Αναζήτηση καλύτερης πηγής cd player

φιλε Georgesod μου δώσες εξαιρετική ιδεά με το swansong! Τα σπάει σαν παραγωγή και το παιρνα άνετα μαζί μου!
Το fall from grace δε θα το παιρνα επειδή δε γουστάρω να με κοιτάνε σαν εξωγήινο....

Επίσης παιδιά η αλήθεια είναι κάπου στην μέση... εφόσον ακούμε καφρίλες, θα πρέπει να κουρδίζουμε τα συστήματα μας αναλόγως....εγώ με χαρμαν και Monitor audio έχω πετύχει πολύ ζωντανό και αναλυτικό χαρακτήρα όπου και χαντακώνεται από την πηγή. ´
Αλλοι αμα έρθουν σπίτι μου ίσως φύγουν με πονοκέφαλο μετά από 1 ώρα χαχαχα!
Αλλά τι να κάνουμε...σε όσες ακροάσεις έχω κάνει πάντα η ανάλυση με κερδίζει...γι αυτό και θέλω επειγόντως μια καλύτερη πηγή.

Επίσης επειδή δεν ακούω μόνο μεταλ προσπαθώ να παίρνω μαζί μια "μέση" κατάσταση με πιο light μεταλ και άλλα πράγματα να πάρω μια πιο σφαιρική ιδέα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

fragoulis καλά τα λες, αλλά καλώς η κακώς δε θέλω να κάνω τεστ στο συστημά μου και να δω τι αποδίδεται φυσικά και τι όχι. Δε πρόκεται ποτέ να ακούσω κάτι φυσικο, όπως μουσική δωματίου η κλασική ας πούμε που ναι οτι πιο φυσικό μου ρχεται στο μυαλό.
Αλμπουμ απλά με ακουστικά όργανα όπως αρπες, ή απλά μία κιθάρα και τίποτε άλλο ποτέ δε μπορούσα να ακούσω, με εξαίρεση andres Segovia ο οποίος με καθηλώνει, αλλά και κει αμα ακούσεις τι παραγωγές υπάρχουν στα cd του θα γελάσεις, δράμα...

Πάντα θα χει παραμόρφωση αυτό που ακούω είτε ροκ, είτε μεταλ είτε ελεκτρο...επειδή κυρίως οι μπάντες που ακούω παίζουν έτσι...πολύ λίγες εξαιρέσεις σε ακούσματα ο Segovia που ανέφερα πιο πάνω και κάτι solo πιάνο του keith Jarrett.

Re: αναζήτηση καλύτερης πηγής cd player

Κατεβάζω οτι με ενδιαφέρει σε μουσική σε mp3 και αν μου αρέσει το αγοράζω σε cd. Το μπ3 είτε μένει αποθήκη στον μακ και δε ξαναπαίζει ποτέ, είτε διαγράφεται.
Ευτυχώς ακόμα έχω την δυνατότητα να αγοράζω και χωρίς να θέλω να ανοίξω κανένα ιντερνετικό επεισόδιο μεταξύ μελών του φόρουμ, δε μπορώ να ακούω από pc μουσική...απλά δεν... τι να πω....

Μην ανυσηχεις έτσι ακριβώς ειμαι και γω. Δεν μπορω με τίποτα να ακουσω απο υπολογιστη και μυ φαινεται πολυ ασχημος ηχος ( ισως ψυχολογικο αλλα έτσι ειναι και οχι αλλιως)
Οταν ειπα Dac πιο πάνω εννοώ Converter απο ηδη υπάρχων CD player προς ενισχυτή που αλλαμει το ψηφιακό σε αναλογικό σημα πριν την προενισχυση.
Αυτο φτιαχνει ακόμα ενα καλυτερο ήχο σε ένα εξάιρετο ηδη CD player πιο ζεστό συνεχόμενο μεταξένιο...βέβαια πάλι μπορει να ειναι Psy φαινομενο.

Αρκει να αρχισεις με ένα καλο player CD μετά βλέπεις τι συμπηρώνεις.

Μην ξεχάσεις το σχετικά προσγειομένο σε τιμή Νad (και παιζει απτεστα μεταλ).

Καλες συγκριτικές ακροάσεις και μια ευτυχη επιλογή ευχομαι (ειμαι σίγουρος :Banane0: )

αυτή την στιγμή ακούω το micromega cd30, το οποίο είπα να ακούσω στο σύστημα μου αφενός γιατί παίζει σε τιμή σχετικά καλή και καθότι μου φάνηκε και πολύ compact για το ράφι και δε θα με παιδέψει καθόλου.

λοιπόν τα ευρήματα ή μάλλον τα ακούσματα είναι ανησυχητικά....

έβαλα τον takuya kuroda και άφησα όλο το πρώτο κομμάτι με το blu ray, καπάκι βγάζω cdακι και πάμε στο micromega, μου ακούγεται εκνευριστικά ίδιο!!!

πρέπει να άκουσα τα πρώτα λεπτά 15 φορές εναλλάξ... καμιά διαφορά, ή ανεπαίσθητη υπέρ του micromega.

έχω ένα compilation του χριστόπουλου sunset and sunrise που είχα κερδίσει σε διαγωνισμό και το χω διπλό γιατί το χε κερδίσει και η συμβίαν χαχα! τέλος πάντων, έχει πολύ καλή παραγωγή πιστεύω αλλά είναι chill out lounge φαση.
το βάζω λοιπόν και στο blu ray και στο cdp και πατάω το play να ξεκινήσουν να παίζουν μαζί...και εγένετο φώς! Καμία διαφορά ηχητικά...πρέπει να στίψω τ αυτί μου για να ακούσω κάτι και να δώσω ελαφρύ προβάδισμα στο micromega.
Μπορεί να ναι ιδέα μου... ή μπορεί απλά το σύστημα μέχρι εκεί να παίζει, οπότε και να κάτσω στ αυγά μου...κοίτα να δεις....ή μάλλον άκου να δεις!

Παώ για πιο προσεκτικότερες ακροάσεις αν και νομίζω οτι το πόρισμα βγήκε....

Ξέρω ότι έγινε συζήτηση γι' αυτό πριν αλλά θα το ξαναρίξω στο τραπέζι. Βρες - δανείσου κανα dac από κάποιον φίλο και κάνε ακρόαση είτε χρησιμοποιώντας το dvdr-rw του υπολογιστή σου σαν transport, είτε rip-άροντας τη μουσική σε flac - wav. Mπορεί να εκπλαγείς ευχάριστα. Το aune μοιάζει ιδανική περίπτωση μιας και σ' αρέσει η "έκταση" ψηλά. Είμαι εκτός Αθηνών δυστυχώς για να σου έδινα το δικό μου ud-501

λοιπόν το micromega είναι οσο πατάει η γάτα ένα τσικ πιο καθαρό, αλλά μιλάμε για ανεπαίσθητη διαφορά. δηλαδή δεν υπάρχει καν διαφορά... τι να πω.... μάλλον για να δω διαφορά πρέπει να τα ξηλώσω όλα, οπότε και κάθομαι στ αυγά μου μάλλον καθότι η αλήθεια είναι οτι καλά άκουγα, δεν είχα θέματα. Απλά με φαγε η περιέργεια να πάω να δοκιμάσω cdp.

Ισως Νίκο (you know who) πρέπει να κανονίσουμε ακρόαση aune για να πω οτι δοκίμασα και αυτήν την εναλλακτική.

georgesod σε ευχαριστώ ειλικρινά για την προσφορά σου!

katse-st-avga-sou.jpg

Χαχαχα!!!!

Ενταξει εβαλα τους πολυαγαπημενους fear factory οπου εχω λιωσει τα cd τους και το micromega ειναι ενα τσικ κυριολεκτικα πιο καλο. Μιλαμε αν υποθεσουμε οτι το χαρμαν παιρνει 4 βαθμους το micromega παιρνει 4,5

Μου αρέσει που έχουμε την ακρόαση σε πραγματικό χρόνο.
Όπως τα λες πάντως κι αφού έχεις πει πολλές φορές πως το 5% που ψειρίζουμε (ή και μεγαλύτερο ποσοστό όσοι δεν έχουμε φτάσει κοντά στο τέρμα) δεν σε ενδιαφέρει,η φωτογραφία του Σπύρου είναι ταμάμ,μείνε όπως είσαι.

Απάντηση: Re: Αναζήτηση καλύτερης πηγής cd player

λοιπόν το micromega είναι οσο πατάει η γάτα ένα τσικ πιο καθαρό, αλλά μιλάμε για ανεπαίσθητη διαφορά. δηλαδή δεν υπάρχει καν διαφορά... τι να πω.... μάλλον για να δω διαφορά πρέπει να τα ξηλώσω όλα, οπότε και κάθομαι στ αυγά μου μάλλον καθότι η αλήθεια είναι οτι καλά άκουγα, δεν είχα θέματα. Απλά με φαγε η περιέργεια να πάω να δοκιμάσω cdp.

