Re: Ακουστικα για φορητη συσκευη
Πραγματικα,με τοσα μοντελα ακουστικων που κυκλοφορουν πλεον,δε ξερω τι να προτεινω και απο την πλευρα μου σε καποιον που ζηταει συμβουλη.Αν δε το Fiio μπορει να οδηγησει και πιο δυσκολα ακουστικα οπως διαβαζω,τοτε οι επιλογες αυξανονται πολυ περισσοτερο...Ασε που υπαρχουν πλεον και τοσα καλα ακουστικα με αρκετα λιγοτερα χρηματα απο 200 ευρω.
Αυτο που θα πρεπει να κανεις φιλε Stellios αρχικα πιστευω,ειναι να σκεφτεις αν οντως τα akg δε σε καλυπτουν τωρα.Αν θες να παρεις οπως και να'χει ενα καλυτερο ζευγαρι ακουστικα,περιεγραψε περιπου τι ηχο θα ηθελες να'χουν,πχ ζωηρο και αρκετα ζωντανο,πιο ισορροπημενο και επιπεδο,πιο γλυκαναλατο και χρωματισμενο,πιο πριματα,πιο μπασατα κτλ.
Επισης τι τυπου,ανοιχτου ή κλειστου για καποια ηχομονωση?Over ear ή on ear?Θα τα φορας και εξω απ'ότι καταλαβα και θες να ειναι λιγο κομψα?Μηπως ενδεχεται να τα πετας απο δω και απο κει καποιες φορες σε καμια τσαντα λιγο αγαρμπα?Γιατι πλεον αρκετα μοντελα ειναι κατασκευαστικως λιγο "ευαισθητα" θα ελεγα και θελουν προσοχη στη χρηση...
Δωσε ετσι λιγες πληροφοριες,μηπως μπορουν τα παιδια να σου προτεινουν κατι καλο.Εγω απο την πλευρα μου,επειδη αναφερθηκαν τα Sony MDR 1R που ειμαι μαλλον ο μονος κατοχος εδω,προσωπικα δε τα βρισκω ουτε τοσο καλο value for money,ουτε καταλληλα για all around χρηση.Ο ηχητικος τους χαρακτηρας ειναι στα αυτια μου καπως χρωματισμενος και προσανατολισμενος στις μεσαιες συχνοτητες σε γενικες γραμμες,αρκετα ζεστα,και δε τα βρισκω τοσο καταλληλα για ακροασεις σε κανονικες προς πιο δυνατες εντασεις,διοτι αυτος ο χρωματισμος/εμφαση στις μεσαιες τα κανει να ακουγονται λιγακι περιεργα και καποιες φορες οριακα ενοχλητικα λογω των εμφατικων μεσαιων.
Ομως πρεπει να πω οτι τα βρισκω αρκετα ενδιαφεροντα για ακροαση σε πιο μετριες προς χαμηλοτερες σταθμες,και σε περιβαλλον χωρις πολυ θορυβο,λογω της καλης γενικα αποδοσης της λεπτομερειας και της ατμοσφαιρικης ηχητικης εικονας που δινουν.Και επειδη ειναι και γλυκοηχα χωρις εμφατικα πριμα και βαρια χαμηλα,εχουν μια ιδιαιτερη αποψη στο πως παιζουν μουσικη,ακουγονται λιγο "μαγικα" αν και λιγο πνιγμενα,αλλα πνιγμενα με εναν λιγο ελκυστικο τροπο.
Αλλα ξαναλεω οτι κατα τη γνωμη μου δεν κανουν τοσο για γενικη χρηση,αλλα σαν ενα συμπληρωματικο ζευγαρι στη συλλογη καποιου,λογω του συγκεκριμενου ηχητικου προφιλ τους.Βεβαια αν μπορεις στο fiio να κανεις καποια δικια σου ρυθμιση στην ισοσταθμιση συχνοτητων (eq),ωστε να εφαιρνες τον ηχο των sony σε λιγο πιο ουδετερο επιπεδο συχνοτικα,δεν ειναι ασχημα και για all around,λογω και της καποιας ηχομονωσης σαν κλειστου τυπου,της καλης ανεσης,και της ωραιας εμφανισης,με μονο μειον πλεον ενα θεμα που εχουν αν φυσαει αερας απο μπροστα,οπου δημιουργειται ενας ενοχλητικος ηχος απο καποιες τρυπουλες που εχουν στο πανω μερος τα ακουστικα.
Ελπιζω να σε καλυψα για τα 1R,αν θες κατι επιλεον να ρωτησεις εδω ειμαστε.