Ανέβασε το δικό σου βίντεο

Re: Post your video

Πολύ γλυκό και ανθρώπινο σαν θέμα.

Κρίμα που η κάμερα ήταν δίχως χειριστή, να υποθέσω εκτελούσες και χρέη φωτογράφου;

Σίγουρα, κάπου δίνεις προτεραιότητα. Δεν είναι το θέμα σωστά ή λάθος ούτε προς θεού η ευγενική σου συμβολή στην εκδήλωση χωρά κριτική πέραν της υπερθετικής, σωστά εξ άλλου ήσουν στο ευρυγώνιο αφού η κάμερα ήταν σχεδόν unattended. Έγραψα κρίμα για να βλέπαμε λίγο πιο κοντινό το 2ο σκέλος του χωρού που ήταν ακόμα πιο ιδιαίτερο.

Κάτι έπρεπε να θυσιάσω και προτίμησα το βίντεο. Ίσως να έκανα και λάθος.
Στο ασπρόμαυρο έχω ανεβάσει και μια σχετική φωτογραφία.

Θα την δω.

Ένα tip, κάτι που χρησιμοποιώ εγώ καμιά φορά σε παρόμοιες περιπτώσεις. Στερεώνω επιπλέον και μια action camera με μάνταλο κάπου σχετικά ψηλά και την αφήνω να τραβά συνέχεια. Εγώ μάλιστα έχω μια sony στην αδιάβροχη θήκη της, που και κάτω να πέσει από ψηλά δεν θα πάθει τίποτα. Την ανάβω και την ξεχνώ, άντε να την τσεκάρω 1-2 φορές από το κινητό μήπως τελειώνει η μπαταρία.

Οπότε αν δεν θέλω να κάνω cut στο μοντάζ (πχ τραγούδι - χορός όπως εδώ, ομιλία κλπ) αλλά χρειαστεί να μετακινήσω το τρίποδο, ή κάποιος περάσει και σταθεί λίγο μπροστά, ή να αλλάξω κάδρο/ζουμάρω/αλλάξω ρυθμίσεις, οτιδήποτε, εκεί αλλάζω το πλάνο από την action για όσο χρειαστεί κι ας είναι υποδεέστερο, καλύτερα από το κούνημα ή την πλάτη κάποιου. Χώρια ότι έχεις και μια 2η πηγή ήχου για καβάντζα, έστω και χάλια. Ελάχιστος κόπος παραπάνω και σε ξεαγχώνει αν δεν θες να χάσεις απολύτως τίποτα ή/και βαριέσαι/δεν έχεις χρόνο για cuts και πετυχημένα crossfades στο μοντάζ.

Συν ότι έχεις και ένα στοιχειώδες 2κάμερο έτσι και μπορεί να τύχει να πάρεις και ενδιαφέροντα ευρυγώνια πλάνα από ψηλά, πχ σε παραδοσιακούς χορούς. Η να φτιάξεις και timelapse από το βίντεο αν θελήσεις, πχ την ώρα που γεμίζει το γυμναστήριο. Για να μην σου πω και άλλες περιπτώσεις πιο τραβηγμένες, πχ χρειάζεται να πας για κυλικείο - τουαλέτα, για ένα τσιγάρο έξω αν καπνίζεις, οπουδήποτε, είσαι μόνος σου δίχως γνωστό κοντά σου και την αγαπημένη σου κάμερα στο 3ποδο, ανοίγεις το smartphone και έχεις μια πανοραμική άποψη του τι συμβαίνει όσο είσαι παραδίπλα για λίγα λεπτά.

Φυσικά μπορείς και απλά να μην χρησιμοποιήσεις τίποτα αν δεν προκύψει απρόοπτο. Ένα κούμπωσε - ξεκούμπωσε την action θα έχεις κάνει και πάλι όμως θα έχεις γλιτώσει σε άγχος.

Και αφού πρόκειται για μεγάλα συνεχή πλάνα ο συγχρονισμός στο μοντάζ είναι πανεύκολος 1 φορά στην αρχή και όπου και αν χρειαστεί αλλάζεις το πλάνο.

Αν δεν το είχες σκεφτεί, προτείνω να το σκεφτείς, αν πιστεύεις ότι δεν βολεύει σε κούρασα άδικα.

