Αναζήτηση πικαπ

systemdek για να εχεις κατι να πειραζεις, οπως και να το κανουμε εχει πιο ενδιαφερον απο την ταβλα του ρέγκα. Αν βρεις κιολας απο τις εκδόσεις με ξεχωριστή τροφοδοσια θα εισαι μια χαρα. Εγω το ειχα παρει προ τεσσάρων ετων 70 λιρες και απλα το λατρεύω

Κατά τη γνώμη μου, ακριβώς επειδή οι "ρέγγες" είναι μια σκέτη τάβλα, έχουν πολύ περισσότερα περιθώρια για πείραγμα...

Έχω πετύχει κιτ στο ebay για να μετατρέψεις το Rega σε πλατώ ανάρτησης! :blink:

Τις ίδες ανησυχίες είχα και εγώ πριν απο λιγο καιρό και τελικά κατέληξα στο Pro-Ject 1 Xpression III με το ακρυλικό πλατώ και τον βραχίονα με τα ανθρακονήματα.Σαν κεφαλή επιλέχτηκε η ortofon 2m blue.Το όλο πακέτο μαζί με το project phono box II εκλεισε στα 600 € και κάτι ψιλά και απο ακουστικής άποψης στέκεται αρκετά καλά.Θα σου πρότεινα να το ακούσεις πριν προχωρήσεις ....

Και rega θα βρείς μεταχειρισμένα. Το καλό οπος είπαν και άλοι είναι το ότι μπορείς να του κάνεις πολλές εύκολες βελτιώσεις και να κρατίσεις τον βραχίωνα για επόμενο πλατό εαν κάποτε θές.

(Και rega θα βρείς μεταχειρισμένα. Το καλό οπος είπαν και άλοι είναι το ότι μπορείς να του κάνεις πολλές εύκολες βελτιώσεις και να κρατίσεις τον βραχίωνα για επόμενο πλατό εαν κάποτε θές.)
Eαν ο βραχίωνας δεν ειναι τροποποιημένος οπως κάνει σε πολλές υλοποιησεις του .

δηλαδή μπορώ να δοκιμάσω και το εξής :

αγοράζω τον 300 και την denon 103, τα φοράω πάνω στο dual, και αν δεν .... τότε αγοράζω και το πλατώ (P3???)

....??? γίνεται αυτό ??? μπορώ να το κάνω μόνος μου ???

Τις ίδες ανησυχίες είχα και εγώ πριν απο λιγο καιρό και τελικά κατέληξα στο Pro-Ject 1 Xpression III με το ακρυλικό πλατώ και τον βραχίονα με τα ανθρακονήματα.Σαν κεφαλή επιλέχτηκε η ortofon 2m blue.Το όλο πακέτο μαζί με το project phono box II εκλεισε στα 600 και κάτι ψιλά και απο ακουστικής άποψης στέκεται αρκετά καλά.Θα σου πρότεινα να το ακούσεις πριν προχωρήσεις ....

Και εγω εχω ακριβως το ιδιο pickup αλλα με 2m red. Eιμαι πολυ ευχαριστιμενος αλλα ειναι το πρωτο μου πικ-απ:) Θελω να του βαλω καμια grado gold στο μελλον και να δοκιμασω και το speed-box,μερικοι λενε οτι κανει δουλεια.

Τα μεταχειρισμένα που έχει στον Ορφέα τι λένε ???

έχει και thorens και systemdeck και κάτι άλλα ....

Γιάννη Μιχαήλο τι λές ????

Επειδη ειχα thorens και το 166μκ2 και το 160 καποτε, ο ηχος τους με τους βραχιονες της thorens και χωρις μετατροπες δεν συγκρινεται με τα καινουρια project. Ηταν απλα μετριος. Αν μιλαμε για systemdeck ok. Για project οσα εχουν τους βραχιονες με τα ανθρακονηματα παιζουν παρα πολυ καλα. Αγαπημενα μου "οικονομικα" τα 2xperience και rpm 5.

Re: Απάντηση: Αναζήτηση πικαπ

Επειδη ειχα thorens και το 166μκ2 και το 160 καποτε, ο ηχος τους με τους βραχιονες της thorens και χωρις μετατροπες δεν συγκρινεται με τα καινουρια project. Ηταν απλα μετριος. Αν μιλαμε για systemdeck ok. Για project οσα εχουν τους βραχιονες με τα ανθρακονηματα παιζουν παρα πολυ καλα. Αγαπημενα μου "οικονομικα" τα 2xperience και rpm 5.

[οfftopic] Αλλαγή βραχίονα σε TD160/166 έχετε δοκιμάσει; έχω ενα 145mkII, που είναι ιδιο με το 160 πλην του auto shut-off, με τον βραχίονα της Thorens και σκέφτομαι να βάλω κάποιον Rega επάνω, πιθανώς τον RB250. Έχετε κάποια γνώμη επ' αυτου;[\οfftopic]

δηλαδή μπορώ να δοκιμάσω και το εξής :

αγοράζω τον 300 και την denon 103, τα φοράω πάνω στο dual, και αν δεν .... τότε αγοράζω και το πλατώ (P3???)

....??? γίνεται αυτό ??? μπορώ να το κάνω μόνος μου

Οχι γιατι το P3 δεν δινεται χωρις βραχιονα.

Αρχική Δημοσίευση από volcan
Τις ίδες ανησυχίες είχα και εγώ πριν απο λιγο καιρό και τελικά κατέληξα στο Pro-Ject 1 Xpression III με το ακρυλικό πλατώ και τον βραχίονα με τα ανθρακονήματα.Σαν κεφαλή επιλέχτηκε η ortofon 2m blue.Το όλο πακέτο μαζί με το project phono box II εκλεισε στα 600 και κάτι ψιλά και απο ακουστικής άποψης στέκεται αρκετά καλά.Θα σου πρότεινα να το ακούσεις πριν προχωρήσεις ....

Και εγω εχω ακριβως το ιδιο pickup αλλα με 2m red. Eιμαι πολυ ευχαριστιμενος αλλα ειναι το πρωτο μου πικ-απ:) Θελω να του βαλω καμια grado gold στο μελλον και να δοκιμασω και το speed-box,μερικοι λενε οτι κανει δουλεια.

Αν καταληξεις σε τετοια λυση, αν γρν κανω λαθπς η μπλε κρφαλη εχει περισσοτερη λεπτομερεια η κοκκινη ειναι πιο ζεστη και πιθανον θα παιζει καλυτερα δισκους μετριας καταστασης. Αν προτιμουσες την μπλε θα κυτταγα αν της ταιριαζει το λαμπατο πηονο της PROJECT. Ολα αυτα ομως ειναι προσωπικη αισθηση.

Κατά τη γνώμη μου, ακριβώς επειδή οι "ρέγγες" είναι μια σκέτη τάβλα, έχουν πολύ περισσότερα περιθώρια για πείραγμα...

Έχω πετύχει κιτ στο ebay για να μετατρέψεις το Rega σε πλατώ ανάρτησης! :blink:

Δεν αντιλέγω αλλα προσωπικη μου αποψη ειναι οτι η αναρτηση οπως και να το κανεις εχει ενδιαφερον (πολυ επιστημονικη αποψη ε?). Τωρα αν ακουστικα κανει διαφορα, εχουν γραφτει αρκετα πανω στο θέμα και για το συγκεκριμενο πικαπ. Με το πλατο του συστεμντεκ αν και μεταχειρισμενο και αγορασμενο τυφλα απο ebay δεν ειχα ποτε προβλημα στο σετ απ. Απο την στιγμη κιολας που μπορει ο φίλος να το εξετασει και σε καποιο καταστημα που διαθετει μεταχειρισμενα, ε ακομη καλυτερα. Το θεωρω εξαιρετικο value for money και ειδικα με εναν rb-250, rb-300 εχει πολλες δυνατοτητες. Απο την αλλη με τα project εχω πολυ καλη εμπειρια, ημουν ευτυχης κατοχος ενος debut για 2 χρονια περιπου, αψογο για τα λεφτα του.

Αλλαγή βραχίονα σε TD160/166 έχετε δοκιμάσει; έχω ενα 145mkII, που είναι ιδιο με το 160 πλην του auto shut-off, με τον βραχίονα της Thorens και σκέφτομαι να βάλω κάποιον Rega επάνω, πιθανώς τον RB250. Έχετε κάποια γνώμη επ' αυτου;

Τον 250 πάρε.

Σηκώνει πολύ περισσότερες βελτιώσεις από τον 300.
Ένα αντίβαρο να του αλλάξεις, φεύγει αλλού...

Αν καταληξεις σε τετοια λυση, αν γρν κανω λαθπς η μπλε κρφαλη εχει περισσοτερη λεπτομερεια η κοκκινη ειναι πιο ζεστη και πιθανον θα παιζει καλυτερα δισκους μετριας καταστασης. Αν προτιμουσες την μπλε θα κυτταγα αν της ταιριαζει το λαμπατο πηονο της PROJECT. Ολα αυτα ομως ειναι προσωπικη αισθηση.

The 2M Red features a tipped elliptical diamond, while the 2M Blue features a nude elliptical diamond (απο το site της ortofon).
Εχω την εντύπωση πως η blue έχει πιο μπάσσο ήχο απο την red χωρίς να έχω ακούσει την δεύτερη.

λέω να δώσω μία τελευταία ευκαρία στο dual που έχω , είναι αυτό το μοντέλο

http://www.needledoctor.com/Dual-CS...3eSbNmTb3mTe34Pa38Ta38Lbxb0?sc=2&category=665

και το πρόβλημα του είναι οτι κάνει έναν τρομερό βόμβο από το αριστερό κανάλι, δεν το κάνει πάντα και καμιά φορά κουνώντας τα καλώδια στο phono εξαφανίζεται για λίγο, αλλά το κάνει πολύ συχνά ...

να το παλέψω μόνος μου ???

και αν διορθωθει να του αλλάξω κανα βραχίονα και κεφαλή ή δεν αξίζει ο κόπος ??

και το πρόβλημα του είναι οτι κάνει έναν τρομερό βόμβο από το αριστερό κανάλι, δεν το κάνει πάντα και καμιά φορά κουνώντας τα καλώδια στο phono εξαφανίζεται για λίγο, αλλά το κάνει πολύ συχνά ...

Όταν κουνάς τα καλώδια πίσω από το πικάπ ή πίσω από τον ενισχυτή εξαφανίζεται ο βόμβος;
Αν μιλάμε για πίσω από τον ενισχυτή, πάρε μία πενσούλα και κλείσε τα RCA λίγο ώστε να κουμπώνουν με δυσκολία πάνω στον ενισχυτή.