Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Re: Αγορά closed back over ear ακουστικών

Συγγνώμη, αλλά τώρα που ξαναδιαβάζω το ποστ σου μου δημιουργείται μια απορία. Πως είναι δυνατό ένα ακουστικό να είναι ταυτόχρονα μπασάτο, με χρωματισμένες μεσαίες και να έχει και peak στις υψηλές συχνότητες στα 9-10 kHz; Η δικιά μου εμπειρία είναι τελείως διαφορετική, είναι ένα ακουστικό με ευχάριστο ομολογουμένως ήχο, άνετο, ελαφρά τονισμένες μεσαίες και σχετικά laid back μπάσο. Δεν το έχω συγκρίνει με πολλά άλλα, μόνο με διάφορα ΙΕΜ και το μεγάλο αδερφάκι του το Κ340, το θεωρώ όμως ιδανικό για κλασσική, τζαζ κλπ.

Γιατί που σου φαίνεται το περίεργο; Καταρχήν έγραψα ότι έχει πιο πολύ μπάσο από το 271 φυσικά δεν είναι basshead , για τις μεσαίες το γράφεις και εσύ (εντάξει εμένα μου φαίνονται λίγο πιο τονισμένες) και έχει και το κλασσικό peak στα 7-10 khz που έχουν το 90% των ακουστικών της akg από τα πιο φθηνά ως τα πιο ακριβά τι σε παραξενεύει; Τώρα το αν ακούγονται ευχάριστα αυτό είναι τελείως υποκειμενικό για αυτό και καλό είναι να δοκιμάσει. Όπως έχω ξαναγράψει συμφωνώ με τον supersonic είναι πολύ κλασσικό vfm όχι όμως απαραίτητα καλύτερα από τα 550 για να μείνουμε στην ίδια εταιρεία. (πάντα κατά τα δικά μου γούστα).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης στο θέμα semiopen η δική μου εμπειρία είναι ότι αν ακούς σε νορμάλ εντάσεις τότε περνάν μέσα σχεδόν όλοι οι εξωτερικοί θόρυβοι δεν έχει ικανοποιητική απομόνωση. Για το αν ενοχλεί τους από έξω δεν ξέρω γιατί ποτέ δεν με απασχόλησε.

σε τι εργασιακό χώρο μιλάμε?

Ανθρακωρυχείο στο Κάρντιφ (δεν με προσέχεις, δεν...) :chinscratch:

Τα θέλω για το γραφείο, τα Sennheiser HD239 συμπαθητικά μεν, ανοιχτά δε και ακούγονται.

τι μουσική ακούς ?
(Σνιφ...)

Μουσικές προτιμήσεις: Κλασσική μουσική (chamber music, cello, piano, violin), Rock, Folk, Jazz, voices.

τι εντάσεις προτιμάς να ακούς?
Κανονικά έως και λίγο πιο δυνατά ανάλογα με το κομάτι.

να σημειώσω ότι προσωπικά έχω ακούσει (leakage) από νεαρούς στο λεωφορείο όπου έχει 80 db θόρυβο τουλάχιστον και έχω τρομάξει.

Κάποιους μάλιστα τους έκανα παρατήρηση ότι θα πάθουν τ αυτιά τους....."ΤΙΙΙ ΟΡΙΣΤΕΕΕΕ? ΔΕ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΣ....."

Ε μα κι εσύ, άσε τα παιδιά να παίξουν με τις καμπάνες ("-ΕΣΜΕΡΑΛΝΤΑΑΑΑ")
bell-3.png

Α επίσης μην συγκρίνεις με τα 239 όσο αφορά το ποσό ακούγονται γιατί αυτά είναι πρώτον τελείως ανοικτά και δεύτερον είναι on ear δεν έχουν καμία απομόνωση.

Βρήκα αυτό
http://graphs.headphone.com/graphCompare.php?graphType=0&graphID[]=2611&scale=30

http://graphs.headphone.com/graphCompare.php?graphType=0&graphID[ ]=2611&scale=30

Ωχ κάτι δεν πάει καλά με το λινκ θα το κοιτάξω όταν πάω σπίτι.

εγώ σου υπογράφω με 10 υπογραφές ότι σε νορμάλ εντάσεις, αν τα έχω βγαλμένα να παίζουν δίπλα μου στο γραφείο ακούω τον ήχο από το τροφοδοτικό του πισί.
Κι ας είναι το πισί στο 1 μέτρο και αυτά στο μισό.
Για κλασική δεν συζητάμε.
Δεν θα πάρουν χαμπάρι.
Αν είναι santa esmeralda.... :) στο τέρμα θα ενοχλήσεις.

Πάντως έχω ξαναπεί, το να φοράς κάσκες στο γραφείο η ενόχληση που εισπράττεις μέσω παραπόνων δεν είναι ενόχληση ηχητική. Είναι ενόχληση ψυχολογική: "τον ...τουτ αντί να δουλεύει ακούει"

ο κουμπάρος μου δούλευε σε μια εταιρεία ως υψηλά αμοιβόμενο στέλεχος και έβγαζε έργο για 5. Είχε γκουμούτσες και άκουγε μουσική, στο στυλ "εγώ αποδίδω και λογαριασμό δεν δίδω". Μετά από 1 χρόνο μόνος του: και τα ακουστικά έκοψε, και από τη δουλειά έφυγε κι απ την Ελλάδα έφυγε. Επειδή τον σχολιάζανε οι 5.

Ωχ κάτι δεν πάει καλά με το λινκ θα το κοιτάξω όταν πάω σπίτι.

http://graphs.headphone.com/graphCompare.php?graphType=0&graphID[ ]=2611&scale=30

εγώ σου υπογράφω με 10 υπογραφές ότι σε νορμάλ εντάσεις, αν τα έχω βγαλμένα να παίζουν δίπλα μου στο γραφείο ακούω τον ήχο από το τροφοδοτικό του πισί.
Κι ας είναι το πισί στο 1 μέτρο και αυτά στο μισό.
Για κλασική δεν συζητάμε.
Δεν θα πάρουν χαμπάρι.
Αν είναι santa esmeralda.... :) στο τέρμα θα ενοχλήσεις.

Πάντως έχω ξαναπεί, το να φοράς κάσκες στο γραφείο η ενόχληση που εισπράττεις μέσω παραπόνων δεν είναι ενόχληση ηχητική. Είναι ενόχληση ψυχολογική: "τον ...τουτ αντί να δουλεύει ακούει"

ο κουμπάρος μου δούλευε σε μια εταιρεία ως υψηλά αμοιβόμενο στέλεχος και έβγαζε έργο για 5. Είχε γκουμούτσες και άκουγε μουσική, στο στυλ "εγώ αποδίδω και λογαριασμό δεν δίδω". Μετά από 1 χρόνο μόνος του: και τα ακουστικά έκοψε, και από τη δουλειά έφυγε κι απ την Ελλάδα έφυγε. Επειδή τον σχολιάζανε οι 5.

Δηλαδή όταν θα μου πάρουν συνέντευξη στο στρατόπεδο προσφύγων στη Βαυαρία και θα με ρωτήσουν το λόγο που εγκατέλειψα τη χώρα, θα τους απαντήσω με ραγισμένη φωνή και σπαστά Ινγκλέζικα "It was not Alexis (Carrington/Colby), it was the headphones...".

Α επίσης μην συγκρίνεις με τα 239 όσο αφορά το ποσό ακούγονται γιατί αυτά είναι πρώτον τελείως ανοικτά και δεύτερον είναι on ear δεν έχουν καμία απομόνωση.

Ε τότενες θα πάω να τα ακούσω.

υπάρχει γνωστό μέλος εδώ που άκουγε στη δουλειά με αυτοενισχυόμενα ηχεία - τα πούλησε, μετά με γκουμούτσες - τις πουλάει τώρα, και τώρα αναζητά εναλλακτικές

Εγώ στη δουλειά (δική μου δουλειά εταίρος 50%) είχα παλιά στο γραφείο μου κανονικό στερεοφωνικό denon midi και αναγκάστηκα και το πήγα σπίτι. Μετά είχα καλά ηχεία με sub το ίδιο. Μετά έφερα κανα δυό φορές ακουστικά το ίδιο. Μετά ψείρες το ίδιο (τα χρησιμοποιώ για 5 λεπτά και όταν με βλέπουν το βλέμμα τους λεει: "πάλι μουσική ακούς?").
Πλέον ακούω με δυο ηχειάκια hump που έχουν δυο μεγαφωνάκια της μιας ίντσας το καθένα και ακούω ίσα ίσα που ακούω εγώ.
Όταν μπαίνουν μέσα το βλέμμα είναι το ίδιο.

Καλά δεν έχουν υπ όψιν τόσες και τόσες μελέτες που λένε ότι ο εργαζόμενος αποδίδει καλύτερα σε περιβάλλον με χαμηλή μουσική; Αφού είναι δική σου εργασία κανονικά πρέπει να επιβάλεις την ακρόαση μουσικής!

