Android Media Player

Ευχαριστω Σακη για την πληροφορια και μην ανησυχεις δεν ειμαι ατομο που παρεξηγιεται ευκολα :)

Αρχικά είχα σκοπό να απαντήσω χιουμοριστικά εμπλέκοντας χασάπη, περιπτερά και φούρναρη της γειτονιάς αλλά δεν θα το κάνω μιάς και δεν έχουν όλοι την ίδια αίσθηση του χιούμορ και υπάρχει κίνδυνος παρεξήγησης...

Η απάντηση είναι εξαρτάται. Από την πρακτική που ακολουθεί ο ταχυδρόμος της περιοχής σου συνήθως. Άλλοι σου αφήνουν χαρτάκι με ειδοποίηση και άλλοι σου αφήνουν το δεματάκι και φεύγουν, με μεγάλο κίνδυνο να στο βουτήξει κάποιος. Καλό είναι να πας αύριο μια βόλτα στο ταχυδρομείο της περιοχής σου, να βρείς ποιός έρχεται στα μέρη σου και να συνεννοηθείς με αυτόν για να' σαι σίγουρος.

Επειδή έχω δουλέψει στα ΕΛΤΑ και ξέρω τους κανονισμούς, ο ταχυδρόμος είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να σου φέρει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ την ειδοποίηση. Είναι στην κρίση του να φέρει και το δεματάκι (ΕΦΟΣΟΝ είναι μικρό και ελαφρύ και τον διευκολύνει στην μεταφορά).

Χάρη, δεν αντιλέγω σε αυτά που λες, αλλά άλλο πράγμα η υποχρέωση και άλλο η συνήθης πρακτική. Δε μ' αρέσει να γενικεύω αλλά δυστυχώς ο Έλληνας δεν έχει ποτέ την υποχρέωση στο μυαλό του, παρά μόνο κάνει ότι τον βολεύει. Έχεις δει και εσύ φαντάζομαι μερικά από τα (άπειρα) μηνύματα στα ελληνικά φόρουμ περί απώλειας ή κλοπής αντικειμένων. Αν άφηναν όλοι χαρτάκι, δεν θα είχαμε αυτά τα περιστατικά. Προσωπικά μιλώντας, τα τελευταία 5 χρόνια δεν είχα κανένα πρόβλημα, μιά και είχα συνεννοηθεί με τον ταχυδρόμο της περιοχής μου. Πριν 6 μήνες όμως βγήκε στη σύνταξη και με τον καινούριο ήμουν τυχερός, στη μία παραγγελία που έχω κάνει. Τον πέτυχα να βγαίνει από την πολυκατοικία έχοντας αφήσει το δεματάκι πάνω από τα γραμματοκιβώτια.
Γι' αυτό είπα στο φίλο πάνω τι να κάνει.

Συμφωνώ 100% μιας και τα χω δει με τα μάτια μου..Εξάλλου έχω μαλώσει με ταχυδρόμο (ένα παιδαρέλι 20 ετών) για κάτι παρόμοιο..

Κάτι που μου έκανε εντύπωση με το himedia q5 II, είναι ότι με ethernet και τον server να είναι στα κόκκινα σε download - upload τα 3d.iso τα παίζει νεράκι όταν πολλά μηχανάκια με realtek 1186 παίζουν μόνο από δίσκο.
Αν ποτέ δώσουν kernel 1080p, 3d υπότιτλους, αν και το τελευταίο μπορεί να είναι κάπου κρυμμένο γιατί έχει ένα πολύπλοκο μενού στους υπότιτλους, μόνο στα κινέζικα που τους κάνεις ότι θέλεις και δικό του xbmc με acceleration τότε θα είναι για 100 ευρώ Super. Eγω βέβαια είμαι ακόμα και έτσι ευχάριστημενος.

Last edited:
Πες μας λιγα παραπανω: παιζει 24p, ειναι γρηγορο στα μενου, εχει play store, δοκιμασες αλλες εφαρμογες? Αν μπορεις ανεβασε κανα βιντεο...
Εχεςι βρει κανενα foroum ξενο που να το συζητανε?

Είχα γράψει λίγο πιο πίσω στο νήμα, 24p εγώ βλέπω το γνωστό σκαλωματακι άλλοι μου λένε ότι είναι η ιδέα μου, play store έχει, φόρουμ μόνο το επίσημο της himedia, εφαρμογές πολλές μπαίνουν αλλά όχι όλες γιατί το τσιπάκι είναι ειδική περίπτωση. Με το δικό του launcher είναι γρήγορο αλλά και nova που του έχω είναι o.k
Γενικά,για όποιον θέλει media player με Android και τον ενδιαφέρει το 3d.iso playback δεν υπάρχει κάτι άλλο από τα 3-4 μηχανάκια της himedia με το hisilicon αλλά για xbmc δεν κάνει παίζει μόνο μέχρι 720p.

Last edited:
Πολυ ενδιαφερον! Μια τελευταια ερωτηση φιλε kyrliot : Αλλζει μονο το frame rate αναλογα με την ταινια ή το κανεις manual? Δηλαδη αλλαζει μονο σε 24p ή 50 ή 60 αναλογα με την ταινια?
A, ξερεις και αν το chip του ειναι MIPS ή ARM?