Last edited:

Χρήσιμες οι συμβουλές σου αλλά όσο περνάει ο καιρός το βλέπω όλο και πιο διαφορετικά το θέμα και μειώνω τις λήψεις μου σε τέτοια δρώμενα.
Από τη στιγμή που δεν έχω καμία απολαβή και σχεδόν πάντα πιο πολλά χάνω παρά κερδίζω , μάλλον δεν αξίζει να ασχοληθώ με περισσότερο άγχος ή προσοχή.
Φθορά μηχανής, χρόνος για επεξεργασία και ανέβασμα και το κυριότερο σπατάλη για όλα αυτά του ελεύθερου χρόνου μου.
Αρχίζω πια να καταλαβαίνω γιατί οι επαγγελματίες του νησιού απουσιάζουν από όλα αυτά.
Ναι είναι μεράκι και κανείς δε σε υποχρεώνει αλλά σπάνια εκτιμάται η δουλειά σου.
Όταν ξεκινούσε η κόρη μου Tae Kwon Do πήγαινα στις πρώτες τότε εξετάσεις των ζωνών και τραβούσα τα πάντα , δεν έχανα στιγμή και
έδινα μετά εκατοντάδες , όπως το γράφω εκατοντάδες φωτογραφίες και ολόκληρη την εκδήλωση σε video στους υπόλοιπους γονείς.
Εκείνοι έπιναν τον καφέ τους χαλαροί στις κερκίδες και εγώ φωτογράφιζα, άσε που πήραν και θάρρος και έλεγε βγάλε και το παιδί μου κάθε παρόντας.
Πέρα από τα ευχαριστώ ούτε ένας δεν κέρασε μια φορά ένα καφέ , ούτε μια φορά δεν είπε πάρε αυτή την καραμέλα δώρο.
Και μιλάμε για φωτογραφίες που δεν θα έβγαζα ποτέ με το κινητό ή με την dslr entry μηχανή τους με τον σκοτεινό κιτ φακό.
Τώρα πια τραβάω μόνο την κόρη μου και 1-2 παιδιά φίλων και αν είναι και κανένας άλλος στο πλάνο είναι τυχερός και θα πάρει.

Last edited by a moderator:

Να ήξερες πόσες δουλειές έχω κάνει μάλιστα βάζοντας από τη τσέπη για βοηθούς και ούτε ευχαριστώ Όπως το έγραψα ούτε ευχαριστώ.
Μόνο απαιτήσεις .. πω πω τόσα αργά θα πάρω τις φωτογραφίες ; μα βίντεο είναι γιατι τόσες μέρες; Λες και δεν ειχα άλλες δουλειές

Απάντηση: Post your video

Μετά καλομαθαίνουν και αν δεν δώσεις γίνεσαι αυτομάτως ο κακός.
Αν ζητήσεις και να πληρωθείς....έστω τα έξοδα......γμστ :icon15:

Last edited:

Αυτά είναι γνωστά. Μόνο αν πληρώσουν το εκτιμούν και αν. Μην στεναχωριέσαι άδικα λοιπόν, σκέψου πως ό'τι κάνεις το κάνεις για τα παιδιά.

Κι εγώ φυσικά έχω κάνει παρόμοια, πχ στο σχολείο της δικής μας. Αλλά εκεί υπήρχε πραγματική αδυναμία του συλλόγου να πληρώσει, υπήρχε μια στοιχειώδης οργάνωση και οι φωτογραφίες ανέβηκαν όλες στην σελίδα του συλλόγου.

Για τους επαγγελματίες όμως που δεν αναλαμβάνουν, ας σκεφτούμε και ανάποδα. Μήπως παλιότερα ο επαγγελματίας ανέλαβε να καλύψει την εκδήλωση και είδε ξαφνικά 10 φωτογράφους και 5 εικονολήπτες δίπλα - εμπρός του, 30 γονείς με κινητά να μπουκάρουν σαν κομάντο εμπρός του, να τον σπρώχνουν γιατί ενοχλούσε κιόλας, αντί να κάθονται στις θέσεις τους όπως πρέπει στην εξέδρα, και δεν μπορούσε να δουλέψει όπως ήθελε και ζήτημα να πούλησε και 10 φωτογραφίες; Σεβάστηκαν οι ερασιτέχνες τον ρόλο του εκεί, του έδιναν προτεραιότητα; και δεν μιλώ για σένα που είμαι σίγουρος ότι θα είχες την ευαισθησία να μην τον εμποδίζεις. Οι υπόλοιποι; Καταλάβαιναν ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος εκείνη τη στιγμή εργάζεται για αυτούς, όπως εργάζεται ο καθηγητής, ο δικηγόρος, ο χασάπης και ο οδοκαθαριστής και πρέπει να έχει κάποιες minimum συνθήκες; Γιατί λοιπόν να ασχοληθεί; O δήμος δεν αναλαμβάνει να προσλάβει επαγγελματία να πάρει βίντεο και να το ανεβάσει στην ιστοσελίδα του; Πόσο θα του κοστίσει, 200 - 300 ευρώ; 500; Παροχή προς του δημότες του θα είναι. Ο Tiniakos, o Apollwn, o Νicksoti ή όποιος άλλος θα το κάνει για συνεισφορά και από το μεράκι του αλλά δεν γίνεται να παίρνει και την ευθύνη. Γιατί δεδομένο είναι πως και θα σου ζητήσουν το βίντεο και γρήγορα, δεν ξέρουν, σε βλέπουν σου λέει ένα κουμπί πατά, δώστο αφού προσφέρθηκες. Ο επαγγελματίας όμως θα κόψει τον λαιμό του να το έχει έτοιμο στην ημερομηνία που λέει η προσφορά αν θέλει να ξαναδουλέψει.

