Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Re: επιλογή ακουστικών

Τα beyer είναι εξαιρετικά για gaming. Εξαιρετικά άνετα και με τον fun factor που χρειάζεται. Εχουν τα μπάσα για να νοιώσεις τις δονήσεις, έχουν λεπτομέρή, ικανά και ενθουσιώδη πρίμα (όχι ουδέτερα δηλαδή και κάπως κουραστικά αλλά αντίθετα με την μουσική στο gaming ισως να είναι και κάτι που το θες- πχ 2-3 πυροβολισμούς να ακούσεις θα τους καταλάβεις για τα καλά) έχουν και την σκηνή και την στερεοφωνική εικόνα να σε βυθίσουν μέσα στο παιχνίδι. Θα είναι πολύ καλύτερα από τα plantronics δεν το συζητώ.
Με βάση την μουσικές επίλογές σου, την χρήση για gaming και το μπάτζετ σου καλά κοιτάς τα beyer κατά τη γνώμη μου.
Απλά με 100 ευρώ δεν ξέρω κατά πόσο παίρνεις ενισχυτή της προκοπής. Για αυτό εξετάσαμε την επιλογή να έβαζες όλα τα χρήματα κατευθείαν σε ευκολοδήγητα ακουστικά. π.χ Philips Fidelio X2.

Για την χρήση που θες λοιπόν (και λαμβάνοντας σοβαρά το gaming) σε πρώτη φάση οι δικές μου προτάσεις είναι τα beyerdynamic dt990pro που ήδη κοιτάς και τα Philips Fidelio X2.
Aπλά με την επιλογή των beyer θα πρέπει να ψάξουμε να βρούμε και έναν καλό και ταιριαστό ηχητικά ενισχυτή με 100 ευρώ, ενώ με τα Fidelio καθάρησες.

Υ.Γ Ρίξε μια ματιά και δω αν δεν το έχει δει. Κάνω και μερικές αναφορές σε gaming
Το έχω δει το συγκριτικό σου. πολύ ωραιο και κατατοπιστικό και αν κρίνω ότι θέλω πολυ ανεση συμφωνω μαζί σου. Μονο σαν επίπεδο κατασκευης βλέπω οτι χάνουν αλλα με τιμη´στα 130-150 δεν ζηταω πολλα

αυτό εδώ που κάθεται στην αποθήκη μπορεί να με βοηθήσει σε κάτι?
JVCA-10X​

JVC_A-10X_lf_700x369_pixels.gif

Έχω τα Beyer DT770 Pro + αυτόν τον ενισχυτάκο, και το αποτέλεσμα είναι ωραιότατο.
Στην μουσική έχει πληθωρικές χαμηλές (σε άλλους αρέσει και σε άλλους -σαν εμένα- όχι και τόσο), πράγμα που σε ταινίες + gaming κάνει το σετάπ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΤΑΤΟ!
Επίσης είναι απο τα καλύτερα ακουστικά σε θέμα άνεσης και βάρους.

εχω και αυτο http://www.sony.co.uk/support/en/product/mhc-rg444s
Sony-Mini-Hi-Fi-Component-System-MHC-RG444s-GameSync-Subwoofer.jpg

Έχω τα Beyer DT770 Pro + αυτόν τον ενισχυτάκο, και το αποτέλεσμα είναι ωραιότατο.
Στην μουσική έχει πληθωρικές χαμηλές (σε άλλους αρέσει και σε άλλους -σαν εμένα- όχι και τόσο), πράγμα που σε ταινίες + gaming κάνει το σετάπ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΤΑΤΟ!
Επίσης είναι απο τα καλύτερα ακουστικά σε θέμα άνεσης και βάρους.

αν και δεν εχω δει το beye που αναφέρεις. ωραίος και μαζεμένος ο ενισχυτης

Να πω την αλήθεια θέλουν να φύγουν όλα τα χοντροκομένα για φτιάχνω ενα μινιμαλ watercool pc setup και θα ήθελα κάτι κομψο και μαζεμένο. Επίσης δεν έχω πρόβλημα αργότερα να αναβαθμίσω τον ήχο μου

είναι κλειστά. θα χπυν καποιες διαφορες απο τα 990 φαντάζομαι ,είναι και 80ohm. αντεχουν και οι φορητές; sansa clip+, iphone na σηκώσουν; Σκεφτόμουν closed on ear για αργοτερα για έξω

Aν θέλεις ένα ακουστικό που να έχει το dac και ενισχυτή πάνω του (αυτοενισχυόμενο δηλαδή) τότε είναι μία επιλογή (από τις ελάχιστες που υπάρχουν)
Σαν τιμή δεν φαίνεται άσχημη (στο γαλλικό έχουν 194)
Από ήχο συστυχώς δεν ξέρουμε και αμφιβάλω ότι τα έχει ακούσει κάποιος από εδώ.
Αντίστοιχο στυλ είναι και τα blue mo-fi που είναι εξαρετικά αλλά στα 330 ευρώ και κάπως βαριά στο κεφάλι.

Ευχαριστώ απλά κάνω ερευνα αγοράς για εκτος σπιτιου ακροασεις κυριως απο φορητες συσκευες

επίσης έχω αυτη την μητρική z170a https://www.asus.com/us/Motherboards/Z170-A/specifications/
Realtek® ALC892 8-Channel High Definition Audio CODEC featuring Crystal Sound 3
- Supports : Jack-detection, Multi-streaming, Front Panel MIC Jack-retasking
Audio Feature :
- Absolute Pitch 192kHz/ 24-bit True BD Lossless Sound
- DTS Connect
- DTS Studio Sound
- Optical S/PDIF out port(s) at back panel
- LED-lit Audio Shielding: Ensures precision analog/digital separation and greatly reduced multi-lateral interference, with a gorgeous illuminated trace path
- Dedicated audio PCB layers: Separate layers for left and right channels to guard the quality of the sensitive audio signals
- Audio amplifier: Provides the highest-quality sound for headphone and speakers
- Premium Japanese-made audio capacitors: Provide warm, natural and immersive sound with exceptional clarity and fidelity
- Unique de-pop circuit: Reduces start-up popping noise to audio outputs
- Top notch audio sensation delivers according to the audio configuration
- EMI protection cover to prevent electrical noise to affect the amplifier quality
- Absolute Pitch 192khz/24bit true BD lossless sound
- Power pre-regulator: Reduces power input noise to ensure consistent performance
Separate layer for left and right track, ensuring both sound deliver equal quality

Μια χαρά είσαι για ξεκίνημα η μητρική έχει καλύτερο ήχο από τον μέσο όρο και ένα ενισχυτάκι το TI R4580.
Διάλεξε ένα ακουστικό μέχρι 32Ohm και είσαι εντάξει.

Είσαι μεταξύ Fidelio X2 και Beyer 770, αν βρεις την Limited Edition 32Ohm ακόμα καλύτερα. Πάντως και τα δύο είναι εξαιρετικά για τη δουλειά που τα θέλεις.

Αγορά over-ear ακουστικών.

Καλησπέρα και πάλι στην παρέα.
Μετά την αγορά των ηχειων και του Dac ( audioengine A5+ / D1 Dac ) ήρθε η ώρα να κλείσει το setup με ένα ζευγάρι ποιωτικών ακουστικών.
Το D1 πρόκειται για ένα τίμιο dac που ανεβαζει ενα επιπεδο πανω τα ηχεια, αλλα μέχρι εκεί. Σαν ενισχυτης ακουστικων ειναι σχετικά μέτριος και μπορεί να οδηγήσει μόνο εύκολα ακουστικά.
Δοκίμασα τα HD580 precision του πατέρα μου και για να φτασω σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο σχεδόν τερμάτισα το knob. Ενώ και από άποψη ποιότητας ήχου δεν με ενθουσιασε. Πρόκειται βέβαια και για ακουστικά περίπου 15 ετών σε μέτρια κατάσταση.
Επίσης εκτός του δικού μου dac-amp πρόσφατα αγοράσαμε και το modi 2 uber για το mac mini του πατερα μου το οποιο θα ολοκληρωθει κατα πασα πιθανοτητα μετα τα χριστουγεννα με το magni 2 uber.
Η ερωτηση μου λοιπον ειναι :
Να παω σε ακουστικά καθαρα για τον δικο μου ενισχυτη μιας και ο πατερας μου υποστηριζει πως τα 580 τον καλύπτουν; Να παω σε ακουστικά που καλύπτουν και τους 2 ενισχυτές; Να πάω σε planar;
Δυστυχως η εμπειρια μου ειναι πολυ μικρη και δεν ειχα την τυχη να ακουσω ποτέ planar ακουστικά.
Σαν budget θετω τα 400 ευρώ..
Ενισχυτής το Audioengine D1 και κατά 99% magni 2 uber.
Από είδος μουσικής ακούω τα πάντα, ενώ τα χρησιμοποιώ και για ταινίες, σειρές και gaming. Αλλά ξεκάθαρα προτεραιότητα έχει η μουσική. Νομιζω πως αν καλυφθει αυτο, τα υπολοιπα καλυπτονται με το παραπανω. η μουσικη ειναι το κομματι στο οποιο θελω να παρω το maximum.

Τα ακουστικά που έχω ξεχωρίσει εγώ είναι τα :
HD600/650 ( δεν μπορει να τα οδηγησει ο δικος μου ενισχυτης πολυ καλα αλλα προκειται για 2 απο τα καλυτερα ακουστικα της αγορας )
Hifiman HE400i / HE 400s ( Δεν εχω εμπειρια, αλλα διαβαζω τα καλυτερα )
Oppo PM3 ( Επισης αψογες κριτικες )
AKG K7XX ( Από massdrop βγαινει κατα καιρούς σε αρκετα δελεαστικη τιμη, αλλα στο συνολο μπορει να μου βγει αρκετα παραπανω λογω τελωνειου και λοιπον εξοδων )

Ειμαι ανοιχτος σε ολες τις προτασεις/αποψεις. Σας εμπιστευομαι με κλειστα αυτιά και η γνωμη των εμπειρων εδω μεσα θα παιξει μεγαλο ρολο στην τελικη αποφαση.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Re: Αγορά over-ear ακουστικών.

Κωνσταντίνε καλοάκουστα τα νέα αποκτήματα και πάνω απ' ολα να χαίρεσαι (τον με ακουστικές ανησυχίες) Πατέρα σου
Όλα τα ακουστικά που έχουν αναφερθεί είναι αξιόλογα (έτσι λένε δεν τα έχω ακούσει όλα), αλλά το καλύτερο που έχεις να
κάνεις είναι να ζητήσεις απο κάποιον συνφορουμίτη της περιοχής σου (αν δεν κάνω λάθος πρέπει να είσαι Βόρειος) να κάνεις
κάποιες ακροάσεις για να δείς τί σου ταιριάζει...επίσης γράψε δύο γραμμές τί σε χάλασε στα senh του πατέρα σου (εννοώ σαν
άκουσμα) και γενικά τί ιδανικά χαρακτηριστικά θα έπρεπε αυτά να έχουν

τα hd 600/650 όντως είναι ακουστικάρες και είναι end game για αρκετούς επίδοξους head-fiers, αλλά εγώ προσωπικά δηλώνω
fun της akg, οπότε με λιγότερα λεφτά την κάνω τη δουλειά μου...χαχαχα
σε αυτά που έχουν αναφερθεί, πρόσθεσε στην λίστα σου και τα phillips fidelio x2 (τα οποία πωλούνται σε τιμή Χριστουγεννιάτικου
bazaar απο "κοντοχωριανό" σου και τα οποία δεν είναι τόσο απαιτητικά σε λοιπά συνοδά
τσέκαρε και τις αγγελίες του παρόντος site, καθώς κάποιος κύριος (ο Θεός να τον κάνει....χιχιχι) που γενικά ανάβει φωτιές, μπορεί
να σε βοηθήσει στο budget σου και εσένα, αλλά και τον Πατέρα σου, με μόνο ουσιαστικό πρόβλημα και σοβαρό ενδεχόμενο
τσακωμών, στο ποιός έχει στήσει το καλύτερο σύστημα....εσύ ή ο Μπαμπάς σου...χαχαχα

Ναι φιλε μου, απο θεσσαλονίκη είμαι..
Τον χαιρομαι και τον καμαρωνω.. Μονο η μάνα μου βγάζει αφρούς! Ειδικά τώρα που αναβάθμισε τα ηχεία του, δινοντας τα B&W που είχε για ένα ζευγάρι Super HL5 Plus.
Δεν ειμαι ειδικός σε αυτά, αλλα μπορώ να κρινω τι μου αρεσει και τι οχι. Σκέψου ότι ημουν πολυ πιο ικανοποιημένος με τα apple earpods παρά με τα hd580. Αρχικά δεν με βολεψαν.. με πίεζαν στο κεφάλι.. τα άνοιξα λίγο και μου ηταν πολυ χαλαρα.. απο την αρχη δηλαδη τα πηρα με κακο ματι.. επισης το αριστερο ακουστικό, χάνει επαφή. Όσον αφορά καθαρά το ακουστικό κομμάτι, εβαλα 2-3 κομμάτια απο spotify premium που τα γνωριζω καλα και δεν με ενθουσιασε καθολου. Καθολου γεματος ηχος.. για να παρω την ενταση που επιθυμουσα τσιτωσα το knob και ετσι αλλοιωθηκε και η ποιοτητα του ηχου.. δεν ξερω.. καθολου καλη εμπειρια.. θα τσεκαρω ξανα μηπως εβγαλα πολυ λαθος συμπερασματα αλλα...

εχω τσεκαρει την αγγελια που αναφερεις για τα Χ2 και οντως η τιμη ειναι παραπανω απο δελεαστικη. ωστοσο εχω διαβασει αρνητικα σχολια για τα εν λογω ακουστικα οσων αφορα την ποιοτητα κατασκευης και την κατασταση τους μετα απο αρκετη χρηση.. κολλες στα earpads κλπ.. για αυτο εκανα πισω.. τα ειχα βρει κι εγω σε καλη τιμη καινουρια αλλα διστασα.. ειπα να περιμενω για κατι πιο αξιολογο..

Με διαφορά του πατέρα μου.. Είναι στην hi-end κατηγορία.. εγώ τώρα ξεκίνησα με ένα hifi setup.. το schiit stack ειναι δικη μου πρωτοβουλια και δωρο δικο μου για τα χριστουγεννα προς τον πατερα μου για να μπει κι αυτος ΚΑΙ στην δικη μου κατηγορια.. ισως μετεπειτα κανει αυτος κανα δωρακι να μπω στη δικη του.. χαχαχαχα..
Κατά καιρούς βλέπω αρκετές αγγελίες..
εχω ξεχωρισει ενα ζευγαρι EL8 closed back στα 550 αν δεν κανω λαθος.. το σκεφτομαι για κανα παζαρι μπας και φτασει στα λεφτα μου αλλα νομιζω πως στα αντιστοιχα χρηματα οι υπολοιπες επιλογες μοιαζουν καλυτερες..

Ως προς τα x2, άσχετα με οτιδήποτε, αν θέλεις να πάρεις μια γεύση ίσως και να το κανονισουμε. Αυτό με τις κόλλες πάντως είναι μια βλακεία. Έβγαλα τα velours, καθαρισα σε ενα 20λεπτο τις κόλλες και απλα τα ξανακουμπωσα.
Τα audeze έχουν την εξης παραξενια: βλέποντας στο innerfidelity τις μετρήσεις τους, στα 90db είναι decent σε επίπεδο παραμόρφωσης. Στα 100db τα πάνε πολύ καλυτερα. Με κανει να αναρωτιέμαι όμως πως τα πάνε στα 80. Είναι και αρκετά βαριά έχε υπόψη σου. Σχεδόν διπλάσιο βάρος απο τα hd 600 (υπερβαλλω λίγο).
Καλη περιπτωση φαίνονται και τα hifiman 400s. Εύκολα στην οδήγηση για αρχή, αρκετά ελαφρύτερα απο τα audeze και σε λογική σχετικά τιμή. Εκεί χάνεις όμως το βάθος σε χαμηλό σε σχέση με τα audeze. Λέγεται οτι με δερμάτινα μαξιλαράκια το χαμηλό έρχεται κάπως.

Για κοιτα λιγο καλυτερα γιατι εχει και hd 600 και akg και μαλιστα εντος budget και τα 2...!!!

Τωρα για ποσο ακομη δεν ξερω...

Θεωρω οτι καποιος με αυτα τα 2 ακουστικα εχει καλυψει πληρως τις πρωτες (εως και τελευταιες) ακουστικες ανησυχιες του και το μονο που ψαχνει ειναι το budget του για την πιο αξιολογη πηγη και ενισχυση που μπορει να βρει και αντεχει...

Η προτερη εμπειρια σου με τα senh του μπαμπα με προβληματιζει βεβαια για το λεπτοηχο του θεματος...

Τοτε υπαρχει και ο φιλος μας ο γαλατης (panoramix) για να παρεις μια "ζουμερη" γευση των πιο fun ακουστικων στην χαμηλη κατηγορια τιμης με το χορταστικο τους χαμηλο

Εαν παλι δεν....τοτε θα πρεπει να επιστρατευτουν τα μεγαλα μεσα...hifiman...audeze κλπ

Ασχετο αλλα και ψιλοσχετικο:
Ο μπαμπας με τα shl5 θα πρεπει να εχει το χαμογελο της durex ε?
Πρωην κατοχος και τολμω να πω οτι στο ειδος τους (δλδ μικρα σχηματα και ακουστικα οργανα) ειναι μανουλες....

Κωνσταντίνε καλώς ήρθες.

Κατευθείαν στο ψητό.
Τα 580 που άκουσες με τον D1 υποοδήγουνται. Οπότε αυτό που άκουσες δεν ήταν σωστό δείγμα.
Ομως εφόσον επιθυμείς κάτι γεμάτο που να μπορεί και να αποδώσει και μια ωραία εμπειρία και σε gaming/ταινίες κτλπ θα έλεγα ότι ίσως καλύτερα κινηθείς σε κάτι με πιο δυνατά μπάσα και καλύτερη μουσική σκηνή.

Τα HD600 είναι τα ΗD580 Jubilee (special edition των ΗD580 με κάποιες αλλαγές δηλαδή που τελικά βγήκε σε μαζική παραγωγή με το όνομα HD600 και αντικατέστησε τα 580) ενώ τα HD650 είναι κοντά στα HD600 με κάποιες αλλαγές επίσης. Οπότε όπως καταλαβαίνεις τα 3 αυτά ακουστικά είναι παραπλήσια. Για το τρίπτυχο μουσική-gaming-ταινίες εγώ από την 3αδα θα διάλεγα πρώτα τα 650. Χωρίς να είναι άσχημα και τα 600αρια βέβαια
Oπότε η πρώτη πρόταση μου είναι τα 650 με είτε τον Schiit Vali 2 (για να είσαι εντός μπάτζετ) είτε τον Schiit Valhalla 2 (εάν έχεις την δυνατότητα να ανέβεις εκεί)

Ηifiman 400i και 400s είναι καλά entry level planars αλλά δυστυχώς εγώ τουλάχιστον δεν έχω προσωπική εμπειρία μαζί τους καθώς δεν αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα... Εχω διαβάσει και γω καλά πράγματα αλλά έχω διαβάσει επίσης (ειδικά για τα 400i) ότι η μουσική τους σκηνή είναι σχετικά κλειστή/μικρή με ότι συνεπάγεται αυτό για gaming/ταινίες. Γενικά δεν βρίσκεις εύκολα planar με μεγάλη μουσική σκηνή... αλλά έχουν όμως καλό-γρήγορο-ρεαλιστικό μπάσο (αλλά τα συγκεκριμένα 400ι και 400s όχι πολύ σε ποσότητα)

Τo oppo pm3 είναι είναι κλειστού τύπου ακουστικού και εφόσον δεν σου είναι απαραίτητη η απομόνωση που προσφέρουν τα κλειστά ακουστικά θα πρότεινα να πας σε ανοικτού τύπου ακουστικό (ειδικά για gaming/ταινίες)

Τα Akg K7xx όπως είπες θα φάνε τελωνείο και δεν συμφέρουν. Αν πας σε κάτι από Akg θα είναι στην σειρά Akg K701/Q701/K702/K712 pro. Όλα παρεμφερή. Από την σειρά δίνω ένα μικρό προβάδισμα στα K712 pro που ίσως έχουν λίγο περισσότερο μπασάκι/πιο γεμάτο ήχο. Προσοχή όμως γενικά αυτή η σειρά είναι κάπως λεπτόηχη...

Τα philips X2 είναι μια φθηνή επιλογή που σε βολεύει και στο τρίπτυχο που θες. Δεν είναι στο επίπεδο των HD650 όταν οδηγούνται σωστά αλλά είναι συμπαθητικά και με ίσως κάτω από 200 ευρώ καθάρισες... (Αφού μάλλον δεν θα χρειαστείς και ενισχυτή) + ότι έχουν μεγαλύτερη μουσική σκηνή από τα 650.
Τα θέμα με τις κόλλες κτλπ δεν το γνωρίζω 100% γιατί αυτά που είχα εγώ και έδωσα δεν είχα κόλλες αλλά θα έλεγα ότι μάλλον είναι φίφες... Δεν επηρεάζεται ο ήχος επειδή έβαλαν κόλλα σε 3 τρύπες που κούμπωναν τα μαξιλαράκια... (τα όποια εβγαιναν εύκολα χωρίς να το θες και για αυτό έβαλαν κόλλα)
Οπως και να χει εφόσον τα πάρεις από κάποιον κάτοχο από εδώ θα μπορείς να τα τσεκάρεις και να τα ακούσεις κιόλας πριν τα σκάσεις.

Μια άλλη (πολύ) ενναλλακτική επιλογή που δεν συζητιέται και δεν την γνωρίζουν και πολλοί είναι τα Audioquest Nighthawk. Πρόκειται για πολύ γεμάτο ακουστικό με πολύ smooth ήχο του τύπου "παίρνω λαμπάτο ήχο χωρίν καν να έχω λαμπάτο ενισχυτή". Βασικά χωρίς να έχω καν ενισχυτή γιατί δεν χρειάζονται ενισχυτή... Είναι λίγο ακριβούτσικα αλλά άμα σε ενδιαφέρουν μπορώ να ψαχτώ να βρω να τα ακούσω και να σου πω δυο εντυπώσεις (αφορμή ψάχνω)

Αυτά σε πρώτη φάση. Αμα μας διευκρίνησεις λίγο και τι μουσική περίπου ακούς ίσως έχουμε μερικές προτάσεις ακόμα.(ή πιο σωστές)

Επίσης σε ότι χρειαστείς τα παιδιά στην Θεσαλλονίκη μπορούν να σε βοηθήσουν. Να μεγαλώσει κιάλλο και η παρέα. Ειδικά αν θες να ακούσεις πράγματα που θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο για να μπορείς να κρίνεις και ο ίδιος που είναι και το πιο σωστό.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

κάποιος κύριος (ο Θεός να τον κάνει....χιχιχι) που γενικά ανάβει φωτιές

Σε ποιον αναφέρεστε κύριε...?

Κωνσταντίνε γεια , εγώ σου τα έγραψα σε π.μ πριν πολύ καιρό!
Σε γενικές γραμμές ο Μάνος ως συνήθως με κάλυψε από όλα αυτά που ανέφερες τα HD650 είναι η τοπ επιλογή με διαφορά
και το καλύτερο ακουστικό κατά την γνώμη μου μέχρι 400 όμως υποχρεωτικά με καλό ενισχυτή (ο magni uber δεν θα έχει κανένα θέμα) και για πιο απλή λύση χωρίς πολλά πολλά
τα X2 είναι ότι πρέπει για τον audioengine.

Ως προς τα x2, άσχετα με οτιδήποτε, αν θέλεις να πάρεις μια γεύση ίσως και να το κανονισουμε. Αυτό με τις κόλλες πάντως είναι μια βλακεία. Έβγαλα τα velours, καθαρισα σε ενα 20λεπτο τις κόλλες και απλα τα ξανακουμπωσα.
Τα audeze έχουν την εξης παραξενια: βλέποντας στο innerfidelity τις μετρήσεις τους, στα 90db είναι decent σε επίπεδο παραμόρφωσης. Στα 100db τα πάνε πολύ καλυτερα. Με κανει να αναρωτιέμαι όμως πως τα πάνε στα 80. Είναι και αρκετά βαριά έχε υπόψη σου. Σχεδόν διπλάσιο βάρος απο τα hd 600 (υπερβαλλω λίγο).
Καλη περιπτωση φαίνονται και τα hifiman 400s. Εύκολα στην οδήγηση για αρχή, αρκετά ελαφρύτερα απο τα audeze και σε λογική σχετικά τιμή. Εκεί χάνεις όμως το βάθος σε χαμηλό σε σχέση με τα audeze. Λέγεται οτι με δερμάτινα μαξιλαράκια το χαμηλό έρχεται κάπως.

τα γλυκοκοιτουσα πολυ τα Χ2.. αλλα δεν ξερω.. για κατι με πολυ μικρο budget ημουν αναμεσα σε αυτα και στα m50x. τελικά ειπα να κανω υπομονη και να παω σε κατι πιο σωστο.. αλλα ειναι πολυ vfm ακουστικα, ειδικά στην τιμή που τα δινεις. εχω βρει και σε αλλο φορουμ m50x στα 100-120..
τα audeze ειναι οντως λιγο πιο τσουπωτα.. και δινω αρκετη βαρυτητα στην ανεση.. γιατι οπως ειπα περαν της μουσικης θα τα χρησιμοποιησω και για ταινιες/σειρες και gaming. που αν πω οτι θα κανω κατι απο αυτα και θα απολαυσω ηχο οχι απο τα ηχεια αλλα απο τα ακουστικα, οι ωρες θα ειναι αρκετες.. καθως ποτέ κανείς δεν αρκέστηκε σε ένα επεισοδιάκι ή μισή ωρίτσα gaming! μουαχαχαχα!

Για κοιτα λιγο καλυτερα γιατι εχει και hd 600 και akg και μαλιστα εντος budget και τα 2...!!!

Τωρα για ποσο ακομη δεν ξερω...

Θεωρω οτι καποιος με αυτα τα 2 ακουστικα εχει καλυψει πληρως τις πρωτες (εως και τελευταιες) ακουστικες ανησυχιες του και το μονο που ψαχνει ειναι το budget του για την πιο αξιολογη πηγη και ενισχυση που μπορει να βρει και αντεχει...

Η προτερη εμπειρια σου με τα senh του μπαμπα με προβληματιζει βεβαια για το λεπτοηχο του θεματος...

Τοτε υπαρχει και ο φιλος μας ο γαλατης (panoramix) για να παρεις μια "ζουμερη" γευση των πιο fun ακουστικων στην χαμηλη κατηγορια τιμης με το χορταστικο τους χαμηλο

Εαν παλι δεν....τοτε θα πρεπει να επιστρατευτουν τα μεγαλα μεσα...hifiman...audeze κλπ

Ασχετο αλλα και ψιλοσχετικο:
Ο μπαμπας με τα shl5 θα πρεπει να εχει το χαμογελο της durex ε?
Πρωην κατοχος και τολμω να πω οτι στο ειδος τους (δλδ μικρα σχηματα και ακουστικα οργανα) ειναι μανουλες....

Αναμεσα σε 650 και 600 δινω ενα προβαδισμα στα 650.. κατα γενικη ομολογια ειναι ενα κλικ πανω και πολλοι μαλιστα τα προτιμουνε και απο τα 700αρια.. τωρα ολα αυτα τα λεω εχοντας ως γνωμονα παντα τα οσα διαβαζω.. και η αληθεια ειναι οτι κατα καιρους μπαινω και διαβαζω αρκετα reviews.. και παροτι δεν ειμαι τοσο ενεργο μελος εδω στο φορουμ μπαινω καθε μερα και διαβαζω το κατιτις μου..

εμενα πιο πολυ με ανησυχει οτι ενω δεν με ενθουσιασαν τα 580, μην παθω το ιδιο με τα 600/650.. με τον audioengine σαν ενισχυτη παντα.. καθως το πυργακι της schiit νομιζω ειναι παραπανω απο ικανο..

Δεν τα εχει παραλαβει ακομα καθως τα θελει σε rosewood και δεν ειναι ετοιμοπαραδοτα. ( ναι, φταιω κι εγω σ'αυτο καθως παντα σε κατι τετοια διλημματα τον επηρεαζω.. ) Είχε ένα ζευγάρι B&W 805 N.. περαν του οτι ηθελε την αλλαγη, αυτο που τον χαλουσε ηταν οτι για να τα απολαυσει και να παρει αυτα που πιστευε οτι μπορουν να δωσουν επρεπε να τσιτωσει την ενταση.. μετα απο μερονυχτα στο ψαξιμο κλπ διαβασε καπου οτι τα harbeth εχουν το πλεονεκτημα να αποδιδουν σε καθε ενταση.
το μονο που τον αγχωνει λιγο ειναι το γεγονος πως το δωματιο ειναι αρκετα μικρο και φοβαται μην μπουμαρουν και εν τελει τα χαντακωσει.
για την ιστορια, το σετ του περιλαμβανει Bel canto reference 1000, bel canto CD2, προενισχυτικα bel canto ( αγορασε ολο το κοστουμακι ) και Oracle MkV με τα τροφοδοτικά του.. τωρα για να μην πω κατι που δεν ισχυει, θα τον ρωτησω και πολυ πιθανο μεσα στα χριστουγεννα να ανεβασω και φωτογραφικο υλικο..

Ποια η γνωμη σου για τα shl5;

Κωνσταντίνε καλώς ήρθες.

Κατευθείαν στο ψητό.
Τα 580 που άκουσες με τον D1 υποοδήγουνται. Οπότε αυτό που άκουσες δεν ήταν σωστό δείγμα.
Ομως εφόσον επιθυμείς κάτι γεμάτο που να μπορεί και να αποδώσει και μια ωραία εμπειρία και σε gaming/ταινίες κτλπ θα έλεγα ότι ίσως καλύτερα κινηθείς σε κάτι με πιο δυνατά μπάσα και καλύτερη μουσική σκηνή.

