Android Media Player

Harris ευχαριστώ για την καθοδήγηση. Όπως ίσως ήδη καταλαβες, πάω να τη βγάλω όσο φθηνότερα γίνεται. Αν δεν είχα το άγχος της λήψης στο wi-fi, ένα ΜΚ808Β σαν αυτό που έχεις αν δεν απατώμαι, αρκούσε. Το κινητό μου με έναν διπύρηνο 1GHZ κάνει όλα αυτά που θέλω με άνεση. Δεν πρόκειται να του ζητήσω ποτέ μεγαλύτερη ανάλυση από PAL, το upscaling θα το αφήσω να το κάνει η τηλεόραση.
Θα δω αύριο και κανένα review σε άλλα σάιτ θα παραγγείλω κάποιο.

Να ρωτήσω κάτι? Εχει χρησιμοποιησει καποιος το plex app σε αυτες τις συσκευες? Μήπως θα ήταν μια καλή εναλλακτική έναντι του xbmc?
(Με την προυποθεση οτι θα τρεχει ο plex server σε καποιο pc ή nas)
Και αν ναι μπορουν να παιζουν (direct play) χωρις την αναγκη να κανει transcoding το pc, οποτε και με ενα χαμηλων δυνατοτητων Pc να γινεται η δουλεια?

ναι το plex τρέχει μια χαρά και καλύτερα το qloud

Σε αυτή την κατηγορία το καλύτερο είναι το Bubbleupnp https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bubblesoft.android.bubbleupnp που χρησιμοποιώ..Έχει τα πάντα;) Και φυσικά διαβάζει και υπότιτλους εξωτερικούς (ακόμα και αν βρισκονται στο pc σου, αφού χρησιμοποιει εξωτερικό media player πχ mx)

Ευχαριστώ που στρέψατε την προσοχή μου στα chipsets, δεν είχα δώσει σημασία, κοιτούσα μόνο πυρήνες/συχνότητα/μνήμη. Η συντριπτική πλειοψηφία τρέχει ARM licenced της Rockchip ή της Allwinner. Δε βρήκα πουθενά κάτι από κατασκευαστή της προκοπής (Quallcom,Samsung,nVidia - κι αυτοί ΑΡΜ licences είναι, αλλά άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα του κινέζου).
Παράγγειλα τελικά αυτό: http://www.geekbuying.com/item/Tronsmart-MK908II-RK3188-Cortex-A9-Quad-Core-1-6GHz-Google-Android-4-2-Mini-TV-BOX-2G-8G-BT-External-Wifi-Antenna-Black-318432.html

Κεραιάκι, τρύπες εξαερισμού, λογική τιμή. Ούτως ή άλλως όλα τα ίδιας αρχιτεκτονικής την ίδια πλακέτα έχουν σίγουρα μέσα. Δεν ξέρω αν ο κινέζος έχει βγάλει και άλλη έκδοση πλακέτας με προσθήκη τυχόν usb hub, chipset για ήχο κλπ- βλέπω τα μεγαλύτερα κουτιά έχουν περισσότερες θύρες. Το chip πάντως υποστηρίζει μόνο αυτές που έχουν τα στικάκια.

Παλιά μας τέχνη κόσκινο με τους κινέζους κατασκευαστές (βλέπε τους ανεκδιήγητους DVB-T δέκτες, κανα 2 τάμπλετ με allwinner που έχουν πέσει στα χέρια μου κλπ.):

Η πιθανότητα να δουλεύουν σωστά τα πάντα είναι σχεδόν μηδενική (σε αντίθεση με τους σοβαρούς κατ/τες που λέγαμε πιο πάνω). Το έχω δει από τώρα το έργο: 10 ώρες troubleshooting, 1 ώρα χρήση.

Σε κανένα μήνα που θάρθει, νάμαστε καλά, θα σας γράψω εντυπώσεις.
Ξανά ευχαριστώ για το πολύ χρήσιμο νήμα και τον κόπο που κάνετε όλοι να το εμπλουτίζετε.

Μια χαρά είναι αυτό που παράγγειλες. Η μόνη μου ένσταση είναι στο firmware και για το πότε θα βγει ένα αξιοπρεπές. Επίσης στο blog του gb βλέπω μόνο αυτό σχετικά με το μηχανημα σου http://blog.geekbuying.com/index.php/category/android-tv-stick-tv-box/tronsmart-mk908/ (για το 908 - όχι το 908 ΙΙ, - εγώ τώρα θα περνα το MK908 όχι το ΙΙ), οπότε θα περιμένεις κάμποσο για κάποια custom rom...

Κατά τ άλλα φαίνεται αξιοπρεπές και περιμένουμε full όταν σου ρθει !

Last edited:
Κατασκευαστές όπως η Minix, φαίνεται να έχουν επεκτείνει τη βασική πλακέτα του RK3188 κατά πολύ: Ethernet adapters, Usb hub, spdif/audio και άλλα. Ποιος άραγε σχεδιάζει /κατασκευάζει την πλακέτα? η ίδια η Rockchip? (ρητορικό ερώτημα, αλλά έχει τη σημασία του).
Δείτε εδώ το εσωτερικό του:
http://www.freaktab.com/showthread.php?6690-Inside-the-Minix-Neo-X7

Γι αυτό και γω πιστεύω πως το X7 αυτή τη στιγμή είναι (μάλλον) απ τα καλύτερα μηχανήματα android που κυκλοφορούν..

Απάντηση: Re: Android Media Player

Γι αυτό και γω πιστεύω πως το X7 αυτή τη στιγμή είναι (μάλλον) απ τα καλύτερα μηχανήματα android που κυκλοφορούν..

Όχι σε XBMC...

Κωνσταντίνε η Qualcom κ.ο.κ. στοχεύουν πολύ συγκεκριμένο κοινό και κατασκευές στην κινητή τηλεφωνία..
Tegra ειδικά δε θα δούμε ποτέ σε STB κινέζικο είναι πανάκριβο και δεν έχει καθόλου καλή απόδοση/τιμή
Τα τσιπάκια των SetTopBoxes έχουν την πολυτέλεια να κάψουν λίγο ρεύμα παραπάνω από τα τελευταίας γενιάς λιλιπούτεια έξυπνα κινητά. Και μπορούν να απάγουν και πάνω από 5w με πολύ φθηνή ψήκτρα.
Άρα μπορούν να παραχτουν σε προηγούμενης γενιάς εργοστάσια σε πιο ξεπερασμένη λιθογραφία , λιγότερα τρανζίστορ μεν, υψηλότερο χρονισμό και κατανάλωση.
Τα πιο καινούρια εργοστάσια και ολοκληρωμένα, στοχεύουν άλλες αγορές με υψηλότερο περιθώριο κέρδους.

Όσο για τις πλακέτες μη σου κάνει εντύπωση εάν σχεδιάζονται και κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στην Κίνα. Μια χαρά μηχανικούς έχουν.
Ενώ για τα παρελκόμενα περιφερικά, είναι δύσκολο κανείς να διαπιστώσει την ποιότητα τους.
Λ.χ. σχεδόν όλα τα SoC (system on a chip, cpu+gpu+buses+usb+…) έχουν usb εσωτερικά, σε κάποιες πλακέτες θα δεις όλα τα περιφερικά να κρέμονται κάτω από ένα και μοναδικό usb root hub. Και να μοιράζονται ένα Usb2 μια ethernet, η κάρτα ήχου, σενσορες θερμοκρασίας κ.ο.κ. Που αντικειμενικά είναι κακή σχεδίαση. Φυσικά όλα αυτά δεν ενδιαφέρουν και πολύ καθώς το αποτέλεσμα μετρά, και εφόσον παίζει καλά το stb έναντι στον τυπικό ανταγωνισμό, και εφόσον έχει και features extra, όλα καλά.

