Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Re: Αναβάθμιση από beyerdynamic dt770pro 80 Ohm

Καλησπερα και καλως ηρθες!

Αφου σ'αρεσουν τα beyer που εχεις,μηπως να το ξανασκεφτεις? Αν παρεις κατι μεχρι 200 ευρω,μπορει να σου φανει οτι εκανες μια κινηση σε κατι διαφορετικο αλλα οχι απαραιτητα καλυτερο.

Δηλαδή πρέπει να ανέβω πάνω από τα 200 ευρώ για κάτι καλύτερο από τα dt770;

Έχοντας τα 770 και έχοντας ακούσει αρκετά πλέον ακουστικά θα σου πώ πως το μπάσο που έχουν δεν θα το βρείς εύκολα... θα κινδυνέψω να πω πω θα το βρείς δύσκολα σε ακουστικά των 200 .
Σίγουρα πάντως μην πουλήσεις τα Beyer...
Εγώ πλέον τα απολαμβάνω πολύ γιατί έχουν την καλύτερη εφαρμογή μακράν και είναι απίστευτα άνετα στην κεφάλα μου.

Έχοντας τα 770 και έχοντας ακούσει αρκετά πλέον ακουστικά θα σου πώ πως το μπάσο που έχουν δεν θα το βρείς εύκολα... θα κινδυνέψω να πω πω θα το βρείς δύσκολα σε ακουστικά των 200 .
Σίγουρα πάντως μην πουλήσεις τα Beyer...
Εγώ πλέον τα απολαμβάνω πολύ γιατί έχουν την καλύτερη εφαρμογή μακράν και είναι απίστευτα άνετα στην κεφάλα μου.

Εννοείται ότι δεν πρόκειται να τα πουλήσω. Απλά ήθελα ένα δεύτερο ζευγάρι, με μεγαλύτερο soundstage, που θα τα χρησιμοποιώ στα παιχνίδια, και στις ταινίες, ώστε να έχω καλύτερη την αίσθηση του χώρου. Φυσικά θα ακούω και μουσική από αυτά.

Μήπως τα 880; Στα 250 ή 600 Ωμ. Τα 600αρια δύσκολο να τα βρεις εδώ βέβαια, αλλά είναι τα καλυτερα ηχητικα απο τα τρια... Ξεφεύγουν κ σε τιμή καπως

Όταν μας αφήσουν οι... γυναίκες μας;!;!;!;! Αχχααχαχαααχαχα.....

Μήπως τα 880; Στα 250 ή 600 Ωμ. Τα 600αρια δύσκολο να τα βρεις εδώ βέβαια, αλλά είναι τα καλυτερα ηχητικα απο τα τρια... Ξεφεύγουν κ σε τιμή καπως

Τα 880 τα έχεις ακούσει; Έχουν μπάσο; Γιατί από όσο έχω διαβάσει, είναι τα πιο φλατ από τα τρία. Τα ultrasone hfi-780 τα έχει ακούσει κανείς; Πως τα πάει σε σχέση με τα 770;

οχι δεν τα έχω ακουσει αλλα ήμουν σχεδον ψημενος να τα πάρω στα τυφλά...
ομως λόγω του οτι δεν εβρισκα την 600Ωμη εκδοση ουτε εδω ουτε στον Τομαν απο τη μια και "έπεσα πάνω" στα (")καινουρια(") 770LE πήρα αυτά.
Ειμαι ικανοποιημένοις ειδικά μετά απο κάποιον καιρο που νομίζω πως "ηρθαν"/εστρωσαν καλύτερα (ειτε αυτά ειτε εγω χε χε ).
Τα 600αρια ομως 880 θέλω να τα ακουσω κάποια στιγμή...

Μια άλλη περιπτωση ειναι και τα Custom One Pro (COP) στα λεφτά που θες!! Με μπάσο αναλογα με τα κεφια... :)

Καμιά άλλη γνώμη παιδιά; Ο ήχος των k550 μοιάζει καθόλου με των sennhaiser hd595;

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα. Έχω στην κατοχή μου τα beyerdynamic dt770pro, και αν και είμαι ευχαριστημένος από το ήχο που βγάζουν, με έχει πιάσει η μανία της αναβάθμισης. Ήθελα λοιπόν να πάρω ένα ζευγάρι ακουστικά στα οποία δεν θα λείπει το μπάσο, αλλά να έχουν καλύτερη ηχητική σκηνή από τα dt770, καλύτερες μεσαίες, και πιο γλυκές υψηλές. Η μουσική που ακούω είναι σχεδόν τα πάντα, εκτός από κλασική. Βέβαια τα ακουστικά τα θέλω όχι μόνο για μουσική, αλλά και για ταινίες και για παιχνίδια. Τα ακουστικά θα είναι συνδεμένα με το pc, το οποίο έχει πάνω του την asus esense st, η οποία είναι παρεπτιπόντως πολύ καλή κάρτα ήχου με ενσωματωμένο ενισχυτή ακουστικών. Για να καταλάβετε τι ήχο ψάχνω, τα sennhaiser hd595 που είχα, μου άρεσαν αρκετά, αλλά μου έλειπε το μπάσο, για αυτό και τα πούλησα. Αυτή την στιγμή, εκτός από τα dt770, έχω και τα sennhaiser ie8, τα οποία μου αρέσει και σε αυτά πολύ ο ήχος τους. Το όριο τιμής είναι τα 200 ευρώ. Ευχαριστώ, και συγνώμη για το μακροσκελές πρώτο ποστ μου.

επειδη ειμαι κατοχος των συγκεκριμενων ακουστικων ,η πρωτη αναβαθμιση που σκεφτηκα ητανε ο ενισχυτης ακουστικων και δεν επεσα εξω ,το ηχητικο αποτελεσμα καλυτερεψε. δεν χανεις τιποτα να δοκιμασεις ενισχυτες ακουστικων.

Τα K550 ειναι μαλλον τα καλυτερα ηχητικα μεχρι τα 200 ευρω που εχω ακουσει,σε κλειστου τυπου,ευκολοδηγητα circumaural.Με δεδομενο οτι θα σου εφαρμοσουν σωστα,δε τους λειπει το μπασο,και ειναι ισορροπημενα και σωστα εκει,οπως αναφερθηκε σε προηγουμενα ποστ.Δε κλωτσανε ομως δυνατα,ειναι πιο ουδετερα/σωστα.

Τα shure SRH840 που επισης αναφερθηκαν και αυτα,ειναι καλα για την τιμη τους (πρεπει να ειναι 50-60 ευρω φθηνοτερα απο τα κ550 τωρα),και θεωρω οτι ειναι καλη εναλλακτικη αν καποιος βρει τα Κ550 οτι τους λειπει μπασο.Αν θες να εχουν πολυ γερη κατασκευη,και δεν εισαι αρκετα προσεκτικος με τα ακουστικα σου,τοτε καλυτερα ασε τα shure και κοιτα αλλου.Αν παλι εισαι προσεκτικος τοτε κοιτα τα.Εγω τα εχω 3.5 χρονια και ειναι μια χαρα,με συχνη χρηση,αλλα μου δινουν την εντυπωση οτι δε θα αντεξουν πολυ καταπονηση/σκληρη χρηση.Επισης δεν εχουν την ανεση των beyer αλλα δεν ειναι και αβολα παλι...Και τα K550 που εκ πρωτης μου φανηκαν πιο βολικα απο τα shure,κατεληξε τελικα να μου ειναι χειροτερα σαν ανεση,εχει να κανει και με τον εκαστοτε ανθρωπο/εφαρμογη.Πηγαινε στην shure αν εισαι Αθηνα και ακου τα,μπορει να σ'αρεσουν γιατι εχουν μια εμφαση στα ανωτερα μπασα και ακουγονται καπως γεματα.

Τα beyer COP με το ρυθμιζομενο μπασο που αναφερθηκαν επισης δειχνουν ενδιαφεροντα.
Παντως κρατω μια επιφυλλαξη οτι μπορει να παρεις κατι και να μη σου φανει τοσο σαν αναβαθμιση σε σχεση με τα dt770 που εχεις.Οχι οτι δεν υπαρχουν καποια που ηχητικως θα ειναι καλυτερα μεχρι τα 200,απλα δε ξερω το σκεφτομαι ετσι,μπορει να κανω και λαθος.

Το πρόβλημα είναι ότι είμαι από επαρχία, και εδώ που είμαι δεν έχω την δυνατότητα να ακούσω κάποια ακουστικά. Γι' αυτό πηγαίνω στα τυφλά, απλά διαβάζοντας τις εμπειρίες αλονών με τα διάφορα ακουστικά. Τελικά, μάλλον θα πάω προς τα κ550, εκτός αν έχει κάποιος κάποια άλλη πρόταση. Πάντως, και τα fischer audio fa-011 από ότι διαβάζω στο head-fi, φαίνονται ενδιαφέροντα.

επειδη ειμαι κατοχος των συγκεκριμενων ακουστικων ,η πρωτη αναβαθμιση που σκεφτηκα ητανε ο ενισχυτης ακουστικων και δεν επεσα εξω ,το ηχητικο αποτελεσμα καλυτερεψε. δεν χανεις τιποτα να δοκιμασεις ενισχυτες ακουστικων.

Όσο αναφορά για το θέμα του ενισχυτή, πιστεύω είμαι καλυμμένος με την κάρτα ήχου μου που έχει ενσωματωμένο ενισχυτή ακουστικών. Δεν νομίζω να μου προσφέρει κάτι που να κάνει εμφανώς διαφορά ένας εξωτερικός ενισχυτής σε λογικό πλαίσιο χρημάτων.

κανεις δεν θα ακουσει με τα αυτια σου ουτε θα πληρωσει με τα χρηματα σου. Οι επιλογες που κανουμε θα πρεπει να ειναι παντα στη κατευθυνση των προσωπικων μας συνισταμένων. Σε άλλους πχ τα Κ550 φαινονται κουραστικα, σε αλλους υπεροχα. Κατανοω οτι δεν εχεις την δυνατοτητα των προσωπικων ακροασεων αλλα μην αγορασεις στα τυφλα αν δεν αντεχεις να αντιληφθεις οτι αδικα πεταξες τα χρηματα σου. Ο Νακας εχει μεγαλο στοκ απο ακουστικα, οπως επισης και η Shure. Το να επιλεξεις αναγκαστικα απο τις 2 αυτες εταιριες δεδομενου οτι μπορεις να ακουσεις και να αποφασισεις δεν θεωρω οτι σε περιοριζει σε κατι

Αν σου αρεσει το μπασο των dt770 και δεν σου εφτανε το μπασο των hd595 τοτε θα ελεγα να ξεχασεις τα akg... Καλα ακουστικα δεν λεω αλλα δεν νομιζω οτι θα σου ταιριαζουν με αυτα που θες..
Επισης πρεπει να εισαι λιγο ..βουκεφαλας για να σου κατσουν σωστα στο κεφαλι..
Αν θες μεγαλο soundstage για παιχνιδια και ταινιες ξεχνα τελειως τα ακουστικα κλειστου τυπου.. Θα πας σε ανοιχτου τυπου.
Τα dt990 θεωρουνται απο τα καλυτερα για ταινιες και παιχνιδια που ειπες (μεγαλο soundstage αντιστοιχο των hd595 αν οχι καλυτερο , απο τα δυνατοτερα μπασα σε ανοιχτου τυπου ακουστικα και ψηλες καργα)
Αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα ηταν upgrade απο τα dt770 (δεν τα εχω ακουσει) μαλλον sidegrade θα ηταν..
Φανταζομαι οτι θα εχουν πολυ καλυτερο soundstage , πιο πολλες λεπτομεριες, λιγοτερο μπασο αλλα και παλι πολυ δυνατο, πιο δυνατες ψιλες, αντιστοιχες "μακρινες" μεσαιες.
Παντως με τα 200 ευρω δυσκολα θα βρεις πολυ ανωτερα ακουστικα απο τα dt770...
Δες dt990pro , τα dt 880 (τα πιο ισορροπημενα της σειρας) και τα phillips fidelio X1.