Τα HD600 είναι τα ΗD580 Jubilee (special edition των ΗD580 με κάποιες αλλαγές δηλαδή που τελικά βγήκε σε μαζική παραγωγή με το όνομα HD600 και αντικατέστησε τα 580) ενώ τα HD650 είναι κοντά στα HD600 με κάποιες αλλαγές επίσης. Οπότε όπως καταλαβαίνεις τα 3 αυτά ακουστικά είναι παραπλήσια. Για το τρίπτυχο μουσική-gaming-ταινίες εγώ από την 3αδα θα διάλεγα πρώτα τα 650. Χωρίς να είναι άσχημα και τα 600αρια βέβαια
Oπότε η πρώτη πρόταση μου είναι τα 650 με είτε τον Schiit Vali 2 (για να είσαι εντός μπάτζετ) είτε τον Schiit Valhalla 2 (εάν έχεις την δυνατότητα να ανέβεις εκεί)

Ηifiman 400i και 400s είναι καλά entry level planars αλλά δυστυχώς εγώ τουλάχιστον δεν έχω προσωπική εμπειρία μαζί τους καθώς δεν αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα... Εχω διαβάσει και γω καλά πράγματα αλλά έχω διαβάσει επίσης (ειδικά για τα 400i) ότι η μουσική τους σκηνή είναι σχετικά κλειστή/μικρή με ότι συνεπάγεται αυτό για gaming/ταινίες. Γενικά δεν βρίσκεις εύκολα planar με μεγάλη μουσική σκηνή... αλλά έχουν όμως καλό-γρήγορο-ρεαλιστικό μπάσο (αλλά τα συγκεκριμένα 400ι και 400s όχι πολύ σε ποσότητα)

Τo oppo pm3 είναι είναι κλειστού τύπου ακουστικού και εφόσον δεν σου είναι απαραίτητη η απομόνωση που προσφέρουν τα κλειστά ακουστικά θα πρότεινα να πας σε ανοικτού τύπου ακουστικό (ειδικά για gaming/ταινίες)

Τα Akg K7xx όπως είπες θα φάνε τελωνείο και δεν συμφέρουν. Αν πας σε κάτι από Akg θα είναι στην σειρά Akg K701/Q701/K702/K712 pro. Όλα παρεμφερή. Από την σειρά δίνω ένα μικρό προβάδισμα στα K712 pro που ίσως έχουν λίγο περισσότερο μπασάκι/πιο γεμάτο ήχο. Προσοχή όμως γενικά αυτή η σειρά είναι κάπως λεπτόηχη...

Τα philips X2 είναι μια φθηνή επιλογή που σε βολεύει και στο τρίπτυχο που θες. Δεν είναι στο επίπεδο των HD650 όταν οδηγούνται σωστά αλλά είναι συμπαθητικά και με ίσως κάτω από 200 ευρώ καθάρισες... (Αφού μάλλον δεν θα χρειαστείς και ενισχυτή) + ότι έχουν μεγαλύτερη μουσική σκηνή από τα 650.
Τα θέμα με τις κόλλες κτλπ δεν το γνωρίζω 100% γιατί αυτά που είχα εγώ και έδωσα δεν είχα κόλλες αλλά θα έλεγα ότι μάλλον είναι φίφες... Δεν επηρεάζεται ο ήχος επειδή έβαλαν κόλλα σε 3 τρύπες που κούμπωναν τα μαξιλαράκια... (τα όποια εβγαιναν εύκολα χωρίς να το θες και για αυτό έβαλαν κόλλα)
Οπως και να χει εφόσον τα πάρεις από κάποιον κάτοχο από εδώ θα μπορείς να τα τσεκάρεις και να τα ακούσεις κιόλας πριν τα σκάσεις.

Μια άλλη (πολύ) ενναλλακτική επιλογή που δεν συζητιέται και δεν την γνωρίζουν και πολλοί είναι τα Audioquest Nighthawk. Πρόκειται για πολύ γεμάτο ακουστικό με πολύ smooth ήχο του τύπου "παίρνω λαμπάτο ήχο χωρίν καν να έχω λαμπάτο ενισχυτή". Βασικά χωρίς να έχω καν ενισχυτή γιατί δεν χρειάζονται ενισχυτή... Είναι λίγο ακριβούτσικα αλλά άμα σε ενδιαφέρουν μπορώ να ψαχτώ να βρω να τα ακούσω και να σου πω δυο εντυπώσεις (αφορμή ψάχνω)

Αυτά σε πρώτη φάση. Αμα μας διευκρίνησεις λίγο και τι μουσική περίπου ακούς ίσως έχουμε μερικές προτάσεις ακόμα.(ή πιο σωστές)

Επίσης σε ότι χρειαστείς τα παιδιά στην Θεσαλλονίκη μπορούν να σε βοηθήσουν. Να μεγαλώσει κιάλλο και η παρέα. Ειδικά αν θες να ακούσεις πράγματα που θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο για να μπορείς να κρίνεις και ο ίδιος που είναι και το πιο σωστό.

Οι ενισχυτες που θα χρησιμοποιηθουν θα ειναι και ο δικος μου ( audioengine D1 ) και ο schiit. Δε θελω να χαντακωσω καποιον.
Απλα ειμαι στο διλημμα να κανω μια καλή αγορά της τάξης των 400-450 ευρώ ή μια σχετικά μέτρια + μια καλή. Για παραδειγμα να παω για akg 7XX και τελειωνει εκει; Ή να πάω για προσφορα HD650 και ενδεχομενως τα philips του πανοραμιξ; Αυτο ακομα δεν το εχω ξεκαθαρισει..
Για να πω την αληθεια μου, δινω ενα προβαδισμα στα 650 αλλα φοβαμαι μην δεν παρω την ενισχυση που πρεπει απο το δικο μου ενισχυτη καθως απο οσο διαβαζω το schiit δεν θα εχει προβλημα.
Υπάρχει μια προτίμηση στη rock απο πλευράς μου.. led zeppelin, stones, rhcp, kings of leon..