για να δουμε hardware accelaration στο xbmc σε μεγαλη γκαμα ανδροειδων εχουμε πολυ δρομο ακομα...

τουλαχιστον απο αυτα που λενε οι εκαστοτε devs...το ολο ζητημα δεν εχει να κανει με τη cpu οσο με τη gpu...

οσο τα source codes που χρειαζονται οι devs παραμενουν κλειδωμενα,τοσο πιο δυσκολο θα ειναι να δουμε αμεσα flawless xbmc...

οπως και να εχει ολα ακομα ειναι σε φαση Beta...specs υπαρχουν,software να το εκμεταλλευτει επακρως δεν υπαρχει ακομα...

τουλαχιστον απο αυτα που αντιλαμβανομαι εγω...

η pivos δε ξερω εαν θα κανει την εκπληξη με καλυτερο μηχανακι,εφοσον ισχυει ακομα το γεγονος οτι εχει τουλαχιστον 2 xbmc devs σαν υπαλληλους και επισης ειχε κανει και πολλα donations στην xbmc team γενικοτερα σαν beta testers και καλα...βεβαια δεν ξερω κατα ποσο το android xbmc ακομα και στο xios λειτουργει τοσο καλα οσο το linux xbmc...

εχουμε ακομα δρομο,ιδωμεν...

Απάντηση: Re: Android Media Player

Κωνσταντίνε η Qualcom κ.ο.κ. στοχεύουν πολύ συγκεκριμένο κοινό και κατασκευές στην κινητή τηλεφωνία..
Tegra ειδικά δε θα δούμε ποτέ σε STB κινέζικο είναι πανάκριβο και δεν έχει καθόλου καλή απόδοση/τιμή
Τα τσιπάκια των SetTopBoxes έχουν την πολυτέλεια να κάψουν λίγο ρεύμα παραπάνω από τα τελευταίας γενιάς λιλιπούτεια έξυπνα κινητά. Και μπορούν να απάγουν και πάνω από 5w με πολύ φθηνή ψήκτρα.
Άρα μπορούν να παραχτουν σε προηγούμενης γενιάς εργοστάσια σε πιο ξεπερασμένη λιθογραφία , λιγότερα τρανζίστορ μεν, υψηλότερο χρονισμό και κατανάλωση.
Τα πιο καινούρια εργοστάσια και ολοκληρωμένα, στοχεύουν άλλες αγορές με υψηλότερο περιθώριο κέρδους.

Όσο για τις πλακέτες μη σου κάνει εντύπωση εάν σχεδιάζονται και κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στην Κίνα. Μια χαρά μηχανικούς έχουν.
Ενώ για τα παρελκόμενα περιφερικά, είναι δύσκολο κανείς να διαπιστώσει την ποιότητα τους.
Λ.χ. σχεδόν όλα τα SoC (system on a chip, cpu+gpu+buses+usb+…) έχουν usb εσωτερικά, σε κάποιες πλακέτες θα δεις όλα τα περιφερικά να κρέμονται κάτω από ένα και μοναδικό usb root hub. Και να μοιράζονται ένα Usb2 μια ethernet, η κάρτα ήχου, σενσορες θερμοκρασίας κ.ο.κ. Που αντικειμενικά είναι κακή σχεδίαση. Φυσικά όλα αυτά δεν ενδιαφέρουν και πολύ καθώς το αποτέλεσμα μετρά, και εφόσον παίζει καλά το stb έναντι στον τυπικό ανταγωνισμό, και εφόσον έχει και features extra, όλα καλά.

Χαίρε Τάσο. Δεν υποτιμώ βρε συ τους Κινέζους καθόλου, αλλά την τακτική τους: Αν τα βασικά δουλεύουν, βουρ στην αγορά. Κοιτούσα το Rockchip,
έτσι όπως το λες είναι, αυτό είναι άλλωστε και το νόημα του SoC. Στις τεχνικές προδιαγραφές δείχνει ανώτερο π.χ. του samsung 4412. Είναι να μη μου μπαίνουν ιδέες?

Last edited:
απο εχθές δεν ανοίγει ο default player στο xbmc με τίποτα. δοκίμασα την εγκατάσταση του hubwizard μήπως και αλλάξει κάτι αλλά μάταια. Καμιά ιδέα για να αποφύγω την εγκατάσταση? το σύστημα που έχω mk808b 4.2 finless rom

Από "περιέργεια" εγκατέστησα στο mk808b το ΝΒΑ2κ13. Ξέρω πως ήδη στο κινητό μου (GS3) είναι βαρύ..Λέω κάτσε να δω.. Πραγματικά το παιχνίδι ΣΕΡΝΕΤΑΙ..Μιλάμε για 10-12 fps περίπου! Και φυσικά δεν μπορείς να πάιξεις καθόλου. Δεν ξέρω αν είναι θέμα διπύρηνου ή κάρτας γραφικών (υποθέτω είναι το 2ο..). Πάντως αργει μου φαινεται ο καιρος που θα μπορουμε να παιζουμε βαριά games μ αυτα τα στικάκια..

Το tablet μου με Tegra3 πάντως, μια χαρά φτηνό ήταν για επώνυμο. HW acceleration στο XBMC πάντως δεν είχα.

Είναι διαφορετικές οι απαιτήσεις σε ταμπλέτες

Γενικά το tegra πάει άπατο
Και ο λόγος είναι η απόδοση/τιμή και δευτερευόντως η κατανάλωση-θερμότητα/απόδοση
Όντος έφτιαξαν tegra 3 tabs επώνυμες εταιρίες (asus / lenovo / sony / acer ) , αλλά νομίζω μόνο το asus nexus 7 έφερε πωλήσεις

Το tegra 4 έχει προβλήματα, ενώ το 4i είναι πίσω από το συναγωνισμό.
Η Qualcomm είναι μπροστά…

Σε media players από την άλλη δεν ξέρω ποιος κινέζος θα επέλεγε tegra
Έχει το uoya αλλά νομίζω μπήκε σαν κράχτης για το κοινό και όχι σαν επιλογή κόστους/απόδοσης
Για το tegra 4 ακούγονται διάφορα σχέδια ακόμα και σε media player STBs, αλλά από όσο έχω δει στα $300, δηλαδή κατηγορία τιμής υπερβολική για media player. Pc φτιάχνεις που λέει ο λογος με αυτά τα λεφτά.

Γενικά το tegra 4 δε φέρνει τα αναμενόμενα. Εάν η θερμική του συμπεριφορά αποδεδειχθεί κάκιστη ναι τότε μπορεί να το δούμε με μικρή ψήκτρα και σε υψηλή συχνότητα σε media players κάτω των $200

Αλλά στην κατηγορία των $100 ή 100 ευρώ , δεν είμαι σίγουρος ότι η nV δίνει καλές τιμές σε σχέση με τον ανταγωνισμό στους κινέζους κατασκευαστές – που συντηρούν την κατηγορία media players και παρουσιάζουν δεκάδες μηχανάκια και πουλάνε εκατομμύρια κομμάτια.

Δεν ξέρω τις τιμές των ανταγωνιστών. Αν όμως βγάλεις το κόστος της 10αρας οθόνης, της μπαταρίας, της διπλάσιας ή και τετραπλάσιας μνήμης και του "ονόματος" της Toshiba, τα υπόλοιπα δε νομίζω να κοστίζουν πολύ περισσότερο απο τα Android media players.

Με MXPlayer δεν έχω παράπονο απο το Tegra3, ούτε και ζεσταίνεται μετά απο ώρες χρήσης.

Γεία σας ,

Υπάρχει κάποιο android player ( σήμερα έχουμε το turbo x android 4.0 tv box ) που να μπορεί να συνδεθεί μέσω usb με κάποιο media player (sticκ) για να δεχτεί
η τηλεώραση που είναι συνδεδεμένο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα ?