Αναζητηση πικαπ

Απάντηση: Re: Αναζητηση πικαπ

Και εκεί που το ξανασκέφτηκα και είπα για
clear audio concept + maestro -> 1200+850 = 2050 (και κραταω προς το παρον το cambridge μου για phono μέχρι να πάρω κάτι καλύτερο)

έρχεται ο κολλητός και μου προτείνει

rega rp3 + dynavector DV10X5 που βγαίνουν σύνολο 800 ευρώ.

συγκρίνονται οι 2 επιλογές ή ισχύει ότι πληρώσεις παίρνεις;

:)

Σε ότι αφορά συνδυασμούς,δεν μετράει μόνο η τιμή αλλά και η συνέργεια και το έξυπνο-optimal στήσιμο.
Μεμονωμένα όμως,και σε λογικά πλαίσια (όχι φύκια για μεταξωτές κορδέλες δηλαδή),δυστυχώς ότι αξίζει,κοστίζει.

Ενα rega 3 ειναι πικαπ που αν μη τι αλλο,και μονο λογω μεγαλης διαφορας τιμης πρεπει να το ακουσεις.
Εχει και αυτο τους οπαδους του οπως πολλα αλλα και υπο καταλληλες συνθηκες μπορει να ειναι απολυτα επαρκες στο συστημα.
Ακουσε και τα δυο και αποφασισε.

clear audio concept + maestro -> 1200+850 = 2050 (και κραταω προς το παρον το cambridge μου για phono μέχρι να πάρω κάτι καλύτερο)

για κεφαλες εψαξα αρκετα και προσωπικα αν ειχα ταβανι 850 δεν θα επαιρνα την μαεστρο .θα δινα 700 και θα επαιρνα μια benz micro ace που μεχρι τωρα δεν διαβασα κατι αρνητικο . για ortofon 2m black διαβασα καλα λογια πιο φθηνη και η nagaoka mp-500 ειναι νομιζω μια καλη περιπτωση.

στην rega υπαρχει και το rp6 που ειναι μεσα στο μπατζετ σου .για αυτο εχω διαβασει υμνους:smile:

για phono αν ηταν να παρω κατι αυριο θα επαιρνα της lehmann audio το black cube seII αλλα ειναι λιγο αλμυρο στα 800 ευρα περιπου. αλλα εχει και πιο φθηνα η lehmann που και για εκεινα εχω διαβασει πολυ καλα λογια.

ψαξτο λιγο εχει πολλα πραματακια εκει εξω που ειναι καλα και ειναι μεσα στο μπατζετ σου.

Ήμουν κάτοχος ενός rega p3 με Benz MC20H2, στα "κιλά" περίπου της Dyna που αναφέρεις. Τώρα έχω ένα Clearaudio Performance με τη Maestro. Παρότι το rega ήταν παραπάνω από τίμιο, η διαφορά με το performance είναι πολύ μεγάλη. Πάντως, συμφωνώ ότι η Maestro δε διακρίνεται για το VFM της και, όταν μου αφήσει χρόνους, θα πάω γι' άλλα.

Ήμουν κάτοχος ενός rega p3 με Benz MC20H2, στα "κιλά" περίπου της Dyna που αναφέρεις. Τώρα έχω ένα Clearaudio Performance με τη Maestro. Παρότι το rega ήταν παραπάνω από τίμιο, η διαφορά με το performance είναι πολύ μεγάλη. Πάντως, συμφωνώ ότι η Maestro δε διακρίνεται για το VFM της και, όταν μου αφήσει χρόνους, θα πάω γι' άλλα.
H MC20H imo δεν ηταν και ιδιαιτερα ευκολη κεφαλη να δουλεψει σωστα και σιγουρα δεν ηταν ουτε και η καταλληλη επιλογη για να δει καποιος τις πραγματικες αρετες μιας ΒΕΝΖ.
Ομως οπως ειπα πιο πανω, υπο προυποθεσεις και σωστες επιλογες κεφαλης,το Ρ3 εχει δυνατοτητες πολλες,μεχρι να φτασει τα ορια του,ακομη και με καλες MC αρκετα υψηλης τιμης.

Διευκρίνιση: δεν είχα κανένα παράπονο από την Benz, έπαιζε βελούδινα και ξεκούραστα. Ούτε από το Rega, που με υπηρέτησε πιστά πολλά χρόνια και τώρα το ακούει φίλος μου και περνάει μια χαρά. Απλά το Performance είναι αλλού (ως όφειλε, βάσει της τιμής του) και σε ανάλυση, και σε δυναμικά, και σε ησυχία και στα πάντα. Αν με έβαζες να διαλέξω τον καλύτερο συνδυασμό αποκλειστικά βάσει του λόγου τιμή προς απόδοση (και για τις αρχικές τους τιμές), θα έλεγα τον Rega/Benz. Αλλά αν είχα πάλι 1,5 χιλιάρικο για πικάπ-κεφαλή (όσο δηλ. μου κόστισε το σετ της Clearaudio), πάλι θα το ξόδευα, από το να πάρω κάτι φθηνότερο και τα ρέστα δίσκους, ας πούμε. Νομίζω αξίζει τον κόπο.

Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι η MC20H2 είναι η φθηνότερη Benz, προφανώς και μια ομόσταυλη του 500άρικου θα παίζει άλλα πράγματα -και γι' αυτό τις έχω στα υπόψιν για όταν χρειαστεί (να 'μαστε καλά).

Διευκρίνιση: δεν είχα κανένα παράπονο από την Benz,

Δεν εννοω αυτο, αλλα η 20Ε σαν μια απο τις δυο ΒΕΝΖ που δεν κατασκευαζονται στην Ελβετια , δεν ειναι το αντιπροσωπευτικο δειγμα για να καταλαβει καποιος τον ηχο μιας ΒΕΝΖ. Απο την ACE κανονικα ξεκινα το "real thing"
kαι σιγουρα καμια σχεση στην κλαση αυτη η 20.
Συμφωνω μαλλον μαζι σου για rega/benz (ace) η καμια αλλη γνωστα καλη κεφαλη :a0210:

Nα πάς να ακούεις το καινούριο Creek OBH-15. Mιλάμε για τρομρό phono με απίστευτες δυνατότητες στην χώμα τιμή που ζητάει. Άνετα θα μπορούσε να έχει τα τριπάσια. Προσωπικά και σαν πρώην κάτοχος του παλιού μοντέλου με το οποίο ήμουνα υπέρ ευχαριστημένος έμεινα άφωνος με τις δυνατότητες του καινούριου. Νομίζω οτι υπάρχει στημενο στο studio hi-fi και στο ίδιο rack υπάρχει στημένο και το πικάπ σου και σίγουρα και κάποιος vincent. Δεν χάνεις και τίποτα να πάρεις ένα τηλ..

Πράγματι πάρα πολύ καλό,το έχω.

Θα ημουν λιγο (περισοτερο) προσεκτικος με το ΟΒΗ-15 , ενα που ακουσα πριν 1-2 χρονια ηταν ολιγον τι πολυ ενθουσιωδες στις ψηλες του.
Θα εψαχνα για μια γλυκοηχη ΜΜ προσωπικα και οχι πολυ ακριβη ωστε να το βγαλει εξω απο τα νερα του.
Μαλλον προς Nagaoka / Sumiko / Grado μερια.

Θα ημουν λιγο (περισοτερο) προσεκτικος με το ΟΒΗ-15 , ενα που ακουσα πριν 1-2 χρονια ηταν ολιγον τι πολυ ενθουσιωδες στις ψηλες του.
Θα εψαχνα για μια γλυκοηχη ΜΜ προσωπικα και οχι πολυ ακριβη ωστε να το βγαλει εξω απο τα νερα του.
Μαλλον προς Nagaoka / Sumiko / Grado μερια.

Όντως το έχω με grado

Ο συνδυασμός Clearaudio είναι σαφώς καλύτερος από εκείνον του Rega3... βέβαια και στο τριπλάσιο της τιμής...

Στη κατηγορία αυτή είναι το RP6...

Πάντως θα κοίταγα και σε μεταχειρισμένα πλατό σε αυτά τα λεφτά βρίσκεις πολύ αξιόλογα πράγματα, αλλά δεν θέλω να επαναλαμβάνω αυτά που ήδη ειπώθηκαν...

Από phono μπορώ να σου προτείνω το Musical FIdelity M1 Vinl (που σου πρότεινε και ο Πάνος),... που μπορεί να ταιριάξει με οτιδήποτε, είναι σχετικά οικονομικό για αυτά που προσφέρει, και μετά από αυτό θες να πας σε εξωτικά phono για να ακούσεις αξιόλογες διαφορές και να εχεις τέτοια ευελιξία στις επιλογές κεφαλών...

Για phono ριξε και μια ματια στο Trichord Dino με το τροφοδοτικο του. Εχει πολλες ρυθμισεις και για MM και για MC κεφαλες. Το εχω και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

Και κάτι ακόμα παιδιά. Σε αυτή την κατηγορία που είμαι βλέπετε κάποιο νόημα στο να το ψάξω και για καλώδιο ηχείου (κάτι καλύτερο από το απλό γυμνό κόκκινο-μαύρο);

Και κάτι ακόμα παιδιά. Σε αυτή την κατηγορία που είμαι βλέπετε κάποιο νόημα στο να το ψάξω και για καλώδιο ηχείου (κάτι καλύτερο από το απλό γυμνό κόκκινο-μαύρο);

Nαι

Λιτός και περιεκτικός. :) Σε ευχαριστώ. Πάντως αν έχει να προτείνει κάτι κάποιος πιο συγκεκριμμένο θα ήταν καλό γιατί είμαι τελείως άσχετος από αυτά. Θα ψάξω βέβαια και ανάλογα θέματα στο φόρουμ

Λιτός και περιεκτικός. :) Σε ευχαριστώ. Πάντως αν έχει να προτείνει κάτι κάποιος πιο συγκεκριμμένο θα ήταν καλό γιατί είμαι τελείως άσχετος από αυτά. Θα ψάξω βέβαια και ανάλογα θέματα στο φόρουμ
:-)
Κατι σε λογικη τιμη,ας πουμε γυρω στα 2.5μμ με καλα βισματα.