Το τελευταιο μου project, μια υπεροχη συνεργασια με υπεροχο αποτελεσμα.Το φρεσκο, εκπληκτικο LP "Nebula" του Echonomist , aka Petros Manganaris ,the leading pioneer of the electronic music scene in Greece, που παρουσιαζεται στις 19 Μαιου 2017, σε μια live, un-cut εκτελεση, γυρισμενο on location σ ενα πολυκαμερο set-up στο φανταστικο WE , στη Θεσσαλονικη .
Μετα απο εβδομαδες δουλειας, σε 3 διαφορετικα video.
Audio Mastering απο τον ταλαντουχο με διεθνη καριερα Steve Mill
Διαθεσημο απο την Upon You Records

https://www.youtube.com/watch?v=1Oahf-Y0I-8&feature=youtu.be

Last edited by a moderator:

Γιάννη υποψιάζομαι ατελείωτες ώρες δουλειάς για να βγει τέτοιο μοντάζ.:2thumb22sup:
Άλλες απαιτήσεις, άλλη δουλειά, άλλο τελικό αποτέλεσμα.:SFGSFGSF:

Γιάννη υποψιάζομαι ατελείωτες ώρες δουλειάς για να βγει τέτοιο μοντάζ.:2thumb22sup:
Άλλες απαιτήσεις, άλλη δουλειά, άλλο τελικό αποτέλεσμα.:SFGSFGSF:

ε, οσο να ναι.. μια μικρη δυσκολια την εχει ετσι? ... χαχαα

μελετησε το λιγο, δες τη δομη, το στυλ, το επιπεδο γενικα. Δες το πολυκαμερο στησιμο, το μονταζ, ολα αυτα ειναι λαιβ, πραγματικα τραβηγμενα και μονταρισμενα. Η μουσικη φτιαχνοταν λαιβ , οποτε δεν υπαρχει περιπτωση να ταιριαξει ακριβως απολυτα δευτερη φορα το ιδιο. Αυτη ειναι και η απιστευτα δυσκολη ιδιαιτεροτητα που το κανει ξεχωριστο. Δε το συζητω βεβαια για τα γραφικα, το grading, τους τιτλους κλπ κλπ ( προσωπικες επιλογες του καλλιτεχνη).
Μελετησε το λιγο , θα δει πολλες πολλες κρυμμενες λεπτομερειες.

και το μικρο trailer με extra graphics

[video]https://www.facebook.com/EchonomistMusic/videos/vb.84154722218/10154622154817219/?type=2&theater[/video]

Μεγάλη κουβέντα αυτή Παναγιώτη, πριν λίγα χρόνια είχα καταντήσει να... φωτογραφίζω για τους άλλους. Κάποια στιγμή γυρνώντας από κάποια εκδρομή, κοίταξα τις φωτογραφίες, το συνειδητοποίησα και είπα τέλος. Από τότε τραβάω για μένα, φτιάχνω ένα book, το δίνω και σε όποιον αρέσει...

Απάντηση: Post your video

Είδες που είσαι γκρινιάρης; !:smash:

Μια χαρά είναι το χεράτο, λίγο κούνημα δεν πειράζει.

Υ.Γ. Έξ άλλου, όλες οι νέες τηλεοπτικές σειρές απαιτούν vomex για να τις παρακολουθήσεις, ειδικά στο Blindspot 2 επεισόδια άντεξα......hype......και να φανταστείς δεν με πειράζει η θάλασσα!:flipout: