Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Re: Aναζήτηση ακουστικών για τι iFi Nano iDSD Dac

να συμπληρώσω μιας και τις δυο τελευταίες μέρες ακούω σχεδόν αποκλειστικά απο τα 25 1-ΙΙ οτι θέλει πειραματισμό να βρεις την σωστή θέση στο αυτί...
σε εμένα πχ είναι πολύ πιο πίσω απο αυτό που θεωρούσα σωστό όταν τα πρωτοφόρεσα μετά απο τον τόσο καιρό που είχα να τα χρησιμοποιήσω... το "πολύ" σχετικό πάντα ετσι;..
με την σωστή θέση, φεύγει σε μεγάλο βαθμό η ένρινη χροιά που είπα πιο πάνω, και ακούγονται σαφώς πιο αέρινα...

μπορεί και να τα συνήθισα βέβαια (σίγουρα αυτό έγινε σε ένα βαθμό) αλλά όπως και να έχει τα απολαμβάνω τα άτιμα...

πάντως σε τζαζ, μικρά συνολα και ρυθμικά ακούσματα είναι εξαιρετικά... χάνουν σε μεγάλες ορχήστρες κλπ ...

Re: headphones

σημερα πηγα και ακουσα 2 ζευγαρια ακουστικα που με ενδιαφερουν.audio technica M50 και Μ40Χ.
αναφερω πληροφοριακα και συνοπτικα τις διαφορες τους.
ουσιαστικα ειναι 2 ιδια ακουστικα με πολυ καλη κατασκευη,μεγεθος και ακουστικο φασμα.το Μ50 εχει λιγο μεγαλυτερη διαμετρο οδηγου απο το Μ40Χ,ενω το τελευταιο εχει και αποσπωμενο καλωδιο.υπαρχει βεβαια και η εκδοση Μ50Χ που προσφερει αυτην την δυνατοτητα.
ηχητικα η διαφορα τους ειναι στα ψηλα,οπου το Μ50 εχει μεγαλυτερη εκταση και δεν χρειαζεται να εισαι ειδικος για να το καταλαβεις αμεσως..
στο κεφαλι μου καθησαν καλα και πιστευω οτι μετα απο καποιες ωρες ακροασης θα καθησουν ακομα καλυτερα.
στο κομματι της ανεσης,με ψαρωσαν κατι sennheizer 380 pro(που ηταν και αυτα στημενα στο πανελ)τα οποια ηταν λες και τα ειχες καλουπωσει για το κεφαλι μου και τα αυτια μου.
εμπαινε μεσα ολο το αυτι χωρις να ενοχλει πουθενα και κουμπωσαν περιμετρικα στο κεφαλι μου αψογα.η απολυτη εφαρμογη θα ελεγα..!
ηχητικα δεν με ενθουσιασαν αλλα δεν με απογοητευσαν κιολας.εαν μου τα εδιναν χωρις να ειχα αμεση συγκριση με τα audio-technica,θα τα αγοραζα ανετα..
τωρα το ερωτημα ειναι:
-παιρνω τα Μ40Χ απο Ελλαδα με 99 ευρω και τις χαμενες ψηλες που κερδιζω απο το Μ50 τις τσιμπαω απο το setup μου?
-παιρνω τα Μ50 απο το powerbuy(που μου υπεδειξε ο Χρηστος πιο πανω https://www.massdrop.com/buy/ath-m50?fb=link)στα 88 ευρω με μεταφορικα και περνω ολο το πακετο του φασματος?
για πειτε..:grandpa:

159 ακατεβατα ολοι..!!ειχα φαει ενα κολλημα με το αποσπωμενο καλωδιο,αλλα δεν δινω 60 ευρω παραπανω μονο γι`αυτο.αλλωστε φοραει ενα πολυ ποιοτικο σπιραλ καλωδιο.
το powerbuy εχει το απλο και νομιζω οτι ειναι μεγαλη ευκαιρια.

159 ακατεβατα ολοι..!!ειχα φαει ενα κολλημα με το αποσπωμενο καλωδιο,αλλα δεν δινω 60 ευρω παραπανω μονο γι`αυτο.αλλωστε φοραει ενα πολυ ποιοτικο σπιραλ καλωδιο.
το powerbuy εχει το απλο και νομιζω οτι ειναι μεγαλη ευκαιρια.

Ναι ομολογουμένως είναι... Ο innerfidelity λέει πως παίζουν πιο καλά τα Χ πάντως! Αν υποθέσουμε πως του δίνουμε κάποια σημασία!!!

