Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Re: Ακουστικα-Headphones

αυτος ειναι ο κυριος προβληματισμος μου, θα ηθελα γνωμες απο κατοχους κλειστου τυπου, ακους οταν χτυπαει η πορτα/το τηλεφωνο η αν καποιος ειναι πιο περα και σου μιλαει?

δεν ακούς πόρτα ούτε τι σου λέει κάποιος δίπλα σου, ακόμα και με ανοικτού τύπου (εκτός από free field) ακόμα και σε λογικές εντάσεις.
Μπορείς ενδεχομένως να αντιληφθείς τον διπλανό σου ότι σου μιλάει.
Τα κλειστού τύπου δεν έχουν αυτή τη χρήση.
Ουσιαστικά προσπαθούν να μην περάσει ήχος από αυτά που ακούς προς τα έξω και αντίστροφα να περιορίσουν τους ήχους του περιβάλλοντος προς τον ακροατή.
Αυτά γίνονται σε μικρότερο βαθμό με τα ανοιχτού τύπου, αλλά τέλεια απομόνωση δεν υπάρχει.

δεν ξερω ειμαι μπερδεμενος, σιγουρα ενα κλειστου τυπου θα αποδιδει πιο καλα σε χαμηλες εντασεις λογο το οτι δεν φευγει ηχος απο καπου, τι θα προτεινα τε αυτη την χρηση? εσεις για τι χρηση τα εχετε τα ακουστικα?

Μην μπερδευεσαι.Αφου θες να εχεις μια καποια επαφη με το περιβαλλον,να αντιληφθεις καποιον αν σου μιλησει,καποιο κινητο ή το κουδουνι αν χτυπησει κτλ,τοτε δες καλυτερα ενα μοντελο ανοιχτου τυπου.Δεν ειναι απολυτο και παλι οτι θα ακουσεις σιγουρα με τα ανοιχτου τυπου,αλλα σιγουρα ειναι καλυτερα απο τα κλειστου τυπου σε αυτον τον τομεα,οπου ολο και κατι παραπανω δε θα ακουσεις λογω επιπλεον ηχομονωσης.

Ανοιχτου τυπου λοιπον,και να οδηγουνται ευκολα απο τις συσκευες που θα τα συνδεσεις. Τωρα σκεψου αν θες να ειναι μεγαλα που να κυκλωνουν τα αυτια (circumaural),ή on ear,σαν αυτα που σου προτεινα παραπανω.Το καλο με τα συγκεκριμενα On ear (koss portapro),ειναι οτι με εχουν βολεψει σε περιπτωσεις οπου τα μεγαλα ακουστικα μου κρινονται λιγοτερο καταλληλα,οπως για παραδειγμα σε πολυ ζεστη,οταν ξαπλωνω στο κρεβατι ανασκελα,οπου τα αλλα φευγουν απο τη θεση τους και χαλαει ο ηχος,και οταν μου ερθει η ορεξη να τα παρω εξω,οπου δεν φαινεσαι σαν εξωγηινος :-D
Μονο να σου κατσουν καλα σαν ανεση στο πτερυγιο του αυτιου σου αφου θες να τα εχεις συνεχεια φορεμενα στο pc.

Last edited:

Ναι,πολλα μοντελα.Βεβαια εννοεις μαλλον ανοικτου τυπου,ημιανοικτου δεν ειμαι σιγουρος αν υπαρχει τετοιος τυπος,νομιζω καποια λιγα μοντελα εν πασει περιπτωσει.Γενικα σε ανοικτου και κλειστου τυπου χωριζονται αυτα.

Τωρα στην τιμη που ειπες δε μου ερχεται κατι στο νου σε ανοιχτου τυπου full size ακουστικο,αλλα αν σκεφτω κατι θα σου πω.Σιγουρα και καποιος αλλος θα προτεινει κατι.

Αν επιτρεπεται,γιατι δε σκεφτεσαι αυτο που προτεινα (koss portapro) ή καποια παρομοια λυση? Εγω εχω δυο full size ανοιχτου τυπου,τρια full size κλειστου,και αν με εβαζε καποιος θεωρητικα να κρατησω μονο ενα ζευγαρι,θα κρατουσα αυτα που προτεινα,διοτι ειναι καλα για πολλες διαφορετικες χρησεις (εκτος αν απαιτειται μονωση σε θορυβωδες μερος.)

