Φίλε μου,
Για αρχή μπορείς να αγοράσεις 1 Switch, το οποίο υποθέτω πως θα τοποθετήσεις στο δωμάτιο με την TV, Dreambox, E-great.
Επίσης υποθέτω πως πάνω του θα συνδέσεις τις 3 αυτές συσκευές και το καλώδιο που πάει στο γραφείο.
Στο Modem-Router Siemens που έχεις θα συνδέσεις την άλλη άκρη του καλωδίου και τους 2 Η/Υ. Σωστά ως εδω;
Ακριβώς!
Επειδή οι 3 συσκευές σου δεν υποστηρίζουν Gigabit, δεν θα έχεις πρόβλημα με streaming, μεταφορές δεδομένων κτλ. από και προς αυτές.
Οι Η/Υ σου όμως υποστηρίζουν Gigabit. Επειδή θα είναι συνδεδεμένοι στο Siemens Router (το οποίο δεν υποστηρίζει Gigabit), η μεταξύ τους επικοινωνία θα είναι 100MBps και όχι Gigabit. Αυτό θα είναι και το μοναδικό μειονέκτημα αγοράζοντας 1 Switch.
Δυστυχώς αυτό το γνωρίζω...Το μόνο που μπορεί να βοηθήσει είναι ένα νέο gigabit router ή ένα gigabit switch επιπλέον!
Όσον αφορά το NAS, υπάρχουν πάρα πολλές συσκευές σε μία τεράστια ποικιλία τιμών (από <100 ευρώ σε πολλές χιλιάδες ευρώ). Οι διαφορές τους (που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό και την τιμή τους) βρίσκονται:
στον αριθμό δίσκων που υποστηρίζουν π.χ. 2 ή 4 ή 6 κτλ.
στο πρωτόκολλο σύνδεσης των δίσκων με το NAS π.χ. SATA, IDE κτλ.
στο είδος και ταχύτητα σύνδεσης με το υπάρχον δίκτυο π.χ. 100MBps, Gigabit κτλ και 1/2 ή περισσότερες συνδέσεις (για Fail-over, Balancing κτλ.)
στην πραγματική (μετρημένη) διαμεταγωγή δεδομένων που έχουν π.χ. 50 ή 100 MB ανά δευτερόλεπτο απο/προς Η/Υ
στην υποστήριξη RAID και του τύπου του π.χ. JBOD, Raid-0, Raid-1, Raid-5, Raid-10 κτλ.
στην ύπαρξη προγραμμάτων στο Firmware τους (συνήθως Linux based) π.χ. για Auto-Backup, για on-the-fly προσθήκες/αλλαγές δίσκων, torrents, DLNA server κτλ.
Δυστυχώς αν θέλεις να δώσεις κάποιο ποσό άνω των 150 ευρώ για κάποιο κάπως σοβαρότερο NAS, θα χρειαστεί να διαβάσεις πρώτα ορισμένα πράγματα (για να ξέρεις τι παίρνεις και τι σου χρειάζεται

)
Εγώ προσωπικά δεν έχω NAS (αντικαθιστώ την ύπαρξή του με συστοιχίες δίσκων πάνω σε Server το οποίο παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία/ταχύτητα στα ίδια χρήματα).
Δυστυχώς δεν έχω καλή σχέση με το θέμα γύρω από τα NAS...
Σίγουρα αποτελεί ένα μελλοντικό πόθο μου, απλά, θα πρέπει προκαταβολικά να διαβάσω σχετικά topics, ώστε να καταλάβω ακριβώς ό,τι και εσύ με συμβουλεύεις!!!
Αλλά μπορώ να σε βοηθήσω σχετικά πέραν βέβαια του SLionB που σου έκανε αρχικά την πρόταση.
Για ακόμα μια φορά υποκλίνομαι!
Σαφώς και θα έχω υπόψη μου την προσφορά αυτή!!!