στημενα ειχε τα Χ.σε συγκριση με τα 40Χ δεν ειδα κραυγαλεα διαφορα,παρα μονο στα ψηλα του φασματος.
επισης περιμενα οτι θα πηγαινει καλυτερα στα χαμηλα απο το 40(λογω μεγαλυτερης διαμετρου)αλλα κατι αισθητο τουλαχιστον,δεν αντιληφθηκα.
και καθησα αρκετη ωρα(βαλε/βγαλε)με αρκετα κομματια.

M50
Συχνοτική Απόκριση: 15 - 28,000 Hz
Ωμική Αντίσταση: 38 ohms
Μέγιστη Στάθμη Έντασης (SPL): 99 dB

M50X
Frequency Response: 15 Hz to 28 kHz
Sensitivity: 99 dB
Impedance: 38 Ω

το μονο που με βασταει ακομα να πατησω το κουμπι της παραγγελιας στο powerbuy,ειναι το απροσωπο σαιτ.
δηλαδη εαν στραβωσει κατι που θα απευθυνθω?εαν το εξασφαλισω αυτο,το πατησα τωρα...!

Θα ηθελα να κάνω μία "χαζή" ερώτηση
Εχω ενα portable player της cowon to iaudio f2 me in-ear ακουστικα που είχε το πακέτο που όλο να είχε κόστος πριν κάτι χρόνια 60-70 ευρω αν θυμάμαι καλά
πρόσφατα αγόρασα τα Focal Spirit Pro, και τα συνέδεσα πάνω, βάζοντας flac κομμάτια διάφορα είδη και εναλλάσοντας τα ακουστικά δεν ακούς κάποια διαφορά μου φαίνονται ίδια και σε λεπτομέρεια και σε μπάσα πριμα κλπ
Χρειάζομαι να πάω σε γιατρό για τα αυτιά μου???? δεν έχω "προπονημένα" αυτια στη μουσικη αλλά δεν σας κρύβω πως μου κάνει εντύπωση αυτό το πράγμα
μήπως φταίει ο Player που είναι κάποιων δυνατοτήτων και δεν μπορεί να αναδείξει τις αρετές των ακουστικών ή φταίει κάτι άλλο

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας
Φώτης

Θα ηθελα να κάνω μία "χαζή" ερώτηση
Εχω ενα portable player της cowon to iaudio f2 me in-ear ακουστικα που είχε το πακέτο που όλο να είχε κόστος πριν κάτι χρόνια 60-70 ευρω αν θυμάμαι καλά
πρόσφατα αγόρασα τα Focal Spirit Pro, και τα συνέδεσα πάνω, βάζοντας flac κομμάτια διάφορα είδη και εναλλάσοντας τα ακουστικά δεν ακούς κάποια διαφορά μου φαίνονται ίδια και σε λεπτομέρεια και σε μπάσα πριμα κλπ
Χρειάζομαι να πάω σε γιατρό για τα αυτιά μου???? δεν έχω "προπονημένα" αυτια στη μουσικη αλλά δεν σας κρύβω πως μου κάνει εντύπωση αυτό το πράγμα
μήπως φταίει ο Player που είναι κάποιων δυνατοτήτων και δεν μπορεί να αναδείξει τις αρετές των ακουστικών ή φταίει κάτι άλλο

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας
Φώτης

Δοκίμασες και τα δύο ζευγάρια ακουστικά με διαφορετική πηγή;;

οχι μονο απο το mp3 player , γιατί το λες αυτό ? τι έχεις στο νου σου?

τελικα εκανα παραγγελια στο massdrop τα Μ50.αρκετο το ψαξιμο και πολλες επιλογες,αλλα καπου επρεπε να καταληξω.αρκετα τραβηξε..:ears:
πιστευω οτι ειναι καλη επιλογη και ειδικα σε αυτα τα λεφτα ειναι σουπερ..!
ευχαριστω ολα τα παιδια για την βοηθεια τους..:worshippy:

στο μηνυμα 264 κανω μια μικρη περιγραφη του τι ακουσα.εκτος τα θριαμβευτικα σχολια ολων των reviews και χρηστων,αρεσε πολυ και σε εμενα αυτο που ακουσα.
γεματος-πλουσιος ηχος σε ολο το φασμα.πολυ καλη κατασκευη και στιβαρη-ανετα στο κεφαλι.
δες εδω του Γιαννη μια αναλυτικη περιγραφη .http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/91756-Audio-Technica-ATH-M50

οχι μονο απο το mp3 player , γιατί το λες αυτό ? τι έχεις στο νου σου?