Με βάση αυτά που γράφεις και για τη χρήση που τα θέλεις θα σου προτείνω τα AKG K77, αν μπορέσεις να τα βρείς.
Είναι τα πιο ξεκούραστα ακουστικά που έχω ακούσει, ανεξαρτήτως τιμής. Μπορείς να τα φοράς επί ένα εξάωρο συνεχώς χωρίς να σε κουράσουν ατο παραμικρό. Και η απομόνωση που προσφέρουν είναι ακριβώς αυτή που ζητάς.

Για τον ήχο τους και για όλες τις λεπτομέρειες, δες την παρουσίαση που είχα κάνει παλιότερα εδώ:

mstr δεν μου καθονται καλα στο ματι τα koss, επησεις σε πολες σελιδες βλεπω να γραφουν κλειστου η ημιανοιχτου τυπου, σπανια ανοιχτου
Sonus Naturalis και εγω μαλον σε κατι τετιο κατευθηνομαι η στα Sennheiser HD 202 II, γιατι ακουω πολυ καλα λογια, βρηκα και δοκιμασα κλειστου τυπου απο ενα φιλο και συνηδητοποιησα οτι δεν ακους τιποτα γυρο σου αλλα ο ηχος φανταστικος ακομα και σε αυτα που δοκιμασα που δεν μου φανηκαν της προκοπης, δεν ξερω αν θα με βολεψουν ομως τα κλειστου για συνεχομενη χηση (χανω την επαφη γυρω μου) θα δοκιμασω ενος φιλου για 2-3 μερες να δω αν με βολευουν και θα επανελθω !! Συγγνωμη αν σας κουρασα

Αναζήτηση καλού closed circumaural portable, εως 300 ευρω

Καλησπερα σε ολη την παρεα.

Θα αναλυσω παρακατω,πως θα ηθελα να ειναι το ιδανικο,για μενα,ζευγαρι ακουστικων,ωστε ενδεχομενως να υπαρξουν και καποιες προτασεις για μελλοντικη ισως αγορα.Δεν ειναι κατι που επειγει.

Εγω λοιπον,φανταζομαι ως ιδανικο ενα ζευγαρι ακουστικων,που να εχει τα παρακατω χαρακτηριστικα:

1) Να οδηγειται οπωσδηποτε ευκολα και καλα,κατευθειαν απο ενα καλης ποιοτητας mp3 player.Δεν ακουω σε υψηλες εντασεις συνηθως,αλλα θελω σωστη αποδοση του ηχου γενικα,χωρις χρηση εξωτερικου ενισχυτη ή χρηση πολυ ακριβων φορητων player που εχουν πιο ισχυρη ενισχυση.
Φυσικα,να αποδιδει και σωστα απο σοβαρα συστηματα με ξεχωριστο ενισχυτη κτλ.

2)Να ειναι κλειστου τυπου,για μια ικανοποιητικη ηχομονωση,circumaural σχεδιασης (που καλυπτει ολο τα αυτι),και να εχει καλης ποιοτητας μαξιλαρακια απομιμησης δερματος ή δερματινα,που να αλλαζουν αν χαλασουν με το χρονο.Δε θελω βελουδινα μαξιλαρακια γιατι αν ιδρωσω στη ζεστη μουσκευουν.

3)Να ειναι ανετα,και ταυτοχρονα σταθερα στο κεφαλι,αν πχ σκυψω λιγο,ή γυρω προς τα πισω,σε λογικα πλαισια,να μην φευγουν απο τη θεση τους ευκολα.Η πιεση να ειναι σε λογικα πλαισια ωστε να δινει σταθεροτητα και σωστη εφαρμογη/μονωση,χωρις να ειναι κουραστικα.
Επειδη θα ειναι κλειστου τυπου με pleather μαξιλαρακια,η εφαρμογη να ειναι τετοια ωστε να μην υπαρχουν προβληματα στον ηχο λογω του πως θα κατσουν στο κεφαλι.
Επισης οσον αφορα την ανεση: Τα αυτια μου ειναι 6.5 cm μηκος,θα ελεγα κανονικου σχηματος για αντρα ενηλικα,δε θα ελεγα οτι εξεχουν ιδιαιτερα προς τα εξω εντονα.Σε καποια ακουστικα (πχ AKG K550,Sony MDR 1R σε μικροτερο βαθμο),το πτερυγιο του αυτιου μου ακουμπουσε μεσα στο πλαστικο που καλυπτει τα μεγαφωνα,προκαλοντας ερεθισμο και ενοχληση.

4)Παροτι για το δρομο ή για περιπατο θα επιλεξω κατι αλλο μικρο και διακριτικο,θα ηθελα να εχουν μια εμφανιση ανθρωπινη σε γενικες γραμμες,αν θελω καποια στιγμη να τα χρησιμοποιησω σε καποιο δημοσιο χωρο.Να μην ειναι εμφανισιακα υπερβολικα,με στεκα που εξεχει πολυ απο τα πλαινα (πχ τα shure srh 840 που εχω),μεγαλα ακουστικα (cups) κτλ.

5)Να εχουν καλωδιο που να αλλαζει,να μπαινει απο το ενα ακουστικο μονο (δε με ενδιαφερει τοσο απο ποια πλευρα)και το οποιο να κουμπωνει ασφαλες και σταθερα στα ακουστικα.Επισης,να μην μεταφερεται ηχος απο τις τριβες του καλωδιου σε αντικειμενα/ρουχα,προς τα ακουστικα.
Το καλωδιο να τερματιζει σε μικρο καρφι για κατευθειαν συνδεση σε φορητη συσκευη.Καλο θα ειναι να υπαρχει και καλωδιο μακρυ,για χρηση σε desktop συστημα.

6)Οταν περπαταω,να μην μεταφερονται δονησεις στα ακουστικα.Επισης αν φυσαει αερας σε εξωτερικο χωρο,να μην δημιουργουνται ενοχλητικοι ηχοι απο τυχον μικρες τρυπουλες/bass ports κτλ,τα οποια υπαρχουν πανω στα ακουστικα.(προβλημα των Sony MDR 1R αν φυσαει αερας απο μπροστα).

7)Να εχουν μια σοβαρη και καλη κατασκευη.Να ειναι ποιοτικα φτιαγμενα και να μη σου δινουν την αισθηση οτι χρειαζονται υπερβολικη προσοχη (αν και συνηθως τα προσεχω αρκετα αυτα).Να μην κανουν ηχους τα πλαστικα κτλ,οταν τα φοραω και κουναω το κεφαλι μου,μασαω κατι κτλ.Αν κανουν ηχους ενω τα πιανω με τα χερια μου δε με πειραζει.Για παραδειγμα,τα shure 840 κανουν αρκετους ηχους τα πλαστικα οταν τα πιανω,αλλα οταν τα φοραω και κουναω δεν ακουγεται κατι.

8)Να κοστιζουν καινουρια μεχρι 300 ευρω το πολυ,κατα προτιμηση μεχρι 200 ευρω θa ελεγα,αλλα αν αξιζει,εως 300 max.

Στο σημαντικο τωρα κομματι,στον ηχο.Ακουω διαφορα και αρκετα ειδη μουσικης.Απο παλια ξενα 50's-90's ολων των ειδων,απο pop,χορευτικα,ροκακια,ερωτικα/μπαλαντες,ηλεκτρονικα κοκ,μεχρι και κλασικη μουσικη.Μπορει να ακουσω επισης και Ελληνικα ολων των ειδων,απο παλια λαικα,μεχρι και σκυλαδικα τωρινα και ποπ,και πιο εντεχνα κτλ.Επισης house μουσικη,και πολλα αλλα,οτι βασικα μου υποκινησει τα συναισθηματα μου.Οποτε απο μουσικες,τα παντα σχεδον.Το μονο που δεν ακουω με τιποτα ειναι τα βαρια ροκ/heavy metal/death.
Τη μουσικη την εχω σε ενα μεγαλο ποσοστο σε cd αυθεντικα,καθως και σε Mp3 διαφορων ποιοτητων.

Αρα τα ακουστικα θα πρεπει οπωσδηποτε:

1)Να εχουν σοβαρες δυνατοτητες ωστε να παιξουν σωστα και με υψηλη ποιοτητα μια καλη εγγραφη,απο ενα καλο αρχειο ηχου,αλλα οχι τοσο αποκαλυπτικα και απολυτα,ωστε να κουραζει με λιγοτερο καλες ηχογραφησεις.Να αποδοσουν καλα γενικα οτι και αν βαλω να παιξει.Να ειναι καλα all around.Δε ψαχνω την απολυτη hi end πιστοτητα,αλλα την καλη all around hi fi αποδοση.

2)Να εχουν κατα το δυνατο ισορροπημενο συχνοτικα ηχο,απο χαμηλα προς ψηλα,χωρις μπασα εντονα που μπουκωνουν και χτυπανε και δυνατα,χωρις εντονες μεσαιες που κουδουνιζουν και ενοχλουν,και χωρις συριστικα,σκληρα πριμα.

