Android Media Player

Το χα δει καιρό πως κάτι δεν μου άρεσε στο playback κάποιων αρχείων μέσω dlna στην smart tv μου.. Οπότε μάλλον αυτό είναι..Ελπίζω να βρεθεί κάποια λύση πάντως γιατί είναι κρίμα

Απάντηση: Re: Android Media Player

Ακριβώς.
Οι ευρωπαϊκές τηλεοράσεις υποστηρίζουν framerate 25.000 fps.
Όλα τα BluRay rips είναι στο αμερικάνικο 23.976 fps.
Τα player με Sigma ή Realtek έχουν ενσωματωμένο τον κώδικα που επιτρέπει την αναπαραγωγή 23.976 σε τηλεόραση 25.000 fps, επιταχύνοντας το σήμα κατά 4%, έτσι ώστε το μάτι μας να μην αντιλαμβάνεται καμία διαφορά.
Εάν λοιπόν η Google ενσωμάτωνε τον ίδιο αντίστοιχο (και απλό) κώδικα στο λειτουργικό της δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Ελπίζω να σε κάλυψα...

Τα player με Sigma ή Realtek βγάζουν 23.976 fps στο HDMI και αυτό το δέχεται η τηλεόραση κανονικά όπου η τηλεόραση δεν κάνει μετατροπή εκτός και αν έχουν ενεργοποιηθεί τα 100Hz και άλλα φίλτρα κλπ

Re: Απάντηση: Re: Android Media Player

Τα player με Sigma ή Realtek βγάζουν 23.976 fps στο HDMI

ΔΕΝ βγάζουν 23.976 στην τηλεόραση.
Εσύ βλέπεις ότι γράφει 23.976 αλλά αυτό έχει μετατραπεί/επιταχυνθεί σε 25p.
Γι' αυτό ρυθμίζουμε τα μηχανάκια σε PAL. Για να έχουμε πάντα 25.000fps, υποστηριζόμενο από τις ευρωπαϊκές τηλεοράσεις μας.

Και για του λόγου το αληθές, δοκίμασε να αλλάξεις τη ρύθμιση του player σου σε NTSC. Θα δείς πως στην τηλεόραση θα βγάλει NO SIGNAL.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Android Media Player

ΔΕΝ βγάζουν 23.976 στην τηλεόραση.
Εσύ βλέπεις ότι γράφει 23.976 αλλά αυτό έχει μετατραπεί/επιταχυνθεί σε 25p.
Γι' αυτό ρυθμίζουμε τα μηχανάκια σε PAL. Για να έχουμε πάντα 25.000fps, υποστηριζόμενο από τις ευρωπαϊκές τηλεοράσεις μας.

Και για του λόγου το αληθές, δοκίμασε να αλλάξεις τη ρύθμιση του player σου σε NTSC. Θα δείς πως στην τηλεόραση θα βγάλει NO SIGNAL.

σου ξαναλέω, βγάζουν 23.976, μετρημένα κανονικά από members του forum ή και από διάφορα sites ... παλιότερα το έκανε μόνο η sigma τώρα το κάνει και η realtek.
μιλάω μόνο για 1080p γιατί στο 720p δίνουν μόνο 50 ή 60
αλλά στο 1080p τότε βγάζουν 1080p@24 και [email protected] κανονικά
και όταν δίνω NTSC παίζει κανονικά πάλι και έχει σήμα.

Η επιτάχυνση 4% και αύξηση του framerate στα 25hz εφαρμόζεται στην μετατροπή των αυθεντικών κοπιών των ταινιών (23,976hz) στα ευρωπαϊκά DVD (25hz). Τα bluray έχουν το αυθεντικό 23,976. Οι σημερινές τηλεοράσεις μια χαρά υποστηρίζουν 23,976 και 24hz. Όπως και 25 (PAL DVD) και 30 (ΝTSC). Aναλόγως τι θα τις ταϊσεις θα ανανεώσουν στα κατάλληλα hz. Στην περίπτωση των android φυσικά μόνο με 60hz μπορείς να δώσεις γιατί μόνο αυτό υποστηρίζουν (εφαρμόζει το κατάλληλο pulldown αναλόγως του υλικού το ίδιο το player). Τα περισσότερα media players όμως και οι κάρτες γραφικών μπορούν να στείλουν όλα αυτά τα στάνταρντς χωρίς καμία μετατροπή/επιτάχυνση. Η οποία επιτάχυνση όπως είπα εφαρμόζεται στο υλικό, κανένα player δεν μπορεί να την κάνει.

Last edited:
Re: Απάντηση: Android Media Player

Πάω να κοτσάρω το 888 (R-K42) στην 46άρα με τα 1080, να δω τι κάνει στα 24p και με το NBA 2κ13 Που θέλει ο Harris...

θα συνδεθει με παλια 37" hd ready tv...
με ενδιαφερει να παιζει 1080/24p .mkv (20-25Mbps) συνδεδεμενο ασυρματα με nsa310....το ρουτερ διπλανο ακριβως δωματιο (2μ. με εναν τοιχο)...και να εχει οσο το δυνατον καλυτερη υποστηριξη..

δεν με ενδιαφερει xmbc κτλ...

Mε καποια απο αυτα ,ειμαι οκ?

http://www.geekbuying.com/item/Tron...x-RK3188-Quad-Core-2G-8G-BT-Black-315155.html

http://www.geekbuying.com/item/Tron...8G-BT-External-Wifi-Antenna-Black-318432.html

καποια γνωμη και για μενα?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Android Media Player

Πάω να κοτσάρω το 888 (R-K42) στην 46άρα με τα 1080, να δω τι κάνει στα 24p και με το NBA 2κ13 Που θέλει ο Harris...

Ποιά είναι η τηλεόρασή σου? Αν θες τρέξε το AVClub Motion Test 3. Διάβασε τις οδηγίες για να δεις τι pulldown κάνει. Το αναμενόμενο είναι 3:2.

Ωραία.

Οι δικές μου τηλεοράσεις, LCD Philips 3ετίας και Plasma LG 6ετίας, όταν αλλάζω τη ρύθμιση του Egreat M34 σε NTSC καμία δεν δέχεται σήμα. Πάμε παρακάτω.

Σε android συσκευή, εάν είχε στις ρυθμίσεις να επιλέξεις PAL ή NTSC και διαλέγαμε PAL, τότε ο επεξεργαστής και η RAM των συσκευών θα αναλάμβανε να μας προσφέρει το ομαλό 25p. Γι' αυτό γίνεται ο περίφημος λόγος περί H/W acceleration. Αφού η Google δεν το ενσωμάτωσε στο λειτουργικό, προσπαθούν να το κάνουν "απ' έξω", μέσω κάρτας γραφικών.

Εάν λοιπόν οι τελευταίες τηλεοράσεις δέχονται σήμα NTSC τότε το θέμα για τους Ευρωπαίους με το 24p στα android δεν θα' πρεπε να υφίσταται καν.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Android Media Player

Ποιά είναι η τηλεόρασή σου? Αν θες τρέξε το AVClub Motion Test 3. Διάβασε τις οδηγίες για να δεις τι pulldown κάνει. Το αναμενόμενο είναι 3:2.

Samsung B650 46" και LG LD555 32". Και οι δύο παίζουν άψογα τα 24, 25, 30, 50 και 60Hz. Και από XBMC και από το WDTV gen2.

Απάντηση: Re: Android Media Player

Εάν λοιπόν οι τελευταίες τηλεοράσεις δέχονται σήμα NTSC τότε το θέμα για τους Ευρωπαίους με το 24p στα android δεν θα' πρεπε να υφίσταται καν.

Αυτό πώς το συμπέρανες? Το NTSC είναι 60i, oι ταινίες 24p, τo android έχει δυνατότητα να δώσει μόνο 60p. Η μετατροπή των ταινιών σε NTSC DVD γίνεται με 3:2 pulldown.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Android Media Player

Αυτό πώς το συμπέρανες? Το NTSC είναι 60i, oι ταινίες 24p, τo android έχει δυνατότητα να δώσει μόνο 60p. Η μετατροπή των ταινιών σε NTSC DVD γίνεται με 3:2 pulldown.

Με βάση τα γραφόμενα του pap απάντησα.

εγώ είπα ότι τα realtek & sigma βγάζουν κανονικά 23.974 και 24 χωρίς μετατροπές και οι τηλεοράσεις τα παίζουν κανονικά χωρίς μετατροπές εκτός και αν βάλει κάποιος φίλτρα.

Οκ αδερφέ, σκοπός μου δεν είναι να αντιπαρατεθώ γι' αυτά.

Αυτό που μας απασχολεί είναι γιατί δεν έχουμε ομαλή αναπαραγωγή των BR Rips στις android συσκευές μας και δίνουμε πιθανές εξηγήσεις.
Με τον ίδιο τρόπο που μου προσφέρει το Μ34 του 2009 άψογη αναπαραγωγή των πρόσφατων υψηλής ανάλυσης αρχείων, θα' πρεπε η Google να έχει προσθέσει στο λειτουργικό της βασικά, χωρίς εξτρά κόστος γι' αυτήν, χαρακτηριστικά media player. Το να προσπαθεί η Rockchip ή η AMLogic ή οι μη εμπορικοί developers να βάλουν αυτά τα χαρακτηριστικά πλαγιοτρόπως, είναι δώρο-άδωρο όπως βλέπουμε...

Spyros νομίζω το X7 σου κάνει. Για τον ήχο δεν είμαι ειδικός (δεν έχω ασχοληθεί ιδαίτερα μιας και δεν με πολυενδιαφέρει-υπάρχουν πιο ειδικοί από μένα εδώ μέσα) αλλά στο θέμα του 1080p έχει βγει patch οπότε θα σαι μια χαρά (πιστευω). Μην ξεχνάς όμως πως για να χεις πραγματικό 1080p θες και τον κατάλληλο kernel χάνοντας (όπως καταλαβαίνεις) σε επεξεργαστική δύναμη - κάτι που φαινεται στο antutu score..

Υ.Γ Ο ήχος θα παιξει έτσι και αλλιώς. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν θα ναι dts/stereo κλπ..:Banane0:

ok ευχαριστώ Haris1977
μήπως κάποιος φίλος έχει περισσότερες πληροφορίες ac3 dts για το συγκεκριμένο μηχάνημα το neo x7 ?
είναι βασικός παράγοντας για μένα γι αυτό ρωτώ επίμονα

ok ευχαριστώ Haris1977
μήπως κάποιος φίλος έχει περισσότερες πληροφορίες ac3 dts για το συγκεκριμένο μηχάνημα το neo x7 ?
είναι βασικός παράγοντας για μένα γι αυτό ρωτώ επίμονα

Την απαντηση μπορεις να την παρεις αν κανεις μια ερωτηση στην σελιδα τους στο facebook
https://www.facebook.com/minixtech?fref=ts
επισης υπαρχει και μια unofficial σελιδα τους που και εκει μπορεις να παρεις απαντηση καθως εχει πολλα ατομα
που εχουν το neo x7
http://minixforums.com/forums/neo-x7/

Re: Απάντηση: Android Media Player

Λοιπόν, το R-K42 κλειδώνει κανονικά σε όλες τις αναλύσεις, 720p, 1080p, και σε όλα τα rates, 60, 50, 30, 25, και 24 frames. Βεβαιωμένο από την ίδια την τηλεόραση, πατώντας το info.

Το θέμα είναι ότι κανένας player δεν έπαιξε σωστά στα 24p, όλοι κάναν το γνωστό 25-1 πηδηματάκι ανά δευτερόλεπτο. Δοκίμασα με MX, τον μαμά του android και με το XBMC (την τελευταία alpha, την χτεσινή).

NBA2k13 και το test video του AVclub θα τα δοκιμάσω σήμερα, γιατί χτες με πήρε ο ύπνος με το τηλεκοντρόλ στο χέρι...