Κωνσταντίνε γεια , εγώ σου τα έγραψα σε π.μ πριν πολύ καιρό!
Σε γενικές γραμμές ο Μάνος ως συνήθως με κάλυψε από όλα αυτά που ανέφερες τα HD650 είναι η τοπ επιλογή με διαφορά
και το καλύτερο ακουστικό κατά την γνώμη μου μέχρι 400 όμως υποχρεωτικά με καλό ενισχυτή (ο magni uber δεν θα έχει κανένα θέμα) και για πιο απλή λύση χωρίς πολλά πολλά
τα X2 είναι ότι πρέπει για τον audioengine.

Ναι φιλαρακι μου.. Θυμαμαι που τα ειχαμε πει κατι λιγα..
Κι εγώ ξεχωρίζω τα 650 οπως ανεφερα παραπανω.. Αλλα ο audioengine εκτος απροοπτου θα δυσκολευτει..

Ο audio engine δεν κάνει για τα 650 ξεχνα το, όπως για ταινίες και gaming πάρε κάτι άλλο πχ τα X2 , τα 650 δεν είναι για τέτοιες δουλειές άσε που εκτός από ενισχυτή θέλουν και ικανή πηγή.

Κωνσταντίνε όσον αφορά στο κυρίως θέμα του thread σου
ωραίο το διάβασμα και η θεωρία, αλλά όλα αυτά πρέπει να συνδυαστούν και στην πράξη
τι εννοώ...για να μην παρεξηγηθώ κιόλας...κάνε ακροάσεις ΑΜΕΣΑ...μίλα με τα παιδιά πάνω
και άκου και τα 650 και τα 400 ή και 500αρια hifiman και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τα x2 του panoramix

τα χ2 τα έχω και έχω να σου πώ οτι είναι άνετα αρκετά και με εξαιρετική ποιότητα για τα λεφτά τους
τόσο για gaming όσο και για ταινίες....είναι τέτοιο το τιουνάρισμα τους, που μπορεί να μην είναι η
τελευταία λέξη της πιστής παραγωγής των μουσικών δρώμενων, αλλά είναι πολύ fun ακουσστικό....
και θεωρώ οτι ταιριάζει γάντι στα ακούσματα σου

επίσης, για να μην κατηγορηθώ οτι προμοτάρω τα συγκεκριμένα ακουστικά μόνο, εξέτασε εάν μπορείς
και την λύση των akg 240 mk2, τα οποία μπορεί λίγο κάτω απο τα 100,00 να είναι αυτό που θές

Πρέπει να πάρεις το πρώτο σου ακουστικό, να το "δουλέψεις", να δείς εάν σου ταιριάζει το σπόρ ή όχι
και έπειτα βλέπεις εάν όλα πάνε κατ' ευχή τί ακριβώς θα χρειαστεί να αναβαθμίσεις

Εγώ προσωπικά ξεκίνησα απο τα akg k701, τα οποία ήταν (και είναι...) η επιτομή της λεπτομέρειας
και την ανοικτής σκηνής (εννοώ σε low budget) και πάντα κάτι με χαλούσε στο άκουσμα τους...
τα εύρισκα λεπτόηχα και πολύ αυστηρά...εκεί κάπου ήρθε στο παιχνίδι και το χ2, το οποίο ως νέα
"ερωμένη".....κάλυψε το κενό της "γατούλας" που δεν είχα με την "bitch" σύζυγο (akg 701)
και μαλάκωσε το όλο άκουσμα

τώρα η σύζυγος (akg) έχοντας φάει καλές "φάπες" απο τον ενισχυτή ακουστικών που έχω, έχει
στρώσει χαρακτήρα και είναι απολαυστικότατα......και την ερωμένη την επισκέπτομαι σπάνια

συγνώμη για την λοξοδρόμηση και για το "ποιητικό" της γραφής, αλλά πιστεύω οτι τα akg 7χχ δεν θα
σε βολέψουν....άκου όμως κάπου τα 240, καθώς θεωρώ οτι μπορεί να σου κάτσουν καλά

στη θέση σου θα χτυπούσα για καφριλίκια και gaming-ταινίες τα χ2 και έπειτα απο ώριμες ακροάσεις
και απόκτηση εμπειριών, είτε τα 650 είτε κάτι πιο reference

όσον αφορά τον father, πιστεύω οτι έχει φτιάξει ενα πολύ καλό σύστημα
τα harbeth είναι πολύ μουσικά και ναί είναι για χαμηλές ακροάσεις....δεν είναι
για πολλά γκάζια και όσον αφορά τον χώρο, ελπίζοντας στην Αγγλική τους
καταγωγή θα δείξουν χαρακτήρα πιστεύω (άλλωστε τα αγγλικά δωμάτια δεν
είναι και τεράστια)

όταν με το καλό τα παραλάβει γράψε δύο εντυπώσεις πως πάνε, καθώς επίσης και
οτι επιλέξεις και εσύ...