Android Applications (εφαρμογές για το "ανοιχτό" λειτουργικό)

Για εκεί με βλέπω. Δεν βλέπω προκοπή με τους autokill managers. Τα πάντα ξανανοίγουν πάλι μετά από μερικά δευτερόλεπτα. Αν το παρακάνεις μάλιστα και τους βάζεις να κλείνουν πολλά προγράμματα συστήματος, το μόνο που γίνεται είναι χαλάει περισσότερη μπαταρία και μνήμη γιατί τα πάντα ξεκινάνε πάλι συνέχεια. Πρέπει να αφήνεις τις εφαρμογές συστήματος να τρέχουν, αφού έτσι και αλλιώς θα ξανανοίξουν αμέσως. Χρειάζεται μόνο για ελάχιστες εφαρμογές που ανοίγουν με την έναρξη αλλά μπορούν να κλείσουν μετά, και για εφαρμογές που χρησιμοποιείς και θες να κλείσουν τελείως μετά την χρήση τους. Αλλά και πάλι πολλές από αυτές ανοίγουν μόνες τους. Δεν γίνεται τίποτα έτσι. Πρέπει κανείς να έχει τον έλεγχο του τηλεφώνου του και να απενεργοποιεί τελείως τις άχρηστες εφαρμογές. Δεν το καταλαβαίνω το σύστημα του android που πρέπει να τρέχουν όλα μαζί και να μην κλείνει τίποτα. Ή τουλάχιστον να θέσει κάποιες προδιαγραφές στα κινητά που έχουν android γιατί όταν έψαχνα για το κινητό που πήρα βρήκα κινητά που τώρα έχω πια καταλάβει ότι ούτε τις στάνταρ εφαρμογές του android δεν σηκώνουν. Το root είναι η μόνη λύση.

Οταν κλεινεις καποιες εφαρμογες με τους task killers,το λειτουργικο του κινητου παει και τις ξανανοιγει. Εσυ μετα θα τις ξανακλεισεις και αυτο θα τις ξανανοιξει. Ετσι ειναι φτιαγμενο,ετσι δουλευει. Συμπερασμα,φαυλος κυκλος.
Το android εχει μια "τιμη/οριο" για χαμηλη μνημη ram,οταν το ιδιο το λειτουργικο "δει" οτι αυτη η τιμη ξεπεραστηκε,παει και κλεινει τις παλιοτερες εφαρμογες/διεργασιες που τρεχουν στο παρασκηνιο για να απελευθερωσει μνημη ram. Ετσι ψιλοδουλευει το πραγμα χοντρικα,οπως το ξερω/διαβασα και εγω.
Με το autokiller memory optimizer(εφαρμογη που θελει root ομως)μπορεις να αλλαξεις την τιμη που λεω παραπανω σε αλλη μεγαλυτερη. Πχ,αν στο δικο σου,ο κυφηνας στη samsung ορισε αυτο το οριο να ειναι στα 50 mb μνημης ram,με την εφαρμογη αυτη μπορεις να πας να το αλλαξεις στα 100 mb ram πχ,και ετσι,το λειτουργικο να σκοτωνει εφαρμογες οταν η μνημη ram πεσει στο καινουριο οριο.

Συμπερασμα,οπως λεει και ο φιλος παραπανω,ή θα κανεις root για να ησυχασεις ή θα πας να σκασεις καμια 700αρια ζεστα και αχνιστα ευρουλακια για να παρεις μια ναυαρχιδα μιας εταιριας οπου εκει δυσκολα να αντιμετωπισεις τετοια προβληματα.
Δυστηχως ετσι ειναι ή τουλαχιστον ετσι το βλεπω εγω. Κατοχος του htc wildfire s , πρωτη μερα το ανοιξα,150 ολοκληρα mb εσωτερικη μνημη για καμια τριανταρια χιλιαδες εφαρμογες που λεει η google οτι εχει στο market της. 250 ευρουλακια κοστιζε οταν το πηρα. Τριχες κατσαρες,15 εφαρμογες εβαζα και γεμιζε χαχαχαχαχαχαχα! Κοροιδια ρε φιλε.
Η λυση? Ή ολοκαινουρια ναυαρχιδα ή root(που εγινε τη δευτερη μερα=παπαλα η εγγυηση)

Anyway,με πηρε η μπαλα και λεω πολλα! :D
Αυτα τα ολιγα.

