Aναζήτηση Ηeadphones (Over-Ear κ' On-ear)

Re: Αγορά over-ear ακουστικών.

Ο audio engine δεν κάνει για τα 650 ξεχνα το, όπως για ταινίες και gaming πάρε κάτι άλλο πχ τα X2 , τα 650 δεν είναι για τέτοιες δουλειές άσε που εκτός από ενισχυτή θέλουν και ικανή πηγή.

λέω να πάω προς αυτην την κατευθυνση.. να παρω δηλαδη ενα ακουστικο καλό και φθηνό για μένα.. που να μπορεί να το αναδείξει άνετα ο δικος μου ενισχυτης και αφου ολοκληρωσουμε το stack να χτυπησω και ενα πιο hi-endαδικο ακουστικο τυπου 600/650..

αναμεσα σε X2 και m50x τι προτεινετε; νομιζω πως σε αυτην την κατηγορια εχω ξεχωρισει αυτα.. βεβαια αλλο το ενα αλλο το αλλο.. νομιζω πως το m50x καλυπτει περισσοτερο ολα τα πεδια, ενω το Χ2 περισσοτερο το κομματι της μουσικης..

Κωνσταντίνε όσον αφορά στο κυρίως θέμα του thread σου
ωραίο το διάβασμα και η θεωρία, αλλά όλα αυτά πρέπει να συνδυαστούν και στην πράξη
τι εννοώ...για να μην παρεξηγηθώ κιόλας...κάνε ακροάσεις ΑΜΕΣΑ...μίλα με τα παιδιά πάνω
και άκου και τα 650 και τα 400 ή και 500αρια hifiman και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τα x2 του panoramix

τα χ2 τα έχω και έχω να σου πώ οτι είναι άνετα αρκετά και με εξαιρετική ποιότητα για τα λεφτά τους
τόσο για gaming όσο και για ταινίες....είναι τέτοιο το τιουνάρισμα τους, που μπορεί να μην είναι η
τελευταία λέξη της πιστής παραγωγής των μουσικών δρώμενων, αλλά είναι πολύ fun ακουσστικό....
και θεωρώ οτι ταιριάζει γάντι στα ακούσματα σου

επίσης, για να μην κατηγορηθώ οτι προμοτάρω τα συγκεκριμένα ακουστικά μόνο, εξέτασε εάν μπορείς
και την λύση των akg 240 mk2, τα οποία μπορεί λίγο κάτω απο τα 100,00 να είναι αυτό που θές

Πρέπει να πάρεις το πρώτο σου ακουστικό, να το "δουλέψεις", να δείς εάν σου ταιριάζει το σπόρ ή όχι
και έπειτα βλέπεις εάν όλα πάνε κατ' ευχή τί ακριβώς θα χρειαστεί να αναβαθμίσεις

Εγώ προσωπικά ξεκίνησα απο τα akg k701, τα οποία ήταν (και είναι...) η επιτομή της λεπτομέρειας
και την ανοικτής σκηνής (εννοώ σε low budget) και πάντα κάτι με χαλούσε στο άκουσμα τους...
τα εύρισκα λεπτόηχα και πολύ αυστηρά...εκεί κάπου ήρθε στο παιχνίδι και το χ2, το οποίο ως νέα
"ερωμένη".....κάλυψε το κενό της "γατούλας" που δεν είχα με την "bitch" σύζυγο (akg 701)
και μαλάκωσε το όλο άκουσμα

τώρα η σύζυγος (akg) έχοντας φάει καλές "φάπες" απο τον ενισχυτή ακουστικών που έχω, έχει
στρώσει χαρακτήρα και είναι απολαυστικότατα......και την ερωμένη την επισκέπτομαι σπάνια

συγνώμη για την λοξοδρόμηση και για το "ποιητικό" της γραφής, αλλά πιστεύω οτι τα akg 7χχ δεν θα
σε βολέψουν....άκου όμως κάπου τα 240, καθώς θεωρώ οτι μπορεί να σου κάτσουν καλά

στη θέση σου θα χτυπούσα για καφριλίκια και gaming-ταινίες τα χ2 και έπειτα απο ώριμες ακροάσεις
και απόκτηση εμπειριών, είτε τα 650 είτε κάτι πιο reference

όσον αφορά τον father, πιστεύω οτι έχει φτιάξει ενα πολύ καλό σύστημα
τα harbeth είναι πολύ μουσικά και ναί είναι για χαμηλές ακροάσεις....δεν είναι
για πολλά γκάζια και όσον αφορά τον χώρο, ελπίζοντας στην Αγγλική τους
καταγωγή θα δείξουν χαρακτήρα πιστεύω (άλλωστε τα αγγλικά δωμάτια δεν
είναι και τεράστια)

όταν με το καλό τα παραλάβει γράψε δύο εντυπώσεις πως πάνε, καθώς επίσης και
οτι επιλέξεις και εσύ...

καμια συγγνωμη για το ποιοητικο.. καθε αλλο.. ηταν απολαυστικο και απολυτα κατανοητο..
θα ηθελα αν βολεψει καποια στιγμη να ακουσω και των παιδιων.. αλλα κατι τετοιο δεν ειναι και το πιο ευκολο, μιας και υπαρχουν οικογενειες, υποχρεωσεις κλπ.. οχι απο μερους μου.. εγω ειμαι 22 χρονων.. μακαρι να ταιριαξει.. πολυ ευχαριστως! θελω σαν παλαβος να δοκιμασω hifiman.. planar ακουστικα γενικοτερα..
να βαλω στο παιχνιδι και τα HE350 επισης απο massdrop;;

εννοειται πως θα γραψω τις εντυπωσεις του..

αναμεσα σε X2 και m50x τι προτεινετε; νομιζω πως σε αυτην την κατηγορια εχω ξεχωρισει αυτα.. βεβαια αλλο το ενα αλλο το αλλο.. νομιζω πως το m50x καλυπτει περισσοτερο ολα τα πεδια, ενω το Χ2 περισσοτερο το κομματι της μουσικης..

θελω σαν παλαβος να δοκιμασω hifiman.. planar ακουστικα γενικοτερα..
να βαλω στο παιχνιδι και τα HE350 επισης απο massdrop;;

Ανάμεσα σε Χ2 και m50x ξεκάθαρα τα Χ2 για μένα.
Το Χ2 είναι αυτό που σε καλύπτει περισσότερο σε όλα τα πεδία όχι το m50x. Χάρις την πιο ανοικτή μουσική σκηνή του και το καλύτερο imaging (λόγω ανοικτού τύπου) είναι καλύτερο για gaming και ταινίες.
Από θέμα μουσικής είναι περισσότερο θέμα προσωπικού γούστου αλλά και πάλι ανάμεσα στα δύο (αν και έχω ακούσει ελάχιστα τα 50x) θα πρότεινα εύκολα τα Χ2 και πάλι.

Τα hifiman HE350 δεν είναι planar.

To καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να συμμετέχεις στην επόμενη συνάντηση των παιδιών στην θεσαλλονίκη να ακούσεις εκεί μπόλικα πράγματα. Θα ήταν ο καλύτερος τρόπος να πάρεις την απόφαση σου. Εφόσον υπάρχει η δυνατότητα και ο χρόνος λοιπόν τα παιδιά έχουν όλη τη διάθεση να σε βοηθήσουν.

Η προοπτική πάντως να χτυπίσεις τα X2 τώρα σαν πρώτο και ευκολοδήγητο ακουστικό για την εισαγωγή σου στο χώρο δεν είναι καθόλου άσχημη. Ειδικά στην τιμή που μπορείς να το βρεις μεταχειρισμένο.

ναι λεω να μην δωσω με το καλημερα σας τα 300+.. δειλά δειλά να κάνω την αρχή..
ναι οντως, το ξερω οτι δεν ειναι planar τα 350.. απλα τα ανεφερα επειδη εγινε αναφορα στα υπολοιπα hifiman και αυτα ειναι εξισου σε καλη τιμη..

Κωνσταντίνε,
Όλα όσα σου γράφουν οι συνομιλητές σου είναι πολύ σωστά.
Θα συμφωνήσω στο κυριότερο:
Έχεις άμεση ανάγκη από ζωντανή εμπειρία στα ακουστικά.
Το διάβασμα είναι πολύ καλό, αλλά δεν μπορεί να την αναπληρώσει! :lehrer:

Ξεκίνα λοιπόν και άκου διάφορα. Ότι μπορείς και όπου τα βρείς.

Την προσοχή σου στο εξής:
Πολλά από τα ακουστικά που έχουν αναφερθεί πιο πάνω είναι άριστα, αλλά για να αποδώσουν αυτό που μπορούν χρειάζονται τον ανάλογο ενισχυτή και πηγή από πίσω. Αλλιώς μπορεί να παίζουν απογοητευτικά και δυσάρεστα.
Τέτοια είναι τα Sennheiser σειρές 6xxx, 7xxx, 8xxx, όλα τα Planar (Audeze, Hi-Fiman κλπ) χωρίς εξαίρεση, τα Audio Technica M και R σειρές, πολλά από τα AKG κ.ά. Όλα αυτά χρειάζονται καλούς ενισχυτές και πολύ καλές πηγές από πίσω για να παίξουν σωστά. Αλλά σε αυτή την περίπτωση το πραγματικό ΣΥΝΟΛΙΚΟ κόστος θα είναι 3, 4 ή και περισσότερες φορές πάνω! Δε θα είναι τα 200-400 ευρώ που υπολογίζουμε αρχικά μόνο για τα ακουστικά, αλλά 1000, 1500-2000 ευρώ για τα ακουστικά ΜΑΖΙ ΜΕ τα συνοδά τους. Αλλιώς θα είναι σαν να έχεις πάρει μία Φερράρι χωρίς τον κινητήρα της! 😮

Η γνώμη μου είναι ξεκινώντας, να πάρεις ένα ζευγάρι ευκολοοδήγητα ακουστικά που να μπορούν να παίξουν καλά αμέσως ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ με τον εξοπλισμό και τις πηγές που ήδη διαθέτεις. Αργότερα βλέπουμε, όταν θα έχεις όρεξη και πιο πλούσια εμπειρία. Τέτοια είναι:
Κάποια Audio Technica από τις Hi-Fi σειρές της, Sennheiser κάποιο από τις Hi-Fi σειρές της, π.χ. HD-25 II, Focal Spirit (κάποια Hi-Fi, όχι Pro μοντέλα), Ultrasone Hi-Fi σειρά, κλπ.
Επίσης κάποιο από την καινούργια γενιά ακουστικών που έχουμε εξετάσει τελευταία και είναι φτιαγμένα από κατασκευής για φορητές και αδύναμες πηγές, όπως:
Meze 99, Sonus Faber Pryma, Master & Dynamic (ένα από όλα) κλπ. Τα οποία παίζουν καλά κατ' ευθείαν. Καλός ενισχυτής και καλή πηγή βεβαίως τα ωφελούν, αλλά παίζουν καλά και δίχως πανάκριβα συνοδά.
Θεωρώ ότι αυτή είναι η εναλλακτική κατεύθυνση για σένα.

Υ.Γ. 1. Τα Philips Fidelio ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία των ευκολοοδήγητων ακουστικών, γι' αυτό και πολλοί τα προτείνουν. Προσωπικά δεν αντέχω τον αφύσικο, φανταιζί και παραφουσκωμένο ήχο τους και δεν...
Αλλά αυτά είναι γούστα! :nounder:

Υ.Γ. 2. Πολύ χαίρομαι με την όρεξη που δείχνεις να κολυμπήσεις γρήγορα στα βαθειά νερά! ☺
Πες στον πατέρα σου ότι εδώ μέσα βρήκες χάϊεντάδες που όμως έγιναν ΚΑΙ ακουστικάριοι! :laugh: -bye-

Κωνσταντίνε,
Όλα όσα σου γράφουν οι συνομιλητές σου είναι πολύ σωστά.
Θα συμφωνήσω στο κυριότερο:
Έχεις άμεση ανάγκη από ζωντανή εμπειρία στα ακουστικά.
Το διάβασμα είναι πολύ καλό, αλλά δεν μπορεί να την αναπληρώσει! :lehrer:

Ξεκίνα λοιπόν και άκου διάφορα. Ότι μπορείς και όπου τα βρείς.

Την προσοχή σου στο εξής:
Πολλά από τα ακουστικά που έχουν αναφερθεί πιο πάνω είναι άριστα, αλλά για να αποδώσουν αυτό που μπορούν χρειάζονται τον ανάλογο ενισχυτή και πηγή από πίσω. Αλλιώς μπορεί να παίζουν απογοητευτικά και δυσάρεστα.
Τέτοια είναι τα Sennheiser σειρές 6xxx, 7xxx, 8xxx, όλα τα Planar (Audeze, Hi-Fiman κλπ) χωρίς εξαίρεση, τα Audio Technica M και R σειρές, πολλά από τα AKG κ.ά. Όλα αυτά χρειάζονται καλούς ενισχυτές και πολύ καλές πηγές από πίσω για να παίξουν σωστά. Αλλά σε αυτή την περίπτωση το πραγματικό ΣΥΝΟΛΙΚΟ κόστος θα είναι 3, 4 ή και περισσότερες φορές πάνω! Δε θα είναι τα 200-400 ευρώ που υπολογίζουμε αρχικά μόνο για τα ακουστικά, αλλά 1000, 1500-2000 ευρώ για τα ακουστικά ΜΑΖΙ ΜΕ τα συνοδά τους. Αλλιώς θα είναι σαν να έχεις πάρει μία Φερράρι χωρίς τον κινητήρα της! ο˜�

Η γνώμη μου είναι ξεκινώντας, να πάρεις ένα ζευγάρι ευκολοοδήγητα ακουστικά που να μπορούν να παίξουν καλά αμέσως ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ με τον εξοπλισμό και τις πηγές που ήδη διαθέτεις. Αργότερα βλέπουμε, όταν θα έχεις όρεξη και πιο πλούσια εμπειρία. Τέτοια είναι:
Κάποια Audio Technica από τις Hi-Fi σειρές της, Sennheiser κάποιο από τις Hi-Fi σειρές της, π.χ. HD-25 II, Focal Spirit (κάποια Hi-Fi, όχι Pro μοντέλα), Ultrasone Hi-Fi σειρά, κλπ.
Επίσης κάποιο από την καινούργια γενιά ακουστικών που έχουμε εξετάσει τελευταία και είναι φτιαγμένα από κατασκευής για φορητές και αδύναμες πηγές, όπως:
Meze 99, Sonus Faber Pryma, Master & Dynamic (ένα από όλα) κλπ. Τα οποία παίζουν καλά κατ' ευθείαν. Καλός ενισχυτής και καλή πηγή βεβαίως τα ωφελούν, αλλά παίζουν καλά και δίχως πανάκριβα συνοδά.
Θεωρώ ότι αυτή είναι η εναλλακτική κατεύθυνση για σένα.

