Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Re: Αγορά headphones από αρχάριο (all-around χρήση)

να πάρεις closed για να μην ακούς τους άλλους και να μην σ ακούν κι αυτοι (τι ακούς) και να έχεις λίγο περισσότερο μπάσο.
αν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσεις από φορητές συσκευές φρόντισε να έχουν impedance γύρω στο 30-60

Απάντηση: Αγορά headphones από αρχάριο (all-around χρήση)

Το βασικότερο στοιχείο που δείχνει πώς οδηγούνται είναι η ευαισθησία που δίνεται είτε σε dB@1mW είτε σε dB@1Vrms.
Η τιμή της αντίστασης από μόνη της δεν λέει και πολλά για την ευαισθησία.

Η δεύτερη μέτρηση είναι η πιο ενδεικτική και προσφέρεται για άμεση σύγκριση της ευαισθησίας μεταξύ δύο ακουστικών
διαφορετικής αντίστασης.

Γενικά μία τιμή πάνω από περίπου 110dB για είσοδο 1Vrms (ανεξαρτήτως ονομαστικής αντίστασης) είναι καλή για χρήση με φορητές πηγές χωρίς ενισχυτή.
Ισοδύναμα για ένα ακουστικό 50Ω, ευαισθησία πάνω από 98dB@1mW και για ένα ακουστικό 32Ω μεγαλύτερη από 96dB@1mW.

Ευχαριστώ Supersonic. Αμέσως αμέσως 2 τέτοια κριτήρια, συμμαζεύουν απίστευτα το "χάος" των επιλογών, ειδικά για κάποιον που δεν είναι γνώστης. Τι διαφορά θα έχει στον ήχο ένα με ~30Ω σε σχέση με ένα με ~60Ω. Το ίδιο μοντέλο ας πούμε, με διαφορετικό impedance.

Ευχαριστώ Supersonic. Αμέσως αμέσως 2 τέτοια κριτήρια, συμμαζεύουν απίστευτα το "χάος" των επιλογών, ειδικά για κάποιον που δεν είναι γνώστης. Τι διαφορά θα έχει στον ήχο ένα με ~30Ω σε σχέση με ένα με ~60Ω. Το ίδιο μοντέλο ας πούμε, με διαφορετικό impedance.

διαφορά στον ήχο δεν υπάρχει καμμία.
δες και την προηγούμενη απάντηση.
εξαρτάται από το πόσο καλά θα μπορέσει να τα οδηγήσει η συσκευή.

Ευχαριστώ tonal. Να κρατήσω λοιπόν την τελευταία φράση σου και την πρόταση του supersonic για μέχρι 60; Τι θα δω αν βάλω ένα ακουστικό των 100Ω ας πούμε στο mp3;

30-60 είναι ενας γενικός μπούσουλας, καθώς σήμερα ό,τι προσφέρεται για φορητές συσκευές κυμαίνεται στις τιμές αυτές.
Αυτό θα σημαίνει ενδεχομένως ότι θα έχεις ένα καλό ταίριασμα με τη φορητή σου συσκευή που κατά κανόνα δεν έχει απεριόριστες ικανότητες οδήγησης όπως ένας ενισχυτής στο σπίτι.
Αν πάρεις ένα δυσκολοοδήγητο ακουστικό που προσφέρεται για σπιτική ακρόαση από ικανό ενισχυτή ίσως με το φορητό να ακούσεις κάτι παραπάνω από ψίθυρο και μάλλον δεν θα το θέλεις αυτό.
Γενικά οι φορητές συσκευές έχουν impedance εξόδου και τα ακουστικά εισόδου.
Καλό είναι να ταιριάξουν.
Επίσης καλό είναι να είναι λίγο ευαίσθητα.
δηλαδή τιμή γύρω στα 95-100db στο 1mW.

Όμορφα λοιπόν. Να προτιμήσω τέλος circumaural ή supraaural;

Όσα ακουστικά έχω κοιτάξει τυχαίνει (;) να είναι 32Ω.

Χθες άκουσα τα AKG K512 δανεικά από φίλο που έχει στούντιο. Δεν είχα πολύ χρόνο, αλλά προσπάθησα να αλλάξω αρκετά μουσικά είδη. Γενικές εντυπώσεις: αρκετή λεπτομέρεια στα μεσαία (η καλύτερη περιοχή μακράν), έντονα συριστικά (τα "σ" στις φωνές ήταν δυσάρεστα και το hi-hat χάρτινο), γενικώς τα ψηλά ήταν λίγο ξηρά και μάλλον κουραστικά (το Τάδε Έφη Ζαρατούστρα δεν μου άρεσε καθόλου), το μπάσο από τους 50 κύκλους ήταν έντονο, αλλά έλειπε το βάθος. Από σκηνή μέτρια πράγματα, αλλά θεωρείται κλειστού τύπου (παρότι ο ήχος διέρρεε προς τα έξω). Η 3D αίσθηση του χώρου που δίνουν τα ηχεία μού έλειψε.

