Android Media Player

Πωπω παιδιά με κάψατε... Διάβασα κάπου για android hdmi stick, μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά μου, άρχισα να ψάχνομαι και έχω χάσει την μπάλα!
Πάμε από την αρχή λοιπόν... Έχω μια Samy 46C650 με smart tv ξεχασμένο από το θεό και έτσι τελευταία πιάνω τον εαυτό μου να χαζεύει YouTube σε fullhd συνέχεια από το PS3 χάριν ευκολίας και να με ενοχλεί φυσικά ο θόρυβος που κάνει! HTPC και τα λοιπά τα έχω ψηλοξεγράψει και ενώ έχω κουτί το έχω αποσυνδέσει και το έχω να πιάνει χώρο σε μια ντουλάπα.
Το form factor του stick για κάποιο λόγο μου κάθετε καλά (αν και υποψιάζομαι υποχρεωτική έλλειψη ethernet και αποκλειστικά wifi σύνδεση - κάτι το οποίο θα με κάνει να το σκεφτώ περισσότερο) γιατί με μια "αόρατη" συσκευή αποκτώ όλα τα καλούδια του android στην 46άρα μου, αθόρυβα και με πολύ προχωρημένα tv control/keyboards κατα βούληση και βαλάντιο φυσικά.

Τα ερωτήματα εύλογα:
- Από που θα πρέπει να ξεκινήσω να κοιτάζω για stick με quad quore και android 4+; Υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο; Για hardware acceleration διαβάζω και καταλαβαίνω ότι θέλει ψάξιμο...
- Για control/keyboard κάποια έχουν μαζί και άλλα μπορούν να αγοραστούν χωριστά; Γενικά παίζει σύνδεση bt ή η κάτι άλλο; Παίζει να μπορώ να χρησιμοποιήσω το bt control & bt keyboard του PS3; check στη λίστα για ψάξιμο...
- Τι πιθανότητες μελλοντικής αναβάθμισης έχουν; Υπάρχουν κάποια που να υποστηρίζονται από custom developers κοινότητες; Πρέπει να πέσει αντίστοιχο ψάξιμο για rooting φαντάζομαι (Μόλις πέρασα KitKat στο Galaxy S μου χοχο)
- Τιμές Ελλάδα τις βλέπω φωτιά οπότε μάλλον πρέπει να σκέφτομαι και για παραγγελία από εξωτερικό οπότε θα πρέπει να παρθεί απόφαση για να βρίσκεται εδώ κατά τα Χριστούγεννα για την περίοδο των εορτών.

Last edited:
Καλημέρα φίλε μου. Όλα αυτά που "ζητάς" μπορούν να γίνουν μέσω ενός ανδροιδούς. Kαι ethernet μπορεί να χει (αν είναι desktop -σίγουρα , αν είναι στik μέσω usb2ethernet adapter, και control/keyboard (usb ή bt), και αναβάθμιση με custom roms που όλες είναι rooted (τουλάχιστον για ένα Α διάστημα υπάρχουν updates..) και ανάλογα το βαλάντιό σου αποφασίζεις..

Για ένα αξιοπρεπές 4-core να υπολογίζεις από 60-140 USD και καλό θα είναι (λόγω κόστους) να σου ρθει απο έξω (Κίνα). Για 2-πυρινα η τιμή αρχίζει από 40 USD, αλλά προσωπική μου άποψη πήγαινε σε 4πύρινο πλέον..

Last edited:
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Εννοείται ότι κατανοώ ότι πρέπει να ρίξω υπομονετικά αρκετό διάβασμα στις σελίδες του thread (πράγμα το οποίο έχω ήδη ξεκινήσει) για να πάρω μια ιδέα από τις απόψεις σας και το τι παίζει στην αγορά, απλά είναι πολλές οι σελίδες και ζορίστηκα!
Θα ήθελα πάντως να έχω μια ιδέα για τις καλύτερες συσκευές ανά κατηγορία τιμής και για το τι αυτές προσφέρουν...
Anyway, περισσότερα εν καιρώ μετά από διάβασμα και ψάξιμο...

ps: btw έπαθα πλάκα με το τηλεκοντρόλ του Sony box στην παρουσίαση λίγο πιο πάνω... ανοίγει την όρεξη...

Last edited:
Μην το παρεις γιατι το chip του δεν υποστηριζει hardware accelaration για video μεσω xbmc (αν σε ενδιαφερει αυτο). Κοιτα για κατι αλλο, πχ. κατι σε rockchip ή allwiner...
Καλησπέρα φίλε μου,

Επειδή και γω ζαχαρώνω το συγκεκριμένο και δεν έχω μεγάλη εμπειρία, τι εννοείς οτι δεν υποστηριζεί hardware accelaration? Θα τρώει κολλήματα σε αναπαραγωγή 720p...?
Άρα να κοιτάξουμε προς Amlogic για κάτι παρόμοιο σε χαρακτηριστικά?
Αν είναι dual core θα έχει προβλήματα ή να πάμε για 4 core?
Ψάχνω ένα οικονομικό αξιοπρεπές android player (απο ebay μεριά) με rj45 και δυνατότητα AV (εκεί που προορίζεται δεν έχει hdmi)

Σε ευχαριστώ,

ωραια πραγματα...

τσιμπημενη η τιμη (για τη δικη μου τσεπη μιλαω παντα), αλλα δε παυει να ειναι δελεαστικο ομολογω...