EDIT: Για το greenify που λεει ο φιλος,δεν το ξερω,θα το δοκιμασω να δω τι κανει.

Last edited:
Το geenify όντως δουλεύει άλλα όπως είπε και ένας φιλος από εδώ στο νήμα για το galaxy nexus που εδώ το έδιωξε κ αυτό μετά από κάποιο καιρό.
Εγώ είχα και το greenify και το auto killer memory optimizer και τις τελευταίες μέρες τα σούταρα.
Δεν ξέρω αν σε κινητά με λιγότερη μνήμη κάνουν κάποια δουλειά άλλα στο δικό μου μάλλον ότι κέρδιζα από αυτά το έχανα ώστε να λειτουργήσουν....
Το root πάντως όπως κ να έχει βόλευει σε πολλά...
Σε πρώτη φάση θα δοκίμαζα το greenify...

Αν και είχα αγχωθει αρχικα με το θέμα αυτο πλέον το εχω ξεχάσει και αφήνω το κινητό να κάνει τη δουλειά του.
Κατω απο 80 δεν πέφτει και δε σκοπεύω για root αν δεν τα βρω σκούρα.
Πολλές φορές το βρίσκω νσ τρέχει 20-30 ξεχασμένα πράγματα.
Τότε μονο σβηνω μερικα..

Απάντηση: Re: Android Applications (εφαρμογές για το "ανοιχτό" λειτουργικό)

Αν και είχα αγχωθει αρχικα με το θέμα αυτο πλέον το εχω ξεχάσει και αφήνω το κινητό να κάνει τη δουλειά του.
Κατω απο 80 δεν πέφτει και δε σκοπεύω για root αν δεν τα βρω σκούρα.
Πολλές φορές το βρίσκω νσ τρέχει 20-30 ξεχασμένα πράγματα.
Τότε μονο σβηνω μερικα..
Σωστό είναι αυτό, γιατί στο τέλος βαριέσαι να ασχολείσαι και τα παρατάς. Απλά τα φτηνά android κινητά έχουν πολύ μικρή RAM. Το δικό μου έχει συνολικά 385 MB και τα περισσότερα πάνε στο σύστημα. Με κάνα δυό εφαρμογές να τρέχουν (launcher, data counter, πληκτρολόγιο αφού το στάνταρ πληκτρολόγιο του δικού μου δεν έχει μικρό ελληνικό τελικό σίγμα στην κάθετη προβολή!, και άλλα), μένουν μερικές δεκάδες MB ελεύθερα. O UC browser για παράδειγμα τραβάει πάνω από 50MB από ότι είδα. Και τότε αρχίζει να πάει σαν κάβουρας, χωρίς να κλείνει πάντως τίποτα αυτόματα. Φαίνεται δεν το αφήνω να πέσει τόσο χαμηλά.
Από ότι είδα ευτυχώς που έχει και 385 MB, γιατί τότε που το πήρα δεν το ήξερα αυτό το χαρακτηριστικό, πουθενά δεν γράφεται (εκτός από τις προδιαγραφές που βρίσκεις σε ειδικά site) και εκ των υστέρων είδα ότι κάνα δυό άλλα κινητά που κοίταζα είχαν 250 MB. Ούτε για το android δηλαδή.

paИ-baL;1056857893 said:
δεν υπαρχει λογος να ΜΗΝ κανεις root παντως...
Το μόνο που φοβάμαι είναι ότι ακυρώνεται η εγγύηση. Ξέρω ότι ανά πάσα ξαναβάζεις την official rom, αλλά αν γίνει κάτι και κολλήσει, δεν ανοίγει και δεν μπορείς να περάσεις την official, πως το πας στο service; Αυτοί θα δουν φαντάζομαι, ακόμα και τότε, τι λογισμικό έχει μέσα. Ή μήπως μπορείς να του αλλάξεις rom ακόμα και κολλημένο; Δεν το ξέρω καθόλου τι γίνεται.

