Αναζήτηση οικονομικού πικαπ για αναβίωση παλιάς συλλογής δίσκων

Ευχαριστώ. Το manual στο vinylengine το είχα βρει, αλλά δεν έλεγε κάτι χρήσιμο. Τώρα 8 δολλάρια δεν τα δίνω για owner's manual. Η σελίδα του amazon μου λέει πως δεν υπάρχει.
Όσον αφορά την κεφαλή, μπορώ να πάρω οποιαδήποτε; Υπάρχει κάποιος τύπος κατάλληλος για το βραχίονα, η είναι universal;

Αν ανεβασεις μια φωτο να δουμε τι κεφαλη εχει ηδη,ισως να μην χρειαστει να την αλλαξεις αλλα να παρεις μονο την βελονα

Ευχαριστω Κωστα. Για λιγες μερες μεχρι να αναβαθμισω τα windows μου δουλευω με τα xp και δεν μπορω να δω ολα τα attachments.

Αν ανεβασεις μια φωτο να δουμε τι κεφαλη εχει ηδη,ισως να μην χρειαστει να την αλλαξεις αλλα να παρεις μονο την βελονα

Εχω ανεβάσει φωτό στο προηγούμενο ποστ. Είναι μια tectron t-712. Η κεφαλή είναι αυτή σωστά;

Edit: βρήκα τις βελόνες στο amazon τελικά. Το λινκ δεν άνοιγε από λάθος μου.

Δες αυτην εδω
http://stylus.export-japan.com/product_info.php?cPath=10&products_id=636

δεν ειναι και πολυ ακριβη και αν αναβαθμισεις το πικαπ σου καποτε, δεν θα χρειαστεις αλλη κεφαλη.
Για κατι πιο φθηνο, η jico εχει και αλλες για την κεφαλη σου.

Καλά, αναβάθμιση άμεση δεν γίνεται (νομίζω χεχεχε :) ) απλά θέλω να εχω κάτι αξιοπρεπές σε συνάρτηση με τον ήδη μέτριο υπόλοιπο εξοπλισμό. Να πάρω κάτι πολύ ακριβό μόνο για το πικάπ χωρίς ενισχυτή/ηχεία της προκοπής δεν αξίζει.

Ευχαριστώ! Παίρνω σαν κανόνα το ακριβότερο=καλύτερο; Είμαι τελείως άσχετος με αυτές τις λεπτομέριες.
Επίσης τώρα πρόσεξα πως οι βελόνες είναι διαφορετικές. Κωνική ή ελλειπτική είναι καλύτερα;
Μάλλον θα διαλέξω στην τύχη, η θα πάρω και τις δύο...

Last edited:
Καλύτερα ελλειπτική βελόνα. Ακολουθεί καλύτερα το αυλάκι από την κωνική.

Αλλά αν και όταν αλλάξεις ολόκληρη την κεφαλή, έλεγξε κάτι: έχει το πικάπ σου ρύθμιση του ύψους του βραχίονα;
Αν όχι, και η νέα κεφαλή είναι πολύ ψηλότερη από την παλιά δεν θα έχεις σωστή απόδοση. Μέτρησε σε τι ύψος είναι το πάνω μέρος της κεφαλής όταν ακουμπάει η βελόνα στον δίσκο και φρόντισε η νέα κεφαλή να έχει περίπου το ίδιο ύψος.

Για παράδειγμα, η Grado είναι πιο ψηλή από την Nagaoka.

Απάντηση: Re: Αναζήτηση οικονομικού πικαπ για αναβίωση παλιάς συλλογής δίσκων

Εχω μια ερώτηση που ίσως ακουστεί χαζή, αλλά πρέπει να την κάνω, όντας άσχετος.
Έχει σχέση ο ήχος του πικάπ με το είδος μουσικής που ακούς; Αν ναι, εγώ που ακούω rock/metal (πιο πολύ μέταλ) τι επιλέγω;
Επίσης, αξίζει αυτό:
www.skroutz.gr/s/400332/Pioneer-PL-990.html
Ευχαριστώ.

Όχι,δεν αξίζει,πεταμένα χρήματα

Βασικά βρήκα το παλιό μου, όπως έγραψα μερικά ποστ πριν. Θα πορευθώ με αυτό για την ώρα...

Επανέρχομαι.
Μετά από χρόνια ακούω ξανά τα βινύλια μου. Είχα ξεχάσει τον αναλογικό ήχο, έστω και με το μέτριο (προς χάλια) setup μου.
Έχω μόνο δύο προβληματάκια (σιγά μη δεν ειχα).
Προς το τέλος κάθε δίσκου (ειδικά τα 7ιντσα) η βελόνα σαν να "πηδαει". Σκέφτηκα στην αρχη πως ο δίσκος έχει γρατσουνιές, αλλά γίνεται συνέχεια. Μετά ο βραχίονας επαναφέρεται σαν να έχει φτάσει στο τέλος. Μπορεί να οφείλεται στο tracking force;
Κάτι άλλο που με απασχολεί είναι πως ορισμένες φορές, μόλις αγγίζω την κεφαλή για να την βάλω στο δίσκο ακούγεται θόρυβος από το αριστερό ηχείο, και σπάνια παίζει μόνο το δεξί. Υποψιάζομαι πρόβλημα στην καλωδίωση της κεφαλής. Άλλωστε το πικάπ έχει να χρησιμοποιηθεί ~ 12 χρόνια.

Μια και αρκετά από αυτά που γράφεις τα έχω δει και σε μένα είναι όλα θέμα ρύθμισης του πικάπ. Νομίζω θα πρέπει να το πας σε κάποιον να σου κάνει ένα service. Καλό θα ήταν να βάλεις και μια καινούργια κεφαλή μια και θέλεις να κρατήσεις το παλιό σου. Να σου αλλάξουν και έναν ιμάντα να σου ρυθμίσουν τις στροφές και μετά θα είσαι μια χαρά με το πικάπ σου.

Re: Απάντηση: Αναζήτηση οικονομικού πικαπ για αναβίωση παλιάς συλλογής δίσκων

Σου είναι δύσκολο να ελέγξεις τα καλώδια;;;
Πες 2 λόγια,τι πικάπ είναι,τι κεφαλή;;;

Όλες οι πληροφορίες που ζητάς είναι στο ποστ #39.
Λογικά δεν έκανε καλή επαφή το καλώδιο στην κεφαλή γιατί το κούνησα λίγο και δεν ξαναπαρουσίασε πρόβλημα.
Το skipping σταμάτησε μόλις ρύθμισα το βραχιονα.
Επόμενο βήμα είναι να το πάω για service όπως είπε ο check και μάλλον να αγοράσω την audio technica at95e. Στα 30ευρω συμφέρει καλύτερα από το να αλλάξω βελόνα.

Τα "βασικά" τα κάνω, αλλά την τοποθέτηση και ρύθμιση της κεφαλής δεν την εμπιστεύομαι στα χέρια μου :p

Κανε τοτε τα βασικα και πες σε ενα φιλο που εμπιστευεσαι να σε βοηθησει στο στησιμο της κεφαλης

Επανερχομαι στο θεμα για να ζητησω τα φωτα σας στην αναζητηση μιας καλυτερης κεφαλης για το rega p3-24 με τον κλασικο rb301 βραχιονα.
Προς το παρον εχω πανω την audio technica at95 η οποια εχει εξαιρετικο vfm, αλλα σιγουρα μπορει να σηκωσει πολυ καλυτερη το πικαπ.
Κριτηριο αναζητησης η απολαυστικη ακροαση κλασικου / ψυχεδελικου rock και blues ακουσματων.
Ζητουμενα:
1)Να απλωνει μεγαλη μουσικη σκηνη
2)Να εχει καλα δυναμικα ωστε να ταιριαζει με τα αναλογα ακουσματα
3)να ειναι ανεκτικη σε ατελειες παλιων βινυλιων. Με λιγα λογια δεν ειναι ζητουμενο η τρελη λεπτομερεια με ο,τι αυτο ζυνεπαγεται.
Η μουσικοτητα δεν ειναι απαραιτητη καθως υπαρχει ο χαρακτηρας των delphinus.
Εχω διαβασει για τις mc της denon οτι ταιειαζουν πολυ σε rock ακουσματα.
Επισης προτεινεται γενικοτερα η αγορα μεταχειρισμενης κεφαλης η λογω φθορας δεν ειναι τοσο ασφαλης αγορα οσο πχ η αγορα μεταχειρισμενου ενισχυτη?
Budget περπου 200 ευρω.
Δεκτες και mm και mc κεφαλες με το υπαρχον phono.