3)Να μην ειναι αισθητα laidback ή πολυ προβολικα σαν παρουσιαση του ηχου.Μια μεση κατασταση.Λιγο laidback,χωρις ομως να χανονται πισω τα φωνητικα ή να ακουγονται καπως απομοκρα/βαρετα δε με χαλαει.Το αντιθετο μαλιστα,μ'αρεσει λιγο.

4)Να παιζουν καλα,τοσο σε αρκετα χαμηλες εντασεις,οσο και σε κανονικες και λιγο πιο υψηλες (παντα σε λογικα επιπεδα εντασης).Αυτο εχω παρατηρησει πως ειναι και απορια του (2).Σε καποια μοντελα με μια μικρη εμφαση στα ανωτερα μπασα/μεσοχαμηλα (shure 840),στα μεσαια (Sony MDR 1R),και στα μεσουψηλα και πριμα (AKG k550),παρατηρησα οτι στις υψηλοτερες εντασεις ειναι λιγο ενοχλητικα,ενα σε κανονικες προς χαμηλοτερες ειναι οκ.Στις λιγες φορες που θα ακουσω δυνατοτερα θελω να ειναι οκ.

5)Να εχουν τυπικα σωστη αποδοση των δυναμικων,και της αβιαστης ροης/ταχυτητας του ηχου,και να ειναι απαλλαγμενα,σαν κλειστου τυπου,απο ακουστες αφυσικες ανακλασεις/χρωματισμους λογω κλειστης σχεδιασης (λεγομενη κουτιλα).

6)Να εχουν καλη και ατμοσφαιρικη εικονα,με ακριβεια.Μ'αρεσει το Imaging να ειναι σωστο,με μια μικρη ψευδαισθηση του βαθους.Πιο συγκεκριμενα,μ'αρεσει η ηχητικη σκηνη να παρουσιαζεται σαν ενα ημικυκλιο ας πουμε,που ξεκινα ελαφρως πιο μπροστα απο το τελειως δεξια-αριστερα,και κατανεμεται καπως ημικυκλικα ομαλα,δινοντας τη ψευδαισθηση οτι υπαρχει λιγο βαθος προς τα μπροστα,με καπως ατμοσφαιρικη και ακριβης τοποθετηση των ηχων σε αυτο το πεδιο.
Αν η ηχητικη σκηνη δεν ειναι και η πιο ανοιχτη,δε με χαλαει και τοσο,αρκει να προσεγγιζει αυτο που περιεγραψα παραπανω.

7)Η γενικη αισθηση του ηχου να ειναι λεπτομερης(αλλα οχι υπερβολικα)με καλη καθαροτητα,λιγο ζεστη και βελουδινη στη χροια,αλλα οχι χρωματισμενη πολυ.Να ακουγεται φυσικα και λιγο ευγενικα,αλλα χωρις να χανει σε ζωηροτητα και σε μουσικοτητα/ρεαλισμο.
Κατι σαν ενα καλα οδηγουμενο sennheiser hd600,σε κλειστο τυπο.

Καποιες παρατηρησεις τωρα.Φυσικα δεν υπαρχει το τελειο.Επισης εχω καποια ακουστικα τωρα,που με καλυπτουν καλα.Αρα δε σκοπευω,οπως ειπα και στην αρχη,τη στιγμη που γραφω να αγορασω κατι (υπαρχει και οικονομικη στενοτητα).Στο μελλον ομως,οταν εχω τη δυνατοτητα,θα το ξαναψαξω,διοτι τα full size κλειστου τυπου που εχω εχουν καποιες αδυναμιες,ειτε ηχητικα,ειτε σαν εμφανιση/κατασκευη κτλ.
Ειχα ορεξη λοιπον να γραψω 5 πραματα και το εκανα,γιατι καποια στιγμη θα ηθελα να παρω ενα ακουστικο που να ελθει οσο πιο κοντα γινεται στο ιδανικο που περιεγραψα παραπανω.

Οποτε,αν καποιοι απο εσας εχετε δοκιμασει κατι που ερχεται κοντα σε αυτο,ή πεσει στην αντιληψη σας κατι στο μελλον,αναφερετε το εδω να υπαρχει σαν προταση.Και εγω εννοειται απο την πλευρα μου,οποτε μου δινεται η ευκαιρια,δοκιμαζω και ο ιδιος διαφορα μοντελα.

Last edited:
Re: Τα ιδανικά ακουστικά,με τα δικά μου,προσωπικά κριτήρια.Προτάσεις.

Παρακατω ειναι τα μοντελα full size,circumaural κλειστου τυπου που απορριπτονται απο ενδεχομενες προτασεις που θα γινουν,ειτε γιατι δε μου αρεσε η ανεση/κατασκευη τους,ειτε γιατι δε μου αρεσε ο ηχος,ειτε γιατι δεν οδηγουνταν ευκολα κατευθειαν απο φορητα,χωρις ξεχωριστους ενισχυτες,ειτε γιατι τα θεωρω υποβαθμιση απο αυτα που εχω,ειτε τελος γιατι ειναι μοντελα που εχω.

Sony MDR 7509HD
Sony MDR 1R

German Maestro GMP 8.35

AKG K550
AKG K27*

focal Spirit One

Sennheiser HD280
Sennheiser HD380

KRK KNS 6400
KRK KNS 8400

Beyerdynamic DT770

Shure SRH440
Shure SRH840
Shure SRH940

Δε μου ερχεται κατι αλλο στο μυαλο,παντως τα παραπανω απορριπτονται σαν επιλογη,για τους λογους που ανεφερα.Σε αλλο ποστ,θα αναφερω καποια μοντελα που εχω βαλει στο ματι απο αναφορες σε αλλα site,μηπως καποιος εχει καποια εμπειρια/γνωμη.Ειναι πραγματικα δεκαδες μοντελα,τα οποια δυστυχως δεν παιζει ακροαση.Θα συνταξω μια λιστα με αυτα σε μελλοντικο ποστ.Ισως ενδιαφερει και αλλους το θεμα. Τα premium,over ear closed portable ειναι μια κατηγορια με μεγαλη κινητικοτητα και ενδιαφερον.

Αν καποιος εχει περιεργεια γιατι απορριπτω καποια απο τα παραπανω,ας με ρωτησει να του πω αναλυτικα.

Last edited:
Re: Τα ιδανικά ακουστικά,με τα δικά μου,προσωπικά κριτήρια.Προτάσεις.

Θα παρακαλουσα καποιον διαχειριστη,αν ειναι ευκολο,να αλλαξει τον τιτλο του νηματος σε :

"Αναζήτηση καλού closed circumaural portable,εως 300 ευρω"

Θεωρω οτι ειναι καλυτερο ετσι,αν και καποιος αλλος ενδιαφερεται για κατι παρομοιο.

Re: headphones

Εχει κανεις γνωμη για τα Grado GS100i; Πανάκριβα για ακουστικά αλλα αν πράγματι αξίζουν τα χρήματα τους να το ψάξω... διάβασα πολύ καλές κριτικες.
Υ.Γ. Ακούω με τα AKG Q701.

Για να εξηγηθω καλυτερα: Τα q701 ειναι καθαρα, σχετικα οικονομικα και τιμια αλλα θελω το κατι παραπανω σε ογκο. Ακουω απο mbp μεσω audirvana & απο naim V1 (εκμεταλλευομενος τον ενισχυτη ακουστικων) αναλογα με τις περιστάσεις...
Διαβασα επισης αρκετες θετικες κριτικες για τα Senneisher HD800.
Τι λέτε;

Κάνε τον κόπο να διαβάσεις αντίστοιχα νήματα του τελευταίου καιρού, για τα Hifi Man, Audeze, τα 800άρια κλπ. κλπ. Ακόμη καλύτερα προσπάθησε να έρθεις σε επαφή με μέλη που τα έχουν για να πάρεις γεύση ...

Έχω και τα δύο, τα HD800 έχουν λίγο πιο πολύ όγκο, αλλά έχουν τα πάντα όλα (τα υπόλοιπα) σωστά στην θέση τους με staging που δεν έχει κανένα άλλο ακουστικό.

Οπότε αν σου αρέσει η ηχητική ταυτότητα των Q701, θα λατρέψεις τα 800ρια, άλλωστε δεν είναι τυχαία ένα από τα καλύτερα ακουστικά που κυκλοφορούν...

Δεν είμαι όμως καθόλου σίγουρος ότι η ενίσχυση από τον Naim είναι η καλύτερη... ένας λόγος που τα Q701 ακούγονται στους περισσότερους που σχολιάζουν, χωρίς όγκο, όχι γεμάτα κλπ, είναι ότι οδηγούνται από ενισχυτές που δεν έχουν αφενός την κατάλληλη ισχύ, αλλά αφετέρου όχι την κατάλληλη εμπέδηση εξόδου... ιδανικά για τα Q/K 701 στα 100-120 ohm...