Υ.Γ Σου μιλαει καποιος με παρομοιο "ταπεινο" εξοπλισμο. Τα πρωτα μου ακουστικα ηταν τα hd595 σε asus xonar stx και τωρα εχω τα dt990 pro.

Last edited:
βοήθεια για την επιλογή των πρώτων μου ακουστικών

Γεια σας για μια φορά ακόμα, αν και λίγο διαφορετική από τις άλλες.

Τις τελευταίες μέρες το σπίτι έχει μετατραπεί σε ησυχαστήριο αφού φιλοξενώ τον ανηψιό μου ο οποίος είναι στην τελική ευθεία για πανελλήνιες. Με τα δίδυμα 1,5 ετών στο σπίτι της μητέρας του το διάβασμα ήταν task απλά αδύνατο για αυτόν.
Συνυπολογίζοντας και το πόσο μου έλειψε η μουσική το τριήμερα της Καθαράς Δευτέρας αλλά και το ότι ο καιρός ανοίγει και το ποδήλατο στη Θεσσαλονίκη του Μπουτάρη έχει αρχίσει να καθιερώνεται ως μεταφορικό μέσο (κοινώς πλέον σχεδόν οι μισοί οδηγοί σε προσέχουν στο δρόμο και σχεδόν οι μισοί πεζοί δε σε βρίζουν στο πεζοδρόμιο) είπα να κάνω το βήμα.

Από ενισχυτή ακουστικών το μοναδικό πράγμα που υπάρχει στο σπίτι είναι το audiolab mdac, ενώ θα προτιμούσα ακουστικά τα οποία μπορούν να δουλέψουν και από κινητό ή λαπτοπ λόγω ποδηλάτου και ταξιδίων όπως και προείπα.
Απαιτήσεις? Την Άρτα και τα Γιάννενα ως συνήθως. Εντάξει, τα χρήματα που σκόπευα να δώσω είναι 200 ευρώ +-50 οπότε φυσικά ξέρω πως θα έρθουν και υποχωρήσεις. Σε γενικές γραμμές θα ήθελα κάτι ισορροπημένο τονικά προς ζεστό.

Προφανώς σχετικά άνετο ενώ αν είναι δυνατή η αλλαγή των μαξιλαριών ακόμη καλύτερα. Μάλλον σε ανοιχτού τύπου αφού απότι καταλαβαίνω έρχεται πιό κοντά στη σκηνή που συνηθίζουν να στήνουν τα ηχεία και με, "ρεαλιστικές" χροιές.
Η μουσική που ακούω είναι rock, synthpop, punk, jazz κλπ κλπ κλπ. Κοινώς αν εξαιρούσα κάποια είδη αυτά θα ήταν τα σκυλάδικα και η κλασσική (προς το παρόν τουλάχιστον).

Περιμένω τις προτάσεις σας με ανυπομονησία :D

Re: βοήθεια για την επιλογή των πρώτων μου ακουστικών

κι εμενα μου αρεσουν τ ανοιχτου τυπου, αλλα ετσι ξεχνας λιγο τον ορο ησυχαστηριο δεδομενου οτι θα ακουνε κι οι αλλοι μαζι σου αν ανεβασεις την ενταση. Στα χρηματα τωρα που εισαι διατεθειμένος να δώσεις θα πρότεινα σίγουρα τα Philips X1 που πηρα προσφατα αλλά δεν κάνουν για ..ποδηλατο καθοτι μεγαλα. Ισως λοιπον μια λυση σαν της Focal Spirit One να ειναι οτι πρεπει

Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα ενοχλούν τόσο έντονα τα ανοιχτού τύπου. Τουλάχιστον με την τηλεόραση που σιγοπαίζει το παιδί δεν έχει θέμα. Η αλήθεια είναι πως ορμόμενος από τα θετικά σου σχόλια αλλά και το βάρος του ονόματος της focal στο χώρο του audio αυτά τα δύο σκεφτόμουνα κι εγώ αλλά είπα να ρωτήσω κι εσάς που ασχολείστε με πιό παραδοσιακές μάρκες στο χώρο των ακουστικών. Ένας ακόμη ανασταλτικός παράγοντας είναι τα ότι τα focal τα έχουν αποσύρει και φοβάμαι μην πέσω σε κανένα "περίεργο" πωλητή που για τον χ ψ λόγο έχει ακόμη τα παλιά. Τα philips διπλώνουνε? Παίζουν από κινητό και λαπτοπ τίποτα ή αρχίζουν τα σοβαρά θέματα στα δυναμικά και τσιρίζει το ηχείο?