Γενικά μου άρεσαν πολύ στη jazz, λιγότερο με rock και με κλασική -δεν άκουσα electronica ή hip hop.

Υπάρχει κάποιο site να μου προτείνετε το οποίο θα έχει φίλτρα αναζήτησης κλπ για να βρω μερικές επιλογές;

Θα περασω μια βολτα απο αυτα τα καταστηματα να συγκρινω..Για να καταλαβαιτε περιπου τι παιζει τα συγκεκριμενα ακουστικα οσον αφορα τα μπασα τους στο internet και στα διαφορα βιντεακια τα συγκρινουν με τα dre beats..

Re: Ποιο μοντελο AKG μεχρι 100 euro για rock/metal ακουσματα κυριως?

Απο το διαγραμμα αποκρισης συχνοτητων στο headroom φαινεται οτι τα 518 εχουν μια εμφαση στα ανωτερα μπασα/χαμηλα μεσαια σε σχεση με το αλλο φασμα,και καποιες "βουτιες" πηγαινοντας πιο ψηλα στο φασμα,το οποιο και αυτο εντεινει πιθανως αυτο που περιγραφεις.Τωρα βεβαια υποθεσεις κανω,καθως δε τα εχω ακουσει.

Μη δινεις και πολυ σημασια σε αυτα που διαβαζεις παντως στο internet. Πριν αναζητησεις νεα ακουστικα,ασε τα να παιζουν μονα τους οταν δεν ακους σε λιγο δυνατες εντασεις,καποιες φορες τα πραματα βελτιωνονται με τις πολλες ωρες παιξιματος.

Η άποψη σας για Audio Technica ATH-M30/M35; Επίσης, μήπως υπάρχει κάτι που να αξίζει τα λεφτά για να δώσω έως 120-130; Ή να πάρω τα K-77 που δοκίμασα σήμερα και μου στάθηκαν καλά και όπως μου βγουν;

On ear πρόταση?

Τι θέλω.. Θέλω on ear για να φοριούνται ξάπλα, να είναι ευκολοοδήγητα, να παίζουν καλά από ipod- iphone, να μη χρειάζονται ούτε καν φορητό ενισχυτή, να μη σφίγγουν τα αυτιά και κατ´επέκταση το κεφάλι όπως τα πολύ καλά κατά τα άλλα HD 25-1 II, αλλά από ποιότητα να είναι εκεί κοντά περίπου γιατί δεν είμαστε και πολύ του συμβιβασμού... Δεν ενδιαφέρομαι για IEMs. Τι προτείνετε?

Re: On ear πρόταση?

Τα fostex th-7b; αν κ φτηνά μάλλον είναι ιδανικα για τη χρήση που θες.. αν είσαι Αθήνα κανονιζουμε να τα ακουσεις αν θες

Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση. Δυστυχώς είμαι σε νησί. Τα έχω ακούσει τα συγκεκριμένα. Θέλω παραπάνω μπασάκι .....

Αν εννοείς τα ATH-M50 τα έχω και τα ακούω εδώ και ένα μήνα περίπου. Ενώ είναι πολύ ωραία ακουστικά με ηχητική υπογραφή που είναι ότι πρέπει για τα γούστα μου δηλ δυνατό μπάσο αλλά όχι τουρλού με τις άλλες συχνότητες, καθαρά υψηλά χωρίς τσίκι τσίκι, τα μεσαία είναι λίγο πίσω αλλά ΟΚ δεν είμαστε και HD 650. Ενώ λοιπόν όλα αυτά είιναι καλά και ωραία και παίζουν πολύ καλά χωρίς ενίσχυση (και ναι συμβάινει το κουλό να παίζουν χειρότερα με FiiO E17 στο MacBook Pro με την Αουδιρβάνα-το ελληνικό επίτηδες για τα ρομποτάκια-απ' ότι χωρίς), είναι πολύ ΣΦΙΧΤΑ. Δεν μπορώ να τα αντέξω πάνω από μισή ώρα δυστυχώς. Μέγγενη. Αν έχει κάποιος φίλος τα Μ50 να μου πεί αν έχει το ίδιο πρόβλημα για να καταλάβω αν φταίει το συγκεκριμένο ζευγάρι. Αυτά για τα Μ50 φίλε DomiMic65 που έχεις τη καλοσύνη να ασχολείσαι μαζί μου. Νάσαι καλά...

σιγα βρε αδελφέ... χαρά μου -bye-

να σου πω... κάπου στο Χεαδφονια σε ενα παλιό ριβιου -συγκριτικό κλειστών ακουστικών αν θυμαμαι καλα- ειχε αναφερει πως ενα ζευγαρι ακγ έπαιζε "ιδια" -λεμε τωρα- με τα 25.. βεβαια κ αυτά ντιτζεϊστικα ηταν οποτε θα σφιγγουν αρκετά αλλα για ριξε μια ματια μπας και...

(τα ρομποτάκια δεν θα καταλάβουν τπτ χε χε χε)