Sokratis εννοεις τα GS1000i ?

Εχω ακουσει τα GS1000 (οχι τα i) μια φορα για λιγο,σε μια εκθεση hi end παλαιοτερα,που τα ειχε φερει ο αντιπροσωπος.
Επαιξαν με ενα ενα advance acoustic cd player 203 αν θυμαμαι καλα,και το ενισχυτακι RA1 της Grado.

Δε ξερω αν κατι δε πηγε καλα κατα την ολιγολεπτη δοκιμη που εκανα,εβαλα καποια δικα μου cd αυθεντικα που ξερω τις ηχογραφησεις με καποια ποπ ροκ 70's 80's δε θυμαμαι ποια κομματια,για να μην τα πολυλογω,ενα ζευγαρι Koss KSC 75 ear clips που εχω (των 25 ευρω) μου αρεσουν αισθητα καλυτερα απο αυτο που ακουσα απο τα grado.Ενα απο τα χειροτερα ηχητικως ζευγαρια ακουστικων που εχω ακουσει.

Τωρα επειδη κατι μπορει να μη πηγε καλα εκεινη τη στιγμη που τα ακουσα,αν σου εχουν μπει στο ματι,θα μπορουσες να κυνηγησεις μια ακροαση τους με τα μηχανηματα σου ή οχι,στον αντιπροσωπο.
Οπωσδηποτε κανε και αυτο που σου ειπε ο Δημοκηδης παραπανω,αν θες να αναβαθμισεις απο τα 701,αλλα σιγουρεψου πρωτα οτι τα οδηγεις σωστα οπως λεει και ο Χρηστος.

Έχω και τα δύο, τα HD800 έχουν λίγο πιο πολύ όγκο, αλλά έχουν τα πάντα όλα (τα υπόλοιπα) σωστά στην θέση τους με staging που δεν έχει κανένα άλλο ακουστικό.

Οπότε αν σου αρέσει η ηχητική ταυτότητα των Q701, θα λατρέψεις τα 800ρια, άλλωστε δεν είναι τυχαία ένα από τα καλύτερα ακουστικά που κυκλοφορούν...

Δεν είμαι όμως καθόλου σίγουρος ότι η ενίσχυση από τον Naim είναι η καλύτερη... ένας λόγος που τα Q701 ακούγονται στους περισσότερους που σχολιάζουν, χωρίς όγκο, όχι γεμάτα κλπ, είναι ότι οδηγούνται από ενισχυτές που δεν έχουν αφενός την κατάλληλη ισχύ, αλλά αφετέρου όχι την κατάλληλη εμπέδηση εξόδου... ιδανικά για τα Q/K 701 στα 100-120 ohm...
Εννοείς πως οποιοδήποτε απο τα ακουστικά αυτά θα παίξουν καλύτερα με ενισχυτή ακουστικών παρά με την ενίσχυση του naim; Nα σημειώσω πως ο ενισχυτής μου δεν διαθέτει έξοδο ακουστικών.

Πόσο κάνουν τα Grado; Κάποτε ήταν το όνειρο πολλών να αποκτήσουν ακουστικά της αλλά τώρα τελευταία κανείς δε μιλά γι αυτά.

Στα ακουστικά όπως και στα ηχεία όλα είναι θέμα προσωπικού γούστου. Αν έχεις τα 701 και δεν σου αρέσουν θα έλεγα καλύτερα να μην κοιτάξεις τα HD800.

Δεν ειπα πως δεν μου αρεσουν τα 701, απλα θα προτιμουσα κατι με πιο γεματο ηχο. Τα grado εχουν γυρω στα 1400 δολλαρια, αν καταληξω σε κατι τετοιο πρεπει να σιγουρευτω πως αξιζουν τα λεφτα τους και φυσικά να γεμισω πρωτα το γουρουνάκι...

Σιγουρεψου πρωτα πως οδηγουνται σωστα τα AKG σου.Ισως η ελλειψη σωματος στον ηχο να οφειλεται στα μηχανηματα που τα χρησιμοποιεις.

Ισως να ηταν μια καλη ιδεα πριν δωσεις πολλα λεφτα για αλλα ακουστικα,να ψαξεις να βρεις καποια μαγαζια στην Αθηνα που να εχουν ενισχυτες ακουστικων,να δοκιμασεις τα AKG.Ισως να χρειαζεσαι λιγο καλυτερη ενισχυση.