Ναι. Δεν είχα ασχοληθεί ιδιαίτερα με το root. Μία ματιά είχα ρίξει σε διάφορα άρθρα που βρήκα, περισσότερο από περιέργεια. Και πολλά έλεγαν για customized ROM κτλ. Αλλά σήμερα που έψαξα ειδικά για root στο τηλέφωνο μου είδα ότι στο Samsung Galaxy Pocket μου είναι πανεύκολο το root όπως και το unroot. Και ο φάκελος των 2 περίπου MB που τοποθετώ σίγουρα σημαίνει ότι δεν αλλάζεις ROM. Κάποια διαδικασία ξεκλειδώματος πρέπει απλά να κάνει, έχοντας στην ουσία το ίδιο τηλέφωνο. Αρχίζω και ψήνομαι πολύ.

Πάντως το unroot στο s3 στην ουσία είναι ξανά πέρασμα της official Rom.

στους 3 μήνες με το S3 μέχρι στιγμής δεν έχω ψηθεί για root.
εκτός από ελάχιστες ενοχλήσεις που τις ξεχνάω. Δηλαδή ώρες ώρες να βλέπω να τρέχουν κάτι απίθανα πράγματα.
Όσο δεν στολλάρει ούτε το σκέφτομαι.
Και δεν στολλάρει ούτε με 80 ελεύθερα

Θα την πάω αλλού τωρα την κουβέντα:
Βρήκα αυτη την πολύ light εφαρμογή με ubuntu wallpapers. https://play.google.com/store/apps/details?id=ua.in.android_wallpapers.ub&hl=en
Μου αρεσει το γεγονός είναι ομορφες και φυσικές-φυσιολογικές εικόνες και όχι κάτι σουπερ επεξεργασμένες/αφυσικές μέχρι και "άρρωστες", που υπάρχουν σε εφερμογές τυπου ζεντζ κλπ...

Υπάρχει κάποια εφαρμογή sms που να ρυθμίζεται ώστε να κωδικοποιεί τα μνμτα ώστε να στέλνονται μόνο με κεφαλαία εκτός από το GoSMS;;
Από όσο ξέρω η στοκ εφαρμογή δεν το κάνει έτσι δεν είναι;

στους 3 μήνες με το S3 μέχρι στιγμής δεν έχω ψηθεί για root.
εκτός από ελάχιστες ενοχλήσεις που τις ξεχνάω. Δηλαδή ώρες ώρες να βλέπω να τρέχουν κάτι απίθανα πράγματα.
Όσο δεν στολλάρει ούτε το σκέφτομαι.
Και δεν στολλάρει ούτε με 80 ελεύθερα

Εγώ το αποφάσισα στο s3 πριν ένα μήνα περίπου μετά από δέκα μήνες χρήσης και ο λόγος ήταν μια εφαρμογή.
Την λένε GMD gesture και απλά αλλάζεις τον τρόπο χρήσης.

Υπάρχει κάποια εφαρμογή sms που να ρυθμίζεται ώστε να κωδικοποιεί τα μνμτα ώστε να στέλνονται μόνο με κεφαλαία εκτός από το GoSMS;
Αν θέλεις μπορείς να δοκιμάσεις την εφαρμογή Mysms που αναπτύσσεται από Έλληνα developer και είναι ιδιαίτερα λιτή και λειτουργική. Για την ώρα δεν υπάρχει στο Google Play και μπορείς να την κατεβάσεις μόνο από εδώ.

