Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Εντάξει Peter δεκτό, δεν αντιλέγω, αλλά δεν μπορεί πολύ φθηνότερα ακουστικά σε γνωστούς μου dj και από δική μου εμπειρία να κράτησαν χρόνο - χρόνια και αυτά εδώ μια βδομάδα.. Είπαμε. Αν έσπαγαν στο 6μηνο πχ παίζει να μην έλεγα και τίποτα, αλλά εδώ έσπασαν πραγματικά μόνα τους.. τα πρόσεχα αρκετά στη χρήση.
 
Last edited:
Τα πήγα σήμερα, μετά από σκέψη στα media μεταξύ τους, μου είπαν θα τα στείλουν εδώ στην jbl στην Ελλάδα και θα πουν από εκεί τί μπορεί να γίνει. Αν μου τα αντικαταστήσουν, μετά τα media μπορούν να μου δώσουν πιστωτικό για άλλο μοντέλο, μιας και το ίδιο δεν το ξανα παίρνω.
 
Για να δούμε.. αν και όπως είπε ο john, άντε να απόδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.

Ελπίζω σε μια ''καλοψυχία'' από μέρος της jbl..
 
επιλογή ακουστικών

Oπωσδήποτε
Budget: 200
Earbud/Ιn-Ear/On-Ear/Over-Ear: on or over ear
Ανοικτού Τύπου/Κλειστού τύπου: ανοιχτού
]

Προαιρετικά:

Μουσικές προτιμήσεις: ροκ, heavy metal, power metal, black metal
Απαιτήσεις: καθαρή μουσική kai ανετα για αρκετη ωρα
Αλλες χρήσεις: Εκτός από μουσική, θα δούμε και ταινίες, θα ασχοληθούμε με gaming (όχι fps)
Extra features:oxi
Μπορώ/ενδιαφέρομαι να αγοράσω από εξωτερικό?: Ναι


κοιτάω τα Beyerdynamic DT 990 250ohm και ψάχνω και amp για χρήση σε pc
 
Re: επιλογή ακουστικών

Fostex t50rp σε σούπερ τιμή στο amazon uk (79£)
Το πιο νέο μοντέλο t50rp mk3 κάνει περίπου 160-170 με τα μεταφορικά.
 
Re: επιλογή ακουστικών

Είχα τόσο καλή εικόνα για τα Beyerdynamic DT 990... τα ακουστικά της προτασεις δεν τα εχω ξανα ακουσει η δει αλλα θα τα ψαξω
 
Re: επιλογή ακουστικών

Με ποιά πηγή θα ακούς;
Έχεί σημασία, προκειμένου να λάβεις πιο σωστές προτάσεις.

Και ο ενισχυτής που ψάχνεις σε ποιά κατηγορία θα βρίσκεται; (Οικονομικά)...
 
Re: επιλογή ακουστικών

Με ποιά πηγή θα ακούς;
Έχεί σημασία, προκειμένου να λάβεις πιο σωστές προτάσεις.

Και ο ενισχυτής που ψάχνεις σε ποιά κατηγορία θα βρίσκεται; (Οικονομικά)...

Aαυτό είναι το θέμα οτι σε θέμα ήχου είμαι πολύ πίσω. Φαντάζομαι οτι 100 περίπου για ενισχυτη ακουστικών μόνο
 
Re: επιλογή ακουστικών

ολα απο Pc θα έρχονται. Θα χρειάστεί να βάλω και κάρτα ηχου;
 
Aν θέλεις ένα ακουστικό που να έχει το dac και ενισχυτή πάνω του (αυτοενισχυόμενο δηλαδή) τότε είναι μία επιλογή (από τις ελάχιστες που υπάρχουν)
Σαν τιμή δεν φαίνεται άσχημη (στο γαλλικό έχουν 194)
Από ήχο συστυχώς δεν ξέρουμε και αμφιβάλω ότι τα έχει ακούσει κάποιος από εδώ.
Αντίστοιχο στυλ είναι και τα blue mo-fi που είναι εξαρετικά αλλά στα 330 ευρώ και κάπως βαριά στο κεφάλι.
 
Re: επιλογή ακουστικών

Και τα δύο ακουστικά που έχουν αναφερθεί θέλουν καλό ενισχυτή.
Ειδικά τα fostex όχι απλά θέλουν... Θέλουν βαρβάτο πράμα.
Επίσης τα t50rp mkII απαιτούν μοντάρισμα για να πεις ότι αξίζουν τα λεφτά που έδωσες... εγώ τα είχα πάρει 90 ευρώ πριν 5 χρόνια

Εγώ θα έλεγα να δώσεις όλο το μπάτζετ σου σε ευκολοδήγητα ακουστικά που δεν χρειάζονται ενισχυτή.
Αλλιώς τα beyer έχουν ΠΟΛΥ ενέργεια και fun factor για μεταλ και είναι αρκετά διασκεδαστικά για μένα σε αυτή τη χρήση.
Ομως 1)Θα χρειαστείς ενισχυτή και 2 )Ίσως ο ενθουσιώδης ήχος τους είναι λίγο κουραστικός σε πολύωρη χρήση (για μένα είναι για κάποιον άλλον δεν ξέρω εξαρτάται και από το άτομο...)
 
Re: επιλογή ακουστικών

Βρες κάτι ευκολοοδήγητο, να μη χρειάζεται ενίσχυση.
Αλλιώς θα πρέπει, θες δε θες, να υπερβείς τον προϋπολογισμό σου.

Π.χ. Focal Spirit One (καταργημένο μοντέλο). Ή Focal Listen.

-Sennheiser Momentum M2-i-On-Ear

-Τα Audio Technica σειράς ATH-A......

-Ultrasone HFI 2400

Εναλλακτικά καποιο φορητό και καλό οικονομικό DAC/Amp σε συνδυασμό με κάποιο On-Ear.

Π.χ. Audioquest Dragonfly μαζί με

-AKG K-450 ή 451

-AKG K-540

-Ultrasone Hi-Fi 580

-Marley Liberate (Δεν τα έχω ακούσει, αλλά είναι ενδιαφέροντα).

Με IEM's στην κατηγορία των 100 ευρώ θα είσαι πλήρως καλυμένος τόσο από δυνατότητες και ποιότητα ήχου, όσο και από οδήγηση (ευαισθησία).
Shure SE-215, Meze 12, RHA σειρά T..., είναι οι καλύτερες επιλογές.

Αλλά θα φοράς διαρκώς και συνεχώς IEM's ;

Υ.Γ. Συμφωνώ με το Μάνο για τα δυσκολοδήγητα ακουστικά που αναφέρει. Αν αγοράσεις ένα ζευγάρι ακουστικά στα 150-200 ευρώ (π.χ. Fostex) κι' έπειτα χρειάζεται ένισχυτής των 300, 500, ή 1000 ευρώ για να παίξουν, τότε τα ακουστικά ανήκουν σε άλλη κατηγορία τιμής και όχι αυτή που νομίζουμε εκ πρώτης όψεως.
 
Last edited:
Re: επιλογή ακουστικών

προσπαθώ να καταλάβω, να πω την αλήθεια κοίταζα τα beye 990pro και πίστευα με ένα ενισχυτή ακούστικών γύρω στα 100 οτι θα ήμουν πολύ καλύτερα απο τα plantronics 780 που έχω τώρα. τα θέλω και άνετα για χρήση και ως gaming "όχι fps" ακουστικών.

χάζευα αυτά τα guides του κυρίου https://www.reddit.com/r/Zeos/comments/5e62tu/guide_dacs_headphone_amps_combos_portables/ και προσπαθούσα να βγάλω ένα newbie κόστος για εισαγωγή στον σωστότερο ήχο

ΥΓ. αν το λινκ δεν επιτρέπεται συγγνωμη
 
Re: επιλογή ακουστικών

Τα beyer είναι εξαιρετικά για gaming. Εξαιρετικά άνετα και με τον fun factor που χρειάζεται. Εχουν τα μπάσα για να νοιώσεις τις δονήσεις, έχουν λεπτομέρή, ικανά και ενθουσιώδη πρίμα (όχι ουδέτερα δηλαδή και κάπως κουραστικά αλλά αντίθετα με την μουσική στο gaming ισως να είναι και κάτι που το θες- πχ 2-3 πυροβολισμούς να ακούσεις θα τους καταλάβεις για τα καλά) έχουν και την σκηνή και την στερεοφωνική εικόνα να σε βυθίσουν μέσα στο παιχνίδι. Θα είναι πολύ καλύτερα από τα plantronics δεν το συζητώ.
Με βάση την μουσικές επίλογές σου, την χρήση για gaming και το μπάτζετ σου καλά κοιτάς τα beyer κατά τη γνώμη μου.
Απλά με 100 ευρώ δεν ξέρω κατά πόσο παίρνεις ενισχυτή της προκοπής. Για αυτό εξετάσαμε την επιλογή να έβαζες όλα τα χρήματα κατευθείαν σε ευκολοδήγητα ακουστικά. π.χ Philips Fidelio X2.

Για την χρήση που θες λοιπόν (και λαμβάνοντας σοβαρά το gaming) σε πρώτη φάση οι δικές μου προτάσεις είναι τα beyerdynamic dt990pro που ήδη κοιτάς και τα Philips Fidelio X2.
Aπλά με την επιλογή των beyer θα πρέπει να ψάξουμε να βρούμε και έναν καλό και ταιριαστό ηχητικά ενισχυτή με 100 ευρώ, ενώ με τα Fidelio καθάρησες.

Υ.Γ Ρίξε μια ματιά και δω αν δεν το έχει δει. Κάνω και μερικές αναφορές σε gaming