Δεν είναι λογικό να ακούγονται ίδια δύο τόσο διαφορετικά ακουστικά... Άκου και απο μια άλλη πηγή!!!

Καλησπερα και καλως σας βρηκα παιδια!
Εκανα μια αναζητηση για ακουστικα στο νετ και επεσα πανω στο forum σας!
Επειδη ειμαι ψιλοασχετος με το θεμα θα ηθελα τη βοηθεια σας!
Τα ακουστικα που ειχα καταληξει και που διαβαζω και εδω καλα λογια ηταν τα audio technica ath m50x, που τα βρηκα στα 156 ευρω (τιμη που μου φανηκε αρκετα οκ αφου ηθελα να διαθεσω μαξιμουμ 200 ευρω)
Στην πορεια προεκυψε ομως κατι αλλο. Ενας φιλος μου αγορασε τα bose quietcomfort 15 και παραλληλα του τα εκαναν και δωρο οποτε εχει βρεθει με 2. Και μου ειπε οτι αν αποφασισω να ανεβω απ τα 200 ευρω, που ηθελα να δωσω αρχικα, στα 250 μου τα αφηνει τοσο σφραγισμενα. Και τωρα εχω διλημμα… Να προχωρησω στα ath m50x ή να παω για τα ακριβοτερα bose?- τα οποια θεωρητικα ειναι ευκαιρια αφου η χαμηλοτερη τιμη που τα βρισκω ειναι στα 300 ευρω-
Ευχαριστω και συγγνωμη για το μεγαλο ποστ.

Καλώς όρισες στο avclub!

Δεν έχω ακούσει τα Bose, και δεν ξέρω πως παίζουν... είναι όμως ένα διαφορετικό ακουστικό και έχει και ενεργή αποθορυβοποίηση... που σημαίνει ότι έχει πλεονέκτημα αν το χρησιμοποιείς πολύ σε αεροπλάνα/τραίνα κλπ...

Αν δεν έχεις σκοπό να τα χρησιμοποιείς έτσι, μου φαίνεται περιττό...

Επίσης βασικός κανόνας είναι να ακούμε πρώτα αυτό που έχουμε βάλει στην λίστα των επιλογών μας, και μετά να αποφασίζουμε... οπότε κάνε μια βόλτα από τον φίλο σου και άκου τα πρώτα...

Έχω μια μικρή υποψία βέβαια,... ότι τα m50 θα είναι καλύτερα... περιμένουμε τις εντυπώσεις σου... -bye-

Νομίζω ότι έχω ακούσει τα bose quietcomfort 15 (είχα ακούσει το καλοκαίρι που μας πέρασε ένα ζευγάρι τέτοιων ακουστικών και μεγέθους στα 300 ευρώ της bose με noise cancellation).

Στα bose πληρώνεις αυτό το feature το οποίο έχει νόημα σε μέρη που έχεις έναν σταθερό θόρυβο από πίσω (πολύς κόσμος, αεροπλάνο κλπ) και όχι τόσο σε μη προβλέψιμους θορύβους όπως φωνές (π.χ. σε ένα σπίτι/γραφείο).
Τα άκουσα μέσα σε ένα μεγάλο apple store και όντως έκαναν πολύ καλή δουλειά στο noise cancellation. Βέβαια σου δημιουργούν μια περίεργη πίεση στα τύμπανα που εμένα δεν μου πολυάρεσε. Σαν ήχος μου φάνηκε καλός αλλά όχι όσο πρέπει για ένα ακουστικό των 300 ευρώ (βέβαια τα άκουσα σε κακές συνθήκες και πολύ λίγο). Σίγουρα στα bose πληρώνεις τον noise cancellation μηχανισμό και είναι πολύ πιθανόν τα audio technica να είναι ακουστικά καλύτερα.

Σε κάθε περίπτωση πήγαινε και άκουσέ τα (& τα 2 μοντέλα) με δικιά σου μουσική και player.

Last edited:

Ok παιδια.
Σας ευχαριστω και τους δυο. Σημερα θα συναντηθουμε και του ειπα να φερει τα δικα του bose να κανω ενα τεστ…
Θα σας πω τις εντυπωσεις μου ή σημερα αργα ή αυριο.
Μετα θα ψαξω καποιο μαγαζι που να εχει ανοιχτα τα Μ50Χ να τα ακουσω και αυτα!