod nano 5g) και στερεοφωνικό σύστημα. Δεν ασχολούμαι ούτε με audio-editing, ούτε "DJing" (αν υπάρχει αυτός ο όρος). Ψάχνω απλώς ακουστικά που θα έχουν έναν καλό all-around ήχο για την μουσική μου και σίγουρα να έχουν μια καλή ποιότητα κατασκευής αλλά και άνεση καθώς συνήθως είμαι "καλωδιωμένος".
Για τα χαρακτηριστικά, έχω μια πρώτη ιδέα, δίχως να είμαι γνώστης, για το τί ψάχνω. Καταρχήν, μάλλον θα επιλέξω closed-type (έχω διαβάσει ότι πετυχαίνουν καλύτερη ηχομόνωση κι έχουν λίγο πιο καλά μπάσα, χωρίς να έχουν τόσο φυσικό ήχο όμως). Επίσης μάλλον ενδιαφέρομαι για circumaural design.
Για frequency range, driver unit, impedance δεν ξέρω τί πρέπει να δω. Τέλος, θέλω οπωσδήποτε να συνδέονται μέσω μικρού βύσματος (αυτό είναι το 3,5mm ε; ) και προαιρετικά να έχουν και αντάπτορα.
Το budget μου είναι σχετικά ευέλικτο, αλλά καθώς δεν πρόκειται να γίνει επαγγελματική χρήση προτιμώ να μην ξεπεράσω τα 100 ευρώ. Όσο λιγότερα, τόσο καλύτερα (για την τσέπη) αλλά καταλαβαίνω πως ό,τι δίνεις παίρνεις.
Δεν είναι ανάγκη να τα πάρω από Ελλάδα, θα με βόλευε και το Amazon uk ή το Thomann για παράδειγμα.
To sum up, καλά ακουστικά γενικής χρήσης χωρίς να χαρακτηρίζονται rock ή bass ή οτιδήποτε, που να μπορώ με ίδια ευκολία να τα συνδέσω ,στο mp3 μου , σε μία built-in κάρτα ήχου στον υπολογιστή και στην τηλεόραση ή το στερεοφωνικό (με αυτή τη σειρά προτεραιότητας). Το budget μπορεί με λίγο ζόρι να φτάσει τα 100 με οποιαδήποτε λύση κοντά στα 60-65 να είναι προτιμότερη (αν δε μιλάμε για σοβαρή υποβάθμιση σε σχέση με ένα ακριβότερο).
Υ.Γ: Ελπίζω να έχει μπει σε σωστή κατηγορία, αν όχι ας μετακινηθεί.