Επειδη με ενδιαφερει το 24p θα ηθελα να ρωτησω και εγω. Το σκαλωματακι πως το βλεπεις αν παιζει 24p κανονικά? Το επαληθευσες με καποιο τροπο οτι η αναλυση της τηλεορασης ειναι στα 24p σε αντιστοιχα βιντεο? Επισης θα ηθελα να ξαναρωτησω αν οντως αλλαζει μονο του το framerate. 1080p/24 παιζει με τον mx player ή με τον δικο του?

Η default ανάλυση που έβαλα στις ρυθμίσεις είναι 1080p/60, όταν παίζει 3d.iso ή blu-ray η τηλεόραση αλλάζει ανάλυση σε 1080/24 αυτόματα. Το playback γινεται με τον δικό του video player της himedia,που είναι ειδικός για το τσιπακι. O mx player έχει νόημα μόνο σαν εξωτερικός για το xbmc γιατί χωρίς αυτόν δεν παίζει πάνω από 720p το xbmc. Επίσης δεν παίζει σωστά τα 3d.iso που έχουν ανάποδα το left-right αλλά έχω μια επιφύλαξη γιατί τα μενου, του ενσωματωμένου player, κατά την αναπαραγωγή, είναι πολύπλοκα και μόνο κινέζικα.

Πάντως οι φαν της εικόνας και της αψογης αναπαραγωγής, μάλλον θα πήγαιναν σε κάτι άλλο (PC ή συνδυασμό mende8er για 3d με παλιά dune popcorn για 2d) είναι ένα ωραίο all around παιχνίδι, ειδικά με έλεγχο από tablet αλλά μέχρι εκεί. Επίσης δεν έχει επιλογές για να βάλεις εξώφυλλα και αισθητικές παρεμβάσεις. Γενικά είναι για έναν που θέλει 3d και android σε ένα αλλιώς υπάρχουν καλύτερες λύσεις.

ΥΓ. Μόνο σε μένα ενοχλεί ο περιορισμός των 10 λεπτών για edit των post ;

εγω θελω ενα μηχανημα που να:
1. παιζει xbmc εστω με external player για τα 1080 (το xbmc το θελω για τα plugin και τη δυνατοτητα να κατεβαζει υποτιτλους) και να κανει passthrough τον ηχο αλλα να παιζει ταυτοχρονα και downmix απο την hdmi. Δηλαδη να μπορω να ακουσω την ταινια απο τη τηλεοραση οταν κοιμαται ο μπουλης αλλα να μπορω και να ανοιξω τον ενισχυτη χωρις να ψαχνω επιλογες.
2. να μπορει να πηγαινει σε 24fps/29fps/50fps/60fps μονο του χωρις να πασπατευω κουμπια
3 γενικα να ειναι λιγο σβελτο σε αποκριση (να ανοιγει σε λιγοτερο απο λεπτο και οταν πατας τα κουμπια να αποκρινεται).
4. Επισης να εχει audio player με gapless playback
5. να δινει και τη δυνατοτητα να ρυθμιζεις το delay του ηχου γιατι στις ταινιες ο ενισχυτης εχει 150ms διαφορα απο την τηλεοραση (δεν εχω hdmi στον ενισχυτη και ετσι υπαρχει διαφορα στην εικονα λόγω επεξεργασιας απο την τηλεοραση και τον πολυκαναλο ηχο απο το spdif).

Για αυτη τη τιμη τι θα προτεινες? Σημειωτεον το android δε με συγκινει αλλα να παιζει και κανα emulator δε με χαλαει...

Last edited:
O mx player έχει νόημα μόνο σαν εξωτερικός για το xbmc γιατί χωρίς αυτόν δεν παίζει πάνω από 720p το xbmc.

καλημέρα. πώς το κάνετε παιδιά αυτό με τον mx player μέσα από το xbmc;

Να ρωτησω και εγω κατι με την σειρα μου δοκιμασα 2 apps για screen video record και απογοητευτικα
SCR pro (Δεν μου ανοιγε καθολου)
Screencast Video Recorder (Εκανα εγγραφη αλλα δεν με ικανοποιησε ''τρεμοπαιξιμο'' εικονας)
Εχετε υποψη σας κανενα καλο app για εγγραφη εικονας βιντεο για android?

O mx player έχει νόημα μόνο σαν εξωτερικός για το xbmc γιατί χωρίς αυτόν δεν παίζει πάνω από 720p το xbmc.

καλημέρα. πώς το κάνετε παιδιά αυτό με τον mx player μέσα από το xbmc;

Πρέπει να βάλεις ένα αρχείο . xml μέσα στο xbmc ψάξε mx player external for xbmc στο Google και θα το βρεις εύκολα.

Last edited:
ok. ευχαριστώ. το βρήκα. απλά το περνάω στη διαδρομή που λένε και έτσι μπορεί να παίζει online πάνω από 720p που στον xbmc κολλάνε;
Πρέπει να βάλεις ένα αρχείο . xml μέσα στο xbmc ψάξε mx player external for xbmc στο Google και θα το βρεις εύκολα.

ok. ευχαριστώ. το βρήκα. απλά το περνάω στη διαδρομή που λένε και έτσι μπορεί να παίζει online πάνω από 720p που στον xbmc κολλάνε;

Mετα θα έχεις το interface - περιβάλλον του xbmc και το playback θα το κάνει ο mx player. Oπως παίζει τα αρχεία στο μηχανάκι σου κατευθείαν ο mx player έτσι θα τα παίζει και μέσα από το xbmc.