Re: βοήθεια για την επιλογή των πρώτων μου ακουστικών
Θανάση (Panoramix),
Καλώς μας ήλθες, στην παρέα των ακουστικάριων!
Ζώντας σε παρόμοιες συνθήκες με τις δικές σου, όπου βρίσκομαι διαρκώς με κόσμο, είμαι αναγκασμένος πολλές φορές να αφήνω κατά μέρος τα κύρια συστήματα και η μόνη λύση για ακρόαση μουσικής, αλλά και ταινιών, ραδιοφώνου κλπ. είναι το Personal Audio, δηλαδή η ακρόαση με ακουστικά.
Γι' αυτό θεωρώ πολύ σωστή την απόφαση σου να κινηθείς προς αυτή την κατεύθυνση.
Σε δύο σημεία όμως δε συμφωνώ μαζί σου:
-Στη χρήση ακουστικών με ποδήλατο. Όπως και να το κάνουμε είναι επικίνδυνο. Υπάρχει ένα παλιότερο νήμα μ' αυτό το θέμα.
Ακουστικά για ποδήλατο/sports
Για χρήσεις εκτός σπιτιού υπ' όψη άλλα δύο νήματα.
Ακουστικα on the go.... Και
Sennheiser PXC 450 - NoiseGard 2.0
-Στην τάση που έχεις να ξεκινήσεις κατ' ευθείαν με ακουστικά μεσαίας τιμής και άνω. Κατά την άποψη μου, όποιος κάνει ακρόαση με ακουστικά πρέπει να έχει οπωσδήποτε πάνω από ένα ζευγάρι. Και υπάρχουν ακουστικά στις οικονομικές κατηγορίες τιμής που είναι εξαιρετικά κι' έχουμε γράψει γι' αυτά πολλές φορές στο forum. Μην ξεχνάς ότι η εμπειρία από περισσότερα ακουστικά βοηθάει κι' εσένα στο τέλος να διαμορφώσεις τη δική σου άποψη.
Σχετικά με τα Focal Spirit One που τυχαίνει να τα έχω: Είναι μία εξαιρετική επιλογή για ακουστικά που θα χρησιμοποιηθούν με πηγές χαμηλής ισχύος (iPod, κινητά κλπ). Δεν θα έλεγα ότι είναι εντελώς ουδέτερα, έχουν κάποιο χαρακτήρα, ευχάριστο όμως.
Δεν είναι για το δρόμο όμως, να περπατάς ή να οδηγείς, σε καμμία περίπτωση. Τα ακουστικά είναι On-Ear, είναι σφιχτά από κατασκευής και προσφέρουν πολύ καλή απομόνωση. Για το σπίτι ή για ταξίδι με λεωφορείο, αεροπλάνο κλπ μιά χαρά. ΟΧΙ όμως για το δρόμο.
Θα σου πω ακόμα ότι δεν έχω ολοκληρώσει την εκτίμηση τους, καθώς συνήθως για λόγους ευκολίας τα ακούω με πηγές χαμηλής ισχύος και μέτριας το πολύ ποιότητας (NetBook, κινητά) και όχι με τις υψηλής ποιότητας πηγές που τυχαίνει να έχω.
Και αυτό κάνω τούτη τη στιγμή που σου γράφω αυτές τις γραμμές... :smile: