Αναζήτηση router+switch για Gbps δίκτυο

Αγαπητέ th-pantazis και εγώ προς τα εκεί προσανατολιζόμουν...
Θα το κοιτάξω τις επόμενες ημέρες και θα καταλήξω...
Σε ευχαριστώ για ακόμα μια φορά, όπως και τους υπόλοιπους συναδέλφους εδώ για τις πολύτιμες συμβουλές και την αλληλεγγύη που υποδείξατε!
Ελπίζω να μην σας κουράσω επιπλέον τις επόμενες ημέρες...
Θα επανέλθω με σχόλια...ελπίζω με λιγότερες απορίες!!!

:worshippy:

Ωραία φίλε μου!

Χαίρομαι που τα ξεκαθάρησες τα δικτυακά θέματα! :D
Έλεγξε τις ανάγκες σου, ποια λύση σε ελκύει περισσότερο και θα οδηγηθείς στις σωστές αγορές.
Κούρασέ μας όσο μπορείς! Είναι ευχαρίστησή μας να σε βοηθήσουμε όσο μπορούμε περισσότερο. Ακόμα και άλλες απορίες αν έχεις σχετικά με συνδεσμολογίες, ρυθμίσεις κτλ. θα χαρούμε να βοηθήσουμε.
Περιμένουμε νέα! -bye-

Re: Απάντηση: Αναζήτηση router+switch για Gbps δίκτυο

Προσπαθώ να αποφύγω το wireless μέσα στο σπίτι...Μην κοιτάτε βέβαια που ''μπανίζω'' το πρωτόκολλο Ν... Είναι για το stick της Samsung και μόνο...άντε και για ένα laptop (για την τουαλέτα που λέω κι εγώ!!!)...
Έχω ένα Siemens SL2-141 wireless για την ώρα...φυσικά έχει ένα switch 4 θυρών από πίσω αλλά 100άρια...
Σύμφωνα με το φίλο Αfam θα χρειαστώ 2 Gigabit switch παραπάνω για να κάνω τη δουλειά μου, έτσι;
Στο ένα που θα είναι στο δωμάτιο με την τηλεόραση και τα υπόλοιπα θα συνδεθούν όλα αυτά πάνω του, και στο άλλο θα συνδεθούν τα 2 PC και το άλλο switch...
Με λίγα λόγια παραπάνω (συγνώμη εάν σας έχω κουράσει, το καταλαβαίνω και από μόνος μου) στο router μου θα συνδεθεί μόνο η τηλεφωνική γραμμή και το ένα switch, έτσι Afam;

Γιατί να βάλεις wireless stick στην Samsung αφού θα έχεις βάλει το ethernet switch δίπλα της και θα έχεις φέρει το Internet στο σαλόνι ενσύρματα και μπορείς να την συνδέσεις με ethernet καλώδιο για να έχει internet.
Θέλεις σώνει και καλά να χαλάς λεφτά χωρίς λόγο βρε αθεόφοβε?

Εγώ στην θέση σου θα αγόραζα ένα φθηνό κατοστάρι switch ( άντε 1GB για να μην σου πάει χαμένο ) για το σαλόνι και τέλος αφού έχεις ήδη adsl router όπως λες.
Και όταν θα έκανα αναβάθμιση συσκευών σε 1GB τότε θα το ξανακοιτούσα το θέμα.
Χαλάς λεφτά χωρίς λόγο αυτήν την στιγμή.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αναζήτηση router+switch για Gbps δίκτυο

Γιατί να βάλεις wireless stick στην Samsung αφού θα έχεις βάλει το ethernet switch δίπλα της και θα έχεις φέρει το Internet στο σαλόνι ενσύρματα και μπορείς να την συνδέσεις με ethernet καλώδιο για να έχει internet.
Θέλεις σώνει και καλά να χαλάς λεφτά χωρίς λόγο βρε αθεόφοβε?

Εγώ στην θέση σου θα αγόραζα ένα φθηνό κατοστάρι switch ( άντε 1GB για να μην σου πάει χαμένο ) για το σαλόνι και τέλος αφού έχεις ήδη adsl router όπως λες.
Και όταν θα έκανα αναβάθμιση συσκευών σε 1GB τότε θα το ξανακοιτούσα το θέμα.
Χαλάς λεφτά χωρίς λόγο αυτήν την στιγμή.
Δυστυχώς το stick της Samsung το είχα προμηθευτεί όταν την αγόρασα μαζί, οπότε μου έμεινε...
Άλλωστε έχω βάλει και αγγελία μέσα στο site αυτό για την πώλησή του....
Άστο το θέμα αυτό...Χαμένη υπόθεση από την αρχή!
Στο θέμα της οικονομίας, τώρα, του χρήματος, σαφώς και είναι ένα μεγάλο θέμα από πού θα ελαχιστοποιήσω τα έξοδά μου...
Απλά, άνοιξα το νήμα αυτό για να έχω μια σφαιρική άποψη για την κατά καλύτερη value for money αγορά δικτυακού εξοπλισμού που θέλω να στήσω!
Πάντως, το δίκιο σου το έχεις...να μην το πώ;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αναζήτηση router+switch για Gbps δίκτυο

Δυστυχώς το stick της Samsung το είχα προμηθευτεί όταν την αγόρασα μαζί, οπότε μου έμεινε...
Άλλωστε έχω βάλει και αγγελία μέσα στο site αυτό για την πώλησή του....
Άστο το θέμα αυτό...Χαμένη υπόθεση από την αρχή!
Στο θέμα της οικονομίας, τώρα, του χρήματος, σαφώς και είναι ένα μεγάλο θέμα από πού θα ελαχιστοποιήσω τα έξοδά μου...
Απλά, άνοιξα το νήμα αυτό για να έχω μια σφαιρική άποψη για την κατά καλύτερη value for money αγορά δικτυακού εξοπλισμού που θέλω να στήσω!
Πάντως, το δίκιο σου το έχεις...να μην το πώ;

Με τόσα αξιόλογα άτομα εδώ μέσα σίγουρα θα βρεις μια καλή και οικονομική λύση.
Καλύτερα πάντως να συγκέντρωσεις χρήματα να πάρεις πρώτα ένα ethernet ΝΑS που δεν έχεις και που είναι υπεραπαραίτητο στις μέρες μας, και στο τέλος αφού θα αποκτήσεις εξοπλισμό που να αξιοποιεί το 1GB παίρνεις και τον κατάλληλο δικτυακό εξοπλισμό που τώρα ουσιαστικά δεν σου χρειάζεται και σίγουρα θα είναι φθηνότερο αργότερα αφού το 1GB είναι ακόμα τσιμπημένο.
Φιλικά πάντα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αναζήτηση router+switch για Gbps δίκτυο

Με τόσα αξιόλογα άτομα εδώ μέσα σίγουρα θα βρεις μια καλή και οικονομική λύση.
Καλύτερα πάντως να συγκέντρωσεις χρήματα να πάρεις πρώτα ένα ethernet ΝΑS που δεν έχεις και που είναι υπεραπαραίτητο στις μέρες μας, και στο τέλος αφού θα αποκτήσεις εξοπλισμό που να αξιοποιεί το 1GB παίρνεις και τον κατάλληλο δικτυακό εξοπλισμό που τώρα ουσιαστικά δεν σου χρειάζεται και σίγουρα θα είναι φθηνότερο αργότερα αφού το 1GB είναι ακόμα τσιμπημένο.
Φιλικά πάντα...
Ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές σου!
Σίγουρα ακούγεται ως μια πολύ λογική λύση αυτό που μου προτείνεις!
Θα το σκεφτώ, να είσαι σίγουρος!
Εάν θέλεις μπορείς να μου προτείνεις από τη δικιά σου εμπειρία κάποια NAS, επίσης!
Σε ότι αφορά στο θέμα το δικτυακό που έθεσα, προσανατολίζομαι για ένα και μόνο switch, ώστε να δοκιμάσω με το υπάρχον router που έχω στην κατοχή μου, και να δω τα αποτελέσματα από τη συνεργασία αυτών των 2...
Εάν δεν μείνω ικανοποιημένος από αυτά, σίγουρα θα προχωρήσω στην αγορά ενός νέου router...με περισσότερες δυνατότητες, δικτυακές πάντα!