Μια εναλλακτικη προταση,πριν δωσεις αρκετα λεφτα,θα ηταν να παρεις ενα ζευγαρι Koss Portapro,κατω απο 50 ευρω.Ειναι καλα για φορητη χρηση μιας και τα θες και για βολτουλες και ταξιδια.Ο ηχος τους ειναι καλος για το χρηματα,λιγακι γεματος και ζεστος,με καλη ισορροποια και χροια γενικως.

Θανάση (Panoramix),
Καλώς μας ήλθες, στην παρέα των ακουστικάριων!
Ζώντας σε παρόμοιες συνθήκες με τις δικές σου, όπου βρίσκομαι διαρκώς με κόσμο, είμαι αναγκασμένος πολλές φορές να αφήνω κατά μέρος τα κύρια συστήματα και η μόνη λύση για ακρόαση μουσικής, αλλά και ταινιών, ραδιοφώνου κλπ. είναι το Personal Audio, δηλαδή η ακρόαση με ακουστικά.

Γι' αυτό θεωρώ πολύ σωστή την απόφαση σου να κινηθείς προς αυτή την κατεύθυνση.
Σε δύο σημεία όμως δε συμφωνώ μαζί σου:

-Στη χρήση ακουστικών με ποδήλατο. Όπως και να το κάνουμε είναι επικίνδυνο. Υπάρχει ένα παλιότερο νήμα μ' αυτό το θέμα. Ακουστικά για ποδήλατο/sports

Για χρήσεις εκτός σπιτιού υπ' όψη άλλα δύο νήματα.
Ακουστικα on the go.... Και

Sennheiser PXC 450 - NoiseGard 2.0

-Στην τάση που έχεις να ξεκινήσεις κατ' ευθείαν με ακουστικά μεσαίας τιμής και άνω. Κατά την άποψη μου, όποιος κάνει ακρόαση με ακουστικά πρέπει να έχει οπωσδήποτε πάνω από ένα ζευγάρι. Και υπάρχουν ακουστικά στις οικονομικές κατηγορίες τιμής που είναι εξαιρετικά κι' έχουμε γράψει γι' αυτά πολλές φορές στο forum. Μην ξεχνάς ότι η εμπειρία από περισσότερα ακουστικά βοηθάει κι' εσένα στο τέλος να διαμορφώσεις τη δική σου άποψη.

Σχετικά με τα Focal Spirit One που τυχαίνει να τα έχω: Είναι μία εξαιρετική επιλογή για ακουστικά που θα χρησιμοποιηθούν με πηγές χαμηλής ισχύος (iPod, κινητά κλπ). Δεν θα έλεγα ότι είναι εντελώς ουδέτερα, έχουν κάποιο χαρακτήρα, ευχάριστο όμως.
Δεν είναι για το δρόμο όμως, να περπατάς ή να οδηγείς, σε καμμία περίπτωση. Τα ακουστικά είναι On-Ear, είναι σφιχτά από κατασκευής και προσφέρουν πολύ καλή απομόνωση. Για το σπίτι ή για ταξίδι με λεωφορείο, αεροπλάνο κλπ μιά χαρά. ΟΧΙ όμως για το δρόμο.

Θα σου πω ακόμα ότι δεν έχω ολοκληρώσει την εκτίμηση τους, καθώς συνήθως για λόγους ευκολίας τα ακούω με πηγές χαμηλής ισχύος και μέτριας το πολύ ποιότητας (NetBook, κινητά) και όχι με τις υψηλής ποιότητας πηγές που τυχαίνει να έχω.

Και αυτό κάνω τούτη τη στιγμή που σου γράφω αυτές τις γραμμές... :smile: