Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Re: βοήθεια για την επιλογή των πρώτων μου ακουστικών

Αν δεν σε ενοχλεί το ότι είναι λίγο σφιχτά, τα Sennheiser HD 25-1 II νομίζω ότι θα σε καλύψουν και θα σε ευχαριστήσουν με το δυναμικό ήχο τους. Είναι θηρία όσον αφορά την αντοχή τους, διπλώνουν, παίζουν του σκοτωμού καλά, (όχι μόνο δυνατά), βέβαια καμία σχέση με ουδέτερο ήχο αλλά για τα είδη μουσικής που ακούς είναι ιδανικά. Φαντάσου ότι ακούω και κλασσική με αυτά.

Αυτο που λεει ο Μιχαλης (sonus) να μην ακους ενω κανεις ποδηλατο ειναι σωστο,προσεξε το.
Εκτος αν ειναι εκτος δρομου με κυκλοφορια αμαξιων.

εγω πηρα αυτα http://eu.akg.com/akg-product-detail-eu/k-518-dj_1.html
την περασμενη εβδομαδα.
πολυ ισορποπημενος ηχος,με μια εξαιρεση στα χαμηλα του,που σε καποιες περιπτωσεις ισως να γινoνται λιγο υπερβολικα.εχει αρκετα γκαζια και στο θεμα εντασης δεν θα σε προβληματισει σιγουρα(115db).
καλοκατασκευασμενα,αλλα λιγο σφιχτα,εαν εχεις μεγαλο κεφαλι..
επισης ειναι πολυ καλο και στην απομονωση θορυβων του περιβαλλοντος,αφου τα ακουστικα καθονται γαντι στα αυτια.

Last edited:

ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή σας :)

Μου κέντρισαν το ενδιαφέρον αυτά τα sennheiser hd 25-1 ii... Χωρίς ενισχυτή ακουστικών γίνεται τίποτα ή μπα? Τα μαξιλαράκια και το καλώδιο θα μπορώ να τα αλλάξω?

Ενδιαφέρον έχει βέβαια και η φτηνή εναλλακτική των koss portapro για τα οποία έχω τις ίδιες απορίες. Όχι ότι τα μη αλλαγόμενα μαξιλαράκια θα παίζαν ρόλο στην τιμή αυτή αλλά ένα καλώδιο όπως και να το κάνει κανείς τριών μέτρων δεν είναι για portable καταστάσεις και το θέμα με την ευαισθησία επίσης παίζει το ρόλο του.

Αν και θα μπορούσα να βάλω σιγά σιγά στο πρόγραμμα κάποιον portable ενισχυτή ακουστικών. στην περίπτωση αυτή και τιμή γύρω στο κατοστάρικο τι θα προτείνατε? Αυτός του Άγγλου που βγάζει το edac αξίζει τον κόπο? Σε κάθε περίπτωση θα έδινα προτεραιότητα σε κάποιον προενισχυτή με συμβατικές επαναφορτιζόμενες μπαταρίες για βάθος χρόνου ζωής.

Τα 25 παιζουν πολύ καλά κ χωρίς εν/τη παρα την σχετικά υψηλη τους αντίσταση... Είναι τόσο ευαίσθητα που δεν έχεις κανένα θέμα. Αλλάζουν και καλώδια και μαξιλαράκια. Στην συσκευασία υπάρχουν δυο ειδών μαξιλαράκια βελουτε κ δερματινη.
Πολλοί τους βάζουν το καλώδιο των 650. Επίσης αν θες να το πας πολύ μακρυά μέχρι κ balanced γίνονται... Εννοώ όλα αυτά εύκολα χωρίς κοψιματα και κολλήσεις...

alea jacta est.
αυτα δεν τα φερνει ο νακας;
γενικα, στα ακουστικα ακροαση παιζει;

alea jacta est.
αυτα δεν τα φερνει ο νακας;
γενικα, στα ακουστικα ακροαση παιζει;

Τα φερνει ο Νακας,ναι.Στον Νακα παιζει να μπορεσεις να τα ακουσεις.Εγω τα 25αρια αυτα τα ειχα ακουσει εδω στο Ηρακλειο Κρητης που ειμαι.Στην Αθηνα σε διαφορα καταστηματα Νακας ειχα ακουσει μια ντουζινα μοντελα λιγο πιο παλια που ημουν φοιτητης εκει.
Αν πας ρωτα αν εχουν και τα premium portable της sennheiser,τα momentum να τα ακουσεις και αυτα.Βεβαια ειναι πιο ακριβα,κοντα στα 300...
και δε ξερω το κατα ποσο ειναι σωστο να σου βαζω τωρα ιδεες :BDBDG54:

Σήμερα πρωί πρωί επιτέλους βρήκα χρόνο και έκανα την πρώτη ακρόαση. Ο ανηψιός ήρθε με προίκα τα AKG 601. pas mal jean paul... pas mal...
Από ανάλυση δε μου έλειψε τίποτα. Η εικόνα ήταν αρκετά πιό φλατ σε σχέση με τα ηχεία και σα να ήταν σηκωμένη πιό ψηλά από αυτά, ενώ οι χροιές (και λόγω του προενισχυτή του mdac μάλλον) δεν είχαν τη φυσικότητα στην οποία είμαι συνηθισμένος. Δεν ήταν άσχημα βέβαια. Μετά από κανένα μισάωρο η αλήθεια είναι πως ψιλοκουράστηκα από την ακρόαση αλλά μάλλον παίζει ρόλο πως είναι και η πρώτη επαφή με ακουστικά στην ουσία. Από μπάσα το έχουν το φουσκωματάκι τους, τα πρίμα μου ακούστηκαν λεπτόηχα και ξεκούραστα όμως ενώ η μεσαία είχε μια έξτρα ζέστη κάπου κάπως. Έλεγα να πάω στο Νάκα αλλά μάλλον θέλω λίγο χρόνο ακόμα με αυτά για να έχω και κάτι να συγκρίνω. Από ευαισθησία δεν ξέρω τι λένε πάντως στο mdac άκουγα στα -14 με -20db.
Γενικά το καλοκαίρι με τη ζέστη πως την παλεύετε?

Αγορα ακουστικων

Καλησπερα σε ολους...ειμαι καινουριο μελος στο φορουμ!
Θα ηθελα να αγορασω ακουστικα που να μην ειναι ακριβα αλλα να εχουν και καποια ποιοτητα (μεχρι 140Ε μπορω να δωσω).Τα θελω αποκλειστικα και μονο για να ακουω μουσικη.Κατα 90% ακουω λαικα οποτε δεν με ενδιαφερει και τοσο πολυ το μπασο...πιο πολυ "καιγομαι" για τις μεσαιες και υψηλες συχνοτητες.Θα τα χρησιμοποιω για αρκετες ωρες συνεχομενα κατι που σημαινει οτι θελω να ειναι λιγο ανετα και να μην με ποναει π.χ. το κεφαλι μετα απο 1-2 ωρες συνεχομενης χρησης.Λιγο πολυ αυτα ειναι που θελω απο τα ακουστικα.Εκανα μια μικρη αναζητηση και κατεληξα στα Audio Technica ATH-M50 αλλα επειδη εχω μηδενικη εμπειρια στο θεμα ακουστικα(τα καλυτερα ακουστικα που εχω ειναι κατι ψειρες της AKG που αξιζουν 15Ε) αλλα και επειδη ειδα οτι καποιοι απορουν γιατι τα M50 εχουν ΤΟΣΕΣ πολλες καλες αξιολογησεις ενω υπαρχουν καλυτερα ακουστικα σε χαμηλοτερες τιμες.Γι'αυτο και ειπα να συμβουλευτω εσας...

ξεχασα να πω οτι δεν θελω να κανουν και πολυ φασαρια...καλυτερα να ειναι "κλειστου τυπου"

Last edited:
Re: Αγορα ακουστικων

Καλώς όρισες στην παρέα μας! :smile:
Από που θα ακούς μουσική, ποιά θα είναι η πηγή σου;
Έχει σημασία, για να μπορούμε βοηθήσουμε... :ciao:

Ευχαριστω για το καλωσορισμα! :)
Η πηγη μου για αρχη θα ειναι το κινητο και το λαπτοπ.Θελω να παρω ενα mp3 player και αν χρειαστει καποιον ενισχυτακο για να φτιαξω τον ηχο αλλα ολα αυτα σιγα σιγα.Για τωρα θα δωσω μεχρι και 130 για τα ακουστικα και για τα αλλα βλεπουμε στο μελλον :2thumb22sup:

Ευχαριστω για το καλωσορισμα! :)
Η πηγη μου για αρχη θα ειναι το κινητο και το λαπτοπ.Θελω να παρω ενα mp3 player και αν χρειαστει καποιον ενισχυτακο για να φτιαξω τον ηχο αλλα ολα αυτα σιγα σιγα.Για τωρα θα δωσω μεχρι και 130 για τα ακουστικα και για τα αλλα βλεπουμε στο μελλον :2thumb22sup:
Γι' αυτό και σε ρώτησα. Θα χρειαστείς ακουστικά αρκετά ευαίσθητα, ώστε να μπορούν να συνεργαστούν με τέτοιες πηγές, οι οποίες θεωρούνται μάλλον χαμηλής ισχύος.

Σ' αυτή την κατηγορία τιμής πιθανές επιλογές θα μπορούσαν να είναι τα Shure 840 (τα έχω ακούσει), και τα AKG K242 HD, ή Ultrasone HiFi 580 (έχω ακούσει τα συγγενικά τους μοντέλα).

Αν ακούς σοβαρά και συστηματικά μουσική, ένας ενισχυτής ακουστικών που να συνδυάζει και DAC αργότερα θα είναι απαραίτητος.

Οντως τα Audio Technica υστερουν σε σχεση με τα Shure και τα Ultrasone για 2-3 db και ειναι αρκετα μεγαλη διαφορα(αλλα τα AKG ειναι πολυ πιο κατω...91 db ευαισθησια εχουν).Σορρυ αν κουραζω αλλα σαν συνολο ποια ειναι καλυτερα; τα Shure 840 που μου προτεινες η τα Audio Technica M50 (η δεν εχεις αποψη για τα Audio Technica; ).Απο ενισχυτες εχω σταμπαρει τον FiiO E11 πιο πολυ επειδη ειναι φορητος και αργοτερα για να εχει και μετατροπεα οπως ειπες πιστευω καλυτερη επιλογη ειναι το FiiO E10.Αυτα ομως ειναι για μετα...ας καταληξω πρωτα σε ακουστικα και βλεπουμε μετα :a0210:

Πρόταση για ''ταπεινά'' ακουστικά

Παίδες μια βοήθεια θα ήταν χρήσιμη. Θέλω ακουστικά για τον υπολογιστή, για ακρόαση μουσικής κυρίως από mp3 αλλά όχι μόνο (κυρίως κλασσική και jazz αλλά όχι μόνο). Το budget αυστηρά μέχρι 40-50 ευρώ. Καταλαβαίνω ότι στην κατηγορία τιμής που ψάχνω ίσως να μην χαρακτηρίζονται hi-fi και ίσως να μην αξίζει να το ψειρίζω τόσο πολύ αλλά από το να πάρω κάτι στα τυφλά, καλύτερα να μου προτείνετε κάτι. Προτιμώ κλειστού τύπου.

Ευχαριστώ

Re: Πρόταση για ''ταπεινά'' ακουστικά

Fostex TH7BB.
Λίγο πανω απο το budget αλλά εξαιρετικά για τα λεφτά τους.
Εγώ έχω τα 7Β τα οποία είναι λίγο πιο αναισθητά (98db). Τα 7BB βγήκαν τώρα κ είναι στα 118db αν δεν κάνω λάθος οποτε σουπερ εύκολα να οδηγηθούν απο οποιαδήποτε πηγή, παρα την σχετικα υψηλη τους αντίσταση (70Ωμ).. Κάτι σαν τα hd25 1-II.
Νομιζω αξίζει η υπέρβαση του προϋπολογισμού.
Είναι ημιανοιχτου τύπου αλλά απομονώνουν αρκετα καλά.