Αναζήτηση καλύτερης πηγής cd player

ναι κατάλαβα τι εννοεί αλλά εξακολουθώ να μην κατανοώ το γεγονός οτι αν δεν υπάρχει αυτό, μια πηγή δε μπορεί να ξεχωρίσει από την άλλη.
Γιατί μπορεί να μην είναι τόσο φροντισμένος ο χώρος μου, αλλά απ'οτι βλέπω και εδώ μέσα από τις παρουσιάσεις πολλών μελών δεν απέχω παρασάγγας, μόνο ο πίσω τοίχος είναι ένα θεματάκι.

αυτό που δείχνεις είναι τέλειο μεν, εκτός πραγματικότητας όμως άμα συζείς ή άμα έχεις παιδιά, εκτός αν είναι κανα δωμάτιο dedicated, πάντως αν ακούς έτσι σε ζηλεύω :)

με τόσο μηδαμινές διαφορές που άκουσα πιστεύω οτι όπου και να τον πήγαινα τον χαρμαν πάλι το ίδιο effect θα είχε, γι αυτό και όπως είπα ίσως τον πάω στο μαγαζί ή φέρω έναν ενισχυτή για κόντρα σπίτι.

Όταν έκανες το συγκριτικό, ηταν μαζι και η συμβία; Αν ναι, τί γνώμη είχε;

δυστυχως ημουν μονος και δεν ειχα καποιον αλλον για δευτερη γνωμη...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ο madbass μιλησε σωστα νομιζω οποτε δεν εχει νοημα να τρωγομαι...

Όταν ακούμε αγχωμένα ψάχνοντας για διαφορές ντε και καλά, πολλές φορές δεν μας προκύπτουν.

Νομίζω ότι ο Harman και τα RX-8 μια χαρά μπορούν να αναδείξουν διαφορές. Εδώ εγώ άκουγα διαφορές με τα PSB T45 (μέχρι κάποιο όριο προφανώς), σε ασύμμετρο και αφρόντιστο χώρο, τόσο μεταξύ DAC όσο και μεταξύ ματ στο πικάπ ή καλωδίων ρεύματος. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΑ: τα πειράματα αυτά εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις ηχογραφήσεις, με την έννοια του ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ γραμμένο και ΠΩΣ για να αποκαλυφθεί ή για να "μαλακώσει", να αποκτήσει ροή κ.λπ.

Τώρα, αν άκουσες μεγάλες διαφορές στον Ορφέα ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ CD, τότε νομίζω ότι η "αθέατη" υποδομή (καλώδια κ.λπ.) ίσως και να έκανε μεγαλύτερη διαφορά από τα βασικά συνοδά, όχι με την έννοια της ποιότητας του τελικού αποτελέσματος, αλλά με την έννοια της επαρκούς διαφάνειας για να ακουστούν διαφορές.

Τώρα, αν άκουσες μεγάλες διαφορές στον Ορφέα ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ CD, τότε νομίζω ότι η "αθέατη" υποδομή (καλώδια κ.λπ.) ίσως και να έκανε μεγαλύτερη διαφορά από τα βασικά συνοδά, όχι με την έννοια της ποιότητας του τελικού αποτελέσματος, αλλά με την έννοια της επαρκούς διαφάνειας για να ακουστούν διαφορές.

+1
Χαρά στο κουράγιο σου που το είπες.

Όταν ακούμε αγχωμένα ψάχνοντας για διαφορές ντε και καλά, πολλές φορές δεν μας προκύπτουν.

Νομίζω ότι ο Harman και τα RX-8 μια χαρά μπορούν να αναδείξουν διαφορές. Εδώ εγώ άκουγα διαφορές με τα PSB T45 (μέχρι κάποιο όριο προφανώς), σε ασύμμετρο και αφρόντιστο χώρο, τόσο μεταξύ DAC όσο και μεταξύ ματ στο πικάπ ή καλωδίων ρεύματος. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΑ: τα πειράματα αυτά εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις ηχογραφήσεις, με την έννοια του ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ γραμμένο και ΠΩΣ για να αποκαλυφθεί ή για να "μαλακώσει", να αποκτήσει ροή κ.λπ.