Last edited:

Αν θέλεις μπορείς να δοκιμάσεις την εφαρμογή Mysms που αναπτύσσεται από Έλληνα developer και είναι ιδιαίτερα λιτή και λειτουργική. Για την ώρα δεν υπάρχει στο Google Play και μπορείς να την κατεβάσεις μόνο από εδώ.
Γενικώς δεν εγκαθιστώ εφαρμογές εκτός play store για λόγους ασφαλείας... Αυτή είναι απολύτως ασφαλής;
Κάποιο screenshot υπάρχει πουθενά;

Υπάρχει κάποια εφαρμογή sms που να ρυθμίζεται ώστε να κωδικοποιεί τα μνμτα ώστε να στέλνονται μόνο με κεφαλαία εκτός από το GoSMS;;
Από όσο ξέρω η στοκ εφαρμογή δεν το κάνει έτσι δεν είναι;

Handcent SMS

Γενικώς δεν εγκαθιστώ εφαρμογές εκτός play store για λόγους ασφαλείας... Αυτή είναι απολύτως ασφαλής;
Κάποιο screenshot υπάρχει πουθενά;

Είναι απολύτως ασφαλής μην ανησυχείς, σύντομα μάλιστα θα ανέβει και στο Google play. Για screenshots δε νομίζω να μπορείς να βρεις κάπου. Αν ψάχνεις για μια light εφαρμογή που θα σου κάνει άψογα την δουλειά σου δώσε της μια ευκαιρία και δεν θα σε απογοητεύσει.

Είναι απολύτως ασφαλής μην ανησυχείς, σύντομα μάλιστα θα ανέβει και στο Google play. Για screenshots δε νομίζω να μπορείς να βρεις κάπου. Αν ψάχνεις για μια light εφαρμογή που θα σου κάνει άψογα την δουλειά σου δώσε της μια ευκαιρία και δεν θα σε απογοητεύσει.
Λοιπον το εγκατέστησα τελικά και όντως είναι απλό και λειτουργικό!
Θέλει λίγο δουλειά στο GUI αλλά ΟΚ φαντάζομαι θα εξελιχθεί κάπως στην πορεία!

Εχω ένα θέμα ομως!
Δεν μπορω να το ορισω σαν προεπιλογή και λειτουργεί μόνο αυτό!
Οποτε λάβω μνμ μου ανοιγει και ο στοκ sms (πριν οταν ειχα προεπιλεγμένο το gosms ανοιγε αυτό) και συν τοις άλλοις τα μνμτα τα λαμβάνω διπλά... ελπίζω να μην χρεώνονται αντίστοιχα και οι αποστολείς!!
Εχεις κάποια λύση στο θέμα;;
Ευχαριστώ!!

Λοιπον το εγκατέστησα τελικά και όντως είναι απλό και λειτουργικό!
Θέλει λίγο δουλειά στο GUI αλλά ΟΚ φαντάζομαι θα εξελιχθεί κάπως στην πορεία!

Εχω ένα θέμα ομως!
Δεν μπορω να το ορισω σαν προεπιλογή και λειτουργεί μόνο αυτό!
Οποτε λάβω μνμ μου ανοιγει και ο στοκ sms (πριν οταν ειχα προεπιλεγμένο το gosms ανοιγε αυτό) και συν τοις άλλοις τα μνμτα τα λαμβάνω διπλά... ελπίζω να μην χρεώνονται αντίστοιχα και οι αποστολείς!!
Εχεις κάποια λύση στο θέμα;;
Ευχαριστώ!!
Έχει διαπιστωθεί το πρόβλημα που αναφέρεις και έχει βγει νέα διορθωμένη έκδοση
Τσέκαρε και την αντίστοιχη επιλογή στις ρυθμίσεις για να μην λαμβάνεις διπλές ειδοποιήσεις και πιστεύω ότι θα είσαι εντάξει.

Οκ ευχαριστω.
Θα σου πω πως συμπεριφερεται οταν λαβω μνμ..
Αν βγει και νεα εκδοση ενημερωσε με σε παρακαλω.