Υ.Γ. 1. Τα Philips Fidelio ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία των ευκολοοδήγητων ακουστικών, γι' αυτό και πολλοί τα προτείνουν. Προσωπικά δεν αντέχω τον αφύσικο, φανταιζί και παραφουσκωμένο ήχο τους και δεν...
Αλλά αυτά είναι γούστα! :nounder:

Υ.Γ. 2. Πολύ χαίρομαι με την όρεξη που δείχνεις να κολυμπήσεις γρήγορα στα βαθειά νερά! ☺
Πες στον πατέρα σου ότι εδώ μέσα βρήκες χάϊεντάδες που όμως έγιναν ΚΑΙ ακουστικάριοι! :laugh: -bye-

εννοειται πως τιποτα δεν μπορει να αναπληρωσει τη ζωντανη εμπειρια.. καθως εκτος απο την κοινη γνωμη παιζει ρολο και το γουστο.. εγω μπορει να βγαλω εκτος και τα 650 για παραδειγμα στο ακουσμα τους.. ειμαι της αποψης πως ακριβοτερο δεν σημαινει παντα και ποιοτικοτερο..

δεν υπαρχει περιπτωση να δωσω τοσα λεφτα.. εχω καποια αρκετα καλα "συνοδα" νομίζω που τουλαχιστον στα πρωτα και για το "επιπεδο" στο οποιο ειμαι μου ειναι υπεραρκετα και τα χαιρομαι και με το παραπανω, ειλικρινα! απο τις καλυτερες αγορες μου..
κι εγω με βαση τις συμβουλες σας προσανατολιζομαι για ενα ευκολο ακουστικο που θα υποστηριχτει δεοντος απο τα υπαρχοντα συνοδα.. ειμαι καινουριος αλλωστε στο χωρο.. και μετεπειτα βλεπουμε..
στα ευκολοδηγητα ακουστικα εκτος των X2 και αυτων που ανεφερες, τι αλλα προτεινονται..
θελω ας πουμε να ξεχωρισω 4-5 ακουστικα και απο κει περα να αρχισω να αποκλειω..

τον ψηνω εδω και καιρο να γινει ΚΑΙ ακουστικάριος.. μάταια.. το schiit modi 2 uber που του πηρα και θα το ολοκληρωσω με τον magni 2 uber ειναι δελεαρ για να μπει σιγα σιγα στο τριπακι.. ελπιζω κατι να πετυχω.. τον παρακαλαω εδω και καιρο να αγουρασουμε απο κοινου ενα ζευγαρι ακουστικα, αλλα δεν.. εχει μουλαρωσει..
χαιεντας μεχρι να σβησει ο ηλιος.. θα μαθει.. ειναι μικρος ακομα! :Ρ

Απάντηση: Αγορά over-ear ακουστικών.

Ο καλύτερος τρόπος να ακολουθήσει ειναι να ακούσει το καλό αποτέλεσμα που θα βγάλει η αναζήτησή σου.
Και με αυτούς που έμπλεξες εδώ αυτο ειναι παραπάνω απο σίγουρο,στο λέει μη ακουστικάριος που ειναι ενα βήμα απο το να γίνει!

Σοβαρά τωρα,συμφωνώ πως η καλύτερη οδός ειναι πρώτα ο καθορισμός των αναγκών μετα η πληροφόρηση και τέλος οι ακροάσεις και τα συγκριτικά.
Προτείνω λοιπον να απολαύσεις την διαδρομή,δεν μας κυνηγάει κανεις.
Επάνω υπάρχει πολύ καλή κοινότητα που συχνά-πυκνά διοργανώνει συγκριτικά και ακροάσεις και φίλοι με εμπειρία και γνώση του αντικειμένου που μπορούν να σου πουν πολλα κι απο κοντά.

Εκτός των X2 , έχουμε AKG K240MKii ένα από τα καλύτερα vfm της αγοράς αυτή την στιγμή
και Sennheiser HD598/599 για εμένα το καλύτερο των παραπάνω.
Άσχετα όμως με το δικό μου γούστο νομίζω ότι τα παραπάνω είναι οι πιο ασφαλείς επιλογές που μπορείς
να κάνεις για να ξεκινήσεις και ενδεχομένως να πας μαζί τους πολύ περισσότερο καιρό από ότι νομίζεις.

ακουστικα τύπου dj λένε τίποτα..
επισης απο διαβασμα και μονο εχω ξεχωρισει τα sennheiser HD8 DJ.
επίσης με τα momentum τι παιζει; καλα ακουστικα; κυκλοφορουν καμια 2-3 εκδοσεις.. ποια ειναι η προτιμοτερη;

Ακουστικά για DJ απόφυγε τα. Το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι η καλή απομόνωση που έχουν ανάγκη οι DJ's. Ο ήχος τους είναι μάλλον προσαρμοσμένος στα δικά τους γούστα.

Θα επιμείνω ότι στη φάση που βρίσκεσαι, προτιμότερο να πας σε Hi-Fi ακουστικό. Ευκολοοδήγητο κατά προτίμηση για τους λόγους που ανέφερα πιο πάνω.
Οι προτάσεις του Πέτρου είναι επίσης αξιόλογες.

Δεν είμαι και τόσο της Sennheiser και δεν μπορώ να σου πω ακριβώς για τα momentum, γεγονός είναι πως η κάθε σειρά απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό με τις δικές του ιδιαίτερες προτιμήσεις.
Επιλέγοντας από τα πιο κλασσικά κομμάτια, όπως αυτά που αναφέρουμε πιο πάνω, έχεις περισσότερες πιθανότητες να πετύχεις και να αποφύγεις τις κακοτοπιές.

Sennheiser όμως μπορείς εύκολα να ακούσεις σε κάποιο από τα καταστήματα Νάκα στη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεσαι. Κι' αν δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο, μπορείς να ζητήσεις να το φέρουν.
Συνήθως εξυπηρετούν... :smile:

Τα momentum είναι της φιλοσοφίας X2 , φαν ήχος με αρκετό μπάσσο και καλή καθαρότητα. Για ποπ , ροκ κλπ είναι πολύ καλή επιλογή αν και λίγο υπερτιμημένη , επίσης είναι κλειστά.

Για να δούμε.. αν και όπως είπε ο john, άντε να απόδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.

Ελπίζω σε μια ''καλοψυχία'' από μέρος της jbl..

Τελικά μου εδωσαν πιστωτικό 28 ευρω.

Λεω να δώσω μέχρι 60 (αλλα 32 δηλαδή) για ακουστικό. Βλέπετε στα media markt κάποιο που να με καλύψει ; Τα sony v55 λένε τίποτα ;

Τζάμπα δε μιλατε.. Μην τρελαθούμε..:operator:, αλλα απο.μεντια θα πάρω που εχω το πιστωτικό γι'αυτο ρωτάω τί να πάρω από εκει.

Στην σελίδα τους πάντως δεν είδα κάτι σχετικό.
Ίσως τα SONY που είδες κι ο ίδιος και κάποια AKG αρκετά ακριβότερα.

Απάντηση: Αγορά over-ear ακουστικών.

ίσως είναι προϊόντα από επιστροφή ή demo,
αλλά καλύτερα να παρεις ένα τηλεφωνο και να ρωτήσεις.

τώρα αν θα προτιμήσεις κλειστού ή ανοικτού τύπου ακουστικά,
αυτό είναι καθαρά θέμα δικό σου,
δηλ τι σου αρέσει και αν έχεις ανάγκη να μη σε ακούν οι άλλοι κατά την ακρόαση.

άκου πρώτα όμως για να δεις τι σου αρέσει!
καλή αναζήτηση:a0210:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

υγ. τα έβαλα γιατί έχουν αντίσταση 18 και 32 ohm αντίστοιχα,
οπότε θεώρησα ότι θα είναι ευκολοδήγητα
και δε θα χρειαστείς (καινούριο) ενισχυτή ακουστικών

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

α για να μη ξεχασω: είχαν γραφτεί παλιότερα
κάποια (αρνητικά) σχόλια για την αντοχη της βέργας αν θυμαμαι καλά στα focal,
αλλά δε θυμαμαι τώρα που.
ψαξτο όμως στην περίπτωση που σ'ενδιαφέρουν