κοίτα αγχωμένος δε θα έλεγα οτι ήμουν, αλλά όταν ξεκίνησαν οι ακροάσεις και διαπίστωνα οτι δεν ακούω διαφορές... ε εκεί ίσως λίγο αγχώθηκα χεχε.
αυτό που διαπιστώνω γενικά είναι οτι μάλλον έχω πρόβλημα ακοής ή και αντίληψης οπότε τσάμπα σκάω...δεν έχω ακούσει ποτέ διαφορές με καλώδια ηχείων, ρεύματος και interconnects....μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι χαχα

Εκεί που ίσως άκουσα κάποια ανάλυση παραπάνω ήταν όταν έβαλα τα mogami στα ηχεία αντί κάτι φθηνών της crystal audio.
Με πηγές όμως στο κατάστημα αλλά και σπίτι μου παλιότερα με το sansui vs blu ray άκουσα διαφορές και έντονες μάλιστα, γι αυτό παραξενεύτηκα τώρα.

Τέλος πάντων, όλα καλά. Γλύτωσα κάποια χρήματα, οπότε ίσως κάποια στιγμή αλλάξω βελόνα στο project μου με πολύ μικρότερο κόστος από αυτό που σκεφτόμουν για cd, έτσι για να πω οτι κάτι βελτίωσα :)

Πολλές φορές περιδιαβαίνοντας σε διάφορα forum, όχι απαραίτητα του audio, διακρίνω το εξής περίεργο κατ' εμέ...

Όπως ο φίλος εδώ, κάνει κάποιες δοκιμές και δεν αντιλαμβάνεται ο ίδιος διαφορές.

Μετά λοιπόν, αρχίζει μια ολόκληρη διαδικασία ψαξίματος, αλλαγών, αναζητήσεων... ώστε να φτάσουμε στο σημείο να μπορέσουμε να ακούσουμε τις αλλαγές.

Κατ' εμέ είναι σχεδόν "αρρωστημένη" διαδικασία. Να μπώ δλδ στο τριπάκι να χαλάσω χρόνο, χρήμα, κόπο, να αλλάξω άλλα components... για να.... -> ακούσω διαφορές???
Και τί κέρδισα δλδ?
Μήπως ήμουν το ίδιο ευτυχής και πριν τις ακούσω?

Τα χόμπυ γενικώς με βάζουν σε σκέψεις, πολλές φορές, σε ότι αφορά τον φοβερό εξαναγκασμό που ασκούν πάνω μας.

Απάντηση: Re: Αναζήτηση καλύτερης πηγής cd player

Πολλές φορές περιδιαβαίνοντας σε διάφορα forum[...]

Τα χόμπυ γενικώς με βάζουν σε σκέψεις, πολλές φορές, σε ότι αφορά τον φοβερό εξαναγκασμό που ασκούν πάνω μας.

Είναι όπως το δει κανείς.
Γι' αυτό και πολλές φορές λέω πως προσωπικά αν η αναβάθμιση που κοστίζει δεν βγάζει αυτί,δεν...

Αυτό όμως ισχύει σε σχεδόν εισαγωγικά συστήματα σαν το δικό μου πιστεύω.
Όταν κάποιος έχει φτάσει σε κάποιο σημείο κοντά στο τέλος των δυνατοτήτων του συστήματος λογικό είναι να θέλει να διορθώσει και τα επιμέρους μικρά.

Re: Απάντηση: Αναζήτηση καλύτερης πηγής cd player

αν βάλεις το sansui ξανά στο σύστημα πάω στοίχημα ότι κάτι θα σου αρέσει.

Δοκίμασέ το.

εννοείς οτι θα μου αρέσει καλύτερα το sansui? το ψιλοαποκλείω αλλά δε χάνω τίποτα με το να το δοκιμάσω. τσάμπα είναι!

Απάντηση: Re: Αναζήτηση καλύτερης πηγής cd player

Πολλές φορές περιδιαβαίνοντας σε διάφορα forum, όχι απαραίτητα του audio, διακρίνω το εξής περίεργο κατ' εμέ...

Όπως ο φίλος εδώ, κάνει κάποιες δοκιμές και δεν αντιλαμβάνεται ο ίδιος διαφορές.

Μετά λοιπόν, αρχίζει μια ολόκληρη διαδικασία ψαξίματος, αλλαγών, αναζητήσεων... ώστε να φτάσουμε στο σημείο να μπορέσουμε να ακούσουμε τις αλλαγές.

Κατ' εμέ είναι σχεδόν "αρρωστημένη" διαδικασία. Να μπώ δλδ στο τριπάκι να χαλάσω χρόνο, χρήμα, κόπο, να αλλάξω άλλα components... για να.... -> ακούσω διαφορές???
Και τί κέρδισα δλδ?
Μήπως ήμουν το ίδιο ευτυχής και πριν τις ακούσω?

Αντώνη δεν είναι έτσι. Δε νομίζω ότι βάζουμε τον Βαγγέλη στο τρυπάκι αναβάθμισης.
Το παλικάρι άκουσε αλλού κάτι καλύτερο και μόνος του άνοιξε το νήμα να εξετάσει το κατα πόσον μπορεί να το έχει σπίτι του.

Επίσης εφόσον δεν μπορεί να ακούσει διαφορές, αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά στο σύστημά του (βάλε μέσα ότι υπάρχει απο την εξώπορτα μέχρι τη πριζα).
Το ενδεχόμενο να είναι κουφός ή να μην μπορεί να εντοπίσει διαφορές, για μένα είναι εκτός συζήτησης. Απλά δεν ισχύει.
Άκουσε διαφορές και τις διέκρινε μια χαρά αλλού. Δε νομίζω να ψεκάζει κάποιος το σπίτι του.

Άποψή μου είναι ότι κάτι δεν είναι σωστό είτε στο σύστημα (το οποίο αποτελείται από ικανά κομμάτια), είτε στη διαδικασία της σύγκρισης, είτε και στα δύο
Είναι πολλά αυτά που πρέπει να προσέχουμε σε τέτοιες περιπτώσεις, αν σεβόμαστε τον ιδρώτα μας και δεν θέλουμε να σπαταλάμε λεφτά για να το παίζουμε χαλιεντάδες.
Πολύ καλά έκανε κατ εμέ ο Βαγγέλης και έβαλε ένα στοπ. Πρέπει να εξετάσει πολλά ζητήματα, να μάθει και να δοκιμάσει, πριν βάλει χέρι στη τσέπη του, ειδικά σε εποχή κρίσης, όπως τώρα.

μια χαρά τα λες Νίκο, μένει μια ακρόαση του aune σε μένα να δούμε τι διαφορές θα ακούσουμε ή θα ακούσεις εσύ καλύτερα χαχαχα!!

Επίσης να τονίσω πως όχι μόνο δε με πίεσε κανείς να αναβαθμίσω αλλά είτε από πμ είτε και από την κουβέντα εδώ μου λέγατε να είμαι προσεκτικός και να μη κάνω βιαστικές κινήσεις.

Εγώ δεν ανέφερα πουθενά ότι "βάζει/ουμε κάποιον σε τριπάκια"...

Και το παρών νήμα του Βαγγέλη σαν αφορμή το πήρα για να γράψω την άποψή μου.
Για μένα αν δεν ακούει διαφορές στο σύστημά του, πρέπει πρώτα να εξετάσει αν τον τρώει ο λωλός του για αλλαγές ή αν υπάρχει πραγματική ανάγκη αλλαγής.

...και πάνω που έχεις βαρεθεί τα πάντα και όλους,

ακούς κάτι αναπάντεχο και εκτός πλάνου (π.χ. έναν προ) και ξανα-ενθουσιάζεσαι όσο ποτέ πριν!

Φίλε, η διαδρομή έχει ups and downs. Απόλαυσέ την!

Κάνε ένα διάλειμμα, άκου τη μουσική σου ήρεμα και χωρίς καθόλου άγχος, ψάξε ρώτα και όταν είσαι έτοιμος ξεκίνα από κει που είναι πιο εύκολο και...οικονομικό.

Π.χ. από μετεγκατάσταση του στερεοφωνικού σε άλλο σημείο.

Και δοκιμές μόνο στο χώρο σου...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και η ηχητική απόλαυση δεν έχει να κάνει με το αν είσαι κουφός ή όχι.

Πηγάζει από την επιθυμία "σωστής" ακρόασης μουσικής και έχει να κάνει από το ιδιαίτερο processing που κάνει ο εγκέφαλος του καθενός (kudos Rob Watts, Chord)!

Το οποίο processing δεν δουλεύει καθόλου καλά υπό συνθήκες στρες.

Συμφωνώ απόλυτα με τον Νίκο (γεια σου! :ernaehrung004:) και τον Σταύρο, γιατί κι εγώ νομίζω ότι ο Βαγγέλης πρέπει να φτάσει το σύστημά του ως έχει στα όριά του, πόσο μάλλον αφού απολαμβάνει τις μουσικές του κι έτσι, και μετά να ασχοληθεί (ΑΝ νιώσει την ανάγκη) με το παραπέρα. Με αυτή την έννοια, δεν βρίσκω κάτι κακό στις διάφορες προτροπές προς αυτή την κατεύθυνση, παρά το ότι οι ανησυχίες που διατύπωσε ο Αντώνης περί εξαναγκασμού είναι (γενικά μιλώντας) εύστοχες.

Αντώνη αναφέρθηκες σε τρυπάκι αναβάθμισης με χρόνο, χρήμα, κόπο για να ακούσουμε διαφορές.
Δεν το παρεξήγησα και μια χαρά ήταν η γνώμη σου.

Εστιάζω στο γεγονός ότι όταν ένα σύστημα δεν αναδεικνύει τις διαφορές πάσχει (στη προσλαμβανόμενη απο τον ακροατή πληροφορία).
Είπα τη γνώμη μου λοιπόν, καθώς επίσης και ότι εφόσον είσαι χομπίστας και αγαπάς πέραν της μουσικής και την αναπαραγωγή της, οφείλεις να ασχολείσαι και να βελτιώνεις και το σύστημα.
Γι αυτό το βλέπω ως νορμαλ διαδικασία, παρ'ότι δεν ακούς διαφορές και είσαι αρκετά ικανοποιημένος απο αυτό που έχεις, πάντα να ψάχνεσαι.
Σαφώς - σαφέστατα, όχι εις βάρος των καθημερινών αναγκών! Δεν το συζητάμε αυτό!

:ernaehrung004:

Νικόλα αναφέρομαι στο τριπάκι αναβάθμισης όταν πηγάζει απο το γεγονός ότι "δεν ακούστηκαν διαφορές".

Προφανώς και είμαι υπέρ των αναβαθμίσεων!
Αλλά... όταν ήρθε ο καιρός τους.
Δλδ:

Όταν αποφασίζω συνειδητά πως θέλω αλλαγή. Γιατί έτσι γουστάρω.
Όταν μου περισσέψανε κάτι λ7 και λέω να κάνω μια αναβαθμισούλα.
Όταν κάτι πάει σοβαρά στραβά με το σεταπ.
Όταν κάτι χάλασε στο σετάπ.
Όταν το σετάπ τα έφαγε τα ψωμιά του.
μπλα
μπλα

Όχι όμως στο όνομα της "διαφοράς".
Στο όνομα δλδ του να αποκτήσω ένα σύστημα που ντε και καλά θα φανερώνει διαφορές.

Τέλος off topic.
Σας μερσώ για την ανοχή.

Ποια ανοχή βρε? συζητάμε. :-)

Αυτό ακριβώς σου εξηγώ, ότι όταν δεν ακούμε διαφορές, αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν είναι εντάξει στο σύστημα.
Καθοριστικός παράγοντας κατ'εμέ για να ψάξουμε την αναβάθμιση.

αν και εφόσον μας ενδιαφέρει και θέλουμε κάτι καλύτερο, κτλ κτλ

Κάθε αλυσίδα αναπαραγωγής έχει τά όρια της ,αν προσθέσουμε κάτι εξαιρετικά καλύτερο σ αυτή -αφήνοντας τά υπόλοιπα ώς έχουν -φυσικό είναι νά μήν ακουστούν αισθητές διαφορές
Καί γιά νά γίνω ακραίος ,αν σέ ένα ολοκληρωμένο σύστημα τών 200-300 ευρώ συνδέσουμε ένα player τών 2.000 ευρώ ,μάλλον οί διαφορές πού θά ακούσουμε θά είναι ελάχιστες