Android Media Player

Πήγα το Pi στο δωμάτιο. Του έβαλα την SD κάρτα με το σχετικό πρόγραμμα (NOOBS, copy&paste τα αρχεία από το ΠιΣί). Σύνδεσα τρία καλώδια. Το έβαλα στο ρεύμα. Bootαρε. Με ρώτησε τι θέλω να εγκαταστήσω σαν O/S (εμφανίζει μια λίστα). Του επέλεξα openELEC. Σε μερικά δευτερόλεπτα είχε τελειώσει. reboot (καθώς βρήκε και μια ενημέρωση). ΧΒMC... αυτά. Από εδώ και πέρα απλά ανοίγει, και μπαίνει σε xbmc. Άλλα είναι τα θέματα του (είναι πολύ αδύναμο για γενική χρήση).

τεσπα ήρθε η ειδοποίηση, Δευτέρα λογικά θα περάσω από ταχυδρομείο να παραλάβω και το 908... και βλέπουμε (η εμπειρία πάντως με galaxy nexus & nexus7, ήταν κάκιστη, πουθενά δεν μου έπαιζε σωστά το XBMC, δοκίμασα 13α7 και 13α8...)

Last edited:
τεσπα ήρθε η ειδοποίηση, Δευτέρα λογικά θα περάσω από ταχυδρομείο να παραλάβω και το 908... και βλέπουμε (η εμπειρία πάντως με galaxy nexus & nexus7, ήταν κάκιστη, πουθενά δεν μου έπαιζε σωστά το XBMC, δοκίμασα 13α7 και 13α8...)
Παράξενο. Στο site του XBMC γράφουν "With that said, the more popular tablets sold in the past year, such as the Nexus 7 and 10, should work quite well with this alpha".
Tegra έχουν τα Nexus;

Καλημέρα και από μένα
Θέλω αν μπορείτε να μου προτείνετε το καλύτερο μηχάνημα μην κάνω καμιά βλακεία
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βλέπω ταινίες με dts ήχο και 1080p
Από ότι κατάλαβα μπορώ να κατεβάζω και τορεντ στο μηχάνημα ?
Ευχαριστώ

Last edited:
Απάντηση: Re: Android Media Player

Παράξενο. Στο site του XBMC γράφουν "With that said, the more popular tablets sold in the past year, such as the Nexus 7 and 10, should work quite well with this alpha".
Tegra έχουν τα Nexus;

tegra3 (4πύρηνος @ 1.2) το Ν7_2012, ΤΙ ΟΜΑΡ 2πύρηνο @ 1.2 το galaxy nexus. Το πρώτο έκανε buffering όλη την ώρα, το δεύτερο έπαιζε 2-2 τα καρέ και κόλλαγε... Δεν μπορώ να πω με σιγουριά τι φταίει... ισως το wifi μου.. δεν ξέρω. Για το 908 έχω παραγγείλει και usb2lan adapter... γενικότερα στα wifi streaming δεν έχω καμία εμπιστοσύνη... εχω παντού καλώδιο σπίτι.

Re: Απάντηση: Re: Android Media Player

tegra3 (4πύρηνος @ 1.2) το Ν7_2012, ΤΙ ΟΜΑΡ 2πύρηνο @ 1.2 το galaxy nexus. Το πρώτο έκανε buffering όλη την ώρα, το δεύτερο έπαιζε 2-2 τα καρέ και κόλλαγε... Δεν μπορώ να πω με σιγουριά τι φταίει... ισως το wifi μου.. δεν ξέρω. Για το 908 έχω παραγγείλει και usb2lan adapter... γενικότερα στα wifi streaming δεν έχω καμία εμπιστοσύνη... εχω παντού καλώδιο σπίτι.

To pipo m6 tablet μου , με το κλασικό πακετάκι (rockchip 3188,2gb,Mali 400) μέσω wifi κολλάει με buffering σε 1080p με το xbmc, από την μνήμη παίζει καλά. Βέβαια με bsplayer παίζει άνετα 1080p από wifi σε. mkv των 10-12 gb.

Υ.Γ Έχω σκάσει που δεν έχει έρθει ακόμα το himedia q5ii, 11/9 το έδωσε για αποστολή από Hong Kong και έφυγε για Ελλάδα..... στις 25/9 άλλο δέμα από εκεί παραγγελία 25/9 έφυγε 27/9 και έφτασε ααεροδρόμιο.

Last edited:

Μάλλον το WiFi κάνει νερά. Το tablet μου με Tegra3 (4x1,3) δεν σκάλωσε πουθενά στα συνηθισμένα 720p που έπαιξα.

Την 13Α8 απο που την κατέβασες; Το site έχει ακόμα την 7.

Ευχαριστώ. Έχει κάποια σημαντική βελτίωση ή να περιμένω τις επόμενες Α;

H διάφορα που ειδα είναι ότι αντί να κολλάει και να χάνει καρέ, κάνει μπαφερινγκ αλλά όταν ζορίζεται παίζει 1 λεπτό μπαφερινγκ μετά ξανά τα ίδια. Άρα βλέπεις ταινία με διαλείμματα για να πάρεις τα ποπ κορν από το μπολ.
Τα προβλήματα είναι κυρίως στο wifi playback αλλά ξαναειπαμε η λύση είναι... καλωδιακι.

Last edited:
Εννοείται. Το WiFi ούτε καν το σκέφτομαι, υπάρχει ήδη στημένο καλώδιο.

Με το Himedia τι γίνεται; έχουμε κανένα νέο;

Εννοείται. Το WiFi ούτε καν το σκέφτομαι, υπάρχει ήδη στημένο καλώδιο.

Με το Himedia τι γίνεται; έχουμε κανένα νέο;

Έγραψα παραπάνω ότι ακόμα.... έρχεται, πάντως xbmc δεν πιστεύω ότι θα παίζει καλά, γιατί διάβασα ότι ετοιμάζουν ειδική έκδοση του xbmc ενσωματωμένη στο firmware για h/w acceleration. Eγω βέβαια θέλω να παίζω video και audio add on μιας και η εικόνα του ενσωματωμένου player, του xbmc, δεν μου αρέσει.

Τώρα είδα το προηγούμενο μήνυμα σου. Περιμένουμε λοιπόν εντυπώσεις κυρίως για υποστηριζόμενα framerates και HD ήχο.

Απάντηση: Re: Android Media Player

Μάλλον το WiFi κάνει νερά. Το tablet μου με Tegra3 (4x1,3) δεν σκάλωσε πουθενά στα συνηθισμένα 720p που έπαιξα.

Την 13Α8 απο που την κατέβασες; Το site έχει ακόμα την 7.

Από εδώ: http://mirrors.xbmc.org/snapshots/android/ -> xbmc-13.0-Gotham_alpha8-armeabi-v7a.apk , φαντάζομαι ότι θα είναι η ίδια που δείχνει και το link του kyrliot...

βασικά δεν θα ασχοληθώ άλλο με το wifi streaming (το απεγκατέστησα ήδη το xbmc από τα nexus μου), μια και καλή όταν στηθεί το 908 θα γίνουν απευθείας εκεί οι δοκιμές για xbmc @ android, αλλά καλωδιακές...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Android Media Player

Για το 908 έχω παραγγείλει και usb2lan adapter... γενικότερα στα wifi streaming δεν έχω καμία εμπιστοσύνη... εχω παντού καλώδιο σπίτι.

Lykman ποιον αντάπτορα πήρες? Γιατί εγώ πήρα και αυτόν http://dx.com/p/usb-2-0-male-to-10-...r-dongle-for-android-notebook-pc-white-170753 (έχω και τον παλιό μπλε αντάπτορα) αλλά μου κανε διάφορα "νερά" (μου αργούσε το μηχανημα, κολούσε κλπ). Τελικά γύρισα στον παλιό μπλέ που όμως μου "κόβει" το ιντερνετ στα 7-8 Mbit. Για το internet δεν με νοιάζει γιατί έτσι κι αλλιώς 6 έρχεται στο σπίτι μου, στο dlna streaming όμως δεν μπορώ να δω ταινείες πάνω από 7-8Mbit γιατί buffer-ειάζει. Μέχρι στιγμής δεν έχω βρει κάποιο αξιόλογο αντάπτορα. Αν κάποιος έχει κάποιον υπόψιν ας μας πει..

Καλημέρα και από μένα
Θέλω αν μπορείτε να μου προτείνετε το καλύτερο μηχάνημα μην κάνω καμιά βλακεία
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βλέπω ταινίες με dts ήχο και 1080p
Από ότι κατάλαβα μπορώ να κατεβάζω και τορεντ στο μηχάνημα ?
Ευχαριστώ

πέστε κάτι βρε παιδιά για να ψωνίσουμε .....
έχω διαβάσει της προηγούμενες σελίδες αλλά δεν …… το minix neo x7 κάπως μου αρέσει αλλά δεν καταλαβαίνω κάτι …
θα βάλω ταινία με ac3 η dts ήχο και δεν θα παίξει ? (το neo x7 θα το έχω με οπτική στον ενισχυτή 5.1 denon που έχω )

Spyros νομίζω το X7 σου κάνει. Για τον ήχο δεν είμαι ειδικός (δεν έχω ασχοληθεί ιδαίτερα μιας και δεν με πολυενδιαφέρει-υπάρχουν πιο ειδικοί από μένα εδώ μέσα) αλλά στο θέμα του 1080p έχει βγει patch οπότε θα σαι μια χαρά (πιστευω). Μην ξεχνάς όμως πως για να χεις πραγματικό 1080p θες και τον κατάλληλο kernel χάνοντας (όπως καταλαβαίνεις) σε επεξεργαστική δύναμη - κάτι που φαινεται στο antutu score..

Υ.Γ Ο ήχος θα παιξει έτσι και αλλιώς. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν θα ναι dts/stereo κλπ..:Banane0:

Κι εγώ παρακολουθώ καθημερινά την εξέλιξη του android XBMC όσον αφορά το hardware decoding.
Έχω εγκαταστήσει στο imito MX1 την Alpha1 έκδοση, αφού τις δοκίμασα όλες τις Alpha εως την 7, είναι η πιό σταθερή και όλα τα addons δουλεύουν κανονικά.
720p 24p απροβλημάτιστα. Από τα 1080p 24p αρχεία μου, μόνο αυτό παίζει άψογα.

Όσον αφορά τον πολυκάναλο ήχο, κανένα Rockchip δεν υποστηρίζει, παρά μόνο ίσως το X5 με διάφορες ασταθείς αλχημείες.

Τα μηχανήματα που υποστηρίζουν h/w decoding και 5.1 ήχο απροβλημάτιστο, σε όσα φόρουμ έχω δει τουλάχιστον, είναι αυτά με τον επεξεργαστή AML8726 MX.
Ειδικά αυτό το μηχανάκι, έχει πάρα πολλές θετικές αξιολογήσεις.
Υπάρχει και αυτό για όποιον θέλει να πειραματιστεί. Εδώ είναι και το μόνο φόρουμ (ισπανικό) που έχω βρεί να ασχολείται με τη συγκεκριμένη συσκευή.

Γενικότερα πάντως, πρέπει να έχουμε υπόψιν μας πως το 24p (μέσω XBMC) είναι αγκάθι σε όλες τις android συσκευές, και γι' αυτό δεν φταίνε τα μηχανάκια αλλά η Google η οποία αρνείται να ενσωματώσει το σχετικό κώδικα στα λειτουργικά.
Ένα παράδειγμα για την ηλίθια τακτική της Google είναι το άλλο αγκάθι, το προφίλ AVRCP 1.3 για το bluetooth, μέσω του οποίου στέλνονται πληροφορίες caller id, τραγουδιού κλπ. Εν έτει 2013 δεν έχει ενσωματωθεί τεχνολογία η οποία υπάρχει σε κινητό του 2005. Τι να πεί κανείς...

Ερώτηση που από καιρό ήθελα να κάνω: Όταν λετε για το 24p που δεν παίζει..εννοείτε αυτό το σπάσιμο των καρέ που κάνει η εικόνα?

Απότι βλέπω raspberry και πάλι raspberry..:worshippy:

Last edited:
Ακριβώς.
Οι ευρωπαϊκές τηλεοράσεις υποστηρίζουν framerate 25.000 fps.
Όλα τα BluRay rips είναι στο αμερικάνικο 23.976 fps.
Τα player με Sigma ή Realtek έχουν ενσωματωμένο τον κώδικα που επιτρέπει την αναπαραγωγή 23.976 σε τηλεόραση 25.000 fps, επιταχύνοντας το σήμα κατά 4%, έτσι ώστε το μάτι μας να μην αντιλαμβάνεται καμία διαφορά.
Εάν λοιπόν η Google ενσωμάτωνε τον ίδιο αντίστοιχο (και απλό) κώδικα στο λειτουργικό της δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Ελπίζω να σε κάλυψα...