Εδώ στο ανθρακωρυχείο πάντως (= μεγάλη εταιρεία πληροφορικής) είναι ευρέως διαδεδομένη η χρήση των ακουστικών.
Ηχοσυστήματα δεν έχει φέρει κανείς ακόμα.

υπάρχει γνωστό μέλος εδώ που άκουγε στη δουλειά με αυτοενισχυόμενα ηχεία - τα πούλησε, μετά με γκουμούτσες - τις πουλάει τώρα, και τώρα αναζητά εναλλακτικές

O οποίος τώρα ακούει "there is more to life than this" από bjork με τις γκουμούτσες αρκετά ικανοποιημένος και ο αντικαταστάτης που κοιτάζει θα είναι κανένα 300ωμο ανοιχτό όπως αυτά που τώρα φοράει. Απλά το αφεντικό τον είδε στην αρχή και έσκασε στα γέλια. Οι υπάλληλοι γύρω του είναι δε πολύ ευτυχισμένοι γιατί δεν τους πρήζει με τα αυτοενισχυόμενα. Κι εγώ νομίζω ότι τζάμπα θα πας σε κλειστού τύπου. Πιο πολύ θα σε ενοχλεί εσένα και τους συνεργάτες σου η ηχομόνωση που φέρνουν πακέτο. Με τα ανοιχτά το μεγαλύτερο παράπονο που έχω εγώ και οι υπόλοιποι γύρω μου αυτή τη στιγμή είναι ότι πρέπει να με "φωνάξει" κάποιος ή να μπει στο οπτικό μου πεδίο. Η απάντηση φυσικά είναι "ε, πάρε με τηλέφωνο". Τώρα αν σε σένα η όχληση αυτή δημιουργεί θέμα κάτι δεν πάει καλά. Είτε με τις εντάσεις είτε με το κλίμα γενικότερα όπως σωστά έθεσε ο υπερηχάς.

Χεχεχε κι εμένα με το esmeralda στο santa esmeralda πήγε το μυαλό μου. Μπήκε και στο playlist :)

O οποίος τώρα ακούει "there is more to life than this" από bjork με τις γκουμούτσες αρκετά ικανοποιημένος και ο αντικαταστάτης που κοιτάζει θα είναι κανένα 300ωμο ανοιχτό όπως αυτά που τώρα φοράει. Απλά το αφεντικό τον είδε στην αρχή και έσκασε στα γέλια. Οι υπάλληλοι γύρω του είναι δε πολύ ευτυχισμένοι γιατί δεν τους πρήζει με τα αυτοενισχυόμενα. Κι εγώ νομίζω ότι τζάμπα θα πας σε κλειστού τύπου. Πιο πολύ θα σε ενοχλεί εσένα και τους συνεργάτες σου η ηχομόνωση που φέρνουν πακέτο. Με τα ανοιχτά το μεγαλύτερο παράπονο που έχω εγώ και οι υπόλοιποι γύρω μου αυτή τη στιγμή είναι ότι πρέπει να με "φωνάξει" κάποιος ή να μπει στο οπτικό μου πεδίο. Η απάντηση φυσικά είναι "ε, πάρε με τηλέφωνο".

Ε μα εσύ ξεκίνησες θέτοντας ψηλά τον πήχυ. Άμα τους πήγες με τα αυτοενισχυόμενα βρε αθεόφοβε, τα open back θα ήταν βάλσαμο μετά (βρε μπας να φέρω κι εγώ ένα φορητό κασετόφωνο με Άιρον Μέιντεν κασέτες για κάνα δυο μέρες και μετά να εμφανίσω τα 598; Χμμμ.....)

Για πες, ποιά είναι τα νυν και ποιά τα μελλοντικά 300ωμα;

Τώρα αν σε σένα η όχληση αυτή δημιουργεί θέμα κάτι δεν πάει καλά. Είτε με τις εντάσεις είτε με το κλίμα γενικότερα όπως σωστά έθεσε ο υπερηχάς.
Το κλίμα είναι λίγο βροχερό αλλά προβλέπω ότι θα το γυρίσει σε γραιγολεβάντε. Μα τί θέμα; Αφού σας λέω ότι οι περισσότεροι φοράνε (δεν με προσέχετε, δεν...)