Φίλε μου,

Για αρχή μπορείς να αγοράσεις 1 Switch, το οποίο υποθέτω πως θα τοποθετήσεις στο δωμάτιο με την TV, Dreambox, E-great.
Επίσης υποθέτω πως πάνω του θα συνδέσεις τις 3 αυτές συσκευές και το καλώδιο που πάει στο γραφείο.
Στο Modem-Router Siemens που έχεις θα συνδέσεις την άλλη άκρη του καλωδίου και τους 2 Η/Υ. Σωστά ως εδω;
Επειδή οι 3 συσκευές σου δεν υποστηρίζουν Gigabit, δεν θα έχεις πρόβλημα με streaming, μεταφορές δεδομένων κτλ. από και προς αυτές.
Οι Η/Υ σου όμως υποστηρίζουν Gigabit. Επειδή θα είναι συνδεδεμένοι στο Siemens Router (το οποίο δεν υποστηρίζει Gigabit), η μεταξύ τους επικοινωνία θα είναι 100MBps και όχι Gigabit. Αυτό θα είναι και το μοναδικό μειονέκτημα αγοράζοντας 1 Switch.
Όσον αφορά το NAS, υπάρχουν πάρα πολλές συσκευές σε μία τεράστια ποικιλία τιμών (από <100 ευρώ σε πολλές χιλιάδες ευρώ). Οι διαφορές τους (που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό και την τιμή τους) βρίσκονται:
στον αριθμό δίσκων που υποστηρίζουν π.χ. 2 ή 4 ή 6 κτλ.
στο πρωτόκολλο σύνδεσης των δίσκων με το NAS π.χ. SATA, IDE κτλ.
στο είδος και ταχύτητα σύνδεσης με το υπάρχον δίκτυο π.χ. 100MBps, Gigabit κτλ και 1/2 ή περισσότερες συνδέσεις (για Fail-over, Balancing κτλ.)
στην πραγματική (μετρημένη) διαμεταγωγή δεδομένων που έχουν π.χ. 50 ή 100 MB ανά δευτερόλεπτο απο/προς Η/Υ
στην υποστήριξη RAID και του τύπου του π.χ. JBOD, Raid-0, Raid-1, Raid-5, Raid-10 κτλ.
στην ύπαρξη προγραμμάτων στο Firmware τους (συνήθως Linux based) π.χ. για Auto-Backup, για on-the-fly προσθήκες/αλλαγές δίσκων, torrents, DLNA server κτλ.

Δυστυχώς αν θέλεις να δώσεις κάποιο ποσό άνω των 150 ευρώ για κάποιο κάπως σοβαρότερο NAS, θα χρειαστεί να διαβάσεις πρώτα ορισμένα πράγματα (για να ξέρεις τι παίρνεις και τι σου χρειάζεται :D)
Εγώ προσωπικά δεν έχω NAS (αντικαθιστώ την ύπαρξή του με συστοιχίες δίσκων πάνω σε Server το οποίο παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία/ταχύτητα στα ίδια χρήματα). Αλλά μπορώ να σε βοηθήσω σχετικά πέραν βέβαια του SLionB που σου έκανε αρχικά την πρόταση. -bye-

Last edited:
Δυστυχώς αν θέλεις να δώσεις κάποιο ποσό άνω των 150 ευρώ για κάποιο κάπως σοβαρότερο NAS, θα χρειαστεί να διαβάσεις πρώτα ορισμένα πράγματα (για να ξέρεις τι παίρνεις και τι σου χρειάζεται :D)
Εγώ προσωπικά δεν έχω NAS (αντικαθιστώ την ύπαρξή του με συστοιχίες δίσκων πάνω σε Server το οποίο παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία/ταχύτητα στα ίδια χρήματα). Αλλά μπορώ να σε βοηθήσω σχετικά πέραν βέβαια του SLionB που σου έκανε αρχικά την πρόταση. -bye-

Εγώ έχω το WD My World Book 1ΤΒ Ethernet 1GB NAS, το αγόρασα 165 αν θυμάμαι καλά αλλά δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος στην ταχύτητα αντιγραφής αρχείων καθώς δεν φαίνεται να είναι πραγματικά 1GB.
Αντίθετα σε streaming 1080p δουλεύει άψογα.

Απάντηση: Re: Αναζήτηση router+switch για Gbps δίκτυο

Καλώς τον φίλτατο και σήμερα!
Σε χαιρετώ!!!

Φίλε μου,
Για αρχή μπορείς να αγοράσεις 1 Switch, το οποίο υποθέτω πως θα τοποθετήσεις στο δωμάτιο με την TV, Dreambox, E-great.
Επίσης υποθέτω πως πάνω του θα συνδέσεις τις 3 αυτές συσκευές και το καλώδιο που πάει στο γραφείο.
Στο Modem-Router Siemens που έχεις θα συνδέσεις την άλλη άκρη του καλωδίου και τους 2 Η/Υ. Σωστά ως εδω;

Ακριβώς!

Επειδή οι 3 συσκευές σου δεν υποστηρίζουν Gigabit, δεν θα έχεις πρόβλημα με streaming, μεταφορές δεδομένων κτλ. από και προς αυτές.
Οι Η/Υ σου όμως υποστηρίζουν Gigabit. Επειδή θα είναι συνδεδεμένοι στο Siemens Router (το οποίο δεν υποστηρίζει Gigabit), η μεταξύ τους επικοινωνία θα είναι 100MBps και όχι Gigabit. Αυτό θα είναι και το μοναδικό μειονέκτημα αγοράζοντας 1 Switch.

Δυστυχώς αυτό το γνωρίζω...Το μόνο που μπορεί να βοηθήσει είναι ένα νέο gigabit router ή ένα gigabit switch επιπλέον!

Όσον αφορά το NAS, υπάρχουν πάρα πολλές συσκευές σε μία τεράστια ποικιλία τιμών (από <100 ευρώ σε πολλές χιλιάδες ευρώ). Οι διαφορές τους (που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό και την τιμή τους) βρίσκονται:
στον αριθμό δίσκων που υποστηρίζουν π.χ. 2 ή 4 ή 6 κτλ.
στο πρωτόκολλο σύνδεσης των δίσκων με το NAS π.χ. SATA, IDE κτλ.
στο είδος και ταχύτητα σύνδεσης με το υπάρχον δίκτυο π.χ. 100MBps, Gigabit κτλ και 1/2 ή περισσότερες συνδέσεις (για Fail-over, Balancing κτλ.)
στην πραγματική (μετρημένη) διαμεταγωγή δεδομένων που έχουν π.χ. 50 ή 100 MB ανά δευτερόλεπτο απο/προς Η/Υ
στην υποστήριξη RAID και του τύπου του π.χ. JBOD, Raid-0, Raid-1, Raid-5, Raid-10 κτλ.
στην ύπαρξη προγραμμάτων στο Firmware τους (συνήθως Linux based) π.χ. για Auto-Backup, για on-the-fly προσθήκες/αλλαγές δίσκων, torrents, DLNA server κτλ.

Εγώ προσωπικά δεν έχω NAS (αντικαθιστώ την ύπαρξή του με συστοιχίες δίσκων πάνω σε Server το οποίο παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία/ταχύτητα στα ίδια χρήματα).

Δυστυχώς δεν έχω καλή σχέση με το θέμα γύρω από τα NAS...
Σίγουρα αποτελεί ένα μελλοντικό πόθο μου, απλά, θα πρέπει προκαταβολικά να διαβάσω σχετικά topics, ώστε να καταλάβω ακριβώς ό,τι και εσύ με συμβουλεύεις!!!

Αλλά μπορώ να σε βοηθήσω σχετικά πέραν βέβαια του SLionB που σου έκανε αρχικά την πρόταση.

Για ακόμα μια φορά υποκλίνομαι!
Σαφώς και θα έχω υπόψη μου την προσφορά αυτή!!!

-bye-

Φίλε SLionB,

Καταλαβαίνω τι λες. Δυστυχώς το έχω ακούσει πολλές φορές το σενάριο αυτό, δηλαδή τα οικονομικά NAS να βρίσκονται πολύ μακρία από την ταχύτητα διαμεταγωγής που περιμένει ο χρήστης.
Για πραγματικές ταχύτητες κάπου στα 90MB ανά δευτερόλεπτο, νομίζω ότι οι καλύτερες λύσεις προέρχονατι από Netgear ReadyNAS NVX και QNAP 439P (αν θυμάμαι καλά) με κόστος αρκετές εκατονταδες ευρώ.

Απάντηση: Re: Αναζήτηση router+switch για Gbps δίκτυο

Εγώ έχω το WD My World Book 1ΤΒ Ethernet 1GB NAS, το αγόρασα 165 αν θυμάμαι καλά αλλά δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος στην ταχύτητα αντιγραφής αρχείων καθώς δεν φαίνεται να είναι πραγματικά 1GB.
Αντίθετα σε streaming 1080p δουλεύει άψογα.
Μπορώ να σε ρωτήσω σε ποια συσκευή streamάρει ο δίσκος αυτός;

Επίσης, άλλη μια ερώτηση που μου ήρθε στο μυαλό!

Για streaming HD υλικού (1080p) ένα 100άρι δίκτυο αναπαράγει απροβλημάτιστα αρχεία τέτοιου βεληνεκούς; (Είναι λίγο offtopic αλλά αποτελεί μια φωναχτή σκέψη της στιγμής!)

Last edited:
Παίδες μην τρελαίνεστε με το στριμιν 1080ρ....

Εγώ έχω έναν mybook wd 1T o οποίος έχει πάνω του κάρτα δικτύου gigabit.

Αυτός ο δίσκος παίζει το ρόλο του nas, εκεί έχω ότι θέλω να δω (και BR iso).
Το media player (istar) τραβάει από αυτόν τον δίσκο μέσω δικτύου όλες τις ταινίες για να τις δω στο σαλόνι.....

Απλά πράγματα είναι, δύο gigabit switch πεντάπορτα θέλεις και την έβγαλες οικονομικότατα....

Τα υπόλοιπο μπάτζετ φάτο στα σουβλάκια να το ευχαριστηθείς κιόλας !!!!!!!:D

Μπορώ να σε ρωτήσω σε ποια συσκευή streamάρει ο δίσκος αυτός;

Σε AsRock ΙΟΝ 330ΗΤ
Σε PS3

Επίσης, άλλη μια ερώτηση που μου ήρθε στο μυαλό!

Για streaming HD υλικού (1080p) ένα 100άρι δίκτυο αναπαράγει απροβλημάτιστα αρχεία τέτοιου βεληνεκούς; (Είναι λίγο offtopic αλλά αποτελεί μια φωναχτή σκέψη της στιγμής!)

Εγώ είχα προβληματάκια με 100ΜΒs αλλά μάλλον έφταιγε το AsRock.

Θεωρητικά αρκούν 50mbs για 1080p οπότε ναι.

Παίδες μην τρελαίνεστε με το στριμιν 1080ρ....

Εγώ έχω έναν mybook wd 1T o οποίος έχει πάνω του κάρτα δικτύου gigabit.

Αυτός ο δίσκος παίζει το ρόλο του nas, εκεί έχω ότι θέλω να δω (και BR iso).
Το media player (istar) τραβάει από αυτόν τον δίσκο μέσω δικτύου όλες τις ταινίες για να τις δω στο σαλόνι.....

Απλά πράγματα είναι, δύο gigabit switch πεντάπορτα θέλεις και την έβγαλες οικονομικότατα....

Τα υπόλοιπο μπάτζετ φάτο στα σουβλάκια να το ευχαριστηθείς κιόλας !!!!!!!:D

Έχω τον ίδιο δίσκο αλλά δυστυχώς έχει κάποια θεματάκια που μπορούμε να τα συζητήσουμε αν θες.

Φίλε Dachtus,

Τώρα είδα ότι έγραψες.
Λοιπόν αν θέλεις να διαβάσεις σχετικά με NAS, θα πρότεινα το άρθρο της Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Network-attached_storage
Επίσης μπορείς να προσθέσεις 2ο Switch ανά πάσα στιγμή για να "κερδίσεις" τη Gigiabit σύνδεση μεταξύ των Η/Υ. Για οτιδήποτε απορία, μη διστάσεις...

Φίλε Δημήτρη,

+1 για Streaming FullHD υλικού από 100MBps (εκτός από σπανιότατες εξαιρέσεις) Φυσικά FullHD μιλάμε για συμπιεση MPEG-4 AVC και "φυσιολογικά" bitrate γιατί με άλλες μεθόδους ίσως και το Gigabit να τα βρίσκει σκούρα...

Φίλε Afam,

Προηγουμένως μιλούσαμε για διαμεταγωγή δεδομένων του NAS και όχι για το αν μπορεί να κάνει Streaming FullHD βίντεο. Η διαμεταγωγή έλεγε ο φίλος SLionB πως δεν τον ικανοποιεί πλήρως αλλά ίσως οι απαιτήσεις του να είναι κάτι πολύ περισσότερο από Streaming...

[COLOR=Red

[COLOR=Red]Έχω τον ίδιο δίσκο αλλά δυστυχώς έχει κάποια θεματάκια που μπορούμε να τα συζητήσουμε αν θες.[/COLOR]

Why not ???? :D

Φίλε SLionB,

Καταλαβαίνω τι λες. Δυστυχώς το έχω ακούσει πολλές φορές το σενάριο αυτό, δηλαδή τα οικονομικά NAS να βρίσκονται πολύ μακρία από την ταχύτητα διαμεταγωγής που περιμένει ο χρήστης.
Για πραγματικές ταχύτητες κάπου στα 90MB ανά δευτερόλεπτο, νομίζω ότι οι καλύτερες λύσεις προέρχονατι από Netgear ReadyNAS NVX και QNAP 439P (αν θυμάμαι καλά) με κόστος αρκετές εκατονταδες ευρώ.

Η ταχύτητα διαμεταγωγής που περιμένεις από μια συσκευή που έχεις Interface 1GB ethernet είναι πολύ μεγαλύτερες από 90ΜΒ/s.
Όταν λοιπόν αγοράζεις κάτι που έχει interface υψηλής διαμεταγωγής και δεν είναι στην πραγματικότητα τότε έχεις πέσει θύμα εξαπάτησης.

Φίλε Afam,

Προηγουμένως μιλούσαμε για διαμεταγωγή δεδομένων του NAS και όχι για το αν μπορεί να κάνει Streaming FullHD βίντεο. Η διαμεταγωγή έλεγε ο φίλος SLionB πως δεν τον ικανοποιεί πλήρως αλλά ίσως οι απαιτήσεις του να είναι κάτι πολύ περισσότερο από Streaming...

έγραψα μετά και δεν το είδα...

Μέχρι στιγμής δεν έχω συναντήσει κανένα πρόβλημα ακόμα και σε κόπυ τεράστιου αρχείου !!!!!!!!!!

Φίλε SLionB,

Η μέγιστη επίδοση που περιμένεις από Gigabit σύνδεση δεν απέχει πολύ από 110MB ανά δλ. (ειδικά αν συνδέεσαι μέσω Samba/CIFS, δηλαδή Windows λόγω του overhead).
To θέμα με τα NAS δεν είναι ακριβώς ότι δεν υποστηρίζουν συνδέσεις Gigabit. Αυτά τα 2 που ανέφερα μάλιστα έχουν 2 Gigabit Ethernet (ακόμα και για Balancing - δηλαδή διπλασιασμό της Gigabit σύνδεσης). Το θέμα τους είναι ότι κατά 95% κάνουν κάποιο RAID οπότε ο επεξεργαστής που διαθέτουν και η RAM τους δεν επαρκούν για μεγαλύτερες διαμεταγωγές. Για παράδειγμα τα περισσότερα καλά NAS έχουν πάνω ATOM 1.6GHz ή σχετικών επιδόσεων CPU και περίπου 1GB RAM, το οποίο πολλού παιδεύονται να αναβαθμίσουν στα 2GB.

Why not ???? :D

Τι δεν μου αρέσει:

• Χαμηλή ταχύτητα διαμεταγωγής ( = μούφα 1GB interface)
  • Πιθανή απώλεια δεδομένων σε διακοπή ρεύματος ακόμα και αν ο δίσκος είναι πάνω σε UPS καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα το UPS να σβήνει τον δίσκο για να τον προστατεύσει.
  • O ΤwonkyMedia DLNA Server δεν σου επιτρέπει να δεις τα αρχεία του δίσκου απομακρυσμένα μέσω internet αλλά μόνο μέσω του εσωτερικού δικτύου.
Τι μου αρέσει:

• O downloader με τον οποίο κατεβάζεις ότι θες με τον δίσκο σε sleep mode.
  • O copier με τον οποίο κάνεις αυτόματα backup σε δίσκο USB που συνδέεις πάνω του.Έτσι εξαλείφεις ότι ο δίσκος δεν είναι RAID αν συνδέσεις USB disk ίσης χωρητικότητας.