Αναζήτηση καλύτερης πηγής cd player

Όπως τα λέει ο Νίκος. Το σύστημα χώρος-ματσάρισμα-στήσιμο-καλώδια ίσως και να είναι σημαντικότερο κι από τα ηχεία ακόμα.

Re: Απάντηση: Αναζήτηση καλύτερης πηγής cd player

Το καλύτερο είναι να συνδυάζεις.
Παίρνεις και τις μουσικές σου,παίρνεις και κομμάτια που βοηθάνε.

Κι οπωσδήποτε κάτι με μεγάλο δυναμικό εύρος όπως αυτό πχ.,ειδικά μετά το 5.05

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

(Με αρχείο της προκοπής φυσικά,στο tube δεν δείχνει τίποτα. )

Χμμ!...
Θα προτιμούσα αυτό:

Aaron Copland - Fanfare for the Common Man

Σ' αυτή την εκτέλεση

Σύντομο, περιεκτικό, τα έχει όλα. Όσα χρειάζονται για να εκτιμήσουμε ένα σύστημα "στα γρήγορα".
Χώρια που είναι σπουδαία μουσική.

Αλλά επειδή εδώ έχουμε να κάνουμε με Heavy Metal, ας προτείνουμε κάτι πιο κοντινό σε άκουσμα, αν και όχι ακριβώς Heavy Metal. Σπουδαία μουσική επίσης:

Patti Smith Gloria

Φυσικά και ηλεκτρικά όργανα μαζί κι' ένα πολύ δυναμικό άκουσμα.
Στην έκδοση CD της ARISTA με κωδικό 251112, κατά προτίμηση.

Σωκράτη, πάω για DJ, εγκρίνεις; :laugh:

Υ.Γ. @vsklav
Διάβασα ολόκληρο το νήμα και το συμπέρασμα μου είναι, πως αν και ξεκίνησες να βρεις μία καλύτερη πηγή, εκείνο που ψάχνεις κατά βάθος είναι να βελτιώσεις τον ήχο σου γενικώς. Χωρίς εν τω μεταξύ να έχεις αποκρυσταλλώσει άποψη, ποιά σημεία πάσχουν και πόσο μπορούν να βελτιωθούν.
Για ψάξε προς τα εκεί λοιπόν! :nounder:

αγαπητέ sonus μάλλον βαράω στον γάμο του καραγκιόζη οπότε δεν αλλάζω τίποτε άλλο εκτός και αν χαλάσει κάτι και θέλει αντικατάσταση.
Μια χαρά ευχαριστημένος ήμουν, δεν είχα κανένα θέμα πλην λίγου μπουμαρίσματος κι αυτό σε μερικά κομμάτια όπου το μπάσο θεριεύει και το οποίο είναι λογικό και αναμενόμενο με την τοποθέτηση των ηχείων στον χώρο και δε με ενοχλούσε.
Απλά διαβάζοντας εδώ μέσα και αλλού το blu ray θεωρείται πολύ κατακριτέο στον ήχο οπότε λέω βρε μπας και μπορείς να ακούσεις ακόμα καλύτερα και απλά πήρα παραμάσχαλα το blu ray και τσέκαρα κάποιες άλλες πηγές.
Οταν πήρα σπίτι το ένα από αυτά που άκουσα και μου αρέσανε διαπίστωσα οτι είτε λόγω διάταξης χώρου, είτε λόγω ανεπάρκειας μηχανημάτων οι διαφορές προς το καλύτερο είναι αμελητέες έως και μηδαμινές.
Οπότε ο καναπές με τα αυγά φαντάζει λουκούμι στην περίπτωση μου!

Καλημέρες!

Απάντηση: Re: Αναζήτηση καλύτερης πηγής cd player

αγαπητέ sonus μάλλον βαράω στον γάμο του καραγκιόζη οπότε δεν αλλάζω τίποτε άλλο εκτός και αν χαλάσει κάτι και θέλει αντικατάσταση.
Μια χαρά ευχαριστημένος ήμουν, δεν είχα κανένα θέμα πλην λίγου μπουμαρίσματος κι αυτό σε μερικά κομμάτια όπου το μπάσο θεριεύει και το οποίο είναι λογικό και αναμενόμενο με την τοποθέτηση των ηχείων στον χώρο και δε με ενοχλούσε.
Απλά διαβάζοντας εδώ μέσα και αλλού το blu ray θεωρείται πολύ κατακριτέο στον ήχο οπότε λέω βρε μπας και μπορείς να ακούσεις ακόμα καλύτερα και απλά πήρα παραμάσχαλα το blu ray και τσέκαρα κάποιες άλλες πηγές.
Οταν πήρα σπίτι το ένα από αυτά που άκουσα και μου αρέσανε διαπίστωσα οτι είτε λόγω διάταξης χώρου, είτε λόγω ανεπάρκειας μηχανημάτων οι διαφορές προς το καλύτερο είναι αμελητέες έως και μηδαμινές.
Οπότε ο καναπές με τα αυγά φαντάζει λουκούμι στην περίπτωση μου!

Καλημέρες!

Τελικά γλύτωσες 1.500 ευρουλάκια [πρός τό παρόν...]

Re: αναζήτηση καλύτερης πηγής cd player

Πιστεύω οτι η γνώμη μου θα βοηθήσει το μελος να γλυτώσει καποιο σοβαρό ποσό.
Επίσης το σύστημα θα ειναι πολυ πιο χαμηλά ποιοτικα από το ζητούμενο player με αποτέλεσμα να ακούγεται σαν ένα οποιοδηποτε φτηνο player η εισαγωγικό dac

τα λέγαμε....

Τελικα ρε παιδια ενα cd 10 χρονων τις ταξης των 1500 υπαρχει περιπτωση να ειναι καλυτερο απο καποιο τις ιδιας τιμης σημερα

Έχω την εντύπωση (είμαι σχεδόν σίγουρος δηλαδή) πως ναι. Ειδικά αφού καλείται να παίξει απλά 44άρια. Το κυρίως θέμα είναι τα προβλήματα που πιθανόν να έχει σε laser και κινητά μέρη των οποίων η αποκατάσταση είναι πιθανόν κοστοβόρα.

Τελικα ρε παιδια ενα cd 10 χρονων τις ταξης των 1500 υπαρχει περιπτωση να ειναι καλυτερο απο καποιο τις ιδιας τιμης σημερα

τι να σε πω... όπως όλα δείχνουν συμπεράσματα δε βγαίνουν αν δεν ακούσει κάποιος κάτι στο συστημά του...στον δικό μου χώρο, στο δικό μου σύστημα και με τα δικά μου αυτιά χεχε ένα απλό τυπικό cdp 15ετίας παραγκωνίστηκε πανεύκολα από ένα blu ray αντίστοιχης αξίας του 2013....

Αν μιλάμε για πραγματικά συγκρίσιμα πράγματα (δηλαδή "τίμιες" σχεδιάσεις παρόμοιας φιλοσοφίας (όχι τελεστικός το ένα, λάμπες το άλλο κτλ)) και ίδιας τιμής, το καινούργιο θα παίζει καλύτερα.

Σε ευχαριστω το λεω γιατι εχω ενα pionner pds 801 και εχω την εντυπωση οτι παιζει καλυτερα απο καποια cd των 500 ευρω και κανω την ερωτηση αυτη γιατι συντομα
θα κανω και εγω τo ερωτημα για επιλογη cd player

Αν μιλάμε για πραγματικά συγκρίσιμα πράγματα (δηλαδή "τίμιες" σχεδιάσεις παρόμοιας φιλοσοφίας (όχι τελεστικός το ένα, λάμπες το άλλο κτλ)) και ίδιας τιμής, το καινούργιο θα παίζει καλύτερα.

αν και παλιότερα "τα φτιάχνανε καλύτερα" το παραπάνω οφείλει να ισχύει γενικώς.
Φυσικά κάθε κατασκευαστής είναι ελεύθερος να προσφέρει θωρηκτά σε τιμές κόστους (sony), άλλοι να χρεώνουν υψηλή αισθητική κ.ο.κ. αλλά γενικά υπάρχει μια "λογική" κοστολόγηση.

βασικά εννοούσα σε σημερινή τιμη 1500 ευρώ. Δηλαδή ένα player δεκαετίας που μεταχειρισμένο σήμερα δίνεις 1500 ευρώ για να το πάρεις σε σχέση με ένα σημερινό ή περσινό μοντέλο που το πληρώνεις 1500 ευρώ.

βασικά εννοούσα σε σημερινή τιμη 1500 ευρώ. Δηλαδή ένα player δεκαετίας που μεταχειρισμένο σήμερα δίνεις 1500 ευρώ για να το πάρεις σε σχέση με ένα σημερινό ή περσινό μοντέλο που το πληρώνεις 1500 ευρώ.

ίσως τότε το παλιό να είναι καλύτερο, αλλά προφανώς θα στερείται μοντέρνων δυνατοτήτων.
Για redbook δε συζητάμε...

Πχ το theta miles (που βασικά είναι ένα modified pioneer 701 σειρά) του Μήτσου, πάντα με εκπλήσσει, αν και παίζει χειρότερα από το βουβάλι.

Η απάντηση δίνεται εύκολα. Υπάρχει μέλος που έχει στο σύστημά του το θρυλικό Sony SCD-1. Αυτό κοστίζει τώρα 1000-1500 ευρώ. Δεν είναι δύσκολο να οργανωθεί ένα συγκριτικό με κάποιο πλέιερ που είναι στην ίδια τιμή καινούριο. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

Απάντηση: Re: Αναζήτηση καλύτερης πηγής cd player

Η απάντηση δίνεται εύκολα. Υπάρχει μέλος που έχει στο σύστημά του το θρυλικό Sony SCD-1. Αυτό κοστίζει τώρα 1000-1500 ευρώ. Δεν είναι δύσκολο να οργανωθεί ένα συγκριτικό με κάποιο πλέιερ που είναι στην ίδια τιμή καινούριο. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

Τώρα μάλιστα! Μου έφτιαξες τη μέρα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αναζήτηση καλύτερης πηγής cd player

Eγώ; Μιά πρόταση έκανα.:cool4: Και δεν είπα και ποιός έχει το Sony, εσύ έσπευσες να αυτοκαταδοθείς :hahaha:

Στις τιμές αναφέρομαι βρε Κώστα,όχι στα συγκριτικά για τα οποία είμαι διαθέσιμος.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αναζήτηση καλύτερης πηγής cd player

Στις τιμές αναφέρομαι βρε Κώστα,όχι στα συγκριτικά για τα οποία είμαι διαθέσιμος.

Ψηφιακά είναι, τι περιμένεις; Τα ΕΜΤ είναι αλλιώς...