Χεχεχε κι εμένα με το esmeralda στο santa esmeralda πήγε το μυαλό μου.
Γι'αυτό βάζω spoiler, για κάτι τεντυμπόυδες σαν και σας :grandpa:

Εδώ στο ανθρακωρυχείο πάντως (= μεγάλη εταιρεία πληροφορικής) είναι ευρέως διαδεδομένη η χρήση των ακουστικών.
Ηχοσυστήματα δεν έχει φέρει κανείς ακόμα.

Εμείς εδώ, digital agency, είμαστε σε ένα open space χώρο 12 άτομα.
Οι 10 είμαστε με ακουστικά το 80% του χρόνου μας στο γραφείο.
Εγώ μάλιστα έχω και τον ενισχυτή μου στο γραφείο μαζί με τα DT770 και το stand τους... :BDGBGDB55:

Κανείς δεν είπε και δεν πρόκειται να πεί κουβέντα.

Τα fidelio x2 έχω αλλα είναι μπασατο srraightforward ακουστικό. Κατι σαν jbl σε ακουστικά φαντασου. Δεν κανει για κλασσική σίγουρα.
Μάλλον και όταν για τα 600αρια.

Απάντηση: Αγορά closed back over ear ακουστικών

Στην δική μου δουλειά πάντως έχω βάλει μέχρι Peavey με μπέρι από πίσω :flipout:

Trol mode off

Αναφέρεστε στο κ 240 mkii ή στο k 240 studio ή μήπως δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ τους πλην των 25 ευρώ στην τιμή?

Εμείς εδώ, digital agency, είμαστε σε ένα open space χώρο 12 άτομα.
Οι 10 είμαστε με ακουστικά το 80% του χρόνου μας στο γραφείο.
Εγώ μάλιστα έχω και τον ενισχυτή μου στο γραφείο μαζί με τα DT770 και το stand τους... :BDGBGDB55:

Κανείς δεν είπε και δεν πρόκειται να πεί κουβέντα.

Έτσι.

my-headphones-are-in-stop-talking-to-me.jpg

Τα fidelio x2 έχω αλλα είναι μπασατο srraightforward ακουστικό. Κατι σαν jbl σε ακουστικά φαντασου. Δεν κανει για κλασσική σίγουρα.
Μάλλον και όταν για τα 600αρια.

:ernaehrung004:

Ναι, το ξέρω για τα Χ2. Διάολε... δεν βγάζω άκρη.

Δεν είναι ότι μου έχουν πει ότι τους ενοχλεί, είναι ότι εγώ δεν θέλω να δώσω αφορμή. Merde, αν δεν μου κάτσουν ηχητικά τα 240, θα πάρω κάποια ανοιχτά για το γραφείο.

Στην δική μου δουλειά πάντως έχω βάλει μέχρι Peavey με μπέρι από πίσω :flipout:

Trol mode off

<Troll mode brief extension> Εσύ είσαι σε άλλη φάση, έχεις δικό σου βουνό. </Troll mode brief extension>

Αναφέρεστε στο κ 240 mkii ή στο k 240 studio ή μήπως δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ τους πλην των 25 ευρώ στην τιμή?

Η αισθητική και το αποσπώμενο καλώδιο στα Mk II.