εαν παιζει και απροβληματιστα,αθορυβα και "λιωνει" το xbmc τοτε μιλαμε για αλλα κολπα...

ιδωμεν λοιπον εαν ο χορος ξεκινησε για τα καλα με τελικο νικητη τον τελικο χρηστη...

thanks for the tip Νικο...

καλησπέρα σε όλους. έχω το minix neo 5 με περασμένη rom kernel720. υπάρχει τρόπος να βλέπω χωρίς να κολλάει ταινίες από τα addon του lamda ; μου κολλάει σε αυτές που είναι 720p και από το simply player. σε τι ανάλυση πρέπει να έχω το μηχάνημα; μέσα από το xbmc η ανάλυση δεν γίνεται να αλλάξει και να τα παίζει με χαμηλότερη χωρίς να κολλάει;
ευχαριστώ.

Μου φαίνεται ότι σαν να αρχίζει να γίνεται λίγο ενδιαφέρουσα η αγορά των Android Media Players............Here you are : http://www.nuvola4k.com/

Επιτέλους κατάλαβαν πως GPU mali 400=για πέταμα..

Πλέον το επόμενό μου μηχάνημα (αν και όταν) θα προτιμήσω να έχει καλή κάρτα γραφικών σε σxεση με CPU.. Aν το συγκεκριμένο μηχάνημα έχει και OTA updates θα είναι hit. Πολύ φοβαμαι όμως πως θα χει λειτουργικό τύπου measy (custom δηλαδή της εταιρείας) απέχοντας απ τα γνωστα firmwares των mk808, minix κλπ..

Επιτέλους κατάλαβαν πως GPU mali 400=για πέταμα..

Πλέον το επόμενό μου μηχάνημα (αν και όταν) θα προτιμήσω να έχει καλή κάρτα γραφικών σε σxεση με CPU.. Aν το συγκεκριμένο μηχάνημα έχει και OTA updates θα είναι hit. Πολύ φοβαμαι όμως πως θα χει λειτουργικό τύπου measy (custom δηλαδή της εταιρείας) απέχοντας απ τα γνωστα firmwares των mk808, minix κλπ..
Is rooting or custom firmware supported by Nuvola?
No. Neither are supported, and rooting voids your warranty.
Το αναφέρουν όλοι στο faq αυτό ;

Μα έτσι κι αλλιώς δεν θα λεγε κανείς πως επιτρέπεται το rooting/customιά..Εννοείται πως είναι ας πουμε "μη νόμιμο" κατά τους κατασκευαστές. Το θέμα είναι αν θα υπάρχουν devs για το συγκεκριμένο project ή όχι..

Προσωπικά μου φαίνεται λίγο δύσκολο να υπάρξουν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το rooting όμως

καλησπέρα .πάρα πολλές οι σελίδες και με επιασε μια ζαλάδα!αν μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάνα δυο android players.
με ενδιαφέρει να υπάρχει υποστηρίξει -update επίσημο- ανεπίσημο.
να μην έχω πρόβλημα με xbmc, skype,you tube ελάχιστο νετ.
θα μπει σε sony bravia 46inc με ενισχυτη κτλ
ίσως κανενα παιχνίδι !
hdmi ,ethernet .οπτική για ήχο απαραίτητα.
με λίγα λογία κάτι δοκιμασμένο και όσο γίνεται αξιόπιστο(σε βαθμό που να μην χρειάζεται σκάλισμα για να παίξει όλη την ώρα).ευχαριστώ εκ των πρότερων.

Το πρωτο που δειχνεις το εχω στο stock firmware ειναι αισχος για μενα, αλλα αν του περασεις την Finless ROM 1.4a ειναι αρκετα καλη και απροβληματιστη για ενισχυτη που λες το συγκεκριμενο δεν σου κανει αλλα δεν ξερω αν και καποιο αλλο μπορεις να συνδεσεις με ενισχυτη δεν πιστευω να γινετε, και η minix εχει το X7 ριξε και σε εκεινο μια ματια.

Λοιπον καταφερα κ περασα την ρομ του FINLESS sto mk908 ....καμια σχεση οντως,εχω περασει την 720π...τωρα στο xbmc οταν βαζω μεσα απο καποια add-on ταινια στα 720 π παρολο που εχω δει βελτιωση στο βιντεο δεν μπορω να πω πως παιζει απροβληματιστα...σπασιματα υπαρχουν---υπαρχει περιπτωση να βελτιωθι αυτο;πχ να παιζει το βιντεο με εναν εξωτερικο πλειερ(προσοχη μιλαω παντα απο υλικο που υπαρχουν μεσα απο τα διαφορα addons xbmc ) και οχι απο εξωτεικο USB disc
Ευχαριστω πολυ περιμενω προτασεις

ενα αλλο που θα ηθελα να ρωτησω πως γινεται να εχουμε το xbmc αλλα να βαλουμε να ψαξει να βρει υλικο απο εξωτερικο δισκο που εχω βαλει μεσω usb..δηλαδη εχω ενα εξωτερικο δισκο 1 τερρα με δικη του τροφοδοσια ,τον εχω συνδεσει μεσω usb sto mk908..αυτο βλεπει τον σκληρο και αναπαραγη τα αρχεια που θελω με τα διαφορα πλειερς που εχω κατεβασει απο το google play(mx player,archos media player) αλλα εγω θελω να τα βλεπω μεσω του xbmc...χθες δεν μπορουσα να το βρω με τιποτα...