Ισως Νίκο (you know who) πρέπει να κανονίσουμε ακρόαση aune για να πω οτι δοκίμασα και αυτήν την εναλλακτική.

georgesod σε ευχαριστώ ειλικρινά για την προσφορά σου!

Πριν δώσεις το micromega, απομάκρυνε τα ηχεία απο το τοίχο και βάλε κάποιο "φυσικό" κομμάτι. Καλή ηχογράφηση, όχι ότι να 'ναι.
Και ξαναδοκίμασε. Κρίμα απο το θεό, να φέρεις μηχανημα σπίτι σου και να το στείλεις χωρίς να το ακούσεις.
Επίσης φρόντισε να ισοσταθμίσεις την ένταση όταν δοκιμάζεις τις δύο πηγές. Έστω με κάποιο adroid dbμετρο.

Για το aune θα το κανονίσουμε. Φρόντισε να υπάρχει και κατι άλλο μαζί, για να έχεις συνολική εικόνα.

Re: Απάντηση: Re: Αναζήτηση καλύτερης πηγής cd player

Πριν δώσεις το micromega, απομάκρυνε τα ηχεία απο το τοίχο και βάλε κάποιο "φυσικό" κομμάτι. Καλή ηχογράφηση, όχι ότι να 'ναι.
Και ξαναδοκίμασε. Κρίμα απο το θεό, να φέρεις μηχανημα σπίτι σου και να το στείλεις χωρίς να το ακούσεις.
Επίσης φρόντισε να ισοσταθμίσεις την ένταση όταν δοκιμάζεις τις δύο πηγές. Έστω με κάποιο adroid dbμετρο.

Για το aune θα το κανονίσουμε. Φρόντισε να υπάρχει και κατι άλλο μαζί, για να έχεις συνολική εικόνα.

+100.

τυχαία νούμερα είπα, δεν έχω μέτρο αξιολόγησης, απλά ήθελα να δείξω το πόσο μικρή διαφορά έχουν μεταξύ των. μισής μονάδας δηλαδή και ούτε.

Το ιδανικό. Αν δεις ότι δεν υπάρχει διαφορά, αγοράζεις το έπιπλο που πρότεινε ο Δημοκηδής και απολαμβάνεις τις μουσικές σου. Ή στρέφεσαι σε άλλα πράγματα, π.χ. ηχεία.

Re: Απάντηση: Re: Αναζήτηση καλύτερης πηγής cd player

τα ντεσιμπέλ ήταν ακριβώς τα ίδια στα αυτιά μου, σε σημείο όπου και παραξενεύτηκα. σαν να μην άλλαζα πηγή ένα πράγμα. έχω ένα στο αντροιντ της πλάκας, θα το βάλω για του λόγου το αληθές.
θα βάλω πολλά δισκάκια και αύριο που θα χω περισσότερο χρόνο, απλά όλα δείχνουν οτι μιλάμε για αυτό το 5% παραπάνω για το οποίο δε διατίθεμαι να δώσω λεφτά.
τα ηχεία καλώς ή κακώς έτσι θα παίζουν, πέραν του απαραίτητου toe in δε μπορώ να κάνω άλλες παρεμβάσεις, σε τελική ανάλυση ευχαριστημένος ήμουν, όταν πήγα στο μαγαζί άκουσα καλύτερα ή έτσι νομίζω!

δηλαδή μάλλον το σύστημα που έχω είναι για τα μπάζα όπως αποδεικνύεται... ή έτσι όπως είναι παίζει αρκούντως καλά που για να πάρω το παραπάνω πρέπει να αλλάξω πολλά... τι να πω....

για το aune θα το φιξάρουμε, γιατί και γω το σκ αυτό θα λείπω.

Στο μαγαζί άκουσες ματσαρισμένο σύστημα και προφανώς με σωστή τοποθέτηση, καλώδια κτλ.
Τα μηχανάκια σου δεν είναι για τα μπάζα. Δεν είναι κορυφαία, πάντα υπάρχει το καλύτερο, αλλά δεν φταίνε αυτά.

Δυστυχώς η απόδοση του συστήματος εξαρτάται απο το χώρο και την τοποθέτηση σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Σε πάω στοίχημα πως ακόμα και πηγή των 10.000 να φέρεις το effect θα είναι μικρότερο απο την σωστή τοποθέτηση των ηχείων, μακριά απο το τοίχο.
Δεν μπορείς μόνιμα, οκ. Απλά δοκίμασέ το όμως. Θα βγάλεις λάθος συμπεράσματα, θα δώσεις λεφτά και δεν θα γίνει καμιά αναβάθμιση τελικά, ότι και να πάρεις.
Γνώμη μου, μπορεί να κάνω και λάθος κρίνοντας εξ αποστάσεως. Απλά αυτά που λες μου είναι πολύ συνηθισμένα και αναμενόμενα κάτω απο αυτές τις συνθήκες ακρόασης.

:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Αναζήτηση καλύτερης πηγής cd player

Στο μαγαζί άκουσες ματσαρισμένο σύστημα και προφανώς με σωστή τοποθέτηση, καλώδια κτλ.
Τα μηχανάκια σου δεν είναι για τα μπάζα. Δεν είναι κορυφαία, πάντα υπάρχει το καλύτερο, αλλά δεν φταίνε αυτά.

Δυστυχώς η απόδοση του συστήματος εξαρτάται απο το χώρο και την τοποθέτηση σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Σε πάω στοίχημα πως ακόμα και πηγή των 10.000 να φέρεις το effect θα είναι μικρότερο απο την σωστή τοποθέτηση των ηχείων, μακριά απο το τοίχο.
Δεν μπορείς μόνιμα, οκ. Απλά δοκίμασέ το όμως. Θα βγάλεις λάθος συμπεράσματα, θα δώσεις λεφτά και δεν θα γίνει καμιά αναβάθμιση τελικά, ότι και να πάρεις.
Γνώμη μου, μπορεί να κάνω και λάθος κρίνοντας εξ αποστάσεως. Απλά αυτά που λες μου είναι πολύ συνηθισμένα και αναμενόμενα κάτω απο αυτές τις συνθήκες ακρόασης.

:ernaehrung004:

καλά τα λές Νίκο! Γι αυτό και γω θα μείνω στα αυγουλάκια μου τα δίκροκα!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

με το αντροιντ μου βγαζει ιδιες σταθμες στα ντεσιμπελ...

οκ τότε. Να το μετράς πάντα (αν και κανονικά θέλει μέτρημα με πολύμετρο), όταν δοκιμάζεις δύο μηχανακια, γιατί μπορεί να βγάλεις λάθος συμπεράσματα (εύκολα).

απλά ξέρεις τι μου κάνει εντύπωση,το σανσουι που έπαιζα πριν ήταν player νομίζω της τάξης των 300 400 ευρώ σήμερα. ήταν όμως παλιό, δηλαδή αγορασμένο τέλη δεκαετίας 90 αρχές 2000 ίσως, δε θυμάμαι ακριβώς.
http://www.thaigramophone.com/boarddetail.asp?qid=5497 αυτό είναι.

παλιότερα το σύστημα όταν είχα τα audiovector mi3s ήταν στημένα στο διάολο τα ηχεία 5 μέτρα απόσταση και κοντά σε τοίχους επίσης.
Οταν έβαλα το blu ray και έπαιξε κόντρα στο sansui για να μην άκουγες διαφορές θα πρέπε να σουν κουφός. Ηταν ξεκάθαρα ανώτερο παντού και κυριότερα στην ανάλυση. Μιλάμε για 40%+ αναβάθμιση χωρίς να μαι υπερβολικός.
Στον Ορφέα επίσης το blu ray ακουγότανε σταθερά ένα 20% με 30% κατώτερο εύκολα αν το ποσοτικοποιήσω. Σπίτι με το micromega η διαφορά είναι 5% και αν...

Ισως φέρω και το densen αλλά κάτι μου λέει οτι τσάμπα κόπος... αν και το densen 420 που υπάρχει σε demo είναι ίσως ανώτερο του micromega cd 30.

Απο τη στιγμή που αλλάζουν πολλές απο τις συνθήκες ακρόασης μην κάνεις αναγωγές. Δεν μπορεί να βγει συμπέρασμα.
Πάντως να ξέρεις, όταν το κανονίσουμε, τα ηχεία θα κουνηθούν :-)