Ακροαση-επιλογη AKG K712 Pro, Fostex T50RP MK3,HiFiMan HE-400S

Καλησπερα στην εκλεκτη παρεα του avclub,και ευχαρηστω προκαταβολικα για την φιλοξενια.
Ας αρχησουμε με το δραμα της αναζητησης,θα ηθελα να αγορασω ακουστικα over ear,στην κατηγορια τιμης max 300 ευρω,δεν με πειραζει να ειναι μεταχειρησμενα εχει καλες περιπτωσεις το ebay.
Για το ιστορικο ας αναφερω σε συντομια ποια ειναι η παιδια μου σχετικα με το hifi.
Αναλογικο συστημα που αποτελειται απο,Systemdek IIX ,Rega RB 300,Goldring Electro II LZ(εχουν παρελασει και οι Sumiko blue point,Orthophone MC 10 Super και η Goldring Eroica LX ) ,Musical Fidelity A100 ενισχυτης,Linn nexus ηχεια,το αναλογικο συστημα δεν χρησημοποιειται εδω και αρκετα χρονια και συντομα θα μπει αγγελια προς πωληση εδω.
Εχει 6 χρονια που εχω μπει στον χωρο του Computer Audio για DAC υπαρχει αυτο
http://www.diyaudio.com/forums/digital-line-level/166013-i-just-received-my-wolfson-4-0-biy-dac.html
http://avclub.gr/forum/showthread.php/59068-Μια-βραδιά-με-Wolfson?
με αλλαγη σε OPA 627,και ηχεια τα ενεργα Dynaudio BM5A,μ αυτο το συστημα ακουω τελευταια χρονια μουσικη και θελω να αλλαξω το DAC.
Ακουστικα εχω μονο τα Sennheiser IE 8 και τα τροφοδοτω απο το κινητο,δεν υπαρχει αξιολογος ενισχυτης και πηγη.
Με τα ελαχιστα μου Αγγλικα διαβασα καποια τεστ στο heaf-fi.org,με εντυπωσιασαν τα παρακατω ακουστικα που εχω γραψει και στον τιτλο του παροντος νηματος AKG K712 Pro, Fostex T50RP MK3,HiFiMan HE-400S,Sennheiser HD 600/650.
Απ οτι καταλαβαινω ειναι ολα λιγο πολλυ ετεροκλητα μεταξυ τους-για διαφορετικα γουστα,και με διαφορετικες απαιτησεις ως προς την οδηγηση,οποτε οταν θα αποκτησω ενα νεο DAC θα κοιταξω να εχει και headphone amp ,με την βοηθεια σας,σκοπευω να αλλαξω το υπαρχον DAC το οποιο δεν εχει εξοδο ακουστικων.
Το βασικο μου προβλημα ειναι οτι δεν εχω ακουσει κανενα απο τα ακουστικα που ανεφερα,αν υπαρχει καποιος κατοχος με τα παραπανω ακουστικα απο την θεσσαλονικη θα μου ηταν χρησημο να ακουσω καποια απο αυτα ,για να μπορεσω να βαλω μια ταξη στην αναζητηση μου.
Χρονο διαθετω απεριορηστο για να συναντηθω με καποιον κατοχο απο τα ακουστικα που εχω αναφερει αρκει να ειναι απο την θεσσαλονικη
Τα ακουσματα μου ειναι jazz,rock,εντεχνο Ελληνικο....δεν εχω προβλημα να ακουσω και κλασικη μουσικη,απο την οποια οι περισσοτεροι τρεπομαστε σε φυγη,επειδη ακριβως θελουν καλα μηχανηματα για να μην ειναι κουραστικη η ακροαση της.
Θα ηθελα τα ακουστικα να εχουν καλη στερεοφωνικη εικονα,διχως υπερβολες δημιουργωντας το γνωστο κενο στο κεντρο της σκηνης,να ειναι ξεκουραστος ο ηχος και τα θελω και λιγο μπασατα με καλο ελεγχο του χαμηλου,και καλη αλλα ξεκουραστη εκταση στις υψηλες,βεβαια δεν περιμενω να ακουσω τον ηχο του αναλογικου συστηματος που ειχα,τον μεθυστικο ηχο της Goldring Electro II.
Φυσικα γινονται δεκτες προτασεις και για αλλα ακουστικα αλλα επειδη στοχευω ψηλα δεν θελω να κανω βιαστικες αγορες και να το μετανοιωσω μετα

Re: Ακροαση-επιλογη AKG K712 Pro, Fostex T50RP MK3,HiFiMan HE-400S

Τα ακουστικά που αναφέρεις είναι όλα αξιόλογα. Και φυσικά έχουν διαφορές. Όσες διαφορές έχουν μεταξύ τους τα καλά ηχεία. Που ενώ μπορεί να είναι εξαιρετικά το καθένα, παίζουν και διαφορετικά.

Όλα επίσης απαιτούν καλό και ισχυρό ενισχυτή για να παίξουν. Ο καλός DAC/Amp με δεδομένο ότι τα ηχεία σου ανεβάζουν ψηλάτον πήχυ της ποιότητας έρχεται σε πρώτη προτεραιότητα κατά τη γνώμη μου.

Αλλιώς κανένα από αυτά δε θα σε ικανοποιήσει. Αν θες οπωσδήποτε να μπείς στον κόσμο των ακουστικών, πριν να έλθει η ώρα του καλού, του μεγάλου DAC/Amp, ξεκίνα με κάποιο ευκολοοδήγητο, που θα το τροφοδοτήσεις με πιο αδύναμες πηγές (π.χ. φορητά). Έχουν βγεί αρκετά αξιόλογα ακουστικά σ' αυτή την κατηγορία, που δε χρειάζονται ισχυρό και καλό ενισχυτή από πίσω για να